Hoihoi!!

Discussie in 'Even Voorstellen' gestart door sp4d3s, 30 aug 2011.

 1. sp4d3s

  sp4d3s Leek

  Lid geworden:
  23 mei 2011
  Berichten:
  6
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik zou me ook graag even willen voorstellen. Ik ben Wesley, 30 jaar en doe nu zo'n 5/6 jaar aan close-up kaarttrucs en een klein beetje aan mentalisme. Ik ben ooit begonnen met een kaarttrucje voor wat vrienden en het begint een serieuze vorm aan te nemen. Tegenwoordig rekenen ze elke verjaardag, feestje of als ik gewoon op visite kom op een trucje. Dit loopt soms uit tot een sessie van soms wel meer dan een uur:). Ook zeggen de meeste mensen steeds vaker dat ik er meer mee moet doen. Dat is ook precies de reden waarom ik mezelf hier heb aangemeld. Ik ben hoogstwaarschijnlijk de enige in mijn omgeving die goochelt en er is dus niemand die mijn trucs en vaardigheden kan beoordelen. Dat is soms best lastig als ik weer eens wat nieuws uit wil proberen. Daarnaast weet ik ook niet echt waar ik het beste zou kunnen beginnen met het goochelen buiten de deur. Alle tips en suggesties zijn welkom;).

  Groeten Wesley
   
 2. Maurice Meijer M&M

  Maurice Meijer M&M Goochelaar

  Lid geworden:
  5 jun 2004
  Berichten:
  760
  Leuk Bevonden:
  216
  Welkom op het forum en als je meer wilt leren, dan zou ik eens kijken naar goochelclubs in de buurt. Het forum zal je ook inderdaad goed helpen. In ieder geval veel plezier.
   
 3. mitch durbank

  mitch durbank Goochelaar

  Lid geworden:
  18 jun 2003
  Berichten:
  926
  Leuk Bevonden:
  240
  Welkom Wesley,
  Om te leren goochelen buiten de deur is het verstandig om tegen iedereen te zeggen dat je goocheld. Je kan dan ook aan zoveel mogelijk mensen een truc laten zien. Hierdoor krijg je veel praktijk ervaring van wat je heel veel informatie opleverd. Met deze informatie kun je je trucs en presentatie verbeteren en perfectioneren. Zorg dat je 5 a 6 trucs perfectioneerd. Het beste is om te varieren in trucs dus niet alleen met kaarten. Als kaarten je sterkste punt is dan zou ik 3 trucs met kaarten instuderen en 3 andere trucs.

  Als je dit een tijd lang hebt gedaan dan kan je naar een restaurant bij je in de buurt stappen en vragen of je tegen een kleine onkostenvergoeding bij de gasten aan tafel mag goochelen. Zo bouw je meer ervaring op als je dit vaker doet en als je luisterd naar je publiek dan wordt je steeds een stukje beter.

  succes.
   
 4. Maurice Meijer M&M

  Maurice Meijer M&M Goochelaar

  Lid geworden:
  5 jun 2004
  Berichten:
  760
  Leuk Bevonden:
  216
  @Mitch

  Inderdaad een geweldige tip dit je geeft. Zeg mensen dat je bezig bent met goochelen. Iedereen wil een demonstratie. Ze smeken je er haast om.

  Vriend van mij is kok. Als hij binnenkomt en mensen laat weten wat hij doet, dan is er niemand die een kookdemo wil. Maar goochelen is iets wat tot de verbeelding spreekt. Het komt het dichtste in de buurt van iemand die echte magische krachten heeft.

  @Wesley
  Misschien leuk om te laten weten welke effecten je veel gebruikt of graag zou willen leren?
   
 5. S.v.d.M.

  S.v.d.M. Goochelaar

  Lid geworden:
  4 apr 2011
  Berichten:
  314
  Leuk Bevonden:
  13
  Welkom op het forum..
   
 6. sp4d3s

  sp4d3s Leek

  Lid geworden:
  23 mei 2011
  Berichten:
  6
  Leuk Bevonden:
  0
  Allereerst bedankt voor de tips!
  @Sven thnx!
  Ik doe idd mijn best om zoveel mogelijk te goochelen, heb mijn kaarten altijd bij al dan niet in mijn handen. Naast kaarten doe ik helaas te weinig. Het enige wat ik er soms bij doe is elastiekjes (handcuffs), veiligheidspeltjes en thread van W.Houchin. Het zijn vaak "kleine" trucjes die ik in iets ander jasje stop. Het valt niet mee om dergelijke trucjes te vinden omdat ik er simpelweg niet echt bekend mee ben en vraag me af of die kleine trucjes met elastiekjes en veiligheidsspeldjes dan ook volstaan om die ernaast te doen. Uit ervaring weet ik dat Thread niet overal goed ontvangen wordt:D.
  Wat ik met kaarten doe zijn ook vaak niet al te grote trucs, vaak als opening "Do as I do" van D.Blaine (weet niet zeker of het zo heet), daarna meestal iets van een acr of biddletrick. Ik begin vaak makkelijk en als ik mezelf er goed onder voel wordt het niveau steeds wat opgevoerd. I.T en I.E.T gebruik ik daarbij regelmatig, haunted deck, moving fork e.d.. Ook Triple Coinsidence van Tamirez vind ik leuk om te doen maar kost meer tijd dus komt het er helaas niet vaak van.
  De trucs die graag nog zou willen leren zijn Transcendence, wat meer met munten (al ben ik hier zeker niet goed in) nog meer materiaal van Paul Harris, daarnaast eigenlijk alles wat er visueel goed uitziet, snel uitgevoerd kan worden en geen vermogen kost;). Als er suggesties zijn, zijn die natuurlijk van harte welkom.
  Nogmaals bedankt voor de reacties, ik ben blij dat ik met mijn vragen hier terecht kan!

  Wesley
   
 7. mitch durbank

  mitch durbank Goochelaar

  Lid geworden:
  18 jun 2003
  Berichten:
  926
  Leuk Bevonden:
  240
  De elastiekjes crazy mans hancuffs ( te vinden in het boek van Michael Ammar) deze is zeker een aanrader. je zou kunnen denken aan coin in nesting boxes. Je laat een munt signeren en plaatst deze onder een doek de toeschouwer houd de munt nu door de doek vast. Je haalt een doosje uit je zak en legt deze op tafel. Trekt de doek uit de hand van de toeschouwer en de munt is verdwenen. Als de toeschouwer nu het doosje open maakt zit daar weer een doosje en daarin weer een doosje en uiteindelijk de munt met initialen.

  Dit is verkrijgbaar bij magic shop of dynamite magic.
  Gr. mitch
   
 8. Robert.de.Peffer

  Robert.de.Peffer Goochelaar

  Lid geworden:
  7 mrt 2010
  Berichten:
  358
  Leuk Bevonden:
  90
  Gouden tip! Dit was een van mijn eerste trucs. Ik had honderd gulden gespaard en ben hiermee naar Haarlem gereden. Helaas was de reis zo duur dat ik nog maar een paar euro over had voor een trucje.
  Desondanks heb ik een top dag gehad met Herman en Jos.

  Leuk effect waar ik veel lol aan heb beleefd.
   
 9. Math.van.Rhee

  Math.van.Rhee Goochelaar

  Lid geworden:
  7 mrt 2010
  Berichten:
  1.265
  Leuk Bevonden:
  264
  Ja zeker deze gebruik ik bijna in elke optreden Robert, zeker de mooite waard en zeer sterk ik heb hier ook altijd een heerlijk gevoel bij .
  Vooral de gezichten achteraf hoe kan zoiets prachtig toch de goochel kunst.
  En voor wesley zou ik zeggen gewoon overal doen het goochelen en niet bang zijn dat er iets fout kan gaan gewoon gratis, op straat en vooral in je zelf geloven .
  Wel zorgen dat je altijd, minstens 4 a 5 truks bij hebt die je goed beheerst , net wat de anderen ook schrijven 1 kaart truk ijzer sterk elastiekjes en probeer een paar touwtrukjes van richard sanders rope tricks een aanrader, verder wat munten en je bent klaar .
  Veel succes op het forum en leer ze wesley groetjes math.
   
 10. Math.van.Rhee

  Math.van.Rhee Goochelaar

  Lid geworden:
  7 mrt 2010
  Berichten:
  1.265
  Leuk Bevonden:
  264
  Beste Leden ik heb een filmpje wat in australie opgenomen is over een kastelein die ik voor joker zette hij wilde mij helemaal aftrochelen voor een rondje voor de hele zaak als ik verloor .
  Kijk zelf maar eens op you tube Pub owner gets fooled http://www.youtube.com/watch?v=3D8b46UQB4M&feature=mfu_in_order&list=UL dit was echt super, gelukkig had ik in de gaten wat hij van plan was.
  Hij heeft 2 keer een rondje moeten geven en de hollander ik dus moest maar snel met de bus terug naar holland gaan .
  Uiteraard wist hij niet dat ik 15 jaar daar gewoond had en alles een beetje wist van zijn omgeving .
  Geniet er maar van doe ik nog steeds.
   
  Robert.de.Peffer en Arie Stapper vinden dit leuk.
 11. Ghani Minne

  Ghani Minne Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  113
  Leuk Bevonden:
  35
  @math ...erg leuk om te zien je bent echt een knokige hollander en goed toeristenvoer...
  en dan gebeurtv er dit .....
  goede armtechniek ook bij de pull ...dan weet ik dat ook weer
  grt
   

Deel Deze Pagina