film "The Illusionist" 8 april 2016, 21:40 - 23:30 uur NPO3

Discussie in 'Agenda' gestart door Dries Pellis, 8 apr 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Dries Pellis

  Dries Pellis Goochelaar

  Lid geworden:
  2 mrt 2011
  Berichten:
  205
  Leuk Bevonden:
  91
  FILM De populaire illusionist Eisenheim hypnotiseert negentiende-eeuws Wenen met zijn wonderbaarlijke goocheltrucs. In de tussentijd probeert hij zijn jeugdliefde Sophie weer terug te winnen.


  Als klein jongetje is Eisenheim (Edward Norton) al bezeten van alles wat met magie te maken heeft. Hij is vingervlug en houdt daarmee zijn vriendinnetje Sophie (Jessica Biel) urenlang geboeid.

  Lagere stand
  Als de twee ouder worden, keurt Sophies adellijke familie hun dieper wordende vriendschap steeds meer af. Eisenheim is van een lagere stand en krijgt een verbod om haar nog langer te zien. Wanneer ze daarna alsnog samen betrapt worden, neemt de adellijke familie drastische maatregelen. De jonge magiër wordt het land uitgezet.

  Machtsstrijd
  Na vele omzwervingen krijgt Eisenheim een goedlopende carrière als professioneel illusionist. Als hij in Wenen optreedt, komt hij Sophie weer tegen. Zij is inmiddels verloofd met de kroonprins van het Habsburgse Rijk, maar koestert nog warme gevoelens voor haar jeugdliefde. Er barst een flinke machtsstrijd los tussen de rivalen. Eisenheim zet alles op alles om zijn geliefde Sophie weer terug te krijgen. Zijn inmiddels zeer goed ontwikkelde vingervlugheid en fascinerende trucs komen goed van pas.  • Regisseur:Neil Burger
  • Scenario schrijver:Neil Burger
  • Componist:Michael Babcock, Philip Glass, David E. Campbell, Rick Canelli, Tomas Cervenka, Eric Flickinger
  • Acteurs:Edward Norton, Jessica Biel, Paul Giamatti, Rufus Sewell, Eddie Marsan
  • Prijzen:Genomineerd voor de Oscar voor beste cinematografie.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina