In de File!

Discussie in 'Algemeen' gestart door Alex Buijk, 17 okt 2015.

 1. Alex Buijk

  Alex Buijk Goochelaar

  Lid geworden:
  10 mrt 2011
  Berichten:
  356
  Leuk Bevonden:
  107
  Wie irriteert zich zelf er niet aan in de FILE staan.

  deze week is het mij al 3 keer overkomen, onderweg naar een opdracht en ja hoor sta je in de file.
  gisteren was ik zelfs te laat op mijn opdracht maar gelukkig had de opdrachtgever hier alle begrip voor en heb ik het goed gemaakt door een half uur langer te blijven.

  Ik plan mijn opdrachten als volgt in:

  bij table magic heb ik weinig voorbereiding en zorg ik dat ik 30 minuten voor aanvang optreden aanwezig ben. ook calculeer ik 15 minuten vertraging in. moet ik dus 1 1/2 uur rijden naar een opdracht rijd ik dus 2 uur en een kwartier voor aanvang thuis weg.

  Mijn podiumshow staat binnen een uur maar moet ik wel doorwerken (ik calculeer dus altijd 1 1/2 uur opbouw) ook hier houd ik rekening met 15 minuten vertraging. bij 1 1/2 uur reistijd rijd ik dus 3 uur en een kwartier voor aanvang show thuis weg.

  Mocht ik dus in de file komen heb ik zowel bij table magic als de podiumshow nog ruim de tijd om toch op het afgesproken tijdstip te beginnen.

  Gisteren moest ik naar Eindhoven en moest om 19.45 beginnen met table magic. Eindhoven is voor mij 1 uur rijden + kwartier vertraging reed ik dus om 18.00 uur weg. mijn navigatie vertelde dat ik om 19.00 uur aanwezig zou zijn maar helaas werd dit 20.00 uur (een kwartier te laat dus). In de auto heb ik de opdrachtgever gebeld en deze had er alle begrip voor. wel heb ik mij behoorlijk opgevreten in de auto omdat te laat komen niks is voor mij. Stres stres stres dus en dat is ook niet goed voor een mens.

  Nu mijn vraag aan jullie, hoe gaan jullie om met file? en de bijbehorende stres? (ik weet het is onmacht maar daar heeft de klant ook niks aan). je kunt moeilijk voor een avond klus in de middag al wegrijden want zo kun je ook geen opdrachten meer combineren op een dag.

  ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

  @moderators mocht dit niet het juiste topic zijn mogen jullie hem verplaatsen naar off topic (dit heeft namelijk weinig met goochelen te maken) staat dit goed mag je deze onderste regels verwijderen.
   
 2. Jan Kosters

  Jan Kosters Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  494
  Leuk Bevonden:
  230
  Tja, 's morgens ergens op tijd zijn betekent de avond van tevoren ergens overnachten in de directe omgeving. Tussen 7 en 9 weet je dat er files zijn. En tussen 16 en 19 ook. Dus 's avonds zorg ik dat ik zeer ruim van tevoren aanwezig ben. Soms 1 tot 2 uur van tevoren. Daar wat eten en dan pas optreden. Dan is een uur vertraging ook geen probleem.
   
  Alex Buijk vindt dit leuk.
 3. Stapper

  Stapper Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  1.757
  Leuk Bevonden:
  653
  Sluit aan bij Jan.
  Als je in file-tijd reist, 50% extra tijd rekenen.
  En als het dan meevalt in de tijd,
  probeer je die tijd nuttig te gebruiken.
  Dat laatste is een kwestie van je vooruitdenken
  en je hoofd gebruiken.
   
  Alex Buijk vindt dit leuk.
 4. Charly Crama

  Charly Crama Charly Crama

  Lid geworden:
  9 apr 2004
  Berichten:
  379
  Leuk Bevonden:
  48
  Vervelend als je in de file staat. Zeker als je te laat aankomt, dan begin je al in je hoofd met 2-0 achterstand (soort oranje gevoel).

  Je berekening voor daluren is goed, maar voor piekuren zou ik net als wat de rest zegt extra reistijd incalculeren. Bereken dit ook als je over bekende drukke wegen en knooppunten, zoals bij Eindhoven, moet rijden.

  Hou ook regelmatig wegwerkzaamheden in de gaten (van A naar Beter) en bel altijd direct je opdrachtgever als je merkt dat je de afgesproken tijd van arriveren niet gaat redden. De opdrachtgever is op de hoogte en kan zijn programma hierop aanpassen en het scheelt ook in je hoofd voor onderweg. Want je kan er toch niet eerder zijn dan dat de file voorbij is.

  Vorig weekend moest ik in Voorschoten optreden. Dit was een uur na een een optreden die ik Alphen aan den Rijn deed. Normaal 20 minuten rijden, ik dacht dus ook binnen een uur met gemak daar aanwezig te zijn. De opdrachtgever had mij last minute geboekt en hij wist ook dat ik vanuit een ander optreden moest komen.

  Ik ken de weg, ik was op tijd weg, dus alles ging goed. Totdat ik in Leiden aankwam en erachter kwam dat de hoofdweg richting Voorschoten volledig was afgesloten door wegwerkzaamheden en eerst naar de andere kant van Leiden moest rijden om Voorschoten te bereiken. Dus file rijdend door Leiden heen. Meteen de opdrachtgever gebeld en 2 minuten voor aanvang van het optreden loop ik binnen. Ik kon dus direct beginnen met optreden. Hiervan heb ik geleerd om ook voor optredens dichtbij huis de wegwerkzaamheden goed in de gaten te houden.
   
  Alex Buijk vindt dit leuk.
 5. Zassie

  Zassie Goochelaar

  Lid geworden:
  30 nov 1999
  Berichten:
  1.663
  Leuk Bevonden:
  197
  Extra reistijd van 15 minuten vind ik erg krap berekend hoor voor de spits.... daar zit je sneller aan dan je denkt.
  Bij rijden in file tijden (zeker bij ons in de randstad) houd ik altijd rekening met 45 minuten extra reistijd.. uiteraard afhankelijk van waar ik moet zijn. Ik ben inmiddels ook redelijk bekend met de vaste knelpunten en weet dus waar het snel vaststaat en wat ik daar voor in gedachten moet houden... en vaak weet ik ook hoe ik daar omheen kan rijden.

  Dag van tevoren ergens overnachten ben ik te gierig voor... ik ga dan liever wat eerder weg.
  Show om 9:00 op een basisschool in Harlingen? dan zit ik rond 4:30 in de auto.... ben ik op tijd voor het file leed langs Amsterdam en op tijd op mijn locatie
   
  Jac en Alex Buijk vinden dit leuk.
 6. Pipo Chris

  Pipo Chris Goochelaar

  Lid geworden:
  9 jan 2004
  Berichten:
  590
  Leuk Bevonden:
  56
  Ik gebruik heel vaak flitsmeister vooraf en tijdens het rijden.
  Deze houd de drukte, de ongelukken en de flitsers in de gaten. Dit is op hun website goed weer gegeven. En de app draait onderweg mee. Geef de route in en hij houd alles voor je bij. Ook google maps kent het verkeer. Dit moet je vaak nog ff aanzetten. En dan gewoon erg vroeg op weg. Ik ben een aantal keer om 08:00 aanwezig moeten zijn vanuit Eindhoven op een opname voor een commercial. En deze zijn gewoon vaak rondom Amsterdam. En ik ben ook van het nooit te laat willen zijn, dus kwam daar al vaak voor de crew aan. Dan was het altijd even twijfelen of je wel goed zit. Maar gelukkig komt er dan de catering wagen. :)
   
  Alex Buijk vindt dit leuk.
 7. Jan Kosters

  Jan Kosters Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  494
  Leuk Bevonden:
  230
  Tja Alex, dat betekent dat een 'professional' dus vroeg uit de veren gaat en nog veel eerder vertrekt dan je denkt. Ook dat hoort bij je 'uurtarief'. Helaas beseffen klanten dat vaak niet :(
   
  Kiko en Alex Buijk vinden dit leuk.
 8. Alex Buijk

  Alex Buijk Goochelaar

  Lid geworden:
  10 mrt 2011
  Berichten:
  356
  Leuk Bevonden:
  107
  Bedankt voor jullie reacties. Ik zal eens kijken of mijn wekker hier op ingesteld is
  En idd Jan ik zal mijn reistijd moeten bijschaven.
   

Deel Deze Pagina