Hollands got talent 2012

Discussie in 'Algemeen' gestart door Jean-Paul, 29 mrt 2012.

 1. Jan.Bouwhuis

  Jan.Bouwhuis Goochelaar

  Lid geworden:
  18 jan 2010
  Berichten:
  423
  Leuk Bevonden:
  226
  Inderdaad een terechte winnaar.
  En volgens mij is 1 van de redenen dat ze hebben gewonnen, dat ze gewoon doen en niet zo overdrijven.
   
 2. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Zeker een goeie winnaar, maar ik had het toch leuker gevonden als The Devils gewonnen hadden. :D
  Ach die jongens komen er wel, ze hebben in ieder geval een goeie springplank gehad, inmiddels een paar hele leuke optredens gekregen in binnen en buitenland dus die komen er echt wel naar mijn mening.
   
 3. Jac

  Jac Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  745
  Leuk Bevonden:
  175
  Ik sluit me aan bij de rest:
  Die gasten die touwtjes springen hebben terecht gewonnen! Echt heel knap!! (Waar touwtje springen niet naar kan leiden! Ik weet gelijk wat ik mijn nichtje als kado geef :D)
  Er was een eerdere opmerking dat The Devils meer een dansgroep is dan illusionisten. Ik ben er volledig mee eens. Ze doen het 'leuk', maar al dat gedans is niet mijn ding. Je kunt ze scharen achter entertainment voor de familie. Maar Hans Klok (en misschien wel The Angles) is voor het echte magische werk en daar moeten mensen weer van houden.

  Uiteindelijk doet het er niet toe wat wij vinden! Die gasten zijn blij... en lachen iedereen uit want ze zijn 3x op tv geweest, naamsbekendheid, optreden elders, etc. Of dit nu een jaar duurt of langer, dat maak niet uit zolang ze er plezier in hebben!
   
 4. Ronald de Zeeuw

  Ronald de Zeeuw Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  322
  Leuk Bevonden:
  70
  Ik heb net HGT even bekeken (had ik opgenomen). Uiteraard benieuwd naar de Devils, dansacts snel doorgespoeld,
  zijn niet mijn ding, maar ligt volledig aan mij. Dan de Devils..... Tja, niet eens bij de beste drie en terecht. Als je het
  gespring (dans ??) even weg laat. 3 truukjes. No.1 mislukt. ! waarschijnlijk door slechte pyrotechnicus en misplaatste zuinigheid. (toelichting: een flashscherm van deze afmetingen kost geld en testen kan alleen door het aan te steken.
  maar dan is het scherm weg. Dus uitsluitende flashpaper gebruiken uit één partij, juiste lijm (velpon fikt als de hel)
  en toch maar aansteken als test). Wij hebben op deze wijze tig logo's etc. laten verschijnen en zouden direct de zak
  gekregen hebben als dit zo gegaan zou zijn.
  Truukje 2. Een "leeg" getoonde kooi waarvan het leeg zijn extra benadrukt werd door twee springers die in de kooi jumpten en hun achterwerk bezeerden aan de je weet wel. Dan verrassing..... hoop danseressen. Kooi bleef staan, was veel in beeld en bleek de afmetingen te hebben van een camper. Jongens, het publiek is toch niet debiel !!
  Truuk 3.gaat hetzelfde voor op.

  Geloof mij ik gun de boys alle goeds en alle optredens maar ik voorspel: na een jaar (ruim genomen) hoort niemand er meer iets van evenals van de Angels of ze staan in stoffige pretparkjes.
  De winnaars onze belgen EEN TOP ACT (maar het is natuurlijk geen Hollands talent. Misschien hebben we dat niet echt of hebben we inderdaad te weinig zelfkritiek)
   
  John van der Lely vindt dit leuk.
 5. Ronald de Zeeuw

  Ronald de Zeeuw Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  322
  Leuk Bevonden:
  70
  Ik vergeet nog even iets. In de vorige uitzending mislukte ook de kleding verwisseling (in de tijd die nodig was had je je hele huis kunnen schilderen) maar er bleef een broek op de knietjes hangen. Dus zeker in mijn dirty mind een gegeven om te benoemen.
  Nu vonden ze het nodig dit even te benadrukken. Fout. fout, fout .... bij de mensen met dezelfde mind als ik blijft het beter hangen als een zooitje springende onbenullen en voor de mensen die het nog niet gezien hadden hebben ze het
  begrip goochelende exhibitionisten gelanceerd. Goochelen is weer op de kaart gezet ! NMU waar blijf je !!!!!!!!!
   
 6. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Het zal je verbazen hoeveel shows The Angels op dit moment draaien, gedraaid hebben en nog gaan draaien.
  Op dit moment staan de dames 3 maanden in een show in Dusseldorf te werken en verder is hun agenda zeer goed gevuld.
  The Devils zeiden het gisteren zelf ookal, die gaan we terugzien in Cabaret du Monde, er is een optie op Ahoy, en er zit nog meer in het vat waar ik nu helaas niks over kan zeggen.

  De pyro is verzorgd door Ron de Koster & Charles Jaques, volgens mij toch wel twee grootheden in hun vakgebied.
  Wat betreft eventuele misplaatste zuinigheid, tja daar weet ik niks van dus daar kan ik ook geen antwoord op geven.
  Vraag het Ron & Charles zou ik zeggen betreft het niet mooi afbranden van het flashpapier.

  De kooi, die heeft een omvang van 140 breed en en is TOTAAL 300 cm diep.
  9 lekkere meiden die eruit komen is toch echt wel een krappe bedoeling op die afmetingen.
  Dan de twee devils die in de kooi springen, volgens jouw woorden bezeren ze hun achterwerk, sorry nu moet ik je toch een beetje terugfluiten, de mannen raken de achterkant van de kooi nooit aan met hun achterwerk.
  Dus als je een truuk afkeurt kom dan wel juiste feiten een volgende keer, wel zo fijn voor iedereen :D
  De motorverschijning, nu weet ik niet of je dit principe kent maar dit is 1 van de weinige motorverschijningen die er bestaat op deze manier.
  Sterker nog een internationale zeer hoog aangeschreven illusionist die ik verder hier niet bij naam hoef te noemen heeft zijn medewerking verleent aan dit onderdeel van de act, en staat met exact dezelfde act (sterker nog hij is eigenaar van deze illusie) avond aan avond, dag in dag uit exact dezelfde illusie te doen.
  En iedereen loopt ermee weg, nu doet een "onbekende" club deze act en opeens is het niks meer.
  Daarmee wil ik niet zeggen dat als je maar een act gebruikt van een grote bekende naam dat je dan opeens goed bent, maar ik heb beide performances eens naast elkaar gelegd en ik zie geen verschil in de manier zoals de Devils hem opgevoerd hebben en die andere illusionist.
  Dus ergens krijg ik het gevoel dat er mensen zijn die graag mopperen om het mopperen :D

  De touwtjespringers terechte winnaars, ja absoluut ook dat is een act die zeer goed is.
  Maar die staan ook al inmiddels sinds 2003 op te treden met deze act, dus het is niet meer als terecht dat ze naar Vegas mogen.
  The Devils die zijn nog niet die tijd bij elkaar, maar om dan als illusieact toch nog 4e te worden, en in zo'n korte tijd toch die grote optredens eruit weet te slepen, volgens mij zijn er maar weinig mensen die ze dat na kan doen.

  En wat Jac al zei, het doet er eigenlijk helemaal niks toe wat wij ervan vinden, ze doen hun eigen ding, hebben grote naamsbekendheid in korte tijd opgebouwd, dus nu is het een kwestie van doorpakken en doorstomen naar de top.
  Ik heb er alle vertrouwen in dat deze multi-talenten er wel komen....
   
 7. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Dus die kooi met al die lekkere meiden in de halve collectie van Christine le Duc had voor jou dus ook niet gehoeven mar ik hieruit concluderen?
  Want als je het fout vind dat de heren de broek even laat zakken, mag ik er toch wel vanuit gaan dat je dit dan bij de dames ook not done vind, en ze liever wat meer gekleed had gezien?
   
 8. Eddy Smit

  Eddy Smit Goochelaar

  Lid geworden:
  12 nov 2004
  Berichten:
  352
  Leuk Bevonden:
  121
  Ik sprak een danser en die zei, "ik zag een dansende goochelaar"maar hij kon niet dansen. Hier lees ik van goochelaars, "ik zag een dansgroep goochelen maar ze kunnen niet goochelen". Waar zijn wij hier mee bezig. Wees blij dat verschillende disciplines in een act verwerkt worden. Lees de topic van Evi nog eens door waar in feite wordt gepleit een act veel breder en met veel meer kennis op te zetten en uit te werken. Helaas moet ik constateren dat ook de jeugd conservatiever is dan dat ik ooit gedacht had.

  Ik vind de Belgen terechte winnaars en ik gun het ze natuurlijk van harte maar ik zou er ook vrede mee gehad hebben als wie dan ook uit de finale de eerste prijs had verdiend. Inclusief The Devils:)
   
 9. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Het was geen illusieact. Het was een (matige) dansact waarin toevallig twee illusies werden gedaan, en ook het gefladder om die illusies heen (erin, erop, eronder klimmen en springen) duurde veel te lang.
  Ook een beetje jammer dat de styling bijna exact hetzelfde was als vorige week; ik mag toch aannemen dat men zich al had voorbereid op een finaleact, onafhankelijk van de uitslag van de vorige liveshow?
   
 10. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Bij mij heeft het weinig met conservatisme te maken, en meer met (willen) excelleren in je vak. Zorgen dat je kern zo goed is als maar kan.
  Voor een goochelaar/illusionist is dat de magie; dans of comedy zijn opluistering om het af te maken, een sausje.

  Als een restaurant gerechten levert die er mee door kunnen, maar de wijn is fantastisch, dan liggen de prioriteiten toch verkeerd?
   
 11. Ronald de Zeeuw

  Ronald de Zeeuw Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  322
  Leuk Bevonden:
  70
  @Jp het zijn duidelijk vriendjes van je maar dat mag. Je gaf aan dat de stemming eerlijk verliep waaraan ik twijfel maar als dat het geval is, vind het publiek het dus niet Vegas waardig en overigen gun ik iedereen alle optredens. Als je het leuk vindt, niets mis mee. Maar ik vind het absoluut niets. En een opmerking dat er twee grootheden gewerkt hebben
  aan de pyrotechniek waardoor ik van verbazing achterover zou moeten rollen slaat nergens op. Het werkte gewoon niet
  dus ...... grootheden ? Deze avond klunsen !
  JP ik waardeer het dat je in de bres springt voor die act maar vraag maar eens rond.
  Als je nu op een voorstelling 3 truukjes doet, 1 mislukt totaal, stukje broek is onsmakelijk, truukje 2 duidelijk qua werking en truukje drie motor achter schermpje. Gezien de "eerlijke" stemming vonden weinigen dat leuk. Maar ik heb genoten hoor |
   
  Eddy Smit vindt dit leuk.
 12. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Nee hoor je hoeft niet van verbazing achterover rollen, maar ik noemde hun namen zodat je meer informatie tot je beschikking hebt.
  En door simpel te googlen erachter zou komen dat dit niet de eerste de beste puber is die zijn vuurwerkhobby wat meer kleur geeft.
  Hun staat van dienst zegt genoeg, er was alleen dikke pech met het flashpaper.
  En twijfelen aan de stemming mag, gelukkig weet ik en meerdere met mij wel wijselijk beter.
  Wel aardig van je dat je het goed vind dat het vriendjes zijn van me, ik moet er niet aan denken dat ik niet je goedkeuring zou hebben. :D
   
 13. Ronald de Zeeuw

  Ronald de Zeeuw Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  322
  Leuk Bevonden:
  70
  Maar mede daardoor dus niet gewonnen QED
   
 14. Ronald de Zeeuw

  Ronald de Zeeuw Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  322
  Leuk Bevonden:
  70
  Ik had de computer al afgesloten maar wil bij nader inzien toch even reageren op de opmerking had even gegoogeld etc.
  Je zult verbaasd staan hoeveel vuurwerk ik heb laten afsteken en ik ken de markt door en door en zonder iets af te doen aan de kwaliteiten van de door jou genoemde mensen (overigens nooit mijn eerste keus) gaat er vaak iets mis door het feit dat - aangezien beide partijen iets met goochelen hebben - er een sfeer ontstaat van ons kent ons. Dit is fout.
  Iets of iemand wordt ingehuurd om een prestatie - waarvan de te presteren partij heeft aangegeven dit te kunnen - leveren op moment X. Een partij die onafhankelijk staat ten opzichten van de discipline of de situatie waarop dat plaats moet vinden zal veel alerter zijn. Indien de pyrotechnicus door mij zou zijn ingehuurd in dit geval zou hij kunnen fluiten
  naar zijn centen. Niet geleverd wat besteld !!
   
  Eddy Smit vindt dit leuk.
 15. Wim Eertink

  Lid geworden:
  16 mrt 2006
  Berichten:
  22
  Leuk Bevonden:
  25
  Beste Jean-Paul,
  Je argumentatie klopt niet helemaal.
  "..een internationale zeer hoog aangeschreven illusionist(_) heeft zijn medewerking verleend...".
  Wie vermag dat dan wel te zijn, want ik weet wie deze illusie gebouwd heeft en onder welke condities.
  Dus google zelf even en bezie wie het ontworpen heeft en wie allemaal de rechten hebben.
   
  Ronald de Zeeuw en Eddy Smit vinden dit leuk.
 16. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Wim ik ga ook maar af op informatie die mij toegespeeld word, en ik ga ervan uit dat dat dan klopt.
   
 17. Wim Eertink

  Lid geworden:
  16 mrt 2006
  Berichten:
  22
  Leuk Bevonden:
  25
  Een ding is duidelijk: je bron blijkt kennelijk niet " van de hoed en de rand te weten "; dus niet zo betrouwbaar.
  Overigens: Jarrett haalde veel meer personen (21), met minder oppervlakte !
  Maar, hoe dan ook, meer is zeker niet altijd beter !!!
  Boeren bij ons in de omgeving halen met zo'n bak het hooi binnen, gewoon een tractor er voor en karren maar.
   
 18. Jan Kosters

  Jan Kosters Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  494
  Leuk Bevonden:
  230
  Even los van de act wil ik wat meer over de illusies kwijt. Omdat we hier veel jonge aspirant illusionisten hebben. Dit staat dus los van de Devils omdat ik niets tegen heb op een commerciële act die te verkopen is. Maar ik zou hen wel aan willen raden een adviseur te vragen voor illusies om het nog magischer te maken.

  De opening: geen illusie. Er gebeurt niets magisch. Dan had ik ook geen flashpaper gebruikt, maar bv. fonteinen of een 'druppelgordijn' (weet de officiële naam niet maar het gaat om vuur wat valt vanaf een lint).
  Of CO2, ook in tegenwoordig.

  Hadden ze dit willen uitbuiten, dan had er 1 danser moeten staan. Die presenteert de illusie en in een flash heb je er nog 2 bij staan. Door naar de volgende waar nog 2 heren uitkomen.

  De tweede: de kooi is inderdaad buiten alle proportie. Niet mijn mening, maar mijn vrouw zei dat. Ze noemde het een 'camper'. En weet niets van illusies.Voor dit soort producties zijn andere methodes die veel beter zijn.

  Maar hetzelfde aantal dames had makkelijk geproduceerd kunnen worden met een normaal exemplaar. Stel je voor: Doek omhoog: komen 2 dames uit de kooi (die is dus nu 'leeg'). Doek naar beneden: 2 dames (uit de 'geheime ruimte'). Nu de standaardmove met het doek en voila: nog 3 dames (die zich 'buiten' de kooi bevonden). En vervolgens laat je er, zoals nu ook gebeurde, een paar bij opkomen en het podium is gevuld.

  Maar...mijn grootste vraag is: wat doe je met al die dames? Heb je ze net geproduceerd, gaan ze gewoon af... Dat vond ik zo jammer. Ik miste een opbouw.
  Waarom gingen deze dames niet de laatste illusie doen? Of waarom verdwenen ze niet in deze kist?

  De laatste: Copperfield doet die al meer dan 30 jaar (misschien zelfs al wel 40 jaar...) En wat de adviseur hier vergeten is: te vermelden dat deze vorm van productie bedoeld is als Shadow Box! Dat geeft een hele andere feel en verbetert de illusie op een paar punten. Met name op het eind als de verschijning bijna visueel is dankzij het licht. Dat was nu absoluut niet zo. Zo jammer dat dit aspect is vergeten. Zie hieronder Copperfields presentatie:


  Daarnaast denk ik dat de bouwer van deze versie niet het origineel heeft gebruikt. Het achterscherm fladderde wild (dat hoort niet te kunnen en werkt in het origineel anders) en de standaard waarop de motor verscheen was er eerst nog niet. Zie het filmpje: bij Copperfield zie je nauwelijks een standaard waar de motor op rust. Het idee is dat de moter los staat in de illusie. Subtiel verschil maar voor de oplettende kijker wel een grote give-away.

  Nogmaals: geen kritiek op de Devils als act. Slechts inhoudelijk bedoeld om aan te geven dat illusies ontwerpen en gebruiken echt een apart vak is. En heb je als dansgroep daar niet veel mee, huur iemand in die dat wel heeft. En als Sittah de 'producer' is zou ik hier meer op letten. Just my two cents.
   
  Christiaan Stiphout, Jeroen.Wessels en Kiko vinden dit leuk.
 19. Ronald de Zeeuw

  Ronald de Zeeuw Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  322
  Leuk Bevonden:
  70
  Jan, ik kan via de site slechts aangeven dat ik je reactie leuk vind. Dit doet er geen recht aan. Je hebt gewoon gelijk.
  En ja, ik ben niet altijd diplomatisch maar het was gewoon een (iets waar Always op hoort) optreden.
   
 20. Goed verwoord. Ik heb gedurende de hele periode expres niet gekeken naar de Devils en gelezen op het forum over dit onderwerp om het objectief te houden. Net de finale gezien en ik irriteerde me kapot aan het hoge 'wijven-gehalte'. Teveel dans met hier en daar een verdwaalde illusie. Ik had zeker meer verwacht van de personen achter dit groepje.
  De kleding beviel me ook niet zo. Leren tierelatijntje en sliertjes etc. Kom op zeg!

  Wel vond ik de illusies ansicht goed uitgevoerd en gaaf. Die grotere fire cage was echt top om te zien. Zal straks de andere filmpjes is kijken. Hoop dat dat beter is. Wat betreft de finaleshow terecht dat ze niet op de 1e plek geëindigd zijn.
   

Deel Deze Pagina