[Discussie] Ellusionist.com

Discussie in 'Algemeen' gestart door Raenius, 16 mei 2004.

 1. Raenius

  Raenius Goochelaar

  Lid geworden:
  21 jul 2003
  Berichten:
  2.372
  Leuk Bevonden:
  1
  Aangezien er een grote discussie over Ellusionist ontstond in het Raven topic, bij deze even een apart topic voor deze discussie.

  De vraag of opmerking die centraal staat is het feit dat Ellusionist.com voor veel goochelaars een negatieve klank of reputatie heeft.

  Hoe, wat ,waar en waarom wel /niet? Discussiƫer er hier verder over....
   
 2. Raenius

  Raenius Goochelaar

  Lid geworden:
  21 jul 2003
  Berichten:
  2.372
  Leuk Bevonden:
  1
  Dit zijn de berichten die in het andere topic stonden:

  ***********************************************************
  Bericht van Tiel:

  meneer Christian heeft in het verleden heel wat effecten verkocht alsof ze de zijne zijn zonder credit te geven aan de maker ervan.

  In een kunst die draait om respect voor elkaars vindingen, kan zoiets niet. Punt.

  EN hij doet het nog steeds. Een van zijn trucs staat zelfs in royal road to cardmagic.

  ***********************************************************
  Bericht van DanleFay:

  De zogenaamde pro Daryl veroverde de wereld toen Mr. Christian nog in z'n wieg lag. Voor je gevoel denk je misschien dat Daryl nog wat van Brad zou kunnen leren, maar geloof me, het is ZEKER andersom geweest.
  Niet dat ik Daryl een heilige vind of zo maar dit doet me een beetje denken aan kinderen die beginnen te gillen dat Blondie een nummer van de zeer professionele Atomic Kittens heeft gejat en het ook nog eens verkeerd speelt...

  Wat veel goochelaars (die hun ding hebben geleerd voor het internet) tegen Ellusionist hebben is dat ze veel goed materiaal zonder enige toevoegingen opnieuw hebben uitgebracht. Materiaal dat vroeger alleen te verkrijgen was door zelfstudie en zelfontwikkeling. Zoals ik het heb begrepen hebben ze daar in het begin ook geen credits voor gegeven. Als je iets uitbrengt of verkoopt dan zou het op z'n minst iets origineels mogen toevoegen toch?

  Wat ik persoonlijk nogal storend vind (en daar doen zowel Daryl als Ammar flink aan mee)is het rottige verkoop trucje dat alles vooral heel makkelijk is, geen oefening nodig heeft en je een professional maakt.
  Tel daarbij op de laagdrempeligheid van het internet en we zien aspiranten niet alleen materiaal gebruiken waar ze niet aan toe zijn, maar zich ook daarmee verkopen omdat ze denken dat het makkelijk is. Opdat moment worden ze een onderdeel van de markt en die kan daardoor erg wiebelig worden...

  ***********************************************************

  Bericht van Martijn van Berkel:

  Misschien een beetje off-topic, maar wat ik ook slecht vind aan ellusionist is dat ze video's ter download aanbieden. Op die manier wordt de drempel wel erg laag en zullen er ook veel impulsieve kopers tussen zitten.
  Tik op elk willekeurig file-sharing programma penguin+magic in en je kunt alle video's van ze downloaden. Erg slechte zaak. Niet alleen kun je heel erg eenvoudig aan iets "onschuldig" als bijv een tutorial van de 21-kaarten truc komen, maar ookuitleg over dingen als die-cipher II, intercessor en invisible deck zijn binnen handbereik voor leken. Mij is het al overkomen dat ik de invisible deck aan een college liet zien (een leek), waarna hij mij vertelde dat hij wist hoe die ging, omdat hij de dag ervoor ff wat dingen van internet " had gedownload". (had hem eerder iets laten zien en kennelijk was zijn interesse gewekt ofzo) . Maar dan zak je toch even door de grond. Als het aan mij ligt, zouden alle downloadable video's geschrapt moeten worden. Maarja, genoeg geklaagd dacht ik zo

  ***********************************************************

  Bericht van Patrick Liedenbaum:

  Ai, daar wil ik toch even op reageren. Tuurlijk zal Daryl als ex? wereldkampioen beter zijn dan Brad Christian. Maar wat mij mega stoort aan die man is dat hij a) dingen niet goed uitlegt (veel te snel) b)1000 sleights op 1 videoband probeert te proppen en c) geen over-the-shoulder shots laat zien waardoor ik dus steeds met m'n kop omgedraaid voor de TV moest hangen. Hij is voor mij gewoon een slechte docent.

  Of Ellusionist zich werkelijk schuldig maakt aan de dingen die hier worden beweerd, daar kan ik niets over zeggen omdat ik het niet weet. Ik weet wel dat op hun website duidelijk staat aangegeven welke video's het makkelijkst zijn en welke het moeilijkst. En wat die verkooptechnieken betreft, daar vind ik van dat vrijwel elke dealer (internet of niet) zich daar "schuldig" aan maakt. Heb al zooooo vaak gehad dat ik iets kocht en dat het achteraf tegenviel (al dan niet qua moeilijkheid). Ik schat zelf dat ik 60 % van wat ik koop uiteindelijk weer verkoop.
   

Deel Deze Pagina