Hulp gevraagd

Discussie in 'Algemeen' gestart door Xthaiky, 9 okt 2015.

 1. Xthaiky

  Xthaiky Leek

  Lid geworden:
  28 sep 2014
  Berichten:
  10
  Leuk Bevonden:
  3
  Beste,
  Zou graag een verhaallijn maken voor mij show alleen weet ik niet goed hoe hier aan te beginnen. Iemand soms tips of ideeën ? Hopelijk kunnen jullie mij helpen
  Alvast bedankt​
   
 2. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Hoi Xthaiky,

  Misschien kun je beginnen met aan te geven wat voor show het is? Voor welk publiek speel je, is het close-up of podium, wat voor verhaal wil je vertellen, etc.

  Ik zou het ook leuk vinden als je jezelf even voorstelt: http://goochelaars.com/forums/even-voorstellen.1030/
   
 3. Xthaiky

  Xthaiky Leek

  Lid geworden:
  28 sep 2014
  Berichten:
  10
  Leuk Bevonden:
  3
  hallo @Danny Joseph het is een show voor kinderen speel hem ook vooral voor kinderen zou hier echt graag een verhaal insteken naar de kinderen gericht ook heb me voorgesteld op het forum even voorstellen
   
 4. Flupke

  Flupke Goochelaar

  Lid geworden:
  5 mei 2011
  Berichten:
  362
  Leuk Bevonden:
  91
  Soms is het interessant om voor jezelf wat na te denken over enkele vragen en door de antwoorden die je zelf geeft, kom je al een stap(je) verder. Enkele mogelijke vragen:
  - Doe je een nieuwe investering of gebruik je trucs die je al hebt?
  - Kan je de trucs die je hebt binnen een thema brengen? Ik had bijvoorbeeld een egg bag liggen en de hippity hop rabbits en die zaken resulteerden - samen met nog wat materiaal - tot een boerderijvoorstelling of heb je 'griezelige' effecten - opletten hiermee tijdens kindervoorstellingen - en kan je een halloweenvoorstelling uitwerken?)
  - Speel je een bepaald personage? (welk personage past bij je en kan je dat personage trucs laten brengen - en welke trucs?)
  - Speel je voor jongere of eerder oudere kinderen (ik werk het liefst 'op maat' - voor mij geen voorstellingen voor kinderen van 4 tot 12, want een 12-jarige vindt datgene wat je brengt voor een 4-jarige nogal flauwtjes, omgekeerd is het materiaal voor een 12-jarige soms wat té spannend voor een 4-jarige - al zijn er natuurlijk wel goochelaars die dergelijke voorstellingen brengen en met veel succes, maar het is niet echt mijn ding).
  - Babbel - als dat mogelijk is - met kinderen zelf! Mensen vergeten soms dat kinderen een echte inspiratiebron zijn op dat vlak (vlot je verhaal niet, heb je even geen inspiratie meer? Dan kan het zomaar zijn dat kinderen een oplossing aanreiken - iets waar je zelf als volwassene zijnde helemaal niet aan gedacht hebt). Ik heb het geluk om voor de klas te staan en ik heb al meerdere keren inspiratie gehaald uit de belevenissen van kinderen die mij in klas zitten.

  Alleszins veel succes en spelen voor kinderen is de max, je krijgt er enorm veel voldoening van. Zorg echter wel voor goed materiaal, want een kinderpubliek is niet onmiddellijk een evident publiek (je krijgt snel reactie en kinderen tonen echt hoe ze het vinden).

  Filip
   
 5. Xthaiky

  Xthaiky Leek

  Lid geworden:
  28 sep 2014
  Berichten:
  10
  Leuk Bevonden:
  3
  Danku voor je reactie @Flupke probeer hier zeker mee verder te geraken verdere tips zijn nog altijd welkom
   

Deel Deze Pagina