Mindmasters op SBS 6

Discussie in 'Nieuws' gestart door Jean-Paul, 20 aug 2015.

 1. Bartelli

  Bartelli Goochelaar

  Lid geworden:
  11 nov 2004
  Berichten:
  132
  Leuk Bevonden:
  4
  Ik denk dat iedereen en in de eerste plaats de deelnemers zelf, het wel eens zal zijn met wat er in deze thread gezegd wordt. In aflevering twee is het wat mij betreft vooral uitkijken naar Stefan en Kurt.
   
  Ray vindt dit leuk.
 2. Ray

  Ray Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  868
  Leuk Bevonden:
  237
  Hmmmm deze film is net als DNUG/MindMaster too much of the same ben ik bang.
  Now You See Me 2 *zucht* ik dacht toch echt dat 1 een mooi einde was voor een "aardig" verhaal.

  @Bartelli ja naar Kurt ben ik heel benieuwd!
   
 3. Bietfriek

  Bietfriek Goochelaar

  Lid geworden:
  6 apr 2011
  Berichten:
  1.282
  Leuk Bevonden:
  475
  Laat ik voorop stellen dat ik respect heb voor de deelnemers, zij staan er, zij moeten het doen en ik lag gewoon lam op de bank te zeiken! Er lijkt duidelijk een bepaalde (artistieke) beperking opgelegd te zijn en dat was voor mij als kijker/liefhebber spijtig genoeg merkbaar. Ik kan daar ook niet staan, dat weet ik en daarom doe ik het ook niet. Toch vindt ik het knap dat enkele gasten wél dat initiatief durven te nemen.

  Sorry voor de deelnemers die hier waarschijnlijk veel tijd in hebben gestoken maar ik heb 2 á 3 acts gezien die er wat mij betreft mee door konden. Of we daarbij mogen spreken van mentalisme of een veredelde goocheltruc vind ik een andere discussie, dat kan ook liggen aan mijn perceptie van mentalisme.

  En met alle respect voor ieder individu, als dit inderdaad het resultaat is van maanden trainen en bedenken lijkt me dat er ergens iets is misgegaan. Men moet ook gewoon een "gave" hebben, had iedereen zichzelf laten zijn en z'n kwaliteiten optimaal laten tonen. Had een hoge verwachting van Timon maar vond het persoonlijk tegenvallen. Ja, andere methoden maar steeds een keuze uit twee? Het begon me te vervelen.....en toen die auto met kids, te toevallig en vooral jammer. Er zijn zoveel prachtige mentale routines en ik vind Timon wel een charisma hebben.
  Jo vond ik grappig, leuke, creatieve en vermakelijke act maar niet passend bij de rest.
  Bij Bregt kreeg ik een flashback van Jiskefet en Storm van Debiteuren Crediteuren " Ja Edje, ik ben vroeger opgegroeid tussen de Sumatraanse Tijgers". Technisch gezien vond ik dat overigens wel een spannende en goed uitgevoerde act.
  Vond het idee met het sterrenbeeld wel geinig, uitvoering wat minder en ben niet zo'n fan van het persona. Komt ook omdat ik niet tegen gelakte mannennagels kan en Richard meer haar heeft dan mij.
  Romen.....snapte het niet zo, vond het langdradig en niet goed.Hoop gedoe rondom die ton en het schrijven (duurde lang, dode tijd). De reveal vond ik te simpel, kijkcijfers van BZV zijn iets beter dus het is vrij simpel te weten wie Boer Geert zijn grootste liefde was. Deze info was nuttig geweest voor een o-a en er zijn talloze "sure-fire" (leuk woordgrapje) manieren om die te onthullen.
  Marc en Mike hadden een leuk effect, hoewel ik snap dat de d-lites bedoeld zijn als een running gag, deed het voor mijn gevoel af aan het effect. Jammer....nu lag de focus bij de "raad van 10" op het lichtje, niet op het effect. Wat betreft presentatie denk ik dat Marc en Mike wel in hun kracht zitten (of je er fan van bent of niet).
  Victor....erg jammer, zoals Danny al zei had hij er meer effect uit kunnen halen. De keuze van de eetbare zaken vond ik ronduit slecht! Vindt het te ver gaan om iemand zomaar een sprinkhaan te voeren, principekwestie voor mij. Had dan gebruik gemaakt van andere middeltjes (E-nummers?).
  Zack had wel even mijn aandacht, uitvoering vond ik wat minder hoewel ik graag meer van hem zie.

  En dan SBS....man, wat een zender is dat zeg. Weet je, heel die poeha eromheen is hetgeen wat ik zo ontzettend beu ben. De trailers vooraf, een Blaine special en onderin beeld dat aflopend klokje...waarom?
  De nepfitties tussen Rolfo en Geller zijn gewoon te slecht voor woorden en de raad van 10? Alleen die naam al....komop zeg er kijken volwassen mensen, zit hier toch niet naar ZAPP te kijken?
   
 4. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  991
  Nee, want Zapp Magic Battle is een héél leuk format dat haar kijkers én deelnemers serieus neemt! Zappers die even klassieke techniekjes aangeleerd krijgen en keurig uitvoeren... maar dat is voer voor een ander topic.
   
 5. Bietfriek

  Bietfriek Goochelaar

  Lid geworden:
  6 apr 2011
  Berichten:
  1.282
  Leuk Bevonden:
  475
  Inderdaad vergeten te melden dat ZAPP wel leuk is
   
 6. Kevin Philip

  Kevin Philip Goochelaar

  Lid geworden:
  18 jan 2010
  Berichten:
  155
  Leuk Bevonden:
  54
  Ik heb het niet gezien, maar jullie maken mij heel nieuwsgierig om toch te kijken....
  Laat ik iets positiefs inbrengen: 500K kijkers daar zouden toch een hoop potentiële nieuwe klanten bij kunnen zitten:D

  :confused: Gekker dan dat ga ik het niet maken.
   
  Jeffrey.de.Lange en Jean-Paul vinden dit leuk.
 7. Eric Simonesz

  Eric Simonesz Goochelaar

  Lid geworden:
  19 jul 2005
  Berichten:
  942
  Leuk Bevonden:
  401
  Kleine nuance: 1 ½ miljoen huishoudens hadden deze avond geen TV
   
 8. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Wie weet wilden die mensen allemaal wel Mindmasters kijken ipv The Voice :D
   
  Eric Simonesz vindt dit leuk.
 9. Ray

  Ray Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  868
  Leuk Bevonden:
  237
  Nou deze 1.5 miljoen zullen na de reacties en recensies volgende week dus ook niet afstemmen op MindMasters.
  Ik kijk volgende week alleen even naar Kurt zijn act en ik hoop dat hij gelijk begint, dan vind ik het wel weer genoeg.
  Ik ben sowieso niet meer zo'n TV kijker wat ik kijk komt van streaming content en niet van de omroepen, commercieel en NPO het is allemaal prut wat ze maken -- zelfs BBC is flink gedaald in kwaliteit ook daar word je kapot gegooid met reality en game shows.
   
 10. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Wie weet Ray haha
  Ook ik ga volgende week zeker weer kijken, niet alleen voor een bepaald iemand die ik goed ken, maar gewoon om een volledig beeld te hebben van de overige mentalisten in de show.
  Natuurlijk hoef je geen raketgeleerde te zijn om te weten dat Mental Manga de gimmick is die in de finale pas de grote reveal krijgt.
  Maar ik ben gewoon benieuwd hoe het programma zich gaat ontvouwen.
  Een paar mentalisten heb ik gesproken en de plannen zijn groots voor de volgende afleveringen, dus dat houd mij wel nieuwsgierig wat betreft de mentalisme in de show.
   
  Bietfriek en Ray vinden dit leuk.
 11. Richard Stooker

  Richard Stooker Goochelaar

  Lid geworden:
  20 jul 2004
  Berichten:
  534
  Leuk Bevonden:
  100
  [Tenenkrommend wil ik de show ook weer niet noemen, Ik denk dat we pas echt kunnen oordelen als het kaf van het koren gescheiden is.
  Destijds met de Nieuwe Uri Geller shows was dat ook het geval, het had een slow start, maar na een paar afleveringen ging het programma als een raket]


  Jean-Paul, dat is niet helemaal waar. De eerste DNUG was vanaf de eerste aflevering een succes met het dubbele aantal van de kijkcijfers en dit werd iedere aflevering meer en meer. Dat de show een succes was lag NIET aan SBS6 en aan de coaches zoals Jan Bardi. SBS6 wist totaal niet wat ze hadden gekocht en wat wij mentalisten deden! De acts bedachten de mentalisten ZELF met de ervaring die elke mentalist had in zijn straatje. De vele ruzies achter de schermen dat we moesten vertellen hoe we sommige acts deden maar dat dit geweigerd werd staan mij nog heel goed bij. Ook de arrogantie van het productieteam en het totaal tegenwerken van de mentalisten staan me nog zeer duidelijk bij. (In de eerste show mocht er bijna geen pre-show gebeuren omdat SBS niet wist wat dit inhield en ze dus bang waren voor onderlinge afspraken tussen mentalist en BN-er. Pas op de helft van het programma kregen ze door hoe alles werkte en werden de mentalisten meer ruimte gegund. Vanaf serie 2 ging het heel anders. SBS bedacht de acts (soms mocht een mentalist) nog wat aanleveren maar SBS besloot alles en/of veranderde alles en bij serie 3 konden er net zo goed acteurs genomen worden omdat alles werd bepaald wie wat ging doen.

  Dit zie je nu ook. De meeste acts liggen de deelnemers niet om meerdere redenen waarvan er 2belangrijk zijn en dat is ervaring en kennis van mentale technieken. Ik heb een aantal acteurs getraind en weet zeker dat ik met deze acteurs een betere aflevering kan maken dan met de meeste deelnemers die nu mee doen! (Afgezien van het feit dat SteppingStone en SBS een GOED FORMAT in handen hadden maar dit zelf verklote door copy/paste te doen van DNUG.


  [Reken maar dat SteppingStone en U.P. vanochtend zich heel beroerd voelen! Dit gun ik ze ook niet want ze werken allemaal er echt keihard aan!!!]

  IK GUN HET ZE WEL!!! Door hun arrogantie hebben ze zelf een op papier goed format weten te VERKLOTEN!
  Door hun ARROGANTIE wilde ze niet praten met specialisten op het gebied van mentalisme, ZE WISTEN HET ALLEMAAL ZELF BETER!
  Als ze geluisterd hadden naar enkele raadgevers dan was er een totaal andere show geweest die ÉN de moeite waard was om naar te kijken, én VERNIEUWEND was geweest met een mix van de goede concepten van bestaande goochelshows maar dan met mentalisme!

  Bij deze IK GUN HET ZE WEL DEGELIJK! Zullen ze er wat van leren? Nope.................

  Aankomende vrijdag nog een keer Mindmasters en dan OF van de buis of het wordt verplaatst naar 19:00 zodat de kleine kinderen er nog naar kunnen kijken. (Ik geef SBS en Steppingstone een tip, zorg dat je dan 'Mindmaster goocheldozen' hebt voor de feestdagen. Valt het verlies misschien nog mee door verkoop. :D:D:D:D:D
   
  Enteny Wega, Michel en Ray vinden dit leuk.
 12. Ray

  Ray Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  868
  Leuk Bevonden:
  237
  Eigenlijk heb je daar wel een goed punt ja!
  Ik was in Juli bij ze en zij waren niet bereid een normaal markt conform tarief aan de consultants te betalen dus ik heb nee gezegd -- om 2 maanden later met een concrete vraag terug te bellen maar toen was ik druk.

  Ik heb Pascal nog gezegd dat wat ik slecht vond was The Mask, want iedereen wist dat dat een farce was en deze door moest en gewoon een creatie van jullie. En die over the top idiote acts en karakters dat weinig met mentalisme te maken heeft.

  Ik heb ze gezegd dat als ze echt iets nieuws willen de studio uit moeten Malchat heeft toevallig exact hetzelfde gezegd.

  Tja een gewaarschuwd mens telt voor twee. Dus eigenlijk heb je helemaal gelijk: "eigen schuld dikke bult" Dus ik rephrase hem: "Ik vind het sneu voor de performers dat het niet aanslaat."

  Overigens hadden wij in seizoen 2 eigen acts 1 was er op gedrongen. De laatste wilden ze dat we Cluedo deden en ik heb gezegd dat @Michel gewoon te serieus is en dat niet kan dus dat wij dat niet doen.
  Toen is ook iedere vorm van ondersteuning door het team opgezegd en vlogen we eruit met wat ik eigenlijk nog de beste act van ons vond.

  Pre-show was voor ons ten strikste verboden! Ik heb nooit antwoord gekregen waarom? Dat terwijl iedere andere act daarop dreef destijds. Alles wat wij hebben gedaan is echt op dat moment live gedaan van open voorspelling zonder een tafeltje dat van backstage moest komen tot de portomonee gevuld met de gekozen bankpas, los geld en brief geld aan toe.
  De slechtste act van ons (de tweede) was het idee van de productie, met die losse images om de video wall. Als wij toen eruit waren gevlogen had ik het gelooft en er ook vrede mee gehad want dat was gewoon echt ondermaats.
  Het feit dat Uri ons toen immunity gaf deed al denken aan vooropgezet spel.

  En dat zal nu ook wel weer zo zijn dat het vanaf moment 1 al enigzins geplanned is wie naar de finale gaat, Manga Chickie natuurlijk *zucht zo niet orgineel!*
   
  #32 Ray, 24 nov 2015
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 nov 2015
  Enteny Wega vindt dit leuk.
 13. Marc o

  Marc o Goochelaar

  Lid geworden:
  19 sep 2013
  Berichten:
  789
  Leuk Bevonden:
  223
  Mja vond de show ook niet echt om over naar huis te schrijven.
  De kwaliteiten van een aantal deelnemers kwam niet echt naar boven drijven (of zijn wellicht niet eens aanwezig).
  Maar ik hoop dat de toekomst meer gaat brengen.
  Ik zal het programma blijven volgen want zowel van positieve als negatieve performances kan iedereen leren.
  Ik kijk vooral uit naar de optredens van Timon en Kurt, zij worden denk ik de helden van de show.

  Wat mij opvalt is dat een aantal mensen slecht spreken over TV-stations en productiebedrijven (iets wat ik mij na het lezen van hun kant van het verhaal goed kan voorstellen) echter blijkt keer op keer dat zij wel inside information hebben en zelfs onderhandeld hebben waarna zij van hun kant afhaken.
  Waarom zijn die onderhandelingen er sowieso?, alles K*T en KL*T*en en ook nog eens onderbetaald?, blijf er dan lekker bij vandaan, voorkomt volgens mij een hoop opgekropte frustratie....

  Overigens Richard, goed om je weer hier op het forum actief te zien.
  Ik hoop dat je dat blijft doen, ook met positieve noot.
  (en nee dat bedoel ik echt niet sarcastisch, want denk dat er een hoop forumleden kunnen leren van jou ervaring).

  Ik kijk in ieder geval uit naar a.s. vrijdag, kan volgens mij alleen maar beter worden.
   
 14. Ray

  Ray Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  868
  Leuk Bevonden:
  237
  Ik kan niet over iedereen spreken maar als ondernemer ga ik gewoon open een onderhandeling in met iedere klant.
  Ook al heb ik misschien ooit niet helemaal een prettige ervaring gehad, en misschien zij niet met mee. Je kan in business geen rancune houden omdat immers business, inzichten en mensen veranderen.
  De klant en zijn project staat immers ieder keer weer op zich.
  Ik zeg altijd: "Praten kunnen we altijd." Zelfs wanneer ik weet dat de klant mijn tarief niet kan betalen komen we vaak nog wel op creatieve wijze op een oplossing (beetje geven en nemen, beetje wat met onkosten spreiding etc doen). Door niet te praten heb je per definitie niets.

  Bovendien denk ik dat iedere inbreng die je kan leveren hopelijk weer leidt tot een mooier/beter product van jou klant en stukje genoegdoening voor jezelf.
  Als je per definitie alle deuren dicht gooit als ondernemer omdat je minder leuke ervaringen hebt dan blijft er niet veel (betaald) werk over. Bovendien verander jezelf continue maar zo ook de inzichten en visies van klanten -- alhoewel de ervaring is dat bij grote bedrijven dat heel langzaam en pijnlijker gaat.
  Zo ook in TV business. Zoals ik eerder ook schreef is dat heel normaal en ook wel verdedigbaar. Je hebt ooit iets gedaan wat een succes bleek en die formule gebruik je keer en keer opnieuw; je bent redelijk blind voor de dingen die de tweede of derde keer gewoon minder succesvol gaan.
  Kleinere bedrijven zien dit wel veel sneller en hebben de flexibiliteit doordat er minder vast geroeste mensen mee hoeven te worden genomen in een veranderingsprocess. Je kan als organisatie de vastgeroeste mensen ook niet met een zweep en dreigende taal proberen te veranderen want dan verziek je de sfeer. Dit moet gewoon heel langzaam vanzelf gaan -- maar ja dat kost tijd.

  En frustratie is normaal! Iedere klant, baas, werk heeft zijn frustraties geen enkele job is rozengeur en maneschijn als je daarop inzet kom je van een koude kermis thuis ;)

  Afhaken is een verkeerde term, dat betekend dat je begonnen bent en halverwege de handdoek in de ring gooit -- dat moet je juist voorkomen door goed te onderhandelen!
  Er zijn doorgaans 3 grote redenen waarom een samenwerking niet totstand komt in mijn geval:

  1) Ik heb de kennis- ervaring niet.

  2) De agenda's krijgen we niet gematcht (dat is helaas de meest voorkomende)

  3) De omzet is niet afdoende (als je ergens meer kunt verdienen of een langere inzet hebt en zodanig indirect meer verdient is het idioot om voor minder te werken tenzij het echt een investering is. Anderzijds ben je een samenwerking aangegaan en er komt een klant die jou ineens 20 euro per uur meer betaald vind ik ook dat je niet weg kan totdat je contract is uitgediend. Een interessant voorbeeld voordat ik bij mijn huidige klant zat, had ik een rolletje bij IBM/ABN-AMRO weten te bemachtigen na enkele maanden geen omzet door de crisis.
  Dat project betaalde bar slecht in verhouding (65 ex per uur). Toen kwam deze klant die mij een tarief bood dat zelfs 10 euro boven mijn normale tarief lag (95 ex). Ik had net voor 2 maanden bij De Bank getekend toen dit werkelijk 2 weken later op mijn pad kwam. Ik ben toen toch naar de onderhandeling gegaan ook al wist ik dat onze agenda's de eerste 2 maanden niet zouden matchen. Uiteindelijk klikte de onderhandeling zo goed en de project leidster kon het project eenvoudig 2 maanden later laten ingaan. Dus ik kon direct aangeven bij IBM dat ik mijn contract na November niet zou verlengen.
  Meestal kom je er financieel nog wel uit toen SteppingStone mij in Augustus weer belde om concreet iets te doen mbt tot iPad software hadden ze een heel schappelijk marktconform bod neergelegd en een zeer schappelijke levertermijn, helaas zat ik toen zelf vol met opleiding. Anders had ik het dolgraag gedaan.

  Bovendien gun ik iedereen het succes; immers ieder goed draaient binnenlands product is winst voor ons allen!
  Maar zoals @Richard Stooker ook wel terecht zegt, wie niet horen wilt moet maar voelen. Dat neemt het feit niet weg dat ik wel had gehoopt dat het een hit werd of misschien nog steeds wordt! Ook al werk ik niet of nauwelijks meer in Mentalisme en Hypnose is dit wel goed voor het vak.


   
  sinneD en Marc o vinden dit leuk.
 15. Ray

  Ray Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  868
  Leuk Bevonden:
  237
  Weet je wat humor zou zijn!
  @Vampier Vincent (Vincent Neel) als Manga Chickie :D
  Als het maar niet weer Hayashi is hoor dat zou wel een dooddoener zijn.
   
 16. Bietfriek

  Bietfriek Goochelaar

  Lid geworden:
  6 apr 2011
  Berichten:
  1.282
  Leuk Bevonden:
  475
  Nou Ray, dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk want je raad nooit wie onze kamer verschoont heeft toen we afgelopen zomer in Tokyo waren :rolleyes:
  Hayashi.jpg
   
 17. Ray

  Ray Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  868
  Leuk Bevonden:
  237
  LOL! Die is heel erg grappig en toepasselijk nu! :D

   
 18. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  991
  Heb ik me 2 uur zitten verheugen op Mangachickie, is ze in rook opgelost...?

  Kurt schitterend, Tim ondermaats, Fernando beheerst geen goed script voor PK Touch... En een grijze middenmoot waar niemand echt uit springt. Edwin moest weg, had m.i. Tim moeten zijn maar volgende week zijn we hem toch al vergeten.

  En als we na een reclameblok al herinnerd moeten worden aan wat er in de acts ervoor gebeurd is, dan weet de productie dat ook...
   
  Ray vindt dit leuk.
 19. Ray

  Ray Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  868
  Leuk Bevonden:
  237
  Ja Kurt is mijn favoriet en dat is nu echt een consistent verhaal en een super strakke uitvoering plus het raakt iemand emotioneel en dat is voor mij een goede act.

  Waar Manga Chickie is gebleven is mij ook een raadsel! Op zich geen gemis denk ik.

  Leonardo was echt een matige vertoning. Men was verbaasd maar het was zo overduidelijk de "beweging" was zichtbaar en ging dan nog eerste keer mis.
  En de getalletjes was ook geen raadsel -- zelfs zichtbaar voor de kenners.

  Maar dat dozen manneke (die was ik zelfs al vergeten zo matig was die act) was echt slaapverwekkend. Wel kudos dat hij het zelf nog probeerde te redden!!!
   
  #39 Ray, 27 nov 2015
  Laatst bewerkt: 27 nov 2015
 20. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Aflevering 2 hebben we net kunnen zien.
  En ik gun iedereen altijd het voordeel van de twijfel, maar vanavond was echt mindblowing, en dan niet in positieve zin

  Doorzichtige acts, en wederom maar een paar die erbovenuit stegen.
  Er zijn duidelijk veranderingen doorgevoerd ten opzichte van show 1, en dat is positief.
  Zo is "Mental Manga" schijnbaar wegens zogenaamde gezondheidsredenen uit het programma gestapt.
  Of was dit een productionele keuze?

  Waar ik mij wel over verbaas is dat één van de weinige leuke acts ijskoud word weggestuurd.
  Ik zal wel blijven kijken naar het programma, want ik blijf een hoop mentalisten supporten en gun ze hun big break.
  Maar na vanavond ben ik toch wel ietwat teleurgesteld in Mindmasters Live.
   
  Edwin en Ray vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina