2007 slecht jaar voor goochelaars

Discussie in 'Algemeen' gestart door ivo, 10 jan 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. ivo

  ivo Leek

  Lid geworden:
  18 mei 2005
  Berichten:
  210
  Leuk Bevonden:
  1
  2007 slecht jaar voor goochelaars.

  Zo stond vandaag in de kranten.
  2007 zal een slecht jaar worden voor goochelaar, aangezien er steeds uitleg te halen valt op internet, zoals de wereld bekende site Youtube, en aangezien het niet verboden is zoals op tv blijft dat dus groeien als er niks aan gedaan kan worden (wordt)

  we hebben het er de laatste tijd al over, maar dit zit er zeker aan te komen dat steeds meer mensen dingen van het goochelen te weten komen en het niet meer bijzonder is, ik vind het zelf nog steed niet normaal, en ook de mensen die zeggen ( als mensen een truc zien kunnen ze echt niet zien hoe die gaat omdat ze de naam niet weten....ik zeg GEL*L als je basis dingen intypt bijvoorbeeld kaarten en dan explenation dan krijg je zoveel dingen....) en iedereen kan tegenwoordig goed zoeken op het internet en kan dus van alles vinden....

  wat vinden jullie hiervan ?
  en mee eens of niet ?

  Ik denk het uiteindelijk wel....misschien nog niet dit jaar maar er komt wel een slechte tijd aan denk ik.

  /fransamsterdam.web-log.nl/fransamsterdam/2007/01/slecht_jaar_voo.html>klik
   
 2. Patrick L'baum

  Patrick L'baum Goochelaar

  Lid geworden:
  20 jun 2003
  Berichten:
  931
  Leuk Bevonden:
  6
  Ja kaarten, van die domme standaard dingen ja. Maar gewoon normale trucs zijn echt niet zo snel te vinden hoor, hoe ze werken.
   
 3. Patrick L'baum

  Patrick L'baum Goochelaar

  Lid geworden:
  20 jun 2003
  Berichten:
  931
  Leuk Bevonden:
  6
  Tuurlijk dat dvd's downloaden snap ik, dat ze willen zien HOE iets werkt. Maar als ze het vervolgens toch zelf gaan instuderen geeft dat toch aan dat ze echt geinteresseerd zijn in goochelen. En waarom dan hun eigen moeite verkloten door het in een filmpje op internet uit te gaan leggen? Dan kunnen ze er toch zelf ook niet meer de blits mee maken?
   
 4. CJ_Rocks

  CJ_Rocks Goochelaar

  Lid geworden:
  7 feb 2006
  Berichten:
  86
  Leuk Bevonden:
  0
  Patrick, je ziet vaak dat die kids een geheim leren, en vervolgens een uitleg filmpje maken op youtube. Wáárom in 's hemelsnaam zo je eigen inzet verspillen?

  Mijn beste gok is, dat ze niet de moeite nemen om de sleight / het effect vloeiend uit te leren voeren. Immers, een instructievideo kan je lekker langzaam opnemen, en in de ogen van andere leken op youtube zie je er al snel heel professioneel uit. Instant satisfaction!
   
 5. Zassie

  Zassie Goochelaar

  Lid geworden:
  30 nov 1999
  Berichten:
  1.663
  Leuk Bevonden:
  197
  Ik denk dat het wel los zal lopen. Ja er zijn mensen die heel nieuwschierig zijn, ja er zijn dingen die je goed kan zoeken op internet.

  Maar goochelen is meer dan de truc alleen, dat kan iedereen in een hoop gevallen, 80% of meer van het goochelen is niet de truc, maar de presentatie ervan, en daar zullen mensen altijd nieuwschierig naar blijven, mensen willen bedonderd worden door een goochelaar.
  Ik heb het zelf als ik een collega een truc fantastisch zie uitvoeren: ik weet hoe het werkt, maar ben geheel betoverd door de uitvoering.

