Holland's got talent

Discussie in 'Algemeen' gestart door Jan.Bouwhuis, 8 mei 2011.

 1. Peter Quintus

  Peter Quintus Goochelaar

  Lid geworden:
  1 feb 2004
  Berichten:
  31
  Leuk Bevonden:
  9
  @Robert: scherp!
   
 2. Leon Heussen

  Leon Heussen Goochelaar

  Lid geworden:
  30 aug 2011
  Berichten:
  784
  Leuk Bevonden:
  270
  Wel mooi gedaan.
   
 3. Robert Blake

  Robert Blake Goochelaar

  Lid geworden:
  6 jul 2003
  Berichten:
  627
  Leuk Bevonden:
  19
  vindt het idee wel erg mooi en direct.
   
 4. Na die hele hoos van talentenjachten de afgelopen jaren zou iedereen toch moeten weten waar hij/zij aan toe is? Meedoen, afgewezen worden en dan hier gaan lopen jengelen dat een goochelaar nooit de finale kan halen is toch grote onzin. Je weet als deelnemer toch waar je aan begint. Goochelaars zouden massaal af moeten spreken zich niet meer beschikbaar te stellen. Moet je eens kijken hoe er aan onze kunst getrokken gaat worden en wat er allemaal te onderhandelen valt. Ze hebben ons immers nodig om het programma gevarieerd te kunnen vullen. Als zo'n act met die hond, die in feite niets anders deed dan nerveus acher het stokje van die mevrouw aan te rennen, de finale kan halen dan moet een goede goochelact zeker een kans van slagen hebben. Het is de hoeveelheid aan exebionistische goochelaars die in feite de kunst verpesten. Daarbij komt dat de meesten nog allemaal het zelfde doen ook.

  Wat ik echt heel erg jammer vind is dat de handschaduwact van de heer Robert niet verder is gegaan. Onbegrijpelijk!! Te meer omdat in HGT zo'n act nog nooit getoond is. Alhoewel ik de act van hem niet ken, zou het volgens mij toch een kans gehad moeten hebben. Ik heb uit betrouwbare brond gehoord dat deze act van zeer goede kwaliteit en van een hoog niveau is.

  Tot slot zou ik iedereen willen adviseren zowel de inhoud van de show's, alswel het aanbod meer op elkaar af te stemmen. Naar mijn mening voor het volgend jaar zo snel mogelijk een coordinator aanstellen. En laat de poging er een coach tussen te zetten maar vallen. Die heeft bewezen niet te werken.
   
 5. Jac

  Jac Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  745
  Leuk Bevonden:
  175
  Ik vind het effect wel leuk. Er wordt een moment lang echt iets beleefd in spanning! Ik zeg well done!
   
 6. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Beetje jammer dan, dattie z'n finale act bij elkaar gapt van anderen, en dan ook nog eens iets fout doet. Ondanks wat hij tegenover de jury beweert, kan ik me niet voorstellen dat dit is hoe de act had moeten verlopen.

   
 7. MagicJurgen

  MagicJurgen Goochelaar

  Lid geworden:
  17 jan 2011
  Berichten:
  100
  Leuk Bevonden:
  23
  Hij heeft de vis vermoord :(
  Haha nee dit klopt niet echt, en als ik eerlijk moet zijn vind ik dit wel een beetje "mager'tjes" voor een finale.
  Er gebeurt best weinig, 1 stukje cornflake uit het niets, die opeens veranderd in een goudvis en dan een hand door een aqarium... Ja... Voor een finale mag je wel iets meer uit de kast halen toch.
  Maar dit klopt niet nee, waar is die vis?? :'(
   
  cojanlis vindt dit leuk.
 8. Leon Heussen

  Leon Heussen Goochelaar

  Lid geworden:
  30 aug 2011
  Berichten:
  784
  Leuk Bevonden:
  270
  is ook eigelijk niet zo moelijk wat hij doet.

  of heb ik het mis
   
 9. Is de handschaduw-act van de heer Robert ergens op internet te zien? Heb daar zulke aardige dingen over gehoord. Kan iemand daar even op reageren a.u.b.:cool:
   
 10. Robert Blake

  Robert Blake Goochelaar

  Lid geworden:
  6 jul 2003
  Berichten:
  627
  Leuk Bevonden:
  19
  kees, ik heb alleen beelden van een optreden in duitsland. nu blijkt het moeilijk, systeem type o.i.d. om het te downloaden. mijn show is ook vernieuwd dit jaar. op de Dynamite Magic Day is mijn show live te aanschouwen.
   
