Hollands got talent 2012

Discussie in 'Algemeen' gestart door Jean-Paul, 29 mrt 2012.

 1. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
 2. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Ehm... had "She-Mask" niet ook een keer dergelijke problemen? Sorry JP, maar dit soort dingen neem ik bij commerciële zenders/programma's niet meer serieus. De journalistieke kwaliteit van Boulevard draagt daar natuurlijk niet aan bij.
   
 3. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Nee dat was The Mask destijds.
  Maar of dat echt was weet ik niet.
   
 4. sinneD

  sinneD entertainer

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  370
  Leuk Bevonden:
  136
  Zoals ik heb gezien wat er gebeurde was het te gevaarlijk om te faken. Ik denk dat de mensen die het ongeluk op tv hebben gezien dat daaruit ook wel kunnen concluderen. (Voor de duidelijkheid, de hele table of death valt om, met vuur en al!) Maar ik kan niet ontkennen dat ze dit gebruiken als publiciteit.
   
 5. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Is dit nou wat de Engelsen noemen "caught with your pants down"?

  Jammer genoeg weer precies dezelfde fouten als bij The Angels: als we weten dat een groep uit 5 man bestaat, zijn verschijningen echt geen verrassing! Verder weten we allemaal dat er in Vegas geliktere producties staan dan deze.
   
 6. Magic Kevin

  Magic Kevin Goochelaar

  Lid geworden:
  1 mrt 2004
  Berichten:
  662
  Leuk Bevonden:
  3
  ik vraag me af (aangezien ik meerdere malen aan programma's heb meegedaan) weet ik dat je heel vaak moet oefenen. dit dan nog mis kan gaan tijdens een live show. Echt jammer!!
   
 7. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Jammer van de broek inderdaad, maarja het blijft toch mensenwerk.
  Maar ondanks de broek blijkt wel weer wat voor showman Mark ook is, hij ging gewoon door, of het nou sympathie votes zijn of niet, ik ben toch supertrots op de mannen!
  1 van de weinige keren dat een magic act de finale haalt in een gevarieerde show als dit, en daar mogen we best wel trots op zijn als Magisch Nederland!
   
 8. Paul Weiss

  Paul Weiss Goochelaar

  Lid geworden:
  16 aug 2003
  Berichten:
  391
  Leuk Bevonden:
  12
  ik vond de deviles vreselijk om naar te kijken. totaal niet inspirirend en verrassend.dans en nog eens dans.
  deze heren kunnen niet goochelen. laat ze het a.u.b. bij dansen houden zou ik zeggen.
  De kledingwissel duurde veel te lang en ging nog fout ook. bij de 1e verschijning achter het doek keek hij continue naar beneden. dat zijn teveel fouten. . na de verschijning had hij gewoon rustig zijn broek moeten uittrekken en de show even moeten overlaten aan de rest. (altijd een plan b hebben, maar daar hebben deze heren nog niet van gehoord) onterecht dat zij doorgegaan zijn. maar de jury heeft nu eenmaal geen oog voor hoe goochelen behoort te zijn. jammer. de meisjes waren veel beter. heel energiek, zeer goed gedanst, strak en het belasngrijkste helemaal foutloos.
   
 9. Jan.Bouwhuis

  Jan.Bouwhuis Goochelaar

  Lid geworden:
  18 jan 2010
  Berichten:
  423
  Leuk Bevonden:
  226
  Normaal bewaar ik altijd alle goochelopnames die ik opneem, deze gaat er direct af.
  Wat een vreselijke act, niet mijn smaak.
  Commentaar Jury: "Goed voor Las Vegas" nou nou, dit is nog niet goed voor het dorpshuis in elburg.
  "Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen"
  (met dank aan de rijdende rechter)
   
 10. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Het dorpshuis zijn ze al tig keer geweest met hun acts :D
  Even terzijde leggen dat ik de mannen ken:
  Dit is zoooo mijn smaak, de act heb ik diverse keren live gezien, en ik moet eerlijk bekennen dat het live toch pakkender is als op tv.
  De energie die die mannen uitstralen op het podium daar word je gewoon eng van, constant gebeurt er wel wat, zijn ze niet bezig met wat dance-moves dan zijn ze aan het illusioneren, kortom er gebeurt altijd wat op het podium, en soms krijgen we een extraatje in de vorm van een broek die niet mee wilt werken, inmiddels zijn ze er globaal achter waardoor dat kwam en de leverancier van die broek gaat zich er ook mee bemoeien dus het is veilig om te zeggen dat dat komt door een naar alle waarschijnlijkheid een materiaalprobleem.(nogmaals dit is het open gedeelte dus verdere details kan ik niet melden)

  Maarja hoe je het ook wend of keert, de magic is weer even in de schijnwerpers gezet, Dion die met zijn act het fenomenaal doet, Devils door naar de finale, Hans Klok die een cameootje heeft in een film die waarschijnlijk het ook zeer goed zal doen.
  En of je nou een act niks vind of niet, laten we dan in ieder geval blij zijn dat het publiek weer magic gezien heeft op tv, want hoevaak is dat nou nog tegenwoordig, op jaarbasis is dat toch op 1 hand te tellen dat aantal keer, en misschien moeten we daar onze energie insteken hoe we magic weer terug op tv krijgen ipv elkaar af te branden :D
   
 11. Franky Smallegange

  Franky Smallegange Goochelaar

  Lid geworden:
  26 mrt 2004
  Berichten:
  21
  Leuk Bevonden:
  2
  Blijft lastige vraag is matige magie op tv beter dan geen magie op tv. Ik denk het uiteindelijk wel. Maar als ik naar de jury luister bekruipt mij toch heel erg het gevoel dat deze act een finale plaats gekocht moet hebben. Als ik Dan acts die echt net niet synchroon zijn hoor afbranden en dan hier bij een toch eigenlijk best wel mislukte act roept ach kan gebeuren...... Deze mensen zijn allemaal echt wel eens in Vegas geweest en moeten toch weten dat het nivo daar een stap boven deze heren ligt (zie onze eigen Hans klok als voorbeeld).
  Al met al volgens mij dus goed dat er een magic act in de finale staat en jammer dat weer eens blijkt dat dat niet technische een erg goede act hoeft te zijn (wat dan wat mij betreft weer aantoont dat onze discipline niet heel serieus genomen wordt).
   
 12. Een goochelaar mag toch geen genoegen nemen met middelmaat op tv. Er is geen groter en invloedrijker visite- kaartje dan de tv. Streef dan ook naar een top prestatie. Streef naar exclusiviteit. Middelmaat tussen de schuifdeuren ok. Maar op tv? Vraag je daarbij ook eens af waarom het publiek vaak lacherig doet als er een goochelaar wordt aangekondigd. Dat hebben wij te danken aan het grote gehalte van middelmatigheid. Maar ja koop een trucje, druk een foldertje en noem je zelf goochelaar. Het kan allemaal. Ooit heb ik hier eens gepleit voor een kwaliteitsopleiding. Die is er in de tussen liggende tijd gekomen, zo las ik. (DSM) Waarom melden mensen uit het vak zich daar niet massaal aan? Maar goed, wellicht voer voor een ander topic?
   
  Jan Kosters vindt dit leuk.
 13. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  The Devils zijn nog niet in Vegas geweest dat is iets wat ik je kan garanderen, en de finaleplaats is wel degelijk door stemmend Nederland voor elkaar gekregen, dus enige vorm van omkoping of manipulatie van de kant van RTL of The Devils kan je echt naar het land der fabelen sturen.

  Maar wat is dan technisch gezien wel een goede act volgens jou?
  Als ik de act even voor me zie zonder die afzakkende broek, dan staat er een act die fenomenaal is naar mijn mening.
  Mooie illusies, goede dans, goede muziek, kortom niks mis mee en wel degelijk waard om in Vegas te mogen schitteren.
  En ik weet zeker dat er weinig illusionisten zijn die zoveel energie uitstralen on stage, althans laat ik het anders noemen, die high-speed entertainment doen.

  Het overgrote deel illusionisten, kabbelt toch een beetje door hun show, doen een paar illusies, en met de beruchte "snelle filmmuziek" is de act schijnbaar opeens van een hoger nivo.
  Nu is het wel veilig om te zeggen dat ik veel illusionisten gezien heb in binnen en buitenland, maar als ik me even beperk tot de binnenlandse illusionisten dan zitten daar toch veel houten klazen (of is het klaasen?) tussen.
  En lijkt het inderdaad zoals Kees al pakkend zei, "men koopt een truukje en noemt zichzelf goochelaar"
  Veel illusionisten halen het nog geeneens om op volle snelheid een act te doen op deze manier, gewoon omdat ze dat simpelweg niet kunnen, en ook nooit zullen kunnen....(of misschien nooit willen)
   
 14. Enteny Wega

  Enteny Wega Goochelaar

  Lid geworden:
  15 dec 2005
  Berichten:
  276
  Leuk Bevonden:
  46
  Dat wordt niet bedoeld. De jury leden zijn waarschijnlijk wel eens in Vegas geweest.

  En betreft het stemmen en doorgaan naar de volgende ronde etc...
  Zolang dit niet transparant is en ook waarschijnlijk nooit gaat gebeuren, worden er wel degelijk afspaken gemaakt in t.v. land. Daar ben ik 100% zeker van :)
   
 15. Rob W

  Rob W Goochelaar

  Lid geworden:
  29 mrt 2006
  Berichten:
  571
  Leuk Bevonden:
  202
  Wat ik enorm bij the devils, maar ook bij the angels enorm mis is het gevoel. Persoonlijk heb ik het gevoel naar een groep dansers te kijken die een illusie opvoeren. Niks mis mee, alleen......... kan dit zich meten met acts zoals Penn & Teller, Mac King, Lance Burton, David Copperfield of onze eigen Hans Klok. Het eerlijke antwoord is: NEE. Ik mis gewoonweg de passie voor het goochelen. Passie voor dansen zit er namelijk wel in, maar blijf dan lekker dansen.
   
 16. Jo De Rijck

  Jo De Rijck Goochelaar

  Lid geworden:
  16 sep 2006
  Berichten:
  801
  Leuk Bevonden:
  111
  ooit in vegas geweest? dan weet je wat gemis aan passie voor magie echt betekend :)
   
  Rob W vindt dit leuk.
 17. Ronald de Zeeuw

  Ronald de Zeeuw Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  322
  Leuk Bevonden:
  70
  Beste goochelaars. "We moeten gelukkig zijn dat er in elk geval goochelen op de tv was." Nou, ik kan mijn geluk niet op.
  Dommer kan het echt niet. Na mijn optredens heb ik 30 jaar een theaterburo gehad en geloof mij, echt in die 30 jaar is er niet een klant die uit zichzelf zei: Ik wil een goochelaar. Dat heb ik altijd moeten pushen. En met dit geneuzel op de TV zal dat ook de volgende 100 jaar niet gebeuren. Goochelen is achterhaald volksvermaak. Hier heeft de NMU een geweldige kans laten liggen. Eindelijk zouden er mogelijk echte goochelaars op de TV kunnen verschijnen maar nee, het
  wordt aan de persoon overgelaten. Ik zie echt de filmpjes al voor mij, kneus A en kneus B. Al dan niet met enge beesten op hun schouders. Hopelijk beschikt SBS6 over zoveel inzicht dat het hele programma niet doorgaat. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
   
 18. John_Soer

  John_Soer Leek

  Lid geworden:
  1 jun 2011
  Berichten:
  3
  Leuk Bevonden:
  0
  Oké dan, ik zal jullie even uit de droom helpen, dat het er niet 100% eerlijk aan toe gaat staat als een paal boven water. The devils is een samengesteld groepje mannen welke mede is samengesteld door Sittah Koene.
  Sittah is de huisvriendin van Wendy van Dijk. Wendy van Dijk is weer getrouwd met Erland Galjaard de baas van RTL4. Gordon is ook nog eens bevriend met minimaal twee van van deze jongens.
  Hoe zo eerlijke en objectief. Moet ik nog verder uitleg geven ??????????
   
 19. Ronald de Zeeuw

  Ronald de Zeeuw Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  322
  Leuk Bevonden:
  70
  Klopt volledig.
   
 20. Jan Kosters

  Jan Kosters Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  494
  Leuk Bevonden:
  230
  DDF-crew: Terechte winnaar. The Dutch just got beaten by foreigners...
  Maar wel hele sympathieke buitenlanders. En je kan ze nog verstaan ook :)
   
  John van der Lely en Jan.Bouwhuis vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina