Corona topic ;)

Maarten Bruins

Member+
19 jul 2003
829
146
43
Utrecht
www.kindergoochelaar.nl
Waarschijnlijk hebben de meeste goochelaars nu extra tijd over, dus een mooi moment om goochelaars.com wellicht wat nieuw leven in te blazen. Zelf richt ik me nu voornamelijk op andere werkzaamheden, dus genoeg te doen. Uiteraard moeten we financieel waarschijnlijk allemaal even een stapje terug doen.


Ik was benieuwd wie van jullie nog (volledig) betaald krijgt voor afgezegde optredens. Hoe gaan jullie daarmee om? Zelf doe ik er niet zo moeilijk over, maar wellicht dat ik dat in de toekomst ooit nog eens ga wijzigen (bijvoorbeeld standaard in algemene voorwaarden). Voor nu komen er in ieder geval al annuleringen binnen voor koningsdag, maar dat was al wel te verwachten. Ben benieuwd hoe jullie hiermee omgaan / erover denken?

In ieder geval voor nu extra succes voor iedereen!
 

Marc Woods

Member+
Medewerker
7 feb 2004
1.977
472
83
Oosterhout NB
www.marcwoods.nl
Hee Maarten, goed idee van je :)

Ik ben tot nu toe coulant geweest, we zitten er allemaal in nu...dus wil mijn klanten het niet nog moeilijker maken.
Ben me ook aan het richten op andere werkzaamheden, heb media design gestudeerd, dus ben weer mooie dingen aan het maken voor anderen.

En jij Maarten? Wil je iets delen over jouw werkzaamheden?
 
  • Like
Reactions: Maarten Bruins

Flupke

Member+
5 mei 2011
400
100
43
39
Menen (België - nog tot nader order...)
Als ik verneem dat een voorstelling niet doorgaat op minder dan één maand, dan betaalt de organisator het volledig afgesproken bedrag (dat staat in het contract dat ik vooraf laat tekenen). Het kwam eenmaal voor (wegens te weinig aanwezigen) en het volledige bedrag werd op de rekening gestort (de organisator deed daar wel moeilijk over, maar ja, ik heb ook kosten en liet een andere opdracht liggen). Bij overmacht (en van die situaties zoals nu vind ik het maar normaal dat je niets aanrekent - ook alle voorschotten voor voorstellingen die niet kunnen doorgaan door de corona-crisis heb ik teruggestort, tenzij organisatoren de voorstelling verplaatst hebben naar een latere datum). Ik vrees dat mensen die in huidige omstandigheden toch geld zouden eisen (1) heel veel tegenwind zouden krijgen en (2) in de toekomst minder opdrachten zouden hebben, want zoiets gaat als een lopend vuurtje rond.
 
  • Like
Reactions: Maarten Bruins

Paul Weiss

Member+
16 aug 2003
400
13
18
Roosendaal
www.paulweiss.nl
bij mij kunnen ze ook annuleren. voor koningsdag had ik 2 optredens staan. Mocht dat niet doorgaan heb ik afgesproken dat de opdracht wordt verplaatst naar volgend jaar. betaling zal dan uiteraard ook pas het jaar daarop plaatsvinden. dit is voor koningsdag zo. andere opdrachten kunnen gewoon worden geannuleerd. Komende tijd ga ik mij ook richten op wat ik in de toekomst ga doen. goochelen zal sowieso dit jaar niets meer worden. En voor volgend jaar is het onzeker. zal dus naar een andere inkomensbron moeten zoeken. ben ook bezig met een ander project. Heb ook een bus Dus wellicht dat ik deze ook ga inzetten voor het bezorgen van pakketten.
 
  • Like
Reactions: Maarten Bruins

Marc Woods

Member+
Medewerker
7 feb 2004
1.977
472
83
Oosterhout NB
www.marcwoods.nl
Ja hoor ;) ... ik combineer het goochelen met m'n internet bedrijf, dus verschillende soorten internet projecten. Dus nu weer volledige focus op PHP, MYSQL, JavaSCript, HTML / CSS, Photoshop, SEO en dat soort dingen. Er stond nog genoeg op de to-do list.
Mocht ik je ergens mee kunnen helpen let me know Maarten! We doen min of meer hetzelfde volgens mij ;)
 

Maarten Bruins

Member+
19 jul 2003
829
146
43
Utrecht
www.kindergoochelaar.nl
Mocht ik je ergens mee kunnen helpen let me know Maarten! We doen min of meer hetzelfde volgens mij ;)
Thanks! Ja ik zag https://doormarc.nl al langskomen, nice / s6! De projecten waar ik nu aan werk zijn behoorlijk specialistisch, dus voordat je daar een beetje inzit, ben je 1 a 2 jaar verder en dan is iedereen al dood, uuuuuh ik bedoel dan is de Corona waarschijnlijk te bestrijden met medicijnen en is iedereen weer volop aan het goochelen ;). Maar I'll keep it in mind in ieder geval.
 
  • Like
Reactions: Marc Woods