  Daarnaast kan lang niet iedereen goed zoeken op internet, en belangrijker nog: lang niet iedereen heeft er zin in/tijd voor. Daarnaast geld hetzelfde als voor al het andere: staat het groot in de media, dan gaan mensen juist zoeken, maar dat is een tijdelijke piek die snel wegvalt. Daarna gaan mensen dingen vergeten, en verliezen ze interesse.

  Ik ben van mening dat het allemaal wel zal meevallen. De goochelwereld is ook niet ingestort sinds goochelaars ontmaskerd, sterker nog er zijn denk ik alleen maar meer mensen bijgekomen die geintresseerd zijn in magie.
   
 6. Roodsnavel

  Roodsnavel Goochelaar

  Lid geworden:
  23 okt 2003
  Berichten:
  410
  Leuk Bevonden:
  1
 7. Zassie

  Zassie Goochelaar

  Lid geworden:
  30 nov 1999
  Berichten:
  1.663
  Leuk Bevonden:
  197
  Dat kan zijn, maar ook dat zijn/waren trucs die nog volop gebruikt worden/werden.
  Mensen zijn nu eeenmaal nieuwschierig van aard, en ja de komst van internet heeft het die mensen wat makkelijk gemaakt.

  Dat houd aleen maar in dat wij als goochelaars ons hieraan moeten aanpassen. En zoals ik in mijn vorige post al wilde zeggen: je kan prima wegkomen met een truc die mensen kennen, solang je de presentatie maar zo doet dat het als nieuw op ze overkomt (ja dat kan zeker wel).
  Ook houd dit in dat goochelaars inovatiever te werk zullen moeten gaan. Trucs die decenia lang meegaan zullen er steeds minder worden. Maar dat is niet alleen het geval bij goochelaars, dat zie je in elke sector gebeuren. Een noodzakelijk kwaad zo te zeggen.

  Ik ga er vooralsnog vanuit dat het allemaal wel mee zal vallen, je er nu al druk over maken heeft weinig zin, aan het eind van het jaar kan je pas zeggen of de media gelijk gehad heeft.
   
 8. Magic Kevin

  Magic Kevin Goochelaar

  Lid geworden:
  1 mrt 2004
  Berichten:
  662
  Leuk Bevonden:
  3
  Nou ik heb een promo gezien ervan en het ziet er naar uit dat iets beroemderder effecten worden uitgelegd zoals de laser illusie van DC de chinese sneeuwstorm en nog meer van de die dergelijke effecten.
   
 9. Rick de Geest

  Rick de Geest Goochelaar

  Lid geworden:
  17 dec 2005
  Berichten:
  1.954
  Leuk Bevonden:
  0
 10. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Ik vind het alleen al teleurstellend dat dit in de kranten moet staan. Er is toch zeker belangrijker en interessanter nieuws, bijvoorbeeld het 40-jarig huwelijk van Pieter en Margriet (om eens iets te noemen)?

  En dan, goochelen is, zoals gezegd, meer dan een technische methode. Psychologie om die techniek onzichtbaar te maken en creativiteit om een meeslepende presentatie op te bouwen kunnen mij, als ik kritisch ben, vaak meer boeien en beter verrassen dan welke geperfectioneerde vingervlugheid dan ook.

  En daarmee basta! :-P
   
 11. Jeroen Schuitenmaker

  Lid geworden:
  26 mei 2006
  Berichten:
  502
  Leuk Bevonden:
  4
  Kijk, er zijn gewoon mensen die alleen willen weten hoe de truck gaan. Eigenlijk zijn ze niet geinteresseert maar alleen hoe die werkt. Bijvoorbeeld: Pak is een kaart, OH DIE KEN IK AL etc. Er zijn ook mensen die gewoon het erg leuk vinden om het te zien. Dan zeggen ze ook tegen me: ik vind heel leuk WAT je doet en HOE je het doet. Voor sommige mensen is het gewoon bijna niet leuk om te goochelen omdat ze alles willen weten, maar als je gewoon een goede presentatie heb, en het leuk laat zien zullen mensen je echt waarderen wat je doen ook al weten hoe ongeveer een truck werkt.
   
