Holland's got talent 2013

Discussie in 'Algemeen' gestart door Jeffrey Wijkhuisen, 27 okt 2013.

 1. Jeffrey Wijkhuisen

  Jeffrey Wijkhuisen Kinderentertainer

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  1.002
  Leuk Bevonden:
  256
  Jim Beta vindt dit leuk.
 2. Marc o

  Marc o Goochelaar

  Lid geworden:
  19 sep 2013
  Berichten:
  786
  Leuk Bevonden:
  223
  Tja als ik van Fritz met een Z nog nooit wat anders had gezien had ik het een slecht optreden gevonden.
  Echter heb ik van Fritz o.a. zijn interpretatie op het liedje Oehoe gezien en vond dit fantastisch!
  Ben dus van mening dat het niet persoonlijk aan Fritz ligt maar aan het feit dat kaarten veelal niet met een groot podium samen gaan (hoewel Nicholas heeft bewezen dat het wel kan).

  V.w.b. De quick change act, heb ik snellere/vloeiender acts gezien.
  Vond het wat rommelig overkomen, er zat niet echt een verhaal in maar ik zag vooral een zangeres die "zonder reden" van links naar rechts over het toneel bewoog en daarbij van kleding veranderde.

  Mijn opgeschreven mening is zeker niet bedoeld om 1 van de performers naar beneden te halen.
  Bovenstaande kan wellicht negatief overkomen maar is wel zoals ik het als leek/gemiddelde toeschouwer heb ervaren.
   
 3. Jim Beta

  Jim Beta Goochelaar

  Lid geworden:
  29 aug 2012
  Berichten:
  181
  Leuk Bevonden:
  63
  Ik heb het op youtube moeten zien want de links werken niet bij mij, er komt geen video, enkel reclame. Allebei knap gedaan maar ik vond dat de jury bij Fritz met een z wel heel hard waren. Dit was niet nodig.
   
 4. Nico van Hulst

  Nico van Hulst Erelid & V.I.P.

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  194
  Leuk Bevonden:
  250
  Beste Jim zo zien leken goochelen, en wat Fritz doet is niet goed, wat Fritz mist is een soort van coach die kan mag en durft te zeggen wat goed en niet goed is. Dat hebben alle grote artiesten want je ziet jezelf altijd anders dan je publiek. De jury was gewoon eerlijk, dat moet je kunnen incasseren. Wij denken veel te vaak als goochelaars en niet als artiesten, dit thema is door die goochelaar met die onuitsprekelijke naam op het Fism 100 % beter gedaan, zittende op een barkruk, Gordon vraagt zich af wat die zwarte kist op het toneel doet, zo denken leken. Maar daar dien je wel rekening mee te houden als je voor leken wilt optreden. De andere deelneemster heeft een strakke regisseur nodig maar heeft absoluut potentie, niet als goochelaarster maar als artieste.
   
  mitch durbank vindt dit leuk.
 5. Bietfriek

  Bietfriek Goochelaar

  Lid geworden:
  6 apr 2011
  Berichten:
  1.282
  Leuk Bevonden:
  475
  Allereerst wil ik zeggen dat ik diep,diep respect heb voor iedereen die aan een dergelijk programma deelneemt (zou het zelf niet durven).
  Helaas vindt Gordon het nogal moeilijk om mensen in hun waarde te laten en gaat hij spreekwoordelijk over lijken om zichzelf in de spotlight te zetten. Bij een programma als HGT kun je alles verwachten, mijns inziens dien je dan als jurylid je ook voor alles open te kunnen stellen.

  Wat betreft de act van Fritz;
  Ik snap de bedoeling van het effect. En hoewel ik zeer gecharmeerd ben van kaartgoochelen en Fritz toch wel een goede naam heeft kwam hij ditmaal naar mijn mening niet goed uit de verf. Of de jury hier een aandeel in heeft gehad betwijfel ik (hoewel er wel een toon word gezet) Dit vond ik oprecht jammer omdat toen ik hem zag op het puntje van mijn stoel zat! Persoonlijk als kijker was ik er niet van gecharmeerd.

  Wat betreft de quickchange act;
  Het glittergordijn was ultrafout, er zijn snellere acts etc. maar de combinatie waarin het gegoten werd vond ik toch waardevol.

  Toppertje voor mij persoonlijk was de messenwerper!
   
  #5 Bietfriek, 27 okt 2013
  Laatst bewerkt: 27 okt 2013
 6. Richard Stooker

  Richard Stooker Goochelaar

  Lid geworden:
  20 jul 2004
  Berichten:
  534
  Leuk Bevonden:
  100
  Zoals het al zo vaak verteld en beschreven is,.....goochelen voor LEKEN PUBLIEK is anders dan goochelen voor GOOCHELAARS! Daarbij komt het dat goochelen voor TELEVISIE anders is dan goochelen in een LIVE-SETTING.

  Waar de goochelaars "nat" worden bij een moeilijke greep, routine en/of bij een "bekende naam" , dit is absoluut niet het geval bij het LEKEN PUBLIEk. Je begint altijd, wie je ook bent, wat je ook doet op nul en zal de theater en televisie wetten in acht moeten nemen om een goede en gewaardeerde act neer te kunnen zetten, in tegenstelling bij goochelaars.

  Zoals Nico al juist aangaf, hebben alle grote artiesten één of meerdere coaches die durfen te zeggen (worden ze voor inghuurd) wat er mis is en wat niet. Kun je als artiest daar niet tegen dan moet je stoppen en wat anders gaan doen.

  Je kunt Gordon niet de schuld geven van jou falen,.....Ja hij haat goochelen,...ja dat komt omdat hij veel slechte goochelaars/acts voorbij heeft zien komen,....maar hij is de eerste die als hij het wel goed vindt dit zal zeggen!

  Ja ik ken Fritz,...ja ik ken zijn werk,.....ja, het was helaas slecht op HGT! Jammer en niet nodig geweest als hij had geluisterd naar de artiesten die er eerder hebben gestaan.


  Wat betreft Sandy,.....ze is heel goed bezig en kan heel ver komen in HGT (en uiteraard daar buiten) maar ze moet oppassen om niet te veel te luisteren naar goochelaars/ mensen die haar coachen die goochelaar zijn omdat dat haar op den duur zal opbreken!
  Sandy moet als ze verder wilt komen,......heel veel afstand gaan nemen van de goochelwereld en andere coaches en regiseurs gaan aantrekken en dan heeft ze grote,.....zeer grote potentie! (Als het goed is weet ze dit al van me, ik heb haar regelmatig gesproken)
  Een goede coach die niets met het goochelwereldje te maken heeft had haar al direct een aantal dingen gevraagd waarom ze iets heeft of doet,......een voorbeeld is inderdaad die zeer foute glitter achtergrond die zonder dat ze al begonnen is een bepaalde "verwachting" schept bij het publiek en dat is niet de "A klasse artiest" (Die ze wel degelijk is)

  Voor Sandy,....Gefeliciteerd en bereid je heel goed voor met alles voor de vervolg act(s),...en,.......luister NIET MEER NAAR GOOCHELAARS!
   
 7. Neal

  Neal Close-up magician

  Lid geworden:
  9 mei 2012
  Berichten:
  1.244
  Leuk Bevonden:
  321
  Ja, Fritz, sorry, maar ik heb toch ook betere dinge van jou gezien... Het was wel origineel, voor een filmpje, maar niet voor HGT denk ik...

  Nu kijk ik naar So You Think You Can Dance en kom ik hier ook die Dan tegen, en ik kan 'm niet verdragen... Sorry voor de woordkeuze, maar ik vind de 2 mannelijke juryleden hier echte zeikers... :s
   
  cojanlis vindt dit leuk.
 8. cojanlis

  cojanlis Goochelaar

  Lid geworden:
  10 aug 2011
  Berichten:
  883
  Leuk Bevonden:
  422
  Fritz heeft volgens mij de kans niet gehad om te laten zien wat hij kan, eigenlijk was er een close-up beeld nodig
   
  #8 cojanlis, 27 okt 2013
  Laatst bewerkt: 27 okt 2013
 9. Eric Simonesz

  Eric Simonesz Goochelaar

  Lid geworden:
  19 jul 2005
  Berichten:
  942
  Leuk Bevonden:
  401
  Ik vrees dat dat dat hem ook niet geholpen zou hebben.
  "kaartgrapjes" en een citroen is voor het grote publiek niet erg boeiend.

  Los van de vooringenomen reactie van vriend Gordon, waren de andere twee ook niet erg enthousiast.
   
 10. Kiko

  Kiko Goochelaar

  Lid geworden:
  13 dec 2005
  Berichten:
  1.483
  Leuk Bevonden:
  171
  Ik ben in ieder geval blij dat ik niet op de uitnodiging om mee te doen ben in gegaan :)
  (ik vond het "wervingsteam" aan de telefoon best goed want ik heb het serieus even overwogen)

  Waarmee ik niet wil zeggen dat ik iedereen zou afraden om mee te doen. Zeker niet. Maar je moet er inderdaad wel even goed over nadenken of de act(s) die je hebt wel passen en goed uitkomen in dit programma/op tv/ voor deze jury & voor dit publiek.
   
  #10 Kiko, 28 okt 2013
  Laatst bewerkt: 28 okt 2013
 11. Marc o

  Marc o Goochelaar

  Lid geworden:
  19 sep 2013
  Berichten:
  786
  Leuk Bevonden:
  223
  Ik begreep inderdaad ook niet waarom er geen groot scherm achter Fritz hing om de handelingen te kunnen laten volgen.
  Maar vraag me dan zelfs nog af of de act dan tot zijn recht was gekomen.

  Naar mijn idee moet je als toeschouwer met dit soort acts er echt met je ogen boven op staan en in de beleving worden meegezogen.
  Een scherm zorgt toch weer voor afstand tussen toeschouwer en performer.

  Als voorbeeld: al die youtubefilmpjes die ik heb gezien van kaarttrucs bijeen stonden in schril contrast met slechts 1 kaarttruc die live voor mijn ogen werd gedaan toen ik voor het eerst de Magicshop bezocht :)
   
 12. Jo De Rijck

  Jo De Rijck Goochelaar

  Lid geworden:
  16 sep 2006
  Berichten:
  801
  Leuk Bevonden:
  111
  uitlacht tv ten top! ik weet wat ik zeg, heb bgt en hgt gedaan. Bij hgt heeft men 1 doel: je uitlachen... zelf de topacts krijgen eerst een shitintro van de jury...
   
 13. Silvestre Rebel

  Silvestre Rebel Never focus on what you should to focus on.

  Lid geworden:
  28 okt 2013
  Berichten:
  14
  Leuk Bevonden:
  4
  Alles draait om kijkcijfers he :)

  Fritz had de jury erbij moeten betrekken zoals Collins Key dat ook deed in Americas got talent.
  En al was er een groot beeld van de handelingen dan nog was het een slechte act. Mensen die geen engels kunnen snappen er niks van. En hij legte niet uit wat hij ging doen waardoor het helemaal "raar" was. Ik zelf moest ook 3x kijken wat nou de truuk was? Denk dat de jury er helemaal niks van snapte en dat hij alleen kaarten liet zien en aan het zingen was..
   
 14. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Indirect heb ik via Facebook van Fritz begrepen dat hij de act eigenlijk aan de jurydesk wilde doen, en dat de productie hem in eerste instantie vroeg om "Hoe" te doen.

  Hoe en waarom het dan uiteindelijk geworden is wat we gezien hebben weet ik niet, maar wellicht dat Fritz dat wil toelichten.

  De volledige versie van het nummer:

   
 15. Neal

  Neal Close-up magician

  Lid geworden:
  9 mei 2012
  Berichten:
  1.244
  Leuk Bevonden:
  321
  Zie, en hoe het hij daar doet is een geweldig stukje entertainment en een perfecte afwisselen voor in 't midden van je show te stoppen of af te sluiten. Maar niet als één act waarmee je binnen enkele minuten een jury en heel kijkend Nederland/België moet overtuigen. Spijtig, verkeerde truckeuze. Alhoewel ik het zeer goed vind, bovenstaand clipje! Inmiddels al 6 keer bekeken, het blijft goed! :
   
  cojanlis vindt dit leuk.
 16. barry

  barry Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jul 2003
  Berichten:
  545
  Leuk Bevonden:
  34
  Ik vond de wijze waarop Fritz behandeld werd in HGT echt SCHANDALIG. Niet alleen hebben ze niet de moeite genomen om zijn werk mooi in beeld te brengen, hij werd gewoon regelrecht voor l.. gezet daar.
  Te beginnen al bij het praatje met Robbert, en dan die fijne entree waarbij hij gewoon omlaag wordt gehaald voordat hij iets heeft kunnen doen.

  Na een paar seconden heeft de jury hun mening al klaar en is het dag met je handje..... Dan nog even wat spottende opmerkingen achteraf en zo zijn er weer twee minuten van het programma gevuld.

  Het lijkt me trouwens ook heel lastig om rustig te werken nadat je op zo'n manier met de jury kennis hebt gemaakt.
  Dit was geen rechtvaardige kans, maar daar ga je vooraf natuurlijk ook niet vanuit.
   
  Lilo111, Jim Beta, Neal en 4 anderen vinden dit leuk.
 17. Jo De Rijck

  Jo De Rijck Goochelaar

  Lid geworden:
  16 sep 2006
  Berichten:
  801
  Leuk Bevonden:
  111
  nagel op de kop barry
   
 18. Jim Beta

  Jim Beta Goochelaar

  Lid geworden:
  29 aug 2012
  Berichten:
  181
  Leuk Bevonden:
  63
  Lol het is wel grappig dat als ik hetzelfde zeg ik als een leek beschouwd word en jij word geliked. Dat vind ik wel grappig
   
  Martin Theuns vindt dit leuk.
 19. Wolf

  Wolf Goochelaar

  Lid geworden:
  27 aug 2012
  Berichten:
  21
  Leuk Bevonden:
  11
  Dit moet pijnlijk geweest zijn voor Fritz.
  Hij werd, zoals reeds werd aangehaald, vanaf het eerste moment gewoon belachelijk gemaakt.

  Hier blijkt nogmaals duidelijk hoe er in de "got talent" programma's gemanipuleerd wordt door de programmamakers.

  Of de act al dan niet de juiste keuze was voor dit programma laat ik in het midden. Persoonlijk vind ik de act, zoals Neal al aangaf, niet echt ideaal om een jury + tv-kijkens Nederland te overtuigen, maar ervaring met de Belgische versie van dit programma leerde me dat de productie daar ergens iets in de pap te brokken heeft... Wie weet was het vanaf het begin al vastgelegd dat dit een stukje uitlachtelevisie zou worden?!
   
  Romen Rodriguez. vindt dit leuk.
 20. Jo De Rijck

  Jo De Rijck Goochelaar

  Lid geworden:
  16 sep 2006
  Berichten:
  801
  Leuk Bevonden:
  111
  dan ook een nagel op de kop voor jim :p niet genoeg alles doorgelezen
   
  Romen Rodriguez. en John van der Lely vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina