ErwinHopman
Laatste Activiteit:
21 nov 2015 om 15:19
Lid geworden:
30 okt 2015
Berichten:
5
Leuk Bevonden:
0
Trofeepunten:
1
Geslacht:
Man
Homepage:
Locatie:
Midden-Nederland
Beroep:
Student Beweginsonderwijs

ErwinHopman

Goochelaar Sim Salabim, Man, uit Midden-Nederland

ErwinHopman was laatst gezien:
21 nov 2015
  1. Er zijn nog geen berichten op ErwinHopman's profiel.
 • Laden...
 • Laden...
 • Over mij

  Geslacht:
  Man
  Homepage:
  https://erwinhopman.wordpress.com/
  Locatie:
  Midden-Nederland
  Beroep:
  Student Beweginsonderwijs
  Kun jij je eerste moment nog herinneren dat u in aanraking kwam met een goochelaar? Het eerste moment dat u werd meegenomen in de wereld van illusie en verwondering? Vlak voor je neus gebeurde dingen die je niet kon verklaren. Twijfel nam toe, zou het dan toch kunnen? Zo ook mij eerste ervaring met deze bijzondere wereld. Mijn eerste ervaring met goochelen was toen ik op 6 jarige leeftijd op kerstvisite was bij ome Wim. Ik zal u meenemen in deze eerste ervaring….

  Ome Wim, een vriendelijke oude man met een geheimzinnige maar vriendelijke lach, kwam uit de keuken lopen met een bot broodmes. Hij plofte neer in zijn relax-stoel en riep mij bij zich. “Erwin” zei hij, “Ik wil je wat laten zien, let op!”. Ik stond voor hem en strekte mij uit op mijn tenen om het zo goed mogelijk te kunnen zien. Hij ging rechtop zitten,strekte zich uit en opende zijn mond. Het broodmes, welke hij losjes tussen rechterduim, wijsvinger en middelvinger vasthield, geleide hij met zijn linkerhand tot vlak bij zijn mond en legde de punt van het mes voorzichtig op zijn tong. Op dat moment gooide hij zijn hoofd achterover en liet het mes verder zijn mond inzakken, terwijl hij met zijn linker hand het mes beetje bij beetje verder geleide. Ik stond er met mijn neus bovenop en het mes verdween… een laatste slikbeweging en ik was ervan overtuigd: mijn oud-oom kon messen inslikken. Ik was erbij…ik stond er met mijn neus bovenop. “Nu ik het mes heb ingeslikt, moet ik hem ook weer tevoorschijn halen”. Na een slag op de borst en wat bewegingen die moesten aangeven dat het mes verder aan het zakken was deed hij zijn jasje iets open, hield zijn linkerhand als een kokertje tegen zijn blouse aan en opeen verscheen het puntje van het broodmes. Met zijn rechterhand trok hij langzaam het broodmes verder tevoorschijn… Ik was sprakeloos. Hoe vaak hij de truc ook herhaalde… ik was ervan overtuigd dat het mes echt zijn mond in gleed en uit zijn navel tevoorschijn kwam. (Ik kon er niet achter komen hoe hij het deed.)

  Enkele maanden later overleed ome Wim en nam zijn geheim met zich mee. Maar de show van ome Wim had iets met mij gedaan. Ik wilde ook andere mensen laten delen in de verwondering die ik ervaren had. Ik ging mij verdiepen in het goochelvak.

  Nu jaren later kan ik deze vroege liefde nog steeds niet loslaten. Ik lees veel goochelboeken (ben theoretisch vrij goed onderlegd), zit vaak met een pak kaarten kaarten of munten in mijn handen te oefenen. Er zijn maar weinig technieken waarvan ik de werking niet van weet. en toch... Naar de techniek van mijn oom kan ik alleen maar gissen... Op die manier behoud ik toch nog een beetje van die kinderlijke verwondering...