Hallo iedereen

Discussie in 'Even Voorstellen' gestart door koeninho, 11 jan 2014.

 1. koeninho

  koeninho Leek

  Lid geworden:
  5 jan 2014
  Berichten:
  4
  Leuk Bevonden:
  1
  Hallo iedereen

  Ik ben Koen, 27 jaar en woon in Leuven (België). Al sinds mijn jeugd werd ik naar de goochelarij gezogen. Programma's als 'magie:de code doorbroken' en de tv-opnames van David Copperfield hebben deze drang steeds gevoed. Uiteraard gaat het in deze programma's voornamelijk om grote stage acts, die voor een kleine jongen van 7 jaar niet na te bootsen zijn. Ik leerde nadien een paar zeer eenvoudige kaarttruuks van mijn grootvader, die in het oog van het kind natuurlijk fenomenaal zijn, maar nu uiteraard volledig achterhaald zijn. Tot mijn grote spijt heb ik hier nooit een echte hobby van gemaakt, waardoor ik goochelen pas jaren later weer heb opgepikt.

  Op mijn 22ste kreeg ik de kriebels weer te pakken, al moet ik eerlijk bekennen dat ik niet meer weet wat mij opnieuw getriggerd heeft. Zo ben ik mij beginnen verdiepen in kaarttruuks, en in iets mindere mate andere close-up. Als je puur in jaartallen zou rekenen, zou ik reeds 5 jaar bezig zijn, maar omdat het vooral een aan-uit relatie is, ben ik veel minder geoefend dan deze 5 jaren doen uitschijnen. Met andere woorden begin ik mij pas sinds de afgelopen maanden meer en meer in te zetten om alles goed onder de knie te krijgen.

  Als incentive heb ik toegezegd om binnenkort een korte stage performance te geven van 20 minuutjes op een plaatselijk feestje. Hopelijk krijg ik hierdoor de zin om dit wat vaker te doen.

  Ik hoop dat ik via dit forum andere mensen leer kennen die deze hobby/passie delen, waardoor ikzelf meer gemotiveerd blijf om te volharden en bij te leren. Daarnaast hoop ik ook om in interactie te treden over een aantal tricks, performances, ... zodat ik mezelf verder kan ontwikkelen.
  Indien geïnteresseerden zou ik in de toekomst misschien graag een soort van mentor willen ontmoeten, die bereid zou zijn om mij de kneepjes van het vak te leren. Ik heb namelijk ervaren dat ik sneller leer van iemand die de dingen door en door kent, dan wel van video's en boeken.

  Enfin, blijkbaar werd dit een vrij lange openingspost, maar hopelijk hebben jullie zo toch beter een idee wie ik ben. Als jullie graag wat meer willen weten hoor ik het graag.
   
  John van der Lely vindt dit leuk.
 2. Erwin Buiter

  Erwin Buiter Goochelaar

  Lid geworden:
  10 jan 2014
  Berichten:
  89
  Leuk Bevonden:
  12
  Welkom Koen, Ik herken veel van jou verhaal in mij. Al vanaf klein kind al interesse voor goochelen. Vervolgens is alles in de kast verdwenen, en heb er nooit meer iets mee gedaan. Sinds ongeveer een jaar nu weer opnieuw opgepakt. Kaarttruuks vindt ik ook het leukst om te doen.

  Succes ;)
   
 3. cojanlis

  cojanlis Goochelaar

  Lid geworden:
  10 aug 2011
  Berichten:
  883
  Leuk Bevonden:
  422
  Welkom Koen.
   
  jens couckuijt vindt dit leuk.
 4. Stapper

  Stapper Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  1.757
  Leuk Bevonden:
  653
  Beste Koen,

  welkom hier op het forum!

  Ik heb ervaren dat een goochelclub een soortgelijke functie kan vervullen.
  En die zijn er in "de zuidelijke nederlanden" (lees België) zeker voldoende te vinden ...
   
 5. koeninho

  koeninho Leek

  Lid geworden:
  5 jan 2014
  Berichten:
  4
  Leuk Bevonden:
  1
  Hey Stapper,

  Hier is vlakbij zeker en vast een goochelclub, en ik heb al een aantal keer overwogen mij aan te sluiten. Maar gezien mijn andere hobby's weet ik niet of ik dat engagement kan aangaan. Natuurlijk kan het wel wat opleveren dus misschien moet ik uiteindelijk toch maar gewoon de stap zetten!

  Thanks voor het advies alleszins!
   
 6. Yasin Arslan

  Lid geworden:
  7 dec 2013
  Berichten:
  63
  Leuk Bevonden:
  11
  Welkom op het forum
   
 7. Lilo111

  Lilo111 Goochelaar

  Lid geworden:
  5 feb 2014
  Berichten:
  97
  Leuk Bevonden:
  28
  Ik zou zeker in die goochelclub stappen, als het niks voor jou is, kun je nog altijd iets anders proberen. Alle kansen nemen ;)
   

Deel Deze Pagina