'holland's got talent' is op zoek naar magie!

Discussie in 'Algemeen' gestart door Holland's Got Talent, 23 feb 2014.

 1. Eddy Smit

  Eddy Smit Goochelaar

  Lid geworden:
  12 nov 2004
  Berichten:
  352
  Leuk Bevonden:
  121
  Uitdaging:
  Ik stel voor dat na elk optreden van een goochelaar in HGT komend seizoen, jullie zelf eens een gedegen juryrapport proberen samen te stellen en hier publiceren. Ik ben zeer benieuwd naar jullie deskundigheid en hoe jullie het er vanaf brengen.
   
  nielsnathaniel, Kiko en John van der Lely vinden dit leuk.
 2. Rob W

  Rob W Goochelaar

  Lid geworden:
  29 mrt 2006
  Berichten:
  571
  Leuk Bevonden:
  202
  Hoe kan een gedegen rapport geschreven worden geschreven als de beoordelingscriteria niet duidelijk zijn? Of dient ieder rapport een weerspiegeling te zijn van de mening van de schrijver? Ik vrees dat we dan even uiteenlopende rapporten krijgen, als dat nu berichten zijn geplaatst ;)
   
 3. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Persoonlijk vind dat eigenlijk helemaal geen slecht idee, mits het maar respectvol gebeurd richting de persoon in kwestie.
   
 4. Kiko

  Kiko Goochelaar

  Lid geworden:
  13 dec 2005
  Berichten:
  1.483
  Leuk Bevonden:
  171
  Ik denk dat HGT verschillende acts zoekt:
  1) goede acts, met kans op winnen op basis van een goede act. (op gordons briefje staat dan volgens mij in de trant van "niet metteen afzeiken", "serieus te nemen" of wat achtergrond info over wat diegene al bereikt heeft - zie de omslag in toon bij Gordon in de aankondiging van Sandy Kandou. Helaas voor Gordon had zijn redactie Jaap Fischer niet herkend of stond he in ieder geval niet op zijn briefje waardoor hij iemanddie zijn talent al ruimschoots bewezen heeft afzeek als een prutser. (voor de wow factor)
  2) juist hele slechte acts die ze lekker kunnen afzeiken. (voor het leedvermaak)
  3) aandoenlijke acts met meetal kinderen maar soms vallen ook acts met iemand met een handicap of ziekte eronder of zoals iemand die een liedje komt zingen voor zijn overleden vader, moeder, broer zus, vriend enz. (voor het sentiment)
  4 ) acts door mensen die opvallen. Niet zo zeer de act is heel goed maar de persoon die hem uitvoert is om wat voor reden dan ook interessant (voor het onverwachte)
  5) grappige of heel ongebruikelijke acts (voor de luchtige noot en de afwisseling)

  Waarschijnlijk zijn er nog wel meer categorieen en een goede progammeur zal van alles wat (of in ieder geval van alles wat hij wil laten zien, persoonlijk zou ik he afzeiken eruit laten) opnemen in ieder show en afwisseling brengen in de volgorde daarvan. (en wrs ook tussen verschilende uitzendingen).

  Voor ons als gevraagde artiesten is het denk ik belangrijk na te gaan en te realiseren in wat voor categorie je voor de regie valt en of je daar wilt vallen en zo in beeld gebracht wilt gaan worden. Want natuurlijk heb je zelf ook invloed op hoe je uit de verf komt maar het is niet zo heel moeilijk om van een redelijke act een heel slechte act te maken door hoe je iemand in beeld brengt. Het eerste shot terwijl je net uit de wc stapt is bijv. niet voor niks of toevallig zo gekozen. Dat de een met respect wordt aangekondigd en de ander alsof hij de afhaalchinees is geeft ook geen gelijk uitgangspunt.

  Maar voor je keuze om mee te doen kijk in welke categorie je wilt vallen (als je alleen met je kop op de tv wilt of op je website wilt kunnen zetten "bekend van Hollands got talent" dan is in feite iedere categroie voldoende.) en of je ook verwacht dat je zo in beeld zal kunen komen en worden gebracht.

  Voor mezelf is in ieder geval de conclusie (na vorig jaar even twijfel want mijn ego werd ook gestreeld aan de telefoon door HGT medewerker haha) dat het niet mijn podium is. Mijn doelgroep zijn kinderen en die zitten er niet zo veel en ik moet het in de acts hebben van het persoonlijke contact en de interactie en niet zo zeer van groot spectacel en de trucs op zich. (de trucs staan in dienst van de kindershow/familieshow) en van de opbouw in mijn hele show itt tot een korte specialistische act op technisch hoog nivo. In een programma als de BZT-show of Zapp-sport of een kinderprogramma zou het goed uit de verf kunnen komen of gewoon op de optredens die ik doe zonder tv met direct contact met het publieken de kinderen lekker dichtbij, niet op HGT.

  Wat niet weg neemt dat als je act geschikt is en goed dat ik dan ook niet mee zou doen. Ik denk dat het dan een super springplank kan zijn en zie daarvan ook een goed voorbeeld in mijn directe (trainings)omgeving.
   
  #44 Kiko, 9 mrt 2014
  Laatst bewerkt: 9 mrt 2014
 5. Minze Dijksma

  Minze Dijksma Goochelaar

  Lid geworden:
  12 mrt 2006
  Berichten:
  552
  Leuk Bevonden:
  78
  Kiko mijn complimenten. Je geeft heel goed aan wat de bouwstenen van het programma zijn. Jouw analyse is goed en de makers van het programma weten dat ook. Op deze manier bereik je een groot publiek.
  Ook weet je aan te geven waarom je niet meedoet en aan welk tv format je wel zou mee kunnen doen. Chapeau.
  Ik denk dat het voor artiesten heel leerzaam is om door de Kikobril naar het programma te kijken. Ook als je de stoute schoenen aantrekt om mee te doen. Bekijk je act realistisch en probeer in te schatten in welke categorie je valt.
   
  Kiko en Jean-Paul vinden dit leuk.
 6. peter vogel

  peter vogel Goochelaar

  Lid geworden:
  6 jul 2003
  Berichten:
  445
  Leuk Bevonden:
  54
  Met de juiste act incl. Talent kan je gerust mee doen.
   
 7. Eddy Smit

  Eddy Smit Goochelaar

  Lid geworden:
  12 nov 2004
  Berichten:
  352
  Leuk Bevonden:
  121
  @Persoonlijk vind dat eigenlijk helemaal geen slecht idee, mits het maar respectvol gebeurt richting de persoon in kwestie.

  Uiteraard Jean-Paul. Respect voor al diegenen die mee doen en hun nek uitsteken staat voorop natuurlijk.

  De achtergrond van het idee is om te kijken of de act na een grondige analyse nog echt overeind blijft staan. Is het wel zo goed wat de kandidaat brengt? Of denkt de kandidaat alleen maar dat hij een goede act in handen heeft? En is de kritiek die de jury geeft terecht? Let daarbij vooral eens op iemands houding en iemands aankleding. En vraag je eens af of de act wel opwindend genoeg is om aan een groot publiek te tonen. Hoe is het taalgebruik? Komt de kandidaat goed uit zijn woorden of is hij of zij na één opmerking direct uit het veld geslagen? Is de act origineel? Of is het een act 13 uit een dozijn? Welke sfeer weet de kandidaat op het publiek over te brengen. En niet te vergeten hoe zijn de kandidaat zijn of haar (technische) vaardigheden. En zo kan ik nog wel even door gaan.

  Als je opkomt en de jury associeert je direct met een medewerker van een uitvaartonderneming dan is er toch echt iets met je uitstraling aan de hand. Het zijn allemaal zaken die de kandidaat zelf in de hand heeft. Vandaar dat coaching van het grootste belang is om al deze aspecten goed onder de loep te nemen en zo nodig te veranderen of aan te passen.

  Probeer gewoon eens heel objectief naar een act te kijken en wees niet gekwetst als een collega er minder goed afkomt. Vorige seizoen was er een niet nader te noemen close up goochelaar. Naar mijn mening één van de betere kaartgoochelaars die wij hebben. Maar een act met een pakje kaarten achter een tafel werkt niet op een groot toneel. Leer dat soort zaken nu eens inzien. Het is goed, heel goed zelfs maar uitsluitend in close up omstandigheden. Had dat dan ook afgedwongen of zie er van af als het niet mogelijk is. Ik begrijp volkomen dat de jury er totaal niets van begreep. Ik heb menigmaal in de jury van talentenjachten gezeten en mijn ervaring is dat de onvrede bij een kandidaat meestal ontstaat door gebrek aan zelfreflectie.
   
  Danny Joseph vindt dit leuk.
 8. Richard Stooker

  Richard Stooker Goochelaar

  Lid geworden:
  20 jul 2004
  Berichten:
  534
  Leuk Bevonden:
  100
  Ik ga geheel mee met Eddy en anderen die positief zijn.

  Als je een goede act heb die TV waardig is en jij als performer het juiste "talent" hebt dan kun je gerust mee doen.
  Je act 100 keer onder de loep houden inclusief coaching is een must als je mee wilt doen omdat optreden op TV andere regels heeft dan het theater en live.

  Feit blijft dat je niet op alles kan anticiperen!
  Het genoemde geval van Eddy over "kleden als een medewerker van een uitvaartonderneming" is doelbewust geweest.
  Doelstelling was de jury tot op het laatste moment niet het idee geven dat ze mochten schieten op de performer!
  Een wit of donker gekleurde werk-overall had dit weg kunnen geven. Ook een licht pak was gezien de kleur van de verf van de paintballen niet een optie. De gele kleur van de verf uit de balletjes had een duidelijk contrast nodig.
  Dus: Alle overalls vielen af, legerkleding viel af, lichte kleur kleding viel af, ga zo maar door.
  Uiteindelijk is er voor een donker pak gekozen als mentalist en had niemand de opmerking "uitvaartverzorger" bedacht. Was dit er wel uit gekomen in de coaching dan hadden we misschien wel iets anders nog bedacht.
  Als deze dan uit het niets komt van Gordon dan is het "netjes antwoorden" en ondertussen denken "Het is gelukt, tot nu toe denken ze dat ze op het bord mogen schieten in plaats van op mij."
  De programma makers wisten van de act, hebben alles voor mij gemaakt en geregeld om de act te kunnen verzorgen. Het is uiteraard niet direct allemaal goed gegaan en hier moet je professioneel rekening mee houden. Er waren een aantal opgegeven noodzakelijke dingen op papier aan het team niet uitgevoerd wat wel aan me toegezegd was. Na dit RUSTIG ter plaatse doorgegeven te hebben tijdens de korte repetitie zou dit worden opgelost. Ja, het duurde even en alles was pas 10 minuten voor het optreden geregeld en is het aan jou om hier professioneel mee om te gaan. (Dit wordt ook verwacht door het team van HGT als je je profileert als professioneel artiest.)
  Je moet echter weten dat er in de "auditie rondes" er veel minder kan dan in de live shows.
  Met de auditie optredens moet je er niet van uit gaan dat er lange repetitie tijd voor je ingepland kan worden. (ga er van uit dat deze er helemaal niet is!) In de liveshow wordt er een week gerepeteerd en komen er coaches bij van het HGT team om de act maximaal cachet te geven. Er is dan veel, heel veel meer mogelijk!

  De jury en Robert Ten Brink weten tot op het laatst niet wat er voor acts langs komen. Ja er is een "rider" (soort van draaiboek) waar heel summier staat wat er langs zal komen (Mentalist, buikdans act, etc. en de namen van de uitvoerders staan er bij. Als je naam dan bekend is bij de jury dan zal er anders gereageerd worden dan op een onbekend iemand. Dit heeft echter 2 kanten! Als je naam bekend is bij de jury ten goede dan zullen ze je natuurlijk niet neersabelen. Als je als "bekende naam" bekend bent door bizarre optredens van eerdere edities dan sta je natuurlijk al met 10-0 achter!
  Er zijn in de wachtruimte "scouts" Dit zijn mensen (vaak met een opgerold A4-tje in hun handen) die op zoek zijn naar verhaaltjes en "leuke beelden" Deze sturen weer de ENG camera teams aan die er rond lopen.
  Onthoud dat je "optreden" niet begint wanneer je op het toneel staat maar begint wanneer je al komt aanlopen!
  Je kunt 2 dingen doen,......de aanwezige camera's en "scouts" ontlopen of deze juist voor jezelf inzetten.

  Als je een goed verhaal hebt en/of een voorbereidend verhaal wilt hebben voor je act dan kan je dit gebruiken. Heb je dit niet of wil je dit niet, blijf dan uit de buurt van die teams en de aanwezige "gekken"!
  Je weet als je gaat zitten in een hoek van de wachtruimte waar één of andere idioot zit, dit voer is voor de scouts en ENG teams!! Er bij gaan zitten staat gelijk aan zelfmoord omdat je bewust of onbewust gebruikt zal gaan worden voor het verhaal van die idioot!
  Ook met deze scouts en ENG teams is echter te onderhandelen. Ze hadden uiteindelijk ook mij benaderd, of ik "iets" wilde doen voor de camera maar ik heb ze vriendelijk bedankt. Ik heb ze gemeld dat ik alleen de act doe op het toneel en dat ik bezig was met de voorbereidingen. Dit was geen probleem en daarna gingen ze verder.

  Al met al,....ik denk dat je HGT kan vergelijken met bijvoorbeeld de vroegere KALI en Heinz Minten dagen. De optredens op die dagen hadden een groot verschil in kwaliteit. Op die dagen was een goede act het gesprek van de dag maar de slechte acts ook! Ook gebeurde het wel eens dat een "bekende gerenommeerde naam" veel verwachtingen maakte bij het publiek maar dat het optreden (vaak een nieuwe act) uiteindelijk zwaar tegen viel. Dan werd deze bekende gerenommeerde naam ook de gehele dag "afgemaakt" en dat waren dan de collega's!
  HGT zie ik hetzelfde als die tijd, alleen zijn de kijkers te vermenigvuldigen met honderdduizenden en is het commentaar dus ook in die veelvoud!
   
 9. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Als een toekomstige magische deelnemer het leuk vind en we kunnen een paar knappe koppen bij elkaar krijgen en iemand staat open voor kritiek waarom dan niet met een groepje de acts vantevoren bekijken en dan opbouwende kritiek geven op de act, zodat de artiest in kwestie er beter van word en hopelijk een grotere kans van slagen heeft in HGT.
   
 10. Eddy Smit

  Eddy Smit Goochelaar

  Lid geworden:
  12 nov 2004
  Berichten:
  352
  Leuk Bevonden:
  121
  Jean-Paul,
  Ik doe mee! Begrijp overigens niet waarom de NMU dit niet aanpakt. Of hebben ze er wel bemoeienis mee?
   
  John van der Lely vindt dit leuk.
 11. Eddy Smit

  Eddy Smit Goochelaar

  Lid geworden:
  12 nov 2004
  Berichten:
  352
  Leuk Bevonden:
  121


  Rob,
  De beoordelingscriteria hoeven in dit geval niet gelijk te zijn. Het nadenken over een act zal goochelaars dwingen er objectief naar te kijken. Hier wordt te veel gereageerd vanuit emotie. Dat is ook wel te berijpen want velen zetten zich denkbeeldig in de plaats van degene die beoordeeld wordt. Maar laat die emotie los en oordeel en beoordeel het geen je ziet. Tja, en in veel gevallen moet je dan helaas toegeven dat het soms tenenkrommend is. Eigenlijk is het jammer dat er geen jurylid is die echt verstand heeft van variatee.
   
 12. Romen Rodriguez.

  Romen Rodriguez. Goochelaar

  Lid geworden:
  30 apr 2013
  Berichten:
  168
  Leuk Bevonden:
  30
  Zoo ik ga dus mee doen aan hgt.
  Ik ga gewoon meedoen zonder verwachtingen en ga zo goed mogelijk mijn best proberen te doen. Alle ideeën zijn welkom!!!!
  Groetjes
   
 13. Eddy Smit

  Eddy Smit Goochelaar

  Lid geworden:
  12 nov 2004
  Berichten:
  352
  Leuk Bevonden:
  121

  Na al het commentaar een moedig besluit. Ik vraag mij echter wel af of je de goed bedoelde en opbouwende kritiek die hier geplaatst is, ter harte hebt genomen. Er staan een aantal zaken genoemd waar je echt iets mee kunt. Rechtsstreeks vanuit de huiskamer naar het grote podium (met succes) is slechts voor een enkeling weggelegd.
  Ik wens je in ieder geval heel veel succes en zal voor je duimen voor de buis.
   
  Romen Rodriguez. vindt dit leuk.
 14. Leon Heussen

  Leon Heussen Goochelaar

  Lid geworden:
  30 aug 2011
  Berichten:
  784
  Leuk Bevonden:
  270
  laat gordon verwijnen dan weet ik zeker dat je ver komt:p
   
  Bietfriek vindt dit leuk.
 15. Romen Rodriguez.

  Romen Rodriguez. Goochelaar

  Lid geworden:
  30 apr 2013
  Berichten:
  168
  Leuk Bevonden:
  30
  @Eddy Smit.
  Kritiek moet je op alle aspecten aanemen. Van wie dan ook en als die dom gaat doen gewoon negeren.
  Ik ben blij dat ik me act aan Nederland kan laten zien.

  @león daar had ik al over na gedacht XD.
  Misschien een nieuwe illusie verzinnen XD. De oneindige verdwijning.
   
 16. Marc o

  Marc o Goochelaar

  Lid geworden:
  19 sep 2013
  Berichten:
  786
  Leuk Bevonden:
  223
  Romen zet hem op en succes!
   
  Romen Rodriguez. vindt dit leuk.
 17. Jeffrey Wijkhuisen

  Jeffrey Wijkhuisen Kinderentertainer

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  1.002
  Leuk Bevonden:
  256
  Ik twijfel nog.... HGT of BGT of allebei...
  Als ik meedoen dan doe ik mee met mijn dice stacking act/kunsten! Dat hebben ze nog nooit gezien!
   
 18. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Inderdaad dice-stacking is niet vertoond in HGT.
  Maar is het spannend genoeg voor tv?
  Is het spannend te maken voor tv?
  En stel je komt door de audities, heb je al een vervolg-act?
  Heb je een backup in geval dice-stacking toch niet uitpakt zoals je zou willen?

  @Romen Rodriguez.
  Kan je al wat meer vertellen wat je plannen zijn??
  En er zullen zeker mensen zijn die je willen helpen je act bij te schaven ;-)
   
 19. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Zonder verwachtingen, maar ik hoop met een plan? Wat je wil bereiken met je verschijning (los van het resultaat in de 'wedstrijd')?
   
 20. Richard Stooker

  Richard Stooker Goochelaar

  Lid geworden:
  20 jul 2004
  Berichten:
  534
  Leuk Bevonden:
  100
  Nooit mee doen zonder verwachtingen!
  Zonder verwachtingen mee doen waren altijd "Kali dagen" optredens. Zowel in je werk als in je optredens moet je altijd weten wat de unieke "selling points" van jou product(en) of act(s) zijn!
  Doe je dit niet dan behoor je tot de middenmoot of zelfs daar onder als de "middenmoot" van hoge kwaliteit is!
   

Deel Deze Pagina