'holland's got talent' is op zoek naar magie!

Discussie in 'Algemeen' gestart door Holland's Got Talent, 23 feb 2014.

 1. Romen Rodriguez.

  Romen Rodriguez. Goochelaar

  Lid geworden:
  30 apr 2013
  Berichten:
  168
  Leuk Bevonden:
  30
  volgende week is denk ik mijn auditie !! helaas ging het einde compleet mis :p maar volgend jaar een nieuwe kans !! veel respect voor Kilian. echt een top act. de act van Mathijs was ook super. allen jammer van de pruik. maar toch respect. en Marc Morreli vond ik tot nu toe de beste goochel act. jammer dat hij niet doorwas maar gordon zat wel met aandacht te kijken. dus respect voor alle 3 :)
   
 2. SWAT

  SWAT Goochelaar

  Lid geworden:
  30 jun 2013
  Berichten:
  79
  Leuk Bevonden:
  30
  Ik wilde niet reageren maar kan het niet laten.

  Later we eens kijken naar wat HGT eigenlijk is. Laten we daarvoor eerst eens kijken naar wat voor een doel HGT heeft. Daarvoor is het noodzakelijk te begrijpen wat belangrijk is op televisie (in een tijd waarbij andere media: online groter ern groter worden).

  Televisie is bedacht als entertainmentbron. Het primaire doel was altijd entertainen, vermaken, informeren, tijdverdrijf. Dit was in een tijd dat het ook financieel behapbaar was. Dit medium werd ontdekt door allerlei "merken". Het bleek een goede zet om reclame te maken op televisie.

  "de televisie" verdient haar geld (verdienmodel) tegenwoordig met reclame welke wordt onderbroken voor een programma of een film. En niet andersom. Elk bedrijf heeft als doelstelling (primair, secundair of nog verder) winst behalen. Dit omdat de aandeelhouders dit wel zo prettig vinden.

  Om winst te behalen moet een televisiezender zoveel mogelijk kijkcijfers behalen. Als zij de 'meeste' kijkcijfers haalt, en de doelgroep is juist, is dit natuurlijk extra aantrekkelijk voor een reclame van een bepaald werk. De facto wordt er dus een hoger bedrag betaald voor de reclames tussen programma's met hoge kijkcijfers.

  Dat gezet hebbende heeft HGT het doel om hoge kijkcijfers te behalen. Dit doel is primair, en misschien secundair is het doel een talent voortbrengen (waarmee in het verdienmodel opnieuw een programma kan worden gemaakt?!)

  Wat mijn persoonlijke mening over Gordon ook is, hij trekt mensen die naar hem (het programma waar hij in voorkomt) willen kijken. Wellicht kun je je nog herinneren dat een aantal jaar geleden bij een dergelijk programma waar Gordon als jurylid optradt, hij wegliep. Dit leverde een hoop publiciteit (kijkcijfers!) op.

  Je creeert waarde voor de kijken. Door die waardecreatie creeer je kansen voor adverteerders. Gordon is marketingtechnisch erg interessant. Hij heeft goed begrepen dat het niet uitmaakt hoe je bekend bent, als je maar bekend bent.

  Kort en goed: HGT is een formule die alles in zich heeft van een tastbaar product. Dezelfde marketingbeslissingen en missie, visie en strategie. Er is een bepaald verdienmodel wat bereikt wordt door de inhoud van het product zo af te stemmen dat het een hoge kijkdichtheid genereert. Gordon is daar als ingedient een middel voor. Net als Chantal. En Dan. En de mensen die ongeacht hoe slecht ze ook zijn, toch mogen auditeren. Het heeft een aantrekkingskracht waarbij elke kijker een waarde heeft, en die waarde euro's vertegenwoordigt.
   
  Bietfriek en Marc o vinden dit leuk.
 3. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Marc liet zien hoe je als gemiddelde goochelaar uitstekend op je publiek in kan spelen, een sterk effect kan brengen en in HGT toch geen stap verder komt.

  HGT moet geen oproepen doen voor goochelaars, maar illusionisten. Want dat is duidelijk wat men zoekt. Oh sorry, de jury natuurlijk... ;)
   
  Bietfriek vindt dit leuk.
 4. Bietfriek

  Bietfriek Goochelaar

  Lid geworden:
  6 apr 2011
  Berichten:
  1.282
  Leuk Bevonden:
  475
  Het is ook maar net wat je eigen doel en verwachting is. Marc heeft het top gedaan! Lekker een paar minuten positief in beeld en goed commentaar, weinig op aan te merken. Slimme zet ook om naar de desk toe te lopen en wat ''dubbelzinnigheden'' in te bouwen die precies in het straatje van Gordon passen (rode doos, zwarte zak en de sigaret).

  SWAT slaat volgens mij ook de spijker op zijn kop. Alles voor de kijkcijfers, dat is TV.
  Maar dan nog vraag ik me af hoe ver men dient te gaan met bepaald commentaar. Najib Amhali haalt dit gekscherend aan in één van zijn shows met ''Melvin uit Utrecht''. Dat is cabaret, maar het zou zo maar eens kunnen gebeuren (maar dan niet voor de camera).
  Commentaar mag gegeven worden maar houd s.v.p. rekening met de draagkracht van bepaalde deelnemers.
   
  SWAT vindt dit leuk.
 5. CAJARI

  CAJARI Goochelaar

  Lid geworden:
  19 jun 2003
  Berichten:
  1.635
  Leuk Bevonden:
  71
  Ben het met SWAT eens voor wat betreft zijn opmerking over reclame en kijkcijfers. Om de commerciële zenders RTL 4, en RTL 6 maar eens te noemen, daar draait het absoluut alleen maar om kijkcijfers ter wille van de reclame. Het stelt voor hen geen ene moer voor of een artiest of goochelaar goed of slecht is. Alleen het commentaar van bevoordeeld een Gordon ( die zelf absoluut niet tegen kritiek kan ) waarbij de zaal plat ligt, dat telt voor de commerciële zenders, niet of er iets of iemand kan doorbreken voor het grote publiek. Wat ik Marc voorspelt had voor wat betreft Gordon is uitgekomen, alleen vind ik dat Marc zich uitstekend heeft staande gehouden. Daarbij zijn er soms deelnemers waarmee men echt medelijden moet hebben zo slecht als ze zijn, maar juist dat zorgt weer voor veel publiciteit, iets waar het die zenders juist te doen is.
   
  SWAT vindt dit leuk.
 6. Johannes

  Johannes Creatieve Duizendpoot

  Lid geworden:
  10 okt 2014
  Berichten:
  91
  Leuk Bevonden:
  32
  Ik heb geen idee over hoe het er in Nederland aan toe gaat, maar 2 weken geleden is Christian Farla in Das Supertalent (Duitse HGT) met een staande ovatie en 4 Ja's doorgestoten. Hij deed dit eerder ookal bij de Britse versie. Misschien is het concept van de illusionist en de goochelaar wel verschillend. Ik weet het niet. Hoe dan ook… Het voor een jury gaan staan is altijd een risico. Mocht ik ooit met welke act dan ook aan een dergelijk programma mee doen, zou ik het niet als een eindexamen zien. Je reputatie, je act of toekomst staat of valt niet met een deelname. Zelfs al zou die slecht aflopen. Ik kan zo enkele hele grote namen opnoemen binnen de showbizz die in eerste instantie enkel "de wind vanachter kregen" (zeggen jullie dat in Nederland ook?). Desondanks bleven ze datgene doen waarvan ze dachten dat ze er goed in waren en uiteindelijk wel met succes.
   
 7. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Johannes je zegt precies wat alle goochelaars die meededen ook hebben het gezegd, een programma als @Holland's Got Talent kan goed zijn voor je carriere.

  Hier in Nederland was er een periode dat helaas het programma gemeden werd (afijn lees het topic gerust even terug)
  Maar gelukkig ziet de jury in dat je met stroop (positieve feedback) meer vliegen vangt dan met azijn.
  Voor volgend jaar kunnen mensen zich weer opgeven, en ik hoop dat er veel goede goochelaars zijn die hun visitekaartje durven af te geven in HGT.
  Hoe gaaf zou het zijn dat er net als in de amerikaanse versie een goochelaar de show zou winnen?
   

Deel Deze Pagina