Hier valt wat te halen!!!(feedback gevraagd)

Discussie in 'Over dit forum' gestart door Jean-Paul, 11 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Wellicht is het waardevol dat:

  - in samenwerking met de Magicshop en Dynamitemagic (andere dealers) een ruimte te creëren waar elke maand nieuwe artikelen of aanbiedingen worden getoond? Rene maakt bijv. al reclame voor lectures e.d.

  - enkele leden om de twee weken een colum schrijven? Is er niemand? Dan neem ik deze taak wel op me (hier ga ik spijt van krijgen) of een weetjes rubriek.

  - iedere een link staat naar iedere Nederlandse goochelclub. Dit verlaagd de drempel voor het aanmelden voor eventuele nieuwe leden. Beginnende goochelaars zullen eerst op internet zoeken en komen veelal op dit forum uit. Dan is het natuurlijk leuk als ze een doormelding hebben naar een goochelclub bij hun in de buurt;

  - het tik limiet wordt opgeheven. Soms zit ik (en ik ben niet de enige) eeuwen lang in mijn net geschreven tekst te knippen totdat ik hem eindelijk kan plaatsen;

  - de catergorie 'agenda' beter wordt getoond. Het is nu een warboel. Er staan nu meerdere topics over bijv. het congres. Neem dan binnen de categorie 'agenda' en maak daarin een subcategorie bijv. 'congres 2011'. Dan brengen we meer structuur aan waardoor het duidelijker is.

  - er een off-topic gedeelte komt waarin men vrij kan praten. Men is nu gebonden aan de topics.

  - dat er een 'weet je dat' rubriek komt waarin leden een leuk 'weetjedat' kunnen neerzetten;

  - moderatoren alert zijn op oude topics. Er staan veel oude topics open waardoor iedereen nog kan reageren. Vaak is dit niet meer relevant en heeft het geen toegevoegde waarde. Een oud topic wordt daardoor naar boven gehaald. Dit kan voorkomen worden als de topic op tijd op slot wordt gezet.

  - Sun Vaatwastabletten zorgen voor een frisse glans;

  - er een handleiding van het forum wordt geplaatst? Dit voorkomt vele vragen welke men heeft over het forum.Topic zoals 'over dit forum' kunnen verdwijnen. 1 duidelijke handleiding. Vragen kunnen aan moderatoren zelf gevraagd worden. Dit scheelt vervuiling op het forum.

  - het topic' te koop en te ruil' wordt veranderd in 'te koop, gevraagd en te ruil'

  - het Topic 'te koop en te ruil' wordt gesplitst in een subcategorie. Dus alle verkoop onder elkaar en alle 'gevraagd' onder elkaar.

  - de status wordt afgeschaft? Dit heeft geen enkele toegevoegde waarde;

  - persoonlijke aanvallen per direct bestraft worden en dat de betreffende berichten worden verwijderd;

  - de toelatingseisen voor het afgesloten gedeelte worden aangepast. Er wordt nu gevraagd naar adres. Wat is hiervan de toegevoegde waarde? Verleen alleen toegang aan mensen welke lid zijn van de NMU zou ik zeggen.

  - de optie 'wat is er nieuw' wordt afgeschaft. Je ziet immers in het overzicht van de topics al wat er nieuw is. Topics zijn zwart gedrukt en je ziet wie er als laatst gereageerd heeft.

  - Er elke maand/week een bepaald thema topic is;

  - dat er een overzicht komt van de top 5 leukste video's;

  - dat er een apart rubriek voor 'clownerie' of ' kindergoochelen' bij komt. Deze doelgroep bevind zich ook op het forum en voelt zich veelal buitengesloten;

  - wij de mogelijkheid krijgen om een 'verkoper' te beoordelen. denk aan het principe dat momenteel wordt toegepast op bol.com. Onbetrouwbare verkopers worden per direct gefilterd.

  - op de homepage het 'leden online' venster groter wordt gemaakt. Ik kan alleen maar de eerste 10 leden online bekijken, terwijl ik graag een overzicht heb van alle online leden. Nu loop ik vaak mensen mis omdat ik denk dat ze niet online zijn.

  - dat er een 'ideeënbus' wordt geopend zodat men 24/7 en het hele jaar door met ideeën terecht kan.

  - om jaarlijks een kleine enquette te versturen aan de leden van het forum. Zo houd je overzicht op de meningen en behoud je de kwaliteit.

  - in je eigen profiel ook kan aangeven met welke 'soorten' van goochelen je bezig houd. Stage, close-up etc.

  - Conversaties niet openbaar zijn (soms kan ik namelijk meelezen). Ik start juist een conversatie met de achterliggende gedachte dat niet iedereen kan meelezen. Nu kan juist iedereen meelezen. Wat is de toegevoegde waarde hier dan van?

  Genoeg punten dus. Vergeet die bureaustoel voor de moderators niet!

  Alle goeds,

  Eric
   
 2. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Een hoop vruchtbare suggesties.
  Sommige kan ik nu al zeggen zijn helaas niet haalbaar, sommige hebben we zelf ookal in de planning, en weer andere suggesties gaan we zeker bespreken.
  Over een paar weken als iedereen de kans heeft gekregen om een suggestie te doen gaan we ze evalueren en uiteraard beargumenteerd bespreken, en maken we de winnaar bekend van de magische prijs.
   
 3. Hoewel ik nu constateer dat sommige van mijn tips van technische aard zijn, zal ik binnenkort nog wat anders plaatsen. Gelukkig heb ik nog een paar weken de tijd.
   
 4. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  In de openingspost alle suggesties die tot nu toe binnen zijn gekomen op een rijtje gezet, en de uiterste inzendatum om mee te dingen naar de prijs is tot 1 mei 2011!
  Meer suggesties...we willen er nog veel meer!!!
   
 5. Axel

  Axel Goochelaar

  Lid geworden:
  4 mrt 2011
  Berichten:
  304
  Leuk Bevonden:
  13
  het video gedeelte opsplitsen in verschillende stijlen.
  dus stage magic.
  close up magic.
  kaart manupilatie enzovoorts zorgt ervoor dat het een stuk overzichtelijker wordr ;)

  ik heb een aantal topics aangemaakt met wat is jou mooiste optreden enzo en daar staan mooie verhalen in.

  nu had ik nog een sugestie.
  het grote verhalen topic waar de goochelaar zijn verhaal kwijt kan van een bijzonder optreden of zijn eerste echte optreden. of gewoon een verhaal wat de goochelaar aangreep met een van ze optredens wat die graag wil delen.

  een beginners gedeelte waar voor de jonge goochelaars goede tips staan.
  zoals.
  The do`s and dont`s van het goochelvak.
  een paar tips van de oud gediende over het preformen en wat hun graag willen zien bij jonge goochelaars.
  en dan een plekje op het beginners gedeelte waar ze trucs kunnen neerzetten die worden beoordeeld door de ervaren goochelaars en waar ze eventueel aan moeten werken
  Gewoon een gedeelte voor goochelaars die net zijn begonnen.
  het kan gewoon een topic zijn en dan eventueel een appart video gedeelte ervoor anders wordt het technisch
   
 6. Jasper Oberon

  Jasper Oberon Goochelaar

  Lid geworden:
  31 mei 2006
  Berichten:
  274
  Leuk Bevonden:
  26
  @ E. A. D. magic. Ja van die duiveltjes kan misbruik van gemaakt worden. Gaat toch niks worden met die zelfregulatie. Klasse kan niet betuttelend klinken, want dit is een geschreven forum, al snel wordt iets anders geïnterpreteerd. In ieder geval zitten we nog niet op een niveau van 'magic café', wat veel inhoudelijker is. Dat is ook logisch, omdat all over the world goochelaars bijvoorbeeld ingaan op een nieuwe release of achtergrond van effect.
  En dan weer on topic;
  Ik denk dat een live chat voor diegenen die online zijn erg leuk is. Ik zou er zelf niet zo snel aan deelnemen, maar het lost het slowchatten ook op!
  Dus maak een chatbox voor de onliners met oneliners.

  Het idee van een video van de maand is ook aardig. (maar we zijn al zo youtube-minded)
   
 7. sander

  sander Goochelaar

  Lid geworden:
  13 aug 2003
  Berichten:
  222
  Leuk Bevonden:
  11
  Hier mijn suggesties:
  - Men zou bij het aanmaken van nieuwe onderwerpen zoveel moeten proberen aan te geven in de titel waar dat onderwerp over gaat, nu zie ik bijvoorbeeld nietszeggende titels zoals "vraag'' , of ''dubbel''.
  Dat geldt zelfs voor dit item. '' hier valt wat te halen'' zou bijvoorbeeld moeten zijn "suggesties forum gevraagd''.
  - Mensen die menen op werkelijk ELK onderwep te moeten reageren (met meestal voornamelijk VOLSTREKT overbodig geneuzel) zouden daarop aangesproken moeten worden.
  - Het is verder een prima forum, on topic blijven is erg belangrijk om de boel overzichtelijk te houden dus wat mij betreft kunnen moderators niet streng genoeg zijn.
   
 8. Pipo Chris

  Pipo Chris Goochelaar

  Lid geworden:
  9 jan 2004
  Berichten:
  590
  Leuk Bevonden:
  56
  Ik denk dat een chat juist niet goed is voor dit forum.
  Er zullen dan gesprekken komen die misschien heel interessant zijn. Iemand die de volgende dag inlogd, kan deze gesprekken niet meer volgen omdat die chatsessie al weg is. En er zal dan nog minder op het forum komen te staan omdat het al in de chatsessie besproken is.

  Als iemand online op het forum is kun je dat ook gewoon zien en kun je evt via facebook/hyves/msn/gmail etc ook een chat starten.
   
 9. Peter Woerde

  Peter Woerde Goochelaar

  Lid geworden:
  30 aug 2003
  Berichten:
  511
  Leuk Bevonden:
  117
  Ik zou niet graag zien dat deze optie wordt afgeschaft. Ik heb die optie nu juist in mijn favorieten staan zodat ik slechts met één klik alle topics met nieuwe berichten op een rijtje heb. Anders moet ik eerst elk forum waar wat nieuws in is gepost langs. Dat geeft een hoop extra geklik.

  Een live chat vind ik ook een heel goed idee. Kan iedereen daar mooi zijn oneliners in spuien en hoef ik niet meer in een topic te lezen dat iemand een pm heeft. Ik vind het in elk geval zonde van mijn tijd als ik zie dat een topic een nieuw bericht heeft om vervolgens te zien dat het enige wat nieuw is dat iemand een pm aan iemand anders heeft gestuurd. Als je iemand een kaartje stuurt, ga je hem toch ook niet bellen om te zeggen dat ie een kaartje krijgt?

  Om dezelfde reden vind ik een offtopic ook een uitstekend idee. Alle onzin die gepost wordt kunnen de moderators meteen daarheen verplaatsen. Heerlijk opgeruimd forum krijgen we dan.

  Wat meer splitsing van sommige forums is denk ik ook een goed idee, zodat je wat makkelijker dingen kan terugvinden. Het scheelt natuurlijk ook als iedereen gewoon een duidelijke titel voor zijn topic maakt (zo heb ik dit topic een tijdje links laten liggen omdat het me niet interessant leek).
   
 10. Kiko

  Kiko Goochelaar

  Lid geworden:
  13 dec 2005
  Berichten:
  1.483
  Leuk Bevonden:
  171
  Ik heb ook "wat is er nieuw" in de favorieten staan. Dat vind ik ook zeer zeker niet overbodig maar heel handig!
  Op het oude forum vond ik hem nog fijner zelfs - nu verdwijnen de topics zodra je ze gelezen hebt naar onder geloof ik of helemaal weg. Ik vond het fijner toen gewoon het meest recente bovenaan stond ongeacht of je het gelezen had. (want vaak wil ik eerst alles nieuw even doorlezen en dan bij wat voor mij van belang is terug om te gaan reageren of uitgebereider lezen.).

  Verder vond ik zowel het oude als het nieuwe forum goed werkbaar en goed ogend. Mijn waardering voor de tijd en moeite die de moderators erin willen stoppen!
  Persoonlijk (en anagezien je in dit topic vraagt om feedback) zou ik wat betreft regels en het hanteren hiervan proberen te blijven kijken naar waar zijn ze nodig ivm leesbaarheid/respect/doelen van een dit)forum enz. en niet te strak regels handhaven om het handhaven (of om de regels). Bijvoorbeeld als je interveert bijv. door een opmerking dat het off topic dreigt te gaan of of iemand liever per pm wil reageren of (wat dan ook) neem als stelregel dat de interventie niet storender moet zijn dan wat je ermee wilt bewerkstelligen.
  Ik bedoel als er 1 berichtje semi-off topic gaat dan is een opmerking hierover soms irritanter en ook een verdubbeling van de off-topic + komt vaak weer een "oh sorry hoor" reactie op.

  Ook vind ik het fijner als een beetje (semi-)off topic moet kunnen. Zoals een grapje in goede sfeer (over het topic of over een gemaakte opmerking) moet kunnen. Iets wat er zijdelings mee te maken heeft aub ook want zo ontstaan soms de interessantste discussies/onderwerpen --- als het het orginele topic dreigt te kapen kan er alsnog een appart topic over geopend worden. Het meteen al in de kiem te smoren kan zonde zijn.
  Het ligt natuurlijk ook wel heel erg aan het topic. Een open discussie moet vaak meer ruimte hebben voor zij-lijntjes dan een heel gerichte vraag of een verkoop topic.

  Ik sluit me ook aan bij de suggestie voor een appart topic kindergoochelen/clownerie. Dit simpelweg omdat daar mijn interesse en werkgebied ligt.

  Ook vind ik het een heel goed idee als de titel van de onderwerpen wat (zinnigs) zegt over de inhoud.
  Maar ja dat is meer iets aan de plaatsers, niet zozeer aan de moderators.

  Tenslotte mis ik eigenlijk niet zo heel veel. Ik denk dat het forum hartstikke mooi is en dat het aan de gebruikers is om het inhoudelijk interessant te maken. De vraag om enkel inhoudelijke feedback snap ik dan ook niet zo want behalve door technische veranderingen door te voeren om daarmee het inhoudelijke te bevorderen hebben de moderators daar toch niet veel invloed op?
  (Teminste volgens mij is het openen van een off-topic gedeelte net zo technisch van aard als het toevoegen van de mogelijkheid om duiveltjes te kunnen geven aan elkaar of het mogelijk maken dat je meer karakters per post mag typen )
   
 11. Pipo Chris

  Pipo Chris Goochelaar

  Lid geworden:
  9 jan 2004
  Berichten:
  590
  Leuk Bevonden:
  56
  De "wat is nieuw" knop gebruik ik ook. Bij bijna elk forum dat ik volg gebruik ik die optie.
  De opmerkingen "je hebt een pm" moet gewoon verboden worden. Je krijgt toch een mailtje als je een pm hebt?
  Onderwerp kindergoochelen is een hele goeie. En zo zijn er misschien nog wel meer onderwerpen die toegevoegd mogen worden. Dan blijft het zeker goed geordend.
   
 12. Kiko

  Kiko Goochelaar

  Lid geworden:
  13 dec 2005
  Berichten:
  1.483
  Leuk Bevonden:
  171
  Graag zou ik niet bij ieder bericht dat iemand post in een topic waar ik ook iets heb gepost een e-mail hiervan ontvangen.
  Ik vermoed dat je dit al uit kunt zetten misschien maar ok heb deze "Ontvang een melding wanneer iemand Reageert op een topic dat jij volgt Iemand reageert op een topic dat jij volgt " al uitgevinkt.
  Maar ik krijg (toch) een e-mail als iemand reageert op een topic waarin ik ook gereaggerd heb. Als dat niet hetzelfde is als posten hoe kan ik deze dan uitvinken???

  (als deze functie er al is hoor ik graag hoe ik het kan uitzetten en is dit dus off-topic als dit nog niet uit kan zou ik dat graaaaaaag als mogelijk zien ivm dichtslibben postvak)
   
 13. |@ kiko, Pipo

  |Je krijgt inderdaad mail berichten als iemand een conversatie start of reageert op een topic. Volgens mij kan je dit uitzetten:)
   
 14. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Tussen de woorden bovenaan de pagina "inbox" en "uitloggen" staat nog een woord.
  Klik daar eens op...en de rest moet zich vanzelf wijzen.
   
 15. Toch heb ik de huisregels maar even kritisch bekeken. Mij valt het volgende op:
  (zie onderstaande overigens ook maar als waardevolle feedback)

  - Uitlenen van het account. Ik vind dit een verantwoordelijkheid welke bij de leden zelf moet liggen. Zij zijn uiteindelijk 'de dupe' van eventueel misbruik. Toen dit forum niet toegankelijk was heb ik ook op een ander zijn account even rondgekeken. En op welke wijze moet dit worden bestraft vraag ik mij af?

  - |Het onderwerp 'niet spammen' is hetzelfde als 'on topic' blijven.

  - |Het onderwerp 'de PM-functie van dit forum is niet bedoeld om achter de schermen de ruzie voort te zetten'. Dit vind ik opvallend aangezien moderators altijd verzoeken om een conversatie met een betreffend persoon te starten als er een heftig meningsverschil/ruzie is. Tegenstrijdig dus

  - Het onderwerp ''niet schelden of vloeken en geen schuttingtaal gebruiken' is eigenlijk hetzelfde als 'voorkom flamewars'.

  - 'Discriminerende afbeeldingen en opmerkingen' lijkt op 'opruiing middels avaters en on-topic blijven en op 'ernstig schockerende afbeeldingen of filmpjes'.

  - Onzin-berichten lijkt op 'on topic blijven'.

  - 'Zoveel mogelijk correct en leesbaar taalgebruik' is hetzelfde als 'niet schelden of vloeken en geen schuttingtaal gebruiken'.

  - 'Jij bent verantwoordelijk voor hetgeen jij post op het forum'. |Hoezo zou je je profiel dan niet mogen uitlenen? De verantwoordelijkheid ligt hiermee toch bij ons'?

  - Conclusie:
  In de huisregels staat redelijk vaak hetzelfde beschreven. Laten we eerlijk zijn, wie leest de forum regels nou als je je ergens aanmeld? Voor de grap heb ik deze huisregels even geprint. 3 volledige pagina's!!!!!! Ik ben van mening dat de huisregels moeten worden herzien. Ze zijn niet te streng, maar het kan wel concreter en compacter. Als men gewoon een paar korte punten ziet staan, dan is de 'lees-drempel' al een stuk lager.

  - Kunnen jullie in het aanmeldingsproces niet de optie toevoegen, dat je eerst het scherm krijgt met de huisregels en op 'akkoord' of 'gelezen' moet drukken voordat je wordt toegelaten.

  - |De huisregels worden niet echt snel toegepast. |Soms wordt er nogal iets door de vingers gezien. Moderators moeten hier scherp op blijven.

  - |Geef ieder onderwerp in de huisregels artikel nummer. Op deze wijze kan je hier kort en krachtig naar refereren. Nu verwijzen de moderators naar de huisregels en dan moet je eerst 3 pagina's door scrollen. Dat doet natuurlijk niemand.

  - |Van mij hoeft een moderator ook niet iemand te corrigeren in het topic zelf zodat iedereen mee kan lezen. Doe dit via een conversatie!! |Wel kan je in het topic melden dat je met de betreffend persoon een conversatie bent gestart zodat de rest weet dat de moderator wel optreed!

  Bovenstaande punten zijn puur ter verbetering. Ik ben tevreden met de huidige gang van zaken. Alleen de huisregels zijn omslachtig:)

  Groet,

  Eric
   
 16. Stapper

  Stapper Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  1.757
  Leuk Bevonden:
  653
  Als er geen nederlands forum is voor 'balonnen-plooiers' zou dat topic in het open gedeelte zinvol kunnen zijn ...
   
 17. Pipo Chris

  Pipo Chris Goochelaar

  Lid geworden:
  9 jan 2004
  Berichten:
  590
  Leuk Bevonden:
  56
 18. Kiko

  Kiko Goochelaar

  Lid geworden:
  13 dec 2005
  Berichten:
  1.483
  Leuk Bevonden:
  171
  @ jean-paul
  de rest wijst zich daar dus helaas niet van zelf. (wat leidde tot mijn oorspronkelijke vraag).
  Ik heb al een aantal verschillende plaatsen gevonden om wat uit te vinken wat betreft emails maar helaas krijg ik nog steeds (of weer?) emails bij ieder nieuw bericht dat in dit topic geplaatst wordt.
  Ik ga nu alles wat over emails gaat drastisch uitvinken ;) kijken of dat helpt :)
   
 19. Math.van.Rhee

  Math.van.Rhee Goochelaar

  Lid geworden:
  7 mrt 2010
  Berichten:
  1.265
  Leuk Bevonden:
  264
   
 20. Math.van.Rhee

  Math.van.Rhee Goochelaar

  Lid geworden:
  7 mrt 2010
  Berichten:
  1.265
  Leuk Bevonden:
  264
  Beste Erik ik zit jou verhaal te lezen en moet zeggen dat het erg leuke en goede voorstellen zijn , vooral de fotos en de ideeenbus dat zou zeker een aanwinst zijn voor alle leden .
  math
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina