Line-up Nieuwe Uri Geller.

Discussie in 'Algemeen' gestart door Maurice Meijer M&M, 7 jan 2009.

 1. Kiko

  Kiko Goochelaar

  Lid geworden:
  13 dec 2005
  Berichten:
  1.483
  Leuk Bevonden:
  171
  @Eric Simonesz a>
  Dat stoorde mij inderdaad ook.
  Naast het commanderende kreeg ze ook nog eens min of meer de schuld dat ze de informatie niet goed duidelijk doorgaf.
  Volgens mij had ze er geen prettig gevoel bij....

  Ook de vampir vond ik in dit opzicht niet prettig om naar te kijken. (los van zijn omgang met de BNer (zijn vrijwilliger)vond ik het wel een vermakelijke act) Hier had -? haar naam kwijt- het duidelijk ook op bepaalde momneten niet naar haar zin. Prop in je mond (ik hou daar niet van -al is er veel publiek dat er van smult) net als met die hayasi komkommers -goedkoop scoren door je vrijwilliger voor schut te zetten), onverwachts een vaas bloedzuigers in je hand. Maar erger nog als ze een aanweizing fout opvat en die vaas laat kletteren (haha) wordt ze nergens gerustgesteld, op haar gemak gesteld, gezegd dat het niet erg is, oid.
  Als ze afgaat verontschuldigd ze zich er nog voor. Zelfs dan gaat hij er niet op in....

  Ik vind toruwens bij veel van de acts dat er niet of te weinig op de reactie van de BNer wordt ingegaan. Tuurlijk dat staat niet in het script, maar daar moet je toch improviserend ook iets mee doen. (en natuurlijk is het ook een lijn vinden tussen wel op ingaan, maar niet te diep opingaan, want dan breekt het je spanningsboog)
  Maar negeren is volgens mij niet zo'n goede oplossing. Soms kun je het zelfs gebruiken om je doel kracht bij te zetten, maar anders kun je in ieder geval laten weten dat je opmerkt wat er in de nader omgaat. Op wat ze zeggen met woorden of met lichaamstaal dus. Komop we hebben het over mentalisten maar het lijkt soms alsof ze met de gewone zintuigen niets oppakken. Dat maakt het onnodig onpersoonlijk en komt onnodig ingestudeert over.

  Op dit punt vond ik de coctailshaker juist heel prettig om naar te kijken. Hij gaat in op wat de BNers zeggen of doen en dat maakt het veel persoonlijker, warmer en geeft het idee dat hij ze als personen serieus neemt.

  De mask vond ik hierin ook goed. Welliswaar op een gemene toon vanuit zijn rol, maar ook op die manier kan je wel ingaan op wat er in het hier en nu gebeurd. Ook als dat wat anders is dan dat je van te voren had gedacht dat de reactie zou zijn.
  Ik vond trouwens de hele act vande mask goed in elkaar zitten. Goede opbouw, goed uitgewerkt personage. Boeiend om naar te kijken. Vond ik.

   
 2. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Is het sommige hier trouwens opgevallen dat de stemvervormer van "The Mask" na afloop van de act uitgezet was/dienst weigerde.
  Of anders gezegd dat de echte stem van deze persoon opgevangen werd via een andere microfoon??
   
 3. Magic Arturo

  Magic Arturo Goochelaar

  Lid geworden:
  7 jul 2003
  Berichten:
  65
  Leuk Bevonden:
  1
  @ Eric: ja, dat ben ik helemaal met je eens. Het was met name DAT wat me nog het allermeest 'stoorde' aan deze 'show' ....

  Ik vond dat men ook bij andere acts nogal op 'gebiedende toon' sprak naar de BN'ers. Tja...
  Natuurlijk zal het hier en daar ook flink met de zenuwen te maken hebben, sommige staan stijf van de spanning. (snap ik wel, maar het is soms erg zichtbaar). Natuurlijk hoor ik op mijn werk ook genoeg - als men al kijkt- over deze show (' jij goochelt toch ook? ;-) en soms is het zo doorzichtig dat men (de leek) al bij sommige act meteen weet te vertellen hoe het werkt.
  Daar wordt wel veel minder 'beschouwend' gekeken (ik bedoel: de discussies hier gaan over meer dan het 'kunstje').
  Jochem zijn act vond ik ook zeker het leukst om naar te kijken (hij behandelde overigens de BN'ers zeer correct) maar mentaal? mmmm, maar wel gewoon leuk om te zien!

  Ook overigens op andere fora wordt er druk over ' de nieuwe Uri Geller' geschreven, hier nog een artikeltje : http://www.grenswetenschap.nl/nieuws.asp?n=1735

  Bye, Arthur
   
 4. Kiko

  Kiko Goochelaar

  Lid geworden:
  13 dec 2005
  Berichten:
  1.483
  Leuk Bevonden:
  171
 5. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  @ Kiko

  Hij bedankte Uri na zijn oordeel en Tooske zei nog wat tegen hem.
  En heel kort hoorde je op dat moment de ware stem van The Mask.
  Helaas ben ik dat stukje nog niet tegengekomen op de website van SBS.
   
 6. Kiko

  Kiko Goochelaar

  Lid geworden:
  13 dec 2005
  Berichten:
  1.483
  Leuk Bevonden:
  171
  @Ray a>
  "De gebiedende toon is vaak de eis van de regie! De gedachten hierachter is dat je duidelijk moet zijn voor TV en theater. Ruimte voor interpretatie kan soms een verhaal vervormen en dat wil je niet op een niet interactief medium. Tevens vind men dat het kracht en zelfvertrouwen uitstraalt!"

  Ik denk zelf dat je als echte professional in staat zou moeten zijn "ruimte te geven voor interpretatie" zonder dat het je verhaal (teveel) vervormd.
  Volgens mij gaf jezelf al ergens een voorbeeld waar je het zelfs in je voordeel zou kunnen gebruiken (bij de act van ronald en peter volgens mij -maar sorry ik kan het niet meer terugvinden)
  Als ik zelf de vrijwilliger op het podium was zou ik weglopen als ik benaderd werd op de manier die gebeurd in sommige acts. Ik laat me niet graag vrijwillig respectloos behandelen (en dan ook nog en public). En al kan de act verder prima zijn het geef me als kijker toch een onprettig gevoel.

  Michel (ontvoerings-act) gebruikte ook de gebiedende toon maar door zijn intonatie en toevoeging van "aub" vond ik hem idd met kracht en zelfvertrouwen maar niet respectloos commanderend overkomen.

  En het is aan de andere kant natuurlijk ook essentieel om wel duidelijk te zijn en je vrijwilligers (BNers in dit geval) juist dat te laten doen wat jij wilt.
  Maar desondanks moet je (vind ik) wel, zoals Maarten Vogelaar het mooi formuleerde, INTERACTIE blijven houden. Het kan niet de bedoeling zijn je vrijwilligers op het podium als marionetten te behandelen.
   
 7. Kiko

  Kiko Goochelaar

  Lid geworden:
  13 dec 2005
  Berichten:
  1.483
  Leuk Bevonden:
  171
  Ik vond trouwens Manro juist heel sympathiek overkomen. En wat dat betreft zeker jammer dat hij eruit ligt.

  Zou de parallel in over-the-top verhalen van Manro en Christiaan van invloed zijn op hun exit?
  Dat (er toch even vanuit gegaan dat er (eerlijk) gestemd wordt) het publiek toch op zoek is naar iemand die echt iets bovennatuurlijks kan, maar bij zowel het verhaal van Manro over het autoongeluk als kind en het verhaal van Christiaan Farla over getroffen door de bliksem, zoiets heeft van "ja maar dat maak je mij niet wijs".
  Als je op zoek bent naar het echte kijk je natuurlijk op een andere manier dan dat je er al van uitgaat dat alles truc is.
   
 8. Magiër Magusta

  Magiër Magusta Goochelaar

  Lid geworden:
  24 jun 2003
  Berichten:
  78
  Leuk Bevonden:
  2
  Inderdaad heel goed dat er veel meer opbouwend gereageerd wordt deze keer. Ik vind het geweldig dat er een topic ontstaan is over De vrije keuze uit mijn script! Die ik niet geheel uit vrije keuze in mijn script had staan maar goed... En ik wil iedereen graag even bedanken voor de op/aanmerkingen en complimenten! Ik reageer hier op het forum nooit zoveel...wie weet komt daar verandering in als we elkaar aan het helpen zijn!
  Keep up that spirit...

  Jochem/Magiër Magusta
   
 9. Maurice Meijer M&M

  Maurice Meijer M&M Goochelaar

  Lid geworden:
  5 jun 2004
  Berichten:
  760
  Leuk Bevonden:
  216
  Het goochelen komt weer in de aandacht en mensen kunnen weer twijfel krijgen of het echt is.

  Overigens is er op andere sites sprake over de dochter van Uri welke achter het masker verscholen zit.
   
 10. M@@rten Bruins

  M@@rten Bruins Goochelaar

  Lid geworden:
  19 jul 2003
  Berichten:
  646
  Leuk Bevonden:
  56
  Dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk, vanwege dat stukje dat de stem niet vervormd werd. Of ze moet wat operaties ondergaan hebben ;)...
   
 11. S.W.Erdnase

  S.W.Erdnase Goochelaar

  Lid geworden:
  22 mrt 2005
  Berichten:
  1.176
  Leuk Bevonden:
  145
 12. Ray

  Ray Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  868
  Leuk Bevonden:
  237
 13. Roman

  Roman Goochelaar

  Lid geworden:
  5 aug 2004
  Berichten:
  1.204
  Leuk Bevonden:
  136
  Winfried en Angelique, de act was zonder geluid beter. Had er wel meer van verwacht na aanleiding van de publiciteitsstunt. Angelique moet veel minder tekst en de voorspelling van de gebuurde 18 was een anticlimax.
  "Het lot van Angelique ligt nu in jouw handen" kwam erg intimiderend over. Eigenlijk alle zinnen in de gebiedende wijs. Dat kwam heel erg door de gemaakte intonatie. Zenuwen wellicht?
  Na de 12e speer dacht ik, ja, nu weet ik het wel.

  Jochem, wat een leuke vent! Ik heb gehoord dat hij een theateropleiding achter de rug heeft. Als dat zo is, dan was dit zeker te zien. De meest spontane mentalist van de avond. Luisterde naar zijn gasten, was duidelijk in taal en heel erg relaxed. Originele benadering en goede mentalisme. Nu al één van mijn favorieten!

  Uri was flut.

  Manro, ik heb helemaal niets met slangen, en al helemaal niet van die felgekleurde. En stroppen houd ik ook niet van. Ik vond het daardoor een nare act... Het stof was niet oorspronkelijk, dat is er later door een productiemedewerker bijgedaan, heb ik begrepen, maar dat was inderdaad niet netjes.

  Vincent, ik moest heel erg lachen. Op z'n tijd kan ik dit soort acts wel waarderen. Het was zo walchelijk dat het leuk werd. Ik ben heel erg benieuwd naar zijn volgende act.

  Michel gaf een goede performance en deed goede mentalisme. Kloppend geheel, niets op aan te merken. Goede kandidaat!

  En over The Mask mag ik helaas niets zeggen.
   
 14. Magic Kevin

  Magic Kevin Goochelaar

  Lid geworden:
  1 mrt 2004
  Berichten:
  662
  Leuk Bevonden:
  3
  Jochem heeft inderdaad theater ervaring want daar kan ik hem van en denk ook dat we nog veel van hem kunnen verwachten.
   
 15. Maurice Meijer M&M

  Maurice Meijer M&M Goochelaar

  Lid geworden:
  5 jun 2004
  Berichten:
  760
  Leuk Bevonden:
  216

Deel Deze Pagina