[Discussie] Gebruik van dieren tijdens goochelen?

Discussie in 'Algemeen' gestart door Raenius, 4 mrt 2004.

 1. Raenius

  Raenius Goochelaar

  Lid geworden:
  21 jul 2003
  Berichten:
  2.372
  Leuk Bevonden:
  1
  Hoi allemaal,

  Naar aanleiding van het topic over de goldfish thumb tip hier een discussie over het gebruik van dieren tijdens goochelen / illusie shows...

  Dierenmishandeling of alleen maar show?

  Feit is natuurlijk dat de dieren worden opgesloten in kleine krappe ruimtes en blootstaan aan een hoop stress tijdens de shows...hoe lief je na de shows tegen de dieren doet neemt dit natuurlijk niet weg..

  Laat jullie horen!

  - Patrick
   
 2. CAJARI

  CAJARI Goochelaar

  Lid geworden:
  19 jun 2003
  Berichten:
  1.635
  Leuk Bevonden:
  71
  Het werken met dieren verreist een zeer grote disipline, en alleen daarmee ben je er nog niet. Als je geen absolute dierenvriend bent kun je het wel schudden. In onze Efteling-tijd hadden wij een duivenact met 10 duiven, die we na 2 jaar weggedaan hebben omdat ik de verzorging niet op kon brengen die de duiven verdienden. Het dagelijks persoonlijk voeren van de duiven, het handtam houden, hokken schoon maken, zorgen dat ze ‘outside’ spierwit blijven, kan alleen maar opgebracht worden door een 100% dierenvriend. Als dieren alleen maar gehouden worden om er aan te verdienen zal dit vroeg of laat tot mislukken gedoemd zijn. Ik ben absoluut geen dierenhater, maar alleen zeer grote dierenvrienden is het gegund op verantwoorde wijze met dieren te werken. Hier geldt zeker het gezegde,” bezint eer ge begint”.
   
 3. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Goochelen met dieren vind ik persoonlijk "not done"
  Een goeie duivenact kan heel mooi zijn maar toch vind ik het helemaal niks.

  Als er iemand dan graag met dieren wilt goochelen wees dan eens origineel.
  Een tijger of panter hebben we al zovaak gezien.
  Olifanten...geeeuw!
  Een slang zie ik ook regelmatig al verschijnen in een goochel/illusie act.
  En datzelfde geld ook voor eenden,kippen,papegaaien.

  Maar draai deze vraag nou eens om voor de gein, en denk je eens in alsof we op de wereld van Planet of the Apes zijn.
  Een gorilla plukt je van de straat en stopt je in een kooi.
  En een paar keer per week word je in een superkleine ruimte gestopt om vervolgens na een paar minuten er weer uitgehaald te worden om een reden die jou niet bekend is.

  Kortom goochelen met dieren ik blijf het niks vinden, zelf zie ik liever een goeie manipulatie act.
   
 4. Creature

  Creature Leek

  Lid geworden:
  9 feb 2004
  Berichten:
  144
  Leuk Bevonden:
  0
  goochelen met dieren is soms prachtig. Ik weet nog wel de act van david copperfield (met die tornado) toen hij in slow motion die act met die eend deed, Hoe eenvoudig deze ook was hij was wel mooi. En iedereen kon erom lachen. Zoals de thumbtip goldfish, ik heb een keer tijdens een bruiloft een gelukskoekje geproduceerd. Ik wist dat de bruid vissen als sterrenbeeld had. Ik vertelde over zo`n chinees gelukskoekje etc. Nadat ik hem open had gebroken en gevraagd wat haar sterrenbeeld was viel er een levende goudvis uit het koekje in een glas water natuurlijk. Dit betekende een geluksvis voor het begin van hun huwlijk. Iedereen was echt doodsstil zo mooi vonden ze het. Zo zie je maar wat een eenvoudig klein visje van je show kan maken!
  ps: de bruid kreeg het visje natuurlijk cadeau!!!
  kortom goochelen met dieren kan maar dan wel op een goede manier!! dus laat bijv het visje geen uur ofzo in zo`n duimspitsje zitten. Dit is natuurlijk wel zielig enz. Maar gewoon even voor je act, Ik deed hem dus als opener voor mijn show. hij zat er dus minimaal 5 minuten in. Ok ik weet dat het benauwd is voor zo`n vis, maar ik weet zeker dat hij de daarna een goed baasje heeft gekregen en nu fijn in een vissekom rond zwemt!!!!
   
 5. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Mijn sterrenbeeld is maagd...dus ik krijg voor mijn verjaardag van jou een...naaah te makkelijke inkoppen dit haha
   
 6. Cropato

  Cropato Leek

  Lid geworden:
  3 nov 2003
  Berichten:
  422
  Leuk Bevonden:
  0
  hoe ga jij voor mijn verjaardag een ram uit je gelukskoekje tevoorschijn toveren???

  (en dan in een glas water laten vallen)
   
 7. barry

  barry Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jul 2003
  Berichten:
  545
  Leuk Bevonden:
  34
  Het hang natuurlijk van je act af, maar in principe vind ik het ook vaak dieronvriendelijk.
  Aan de ene kant kun je natuurlijk zeggen dat de dieren er aan gewend raken, omdat je ze er op traint. Toch denk ik dat hte voor dieren geen prettige ervaring is om in een super kleine ruimte opgesloten te zitten.
  Wel hang het zoals gezegd van je truc of illusie af. Als je bijvoorbeeld een konijn laat verschijnen uit een lege kooi (kenners weten het principe wel) vind ik dat op zich niet erg. Het beest krijgt geen klap en wordt ook niet samengedrukt ofzo.
  Als je bijvoorbeeld kijkt naar een "six dove cage vanish" of een duiven naar konijn vind ik het wel zielig. Hierbij schrikken die dieren echt.
   
 8. Kevin

  Kevin Leek

  idd, met een beetje pech heb je dan nog konijnenpap ook, echter een fire cage of iets dergelijks is geen probleem voor het dier

  Kevin
   
 9. Guido Baars

  Guido Baars Goochelaar

  Lid geworden:
  5 feb 2004
  Berichten:
  48
  Leuk Bevonden:
  0
  Mijn mening is persoonlijk, dat als je dieren gebruikt, je ze ook heel goed moet verzorgen. Er zijn goochelaars die de staart van duiven afknippen, maar ik ken er ook een die gewoon zegt: Dat doe ik niet dat vind ik zielig. En hij treed ook niet zo heel vaak met zn duiven op. Ik heb m zijn duiven zien verzorgen, dat doet hij erg goed, en hij is echt een dierenvriend. Sterker nog, hij is zelfs een iemand van kids for animals, zulke mensen, die hun dieren goed verzorgen, ik vind dat het niet zielig is als zulke mensen dieren in huin act gebruiken. En als duiven niet iedere dag optreden, maar gewoon af en toe, maar er wel goed op getraint zijn, dan moet dat geen probleem zijn.
  En in een mooie act, doen duiven het geweldig!
  guido
   
 10. M@@rten Bruins

  M@@rten Bruins Goochelaar

  Lid geworden:
  19 jul 2003
  Berichten:
  646
  Leuk Bevonden:
  56
  De staart van een duif afknippen is trouwens sowieso totaal niet zielig of belastend voor een duif. Normaal gebruikt ie die alleen om te sturen sturen tijdens het vliegen, maarja een normaal duivenhok is toch bijna nooit groter dan een 'telefooncel', dus veel merkt hij daar niet van.

  En 't bijknippen van de veren of staart e.d. is gewoon vergelijkbaar met 't knippen van haar bij mensen afgezien van dat duiven hun 'haar' gebruiken bij het vliegen.
   

Deel Deze Pagina