M'n nieuwste creaties/ideeën.

Discussie in 'Algemeen' gestart door Ferry de Riemer, 28 mrt 2016.

 1. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
 2. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
 3. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
  Hier even de beschrijvingen van de effecten:

  MAGIC SILK TUBE: Toon een opgerold transparant kokertje en een blauw doekje.
  Stop het doekje in het kokertje(je kunt het doekje nog zien zitten)en rol het kokertje daarna gelijk open.
  Als het doekje bij het openrollen van het kokertje eruit valt is het plots een rood doekje geworden!

  TWO HEARTS: Bij deze truc weet je keer op keer welk transparant hart er gekozen wordt(MEN OR WOMAN heart).
  Als je niet kijkt mag de toeschouwer zelf 1 van de harten kiezen en deze onder een doek doen en vervolgens vast houden(het andere hard mag de toeschouwer in zijn of haar zak steken).Als dan weer kijkt weet je gelijk te zeggen welk hart er onder het doek zit. P.s. Je hoeft NIETS aan te raken!

  RED OR BLUE: Bij deze truc weet je ALTIJD of de rode of de blauwe sharpie wordt gekozen. P.s. De gekozen sharpie hoeft niet persé onder een doek te zitten dus mag ook in een etui gedaan worden of in je zak gestoken worden!

  BILL TRICK: 3 blanko papiertjes en 1 echt biljet worden door de toeschouwer aan een schermpje gedaan(met zwarte klemmetjes)(op het schermpje staan ook de getallen van 1 tm 4) Dit alles mag de toeschouwer bedekken met een ondoorzichtige doek. Uiteraard heb je echt niet gekeken.
  Dan leg je het schermpje midden op tafel en gaat met je hand over het schermpje met de doek.
  Je schrijft nu een getal op een papiertje en maakt er een prop van. Als de toeschouwer laat zien dat het biljet bv boven nr 2 zit laat je gelijk zien wat je opgeschreven hebt. En dat is uiteraard nr 2.

  MAGIC BOX: Bij deze truc kun je kleine voorwerpen laten verkleuren/veranderen/verdwijnen/verschijnen etc.
  P.s. Werkt anders dan de bekende verschijn/verdwijn box!

  COLORING: Laat een wit doekje zien en stop het in een klein leeg zakje, duw het doekje met een groene sharpie helemaal in het zakje. Vervolgens haal je het dopje van de groene sharpie en je kleurt het doekje zogenaamd in.
  Als het witte doekje eruit wordt gehaald is het ineens GROEN geworden! Het papieren zakje wordt daarna direct leeg getoond en versnipperd(of het zakje gooi je naar je toeschouwer toe voor onderzoek). p.s. Geen duimspits nodig!

  TUBE,GLASS,SILK: Toon een klein glaasje en een leeg papieren kokertje. Je doet nu het kokertje over het glaasje. Dan pak je een aansteker en houd het vlammetje boven het kokertje. Dan verschijnt er een vuurflits en als je het kokertje optilt zit hier bv een groen doekje in! Het doekje verdwijnt bv uit je vuist en verschijnt dan weer in het glaasje.Dan nog een keer en dan een laatste keer!

  MAGIC CRISTAL DICE: Toon een opgevouwen doekje en je handen helemaal leeg. Haal het doekje over je hand en plots verschijnt er een lichtflits en ziet men een grote transparante dobbelsteen in je handen!
   
  #3 Ferry de Riemer, 29 mrt 2016
  Laatst bewerkt: 29 mrt 2016
  Jan Kosters vindt dit leuk.
 4. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
  En hier dan weer een aantal nieuwe ideeën. Picture 79.jpg Picture 80.jpg Picture 81.jpg Picture 82.jpg Picture 84.jpg Picture 85.jpg
   
 5. Jan Kosters

  Jan Kosters Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  494
  Leuk Bevonden:
  230
  Ik voel een boek aankomen met heel veel nieuwe effecten om zelf te maken. (boek? ja, een boek!)
   
  Ferry de Riemer vindt dit leuk.
 6. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
  Zal kijken of ik wat opnamen kan maken van de effecten.
   
  Jeffrey Wijkhuisen vindt dit leuk.
 7. maigret

  maigret Goochelaar

  Lid geworden:
  28 mei 2011
  Berichten:
  346
  Leuk Bevonden:
  260
  Vertel eens wat meer over die kaars en die kubus met minikaarten in.
  Ben benieuwd wat je er mee doet.
   
 8. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
  Hier even de beschrijvingen van die 2 effecten:

  THE CANDLE: Op tafel ligt een doek en een wit kaartje en er staat een kaarsenstandaard met een kaars erin.
  Vraag aan je vrouwlijke toeschouwer wanneer zij voor het laatst de bloemmetjes heeft buiten gezet. Laat haar de dag opschrijven wanneer dit was. Bv Vrijdag.(Jij weet nog niets). Steek nu de kaars aan en vraag de toeschouwer of ze sterk wil denken aan die leuke dag. Pak vervolgens het kaartje van tafel(dat in het volle zicht al die tijd op tafel lag) en breng het kaartje een paar centimeter boven de vlam van de kaars en beweeg het een beetje heen en weer(maar niet te lang).
  Als je het kaartje nu laat zien ziet je toeschouwer dat de dagen van de week erop staan. Maarrrrrrrrr bij het woord Vrijdag is het kaartje een beetje verbrand(zwart geworden). Dat was inderdaad de dag waarop je toeschouwer de bloemmetjes heeft buitengezet!!! Blaas de kaars uit en drapeer het doek over de kaars, als je het 2 seconden later eraf haalt is de kaars veranderd in een echte bloem!(een roos bv)(de roos kun je eventueel vanzelf heen en weer laten gaan in de kandelaar voor een leuk gezicht!) Uiteraard krijgt je toeschouwer de roos mee!(P.s. kan natuurlijk ook met verenbloemen).

  CARD CUBE: Op tafel ziet men iets onder een doek zitten dat lijkt op een kleine kubus. Vertel dat dit een voorspelling is.
  De toeschouwer kiest een kaart uit het kaartspel dat je hebt gepakt. Vervolgens mag de kaart gesigneerd worden, en dan weer terug in het deck. Haal nu het doek van de kubus en laat de toeschouwer zien dat in de transparante kubus een witte kubus zit met daarop 6 verschillende kaarten. Je beweert dat de kaart erbij moet zitten. Maar de toeschouwer zegt dat dit niet zo is. Nu mag de toeschouwer de kubus open schuiven en het doosje eruithalen en openmaken. Hierin vindt de toeschouwer een envelopje met daarin DE GEKOZEN GESIGNEERDE KAART! Je zei immers dat de gekozen kaart erbij moest zitten! Hahaha!
   
 9. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
  SILKS: Naar een bekend effect maar dan met een extraatje: Een doekje verdwijnt en verschijnt dan tussen 2 andere doekjes(die in een glaasje zitten) En vervolgens laat je de 3 doekjes verdwijnen en verschijnen weer in het glaasje! P.s. Er komen geen duimspitsen aan te pas!

  10 SECONDS: Toon een stapeltje klaver kaarten(1tm10). Vraag de toeschouwer om ergens stop te roepen. Bv het is de klaver 10.(Je schud de kaarten even doorelkaar) Vraag de toeschouwer om nu geheel vrijwillig 2 kleuren te noemen. Bv groen en blauw. Denkbeeldig