 11. Heer Robert,
  Ik zou heel graag willen. Helaas staat mijn gezondheid het reizen niet toe.
  Mocht het ooit op you tube verschijnen geef dan even een berichtje a.u.b.
   
 12. Jan.Bouwhuis

  Jan.Bouwhuis Goochelaar

  Lid geworden:
  18 jan 2010
  Berichten:
  423
  Leuk Bevonden:
  226
  Ik kreeg een paar dagen geleden een e-mail van Stichting NORMA.
  Dit naar aanleiding van mijn deelname aan HGT een paar jaar geleden.
  Ik vertrouw dit niet helemaal en wil graag weten of er ook anderen zijn die hier ook voor zijn benadert.
  De site lijkt wel goed, maar toch even zeker weten.
  Volgens hun heb je recht op een soort vergoeding, omdat je op TV bent geweest??

  Heeft 1 van jullie deze mail ook ontvangen?
   
 13. Ronald de Zeeuw

  Ronald de Zeeuw Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  322
  Leuk Bevonden:
  70
  Als de inschrijving niets kost of op no cure no pay basis is, altijd doen. Als je eerst moet betalen weet ik al wie er beter van wordt. Overigens, als je in de overeenkomst met HGT afstand gedaan hebt van je rechten krijg je in elk geval niets.
   
 14. Richard Stooker

  Richard Stooker Goochelaar

  Lid geworden:
  20 jul 2004
  Berichten:
  534
  Leuk Bevonden:
  100
  Stichting NORMA is een zeer betrouwbare partij ter bescherming van de naburige rechten van de artiest/kunstenaar en regelt collectief de vergoedingen die staan voor producties die o.a. de huiskamer zijn binnen gekomen. (Denk aan thuiscopie vergoeding, uitleen, verhuur en kabeltransport)
  Het is een soort van BUMA Stemra maar dan voor beeld in plaats voor muziek.
  De stichting is altijd bezig actief aan het zoeken naar acteurs/artiesten die recht kunnen hebben op vergoedingen.

  Uiteraard moet je je dan wel aanmelden. (Dacht €35,00 per jaar) en speellijsten invoeren wanneer je op tv bent geweest met je act. (dus geen spelshow, reclame of figuratie of zo)
  Zij gaan dan kijken of die betreffende productie bij jou ligt of niet (Je moet ook alles mee geven zoals contracten, etc) en of je dus in aanmerking komt voor de collectieve uitbetaling.
  Aan het eind van het jaar krijg je dan automatisch je geld op de rekening als alles voldoet aan de opgestelde regels.

  Voor deelname HGT en de vergoeding is nog niet een berekening dus is er ook niet te zeggen hoeveel je krijgt maar je moet denken aan tientjeswerk als je daadwerkelijk bent uitgezonden. Minus de aanmelding zal je saldo dan uiteindelijk op 0 uitkomen. (Zeker omdat de uitzending maar seconden zijn geweest van je complete act)

  Ik ben al jaren lid (zeer verstandig voor acteurs in verband met verschillende opdrachten) en kreeg een zeer leuke vergoeding wat gelijk stond aan een aantal optredens in totaal door de vele uitzendingen en lange tv tijd van oa. "De Nieuwe Uri Geller" en andere productie's)

  Als je een contract getekend hebt waarbij je afstand gedaan hebt van al je rechten (dus ook je naburige) dan zul je veel minder tot niets krijgen. Je behoudt dan alleen volgens mij de kabeltransport omdat ook de verhuur en leenrecht naar de productie gaat die jou contract heeft.

  Voor Jan, ik denk dat het voor jou geen zin heeft.
  Dit was alleen interessant geweest voor de deelnemers DNUG omdat hier veel meer mee gebeurd is en dit ook langere uitzendingen waren. (in de collectieve verdeelsleutel zit o.a. tijdsduur uitzending en herhalingen plus internet uitzendingen)
  Als deze deelnemers zich niet toen hebben ingeschreven in het betreffende jaar dan houd het voor deze op en krijgen ze niets. De personen die het wel gedaan hebben die hebben de verrekening al lang ontvangen en hadden dus nog een extra verdienste er bij zonder wat te hoeven doen.

  Dus,....Als je regelmatig op tv komt zelfs bij een programma als bijvoorbeeld "man bijt hond" en discussie programma's, etc. dan kan het interessant zijn om lid te worden. Anders heeft het geen zin.
   
  Ronald de Zeeuw en Kiko vinden dit leuk.
 15. Martijn van Berkel

  Martijn van Berkel Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  15 jun 2003
  Berichten:
  1.182
  Leuk Bevonden:
  174
  Hoi Richard, bedankt voor deze heldere uitleg.
  Is er bekend hoe de verdeelsleutel werkt van de NORMA ? ( zodat je zelf uit zou kunnen rekenen welke vergoeding je zou kunnen krijgen?)
   
 16. Richard Stooker

  Richard Stooker Goochelaar

  Lid geworden:
  20 jul 2004
  Berichten:
  534
  Leuk Bevonden:
  100
  Die is er zeker! Deze is op te vragen na de verrekening. Het is niet mogelijk van te voren alles uit te rekenen omdat hier teveel variabelen in zitten waaronder de hoeveelheid leden, uitgezonden tijdsduur, herhalingen, etc.
  Het belangrijkste is dat het totale bedrag wat beschikbaar is voor het betreffende jaar wordt verdeeld door de op dat moment aangemelde leden.
  Dus de personen die veel werk hebben gehad en zich niet hebben aangemeld die krijgen dus ondanks dat ze hier recht op zouden kunnen hebben niets. Het is dus je eigen verantwoordelijkheid.
  De stichting is wel zelf altijd actief op zoek naar namen in de media en zal je dus laten weten dat je eventueel recht kunt hebben op een bedrag. Dit kunnen ze echter niet van te voren individueel uitrekenen omdat dit allemaal de pc in gaat die alles aan het eind van het jaar per persoon uitrekend.
   
 17. Magic Kevin

  Magic Kevin Goochelaar

  Lid geworden:
  1 mrt 2004
  Berichten:
  662
  Leuk Bevonden:
  3
  kan je dan ook jezelf achteraf nog opgeven?
   
 18. Richard Stooker

  Richard Stooker Goochelaar

  Lid geworden:
  20 jul 2004
  Berichten:
  534
  Leuk Bevonden:
  100
  kan je dan ook jezelf achteraf nog opgeven?

  Je kunt alleen achteraf aanmelden tot sluiting boekjaar. Dus voor nu is dat alleen nog zover ik weet nog mogelijk voor 2011 omdat de rest van de jaren al verekend zijn zoals eerder beschreven.
  Omdat het niet mijn stichting is en ik ook niet alles weet is het beste als je naar de site gaat www.stichtingnorma.nl
  Hier is alles te lezen in de FAQ en andere pagina's. Mocht je daarna nog vragen hebben dan kun je ze altijd bellen.
   
 19. Jo De Rijck

  Jo De Rijck Goochelaar

  Lid geworden:
  16 sep 2006
  Berichten:
  801
  Leuk Bevonden:
  111
  Ik ben wekelijks 1 minuut op tv maar ook al doe ik de volledige productie, ik heb mijn rechten afgestaan (gedeeld: ik mag de beelden zelf ook naar eigen goeddunken gebruiken). Zou ik dan iets overhouden via norma?
   

Deel Deze Pagina