Holland's got talent

Discussie in 'Algemeen' gestart door Jan.Bouwhuis, 8 mei 2011.

 1. Jan.Bouwhuis

  Jan.Bouwhuis Goochelaar

  Lid geworden:
  18 jan 2010
  Berichten:
  423
  Leuk Bevonden:
  226
  Ik werd gebeld door RTL 4 of ik mee wilde doen met het programma Holland's Got Talent.
  Nu was ik benieuwd of er ook andere goochelaars zijn benaderd.
  Ik heb al eens meegedaan dus waarschijnlijk zeg ik nee.

  Jan Bouwhuis
  (Magic John)
   
 2. Jeffrey Wijkhuisen

  Jeffrey Wijkhuisen Kinderentertainer

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  1.002
  Leuk Bevonden:
  256
  Nee nog niet....
  Ik zou het niet doen als ik jouw was... (ervaring en ik weet nu dat er achter de schermen veel gebeurd wat je niet op tv ziet.)
   
 3. Ray

  Ray Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  868
  Leuk Bevonden:
  237
  Als je als goochelaar meedoet moet je jezelf als eerst afvragen wat je doelstelling is.

  -Is het om even op TV te komen en daar misschien wat leuk beeld materiaal uit te halen dan moet je het zeker doen!
  -Wil je echt mee doen voor een finale plaats, dan moet je wellicht even heroverwegen omdat de bedoeling is dat de finalist op contract even flinke grote sommen geld gaat verdienen voor de desbetreffende omroep. Dit is erg eenvoudig met zangers omdat je heel snel tegen weinig kosten iets produceert waar heel veel aan verdient kan worden. Dat kan met een goochelact natuurlijk niet zo makkelijk, sterker nog menig illusionist is leeg gelopen op een theater tour.

  Wil je weten hoe het is om mee te doen kan je Deborah vragen, die heeft vorig jaar een leuke act neergezet, schroom niet ze vind het leuk om je er over te vertellen.
   
  Jac vindt dit leuk.
 4. Enteny Wega

  Enteny Wega Goochelaar

  Lid geworden:
  15 dec 2005
  Berichten:
  276
  Leuk Bevonden:
  46
  Yep, ze zijn weer aan het werven. Ik ben helemaal klaar met de tv wereld bij dit soort programma's. Maar als je van nep houdt, lang wachten, afgesproken werk, nog langer wachten en houdt van instructies opvolgen zou ik mij zeker opgeven!! [​IMG]
   
 5. Ray

  Ray Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  868
  Leuk Bevonden:
  237
  @Enteny LOL wachten is inderdaad een vereiste en als zij eens even op jou moeten wachten worden ze gelijk helemaal gek :D Dus nog leuker omdat te doen.

  Bij DNUG op een gegeven moment hadden wij 3 uur zitten wachten zonder eten en drinken totdat wij het zat waren mochten we bij godsgratie wat fruit en snoep pakken.
  Na die 3 uur doen we een effect en er ontstaat een discussie van zeker 45 minuten, inmiddels werd ik gebeld door mijn IT opdrachtgever dus wij spreken nog wat dingen door en vervolgens hadden ze in eens mijn inbreng nodig en roepen: "Raymond! Raymond!" Ik verhief mijn stem in bulder en riep: "JA! EN NU WACHTEN JULLIE MAAR EVEN TOT IK KLAAR BEN! IS DAT DUIDELIJK!"

  Mijn opdrachtgever reageerde geschokt: "Dat is een kant van jou die ken ik helemaal niet?" Ik zei met een lach: "Dat is omdat jij niet mijn laatste bloed onder mijn nagels uit knijpt!"
   
 6. Deborah

  Deborah Leek  heeey ja dat klopt ik heb meegedaan maar als jullie zin hebben om langer dan 13 uur op je benen te staan zonder eten en drinken...het is slecht geregeld. ik was als enige goochelaar/mentalist die door was naar de volgende ronde echter die is er nooit gekomen. en dat terwijl je een nieuwe act moest voorbereiden je moest allles op ales zetten en dat deden wij. helaas je mocht hem geen eens laten zien en daar heb je uiteindelijk van 8 uur ochtend tot 22:00 uur voor op je benen gestaan. en idd dat is de vraag die jij je moet afvragen....wil je dit...is dat je doel...
  het was een leuke ervaring maar ik zal het geen tweede keer meer willen doen..

  hier mijn filmpje voor wie het niet meer weet wat ik had gedaan
   
  cojanlis en Ray vinden dit leuk.
 7. Ray

  Ray Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  868
  Leuk Bevonden:
  237
  @Deborah ik zie hem nu weer eens terug en hij was gewoon echt erg leuk, je had je zenuwen ook erg goed in bedwang, nog geen 5 minuten daarvoor was je van de zenuwen bijna je stem kwijt.
  Jammer i.d.d. (en terechte kritiek van Patricia) dat wij die doos niet boven de stage mochten hangen en dus halverwege de zaal moest hangen.
  Die reactie van jou was echt geweldig! YES!!!

  Ik wist niet dat jullie er al zolang waren want ik kwam vanuit Hoofddorp jullie kant op en was er rond 19:00 uur of zo? En je moest op rond 20:30 denk ik. Ik dacht dat jullie er pas rond 17:00 waren.
   
 8. Enteny Wega

  Enteny Wega Goochelaar

  Lid geworden:
  15 dec 2005
  Berichten:
  276
  Leuk Bevonden:
  46
  Ik had het filmpje nog niet gezien. De reactie op het einde van Deb erg leuk en zette meteen een dikke ??? In mijn hoofd. Waarom zo blije verasste reactie. Je hebt nog geen twee minuten geleden geclaimed dat je kunt voorspellen en dit zag je niet aankomen?. ;-))
   
 9. Ray

  Ray Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  868
  Leuk Bevonden:
  237
  Nee ze claimde keuzes te kunnen beinvloeden en niet voorspellen in de vorm van de toekomst voorspellen ;)

   
  Jac vindt dit leuk.
 10. Enteny Wega

  Enteny Wega Goochelaar

  Lid geworden:
  15 dec 2005
  Berichten:
  276
  Leuk Bevonden:
  46
  Oooh, ik hoor alleen maar het woordje voorspelling, voorspellen in het fimpje, echter hoor ik niets in het filmpje over het beinvloeden van keuzes.....

  Maar goed, wie mee wil doen houd dus rekening met bovenstaande. Ben wel benieuwd of het in nl gaat gebeuren dat er een magician in de liveshow terecht komt en dan wat verder komt. Misschien dat iemand goede connecties heeft met de redactie :))
   
 11. Deborah

  Deborah Leek

  nou daar was ik zo boos over ik was door alleen die twee ronde kwam nooit en ik moest verplicht dezelde kleding aan.
  dat was ook zo raar..nu weet ik waarom want alles is in 3 dagen opgenomen maar nu lijkt het alsof het in 1 dag is gebeurd...
  dus houd er rekening mee'..
  en ja ik was verbaasd wantik had al tig goochelaars gesproken en iedereen werd afgekraakt ook Ravini was er...
  dus ja vind je gek dat ik zeg YESSSS
  ik was de enige die door was en stiekum ook erg trots op ook :p
   
  Ray vindt dit leuk.
 12. Michel van Grinsven

  Lid geworden:
  3 aug 2005
  Berichten:
  1.194
  Leuk Bevonden:
  62
  Ik was vrijdagmiddag op weg naar Nick de Jong.
  Onderweg werd ik gebeld door een medewerkster van HGT.
  Toen ik bij Nick was, werd ook hij gebeld.

  Ik ga in ieder geval niet meedoen.
  Van Nick weet ik het niet.
   
 13. Deborah

  Deborah Leek

  nou ja hahaha gaan ze nu iedereen afbellen...pfff valt me mee dat ik nog niet gebeld ben hahaha
   
 14. Ik ben nog even met wat mensen in overleg. Dus weet nog niet zekker. Maar ik ga niet meedoen voor het programma... (Haat aan dit soort programmas)
   
 15. Jan Kosters

  Jan Kosters Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  494
  Leuk Bevonden:
  230
  Heb er geen ervaring mee, maar wat Ray zegt trekt me wel: prima stukje filmmateriaal en nog jaren een 'op TV geweest' moment.
  Heb dat ook met een filmpje op SBS 6 gehad in 2003: goede reacties en nog steeds bruikbaar voor klanten :)
  Mmm, toch eens meedoen? Winnen gaat sowieso niet lukken, omdat je geen zanger bent die geen zanger was en geen klein kind met een enorm talent.
   
 16. Deborah

  Deborah Leek

  jup mee eens daarom deed ik mee omdat ik mentalisme onder de aandacht wilde brengen en het is leuk promo werk
   
 17. Tommy Blooper

  Tommy Blooper Goochelaar

  Lid geworden:
  25 nov 2003
  Berichten:
  669
  Leuk Bevonden:
  88
  Ik ben ook benaderd en ik zie er voor mezelf totaal geen winst om hier aan mee te gaan doen, heb dus bedankt voor de eer.

  Off-topic ; Net als jan heb ik ooit een keer meegedaan aan derop of eronder, heb erg gelachen. De act sloeg nergens op, was totaal niet leuk en had geen enkele toegevoegde waarde, heb de jury compleet verbaasd achter gelaten, liep halverwege mijn act af voordat ik door de Jury was afgedrukt en dat was toen ook mijn bedoeling. De waardering die Bavo Galema uitsprak deed me goed, die zag de ironie waarmee ik mijn act deed. Ik was kabouter en deed echt voor de grap mee en had geen enkele intentie. Ik werd als kabouter geïnterviewd en als een dwaas neer gezet. Dit had ik door en tijdens het interview zei ik tegen de interviewer, ik weet waar je mee bezig bent en hoe je me wilt neer zetten. Ik werk hier gewoon aan mee, je mag knippen en plakken wat je wilt, als jij maar weet dat ik het weet. De interviewer moest toen erg lachen herpakte zich en was toch nog gezellig. Ik ben nu veel minder recalcitrant maar heb ook voldoende gezien om me nog als opvulling en vuil te laten behandelen.Ik heb het inclusief de gratis 30 seconden toch nog ruim 2 minuten volgehouden en 88 euro er aan over gehouden.

  On topic ; Zoals Ray al zei, als je een duidelijk doel voor ogen hebt, waarom doe ik mee, wat laat ik zien. Komt dat waar ik goed in ben ook uit de verf op tv in deze setting? Draai het om, gebruik de tv als jouw podium i.p.v dat ze jou gaan gebruiken als opvulling. Het is heel simpel, ze hebben jou OOK nodig want zonder kandidaten is er geen programma. !! Voor iedereen die er toch aan mee wilt doen, heel veel plezier en succes.
   
 18. Richard Stooker

  Richard Stooker Goochelaar

  Lid geworden:
  20 jul 2004
  Berichten:
  534
  Leuk Bevonden:
  100
  Een mooi NMU moment?
  Om het goochelen professioneel op de kaart te zetten/houden denk ik dat er een aantal toppers (top acts) naar toe moeten gaan. Winnen of niet winnen staat dan los van prachtige acts die te zien zijn op tv! (In plaats van al die knullige en amateuristische uitziende acts)
  Sorry collega's,.....werken voor TV vraagt nu eenmaal andere disciplines dan "gewoon even een optreden" wat er normaal aardig uit ziet, ziet er echter vaak op TV heel onprofessioneel uit.

  Bij een oppakken door de NMU bied ik hierbij mijn kwaliteiten aan. (Als coach/woordvoerder, kan ik regelen dat er geen 12 uur gewacht hoeft te worden maar dat de wachttijden tot een minimum beperkt blijven. Tevens kan ik, door mijn contacten, extra camera tijd regelen. (de voorfilmpjes) mits goed geoefend! (Je werkt dan niet alleen voor jezelf maar staat te werken voor de goochelgemeenschap!)

  Ik hoor het wel.

  Hier wat extra info:
  -De kandidaten moeten minimaal 3 acts hebben. (Dit voor als je door bent naar de volgende ronde)
  -Kandidaten moeten act hebben van 3 minuten tot maximaal 5 minuten. (het liefst 3 minuten omdat de jury dan geen tijd heeft om weg te drukken en dit de maximale tijd is voor de tv kijker. Anders wordt er in je act geknipt tijdens de uitzending)
  -De act's hebben meer kans van slagen als deze draaien op muziek. (Er kunnen maar heel weinig collega's echt goed presenteren, dit zal worden afgestraft door de jury)
  -Geen,...echt geen goocheltafels en meer van die uitgesproken "goochel" materialen! (Mits natuurlijk express bedoeld)
   
 19. DennisM

  DennisM Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  27
  Leuk Bevonden:
  3
  Mijn HGT-ervaring was achteraf erg leuk maar was zeer vermoeiend en had behoorlijk wat haken en ogen...
  Vorig jaar attendeerde een goede vriend van mij erop dat HGT weer begon. Het leek mij ontzettend leuk om mee te doen dus ik besloot me in te schrijven.(met toen nog de gedachtengang dat ik wel eens in de finale kon komen). Na een week of 5 kreeg ik bericht dat ik PRE-audities kon komen. Dat was dus een verassing voor mij, want ik dacht dus dat iedereen meteen voor de TV-audities zou komen. Blijkbaar kijken ze dus in de Pre-audites eerst of je act goed is voor de kijkcijfers(dom, grappig, goed of echt slecht) en maken ze dan een selectie van wie er doorgaat. Ik dus gezellig naar Hilversum waar ik om 10 uur arriveerde. Vervolgens een hele inschrijvingsprocedure etc. etc. en dan wachten. Op papier stond dat ik om 13:00 auditie had, maar vanwege een foutje van een brandalarm dat afging, was ik pas om 15:30!!!!! aan de beurt. Daar sta je dan, met 2 koekjes en een flesje water 4,5 uur in de brandende zon te koken!:mad:Maargoed, uiteindelijk waren dan mijn 3-minutes of fame aangebroken en werd ik daarna weer bedankt en kreeg ik later nog wel te horen of ik door was of niet.
  Na een week of 3/4 kreeg ik telefoon dat ik door naar de volgende ronde was. De drie weken die daarop volgden belde de beste vrouw van de redactie mij weet-ik-veel-hoeveel-keer op (terwijl ik ook nog eens op school zit en al drie keer gezegd heb dat ze na 15:00 moest bellen.)omdat ze nog een aantal vragen had.... Uiteindelijk was het rustig en duurde het nog een week of 3 tot de TV-audities. En ja hoor, ook tijdens de TV-audities konden we weer mooi lang wachten. We arriveerden om 5 uur en ik stond rond 9 uur op het toneel. Dit keer hadden we gelukkig wel wat meer te eten meegenomen....;)
  Rond een uur of half 7 stormde de eerste cameraploeg binnen en mocht ik wat kunstjes gaan vertonen..(waarvan er uiteindelijk maar 1 is uitgezonden en dat is the cards from the mouth aan het begin van aflevering 3...zoek zelf maar op:p).. Later krijg je nog zo'n interview waar je alles driehonderd keer opnieuw moet zeggen omdat je soms net de klemtoon verkeerd legt:eek:Uiteindelijk stond ik dan achter het toneel, waar het interview met Dhr. Ten Brink ook nog eens fijn overnieuw moest en toen mocht ik eindelijk mijn act doen. Waar ik nog het meeste van baal is dat ik er zo veel tijd en energie in heb gestopt en mijn act niet eens is uitgezonden.
  Dit soort programma's zijn er heus niet om nieuw talent te werven, dit soort programma's zijn er om het publiek en de mensen thuis een beetje te vermaken met mensen die fluiten op iemand's neus of iemand die zijn hond zijn leeftijd kan laten zeggen...
  Ondanks deze vermoeiende ervaring zou ik in de toekomst misschien ooit nog eens meedoen aan Holland's got Talent, al is het alleen maar voor beeldmateriaal..
   
 20. Robert.de.Peffer

  Robert.de.Peffer Goochelaar

  Lid geworden:
  7 mrt 2010
  Berichten:
  358
  Leuk Bevonden:
  90
  Op een of andere manier heb ik het gevoel dat dit niet het programma is waar we kunnen laten zien hoeveel talent er in Nederland.
  ik denk dat we eerder toe moeten naar een kwalitatief goed programma.
  Ik zou een Nederlandse versie van wel wat vinden, met een Jury die al wat bekendheid heeft denk hierbij aan Rob&Emiel, Richard Stooker of Hans Klok.
   

Deel Deze Pagina