 12. Syd

  Syd Goochelaar

  Lid geworden:
  23 nov 2004
  Berichten:
  478
  Leuk Bevonden:
  0
  Ja, laten we ons allemaal enorm druk maken....dat lost het probleem misschien op....

  Ja, oke misschien is dit een domme opmerking en veels te kortzichtig...maar er zit een kern van waarheid in. Je lost er niks mee op door je druk te maken. Je zal uitleg op internet nooit nooit nooit kunnen stoppen... Tegengaan misschien een beetje maar ik zou de moeite niet eens nemen.

  Geniet van wat je doet! Als het straks toch een probleem wordt omdat de hele wereld alle trucjes kent en beheerst...dan zien we het dan wel weer verder.... Ik bedoel, ga je je nu druk maken over het feit dat je kleindochter misschien ooit de bouw in gaat of niet van karnemelk houdt terwijl dat het enige is wat ze mag drinken ivm met 74 allergiën die ze heeft...?

  D'r is geen probleem.... Maak er dus ook geen probleem van! Dat is mijn tip voor 2007! zo, EN NOU MOND DICHT EN ALS DE DONDER GAAN GOOCHELEN! ;) :p

  gr syd
   
 13. Edwin

  Edwin Goochelaar

  Lid geworden:
  22 apr 2005
  Berichten:
  46
  Leuk Bevonden:
  5
  Wat ik de laatste tijd merk met al de programma's op tv en info over goochelen op internet, is dat mensen juist geïntereseerder raken in het bekijken van goochelen. Veel mensen die me kennen en dat soort info hebben gezien vragen daarna aan mij of ik dat ook kan. Als ik ze dan iets laat zien wat er op lijkt maar het net anders doe, andere techniek of presentatie, krijg ik een betere reactie dan anders. Vind het zelf ook niet leuk dat de info steeds toegankelijker wordt maar het houdt ons wel bezig en alert!
   
 14. Syd

  Syd Goochelaar

  Lid geworden:
  23 nov 2004
  Berichten:
  478
  Leuk Bevonden:
  0
 15. Alleen het feit dat er zoveel exposure sites zijn, en dat deze zo goed bezocht worden bevestigd alleen maar: goochelen is hot en niemand snapt hoe het werkt (anders worden de sites niet bezocht...toch?)

  Ik doe heel vaak 2-card-monte. Deze truc staat op misschien wel 1 miljoen sites uitgelegd. Tik maar 'street magic' ofzo in in google en je vindt de werking. Toch kom je niemand tegen die de truc kent.

  Het enige wat exposure sites doen is bijdragen aan het populariseren van de goochelkunst. Ik keur exposure niet goed. Maar het is zeker niet iets waar je je zorgen om hoeft te maken.
   
 16. Michel van Grinsven

  Lid geworden:
  3 aug 2005
  Berichten:
  1.194
  Leuk Bevonden:
  62
  Ze laten ook operaties zien op tv.
  Dat is ook niet alleen voor chirurgen, maar omdat mensen willen weten hoe het in zijn werk gaat.
  Dat betekend nog niet dat ze zelf ook meteen kunnen opereren.
  Voor de goede uitvoering blijft de vakman toch echt nodig.
  Als je toetsen kunt aanslaan op een piano, kun je ook nog niet meteen een prachtig muziekstuk spelen.
  Als wij blijven zorgen dat wij goede uitvoerders zijn, zal er altijd een enthousiast publiek zijn.
  En voor die mensen die moeilijk publiek zijn, of dingen weten of doorhebben, doen we gewoon wat extra ons best, om ook hun enthousiastme terug te winnen.

  Mogen wij dan alleen dingen weten omdat we goochelen.
  Er zijn heel wat goochelaars die naar lezingen gaan waar dingen uitgelegd worden, die ze zelf nooit zullen gaan doen. Alleen maar om de geheimen te kennen.

  Is dat anders?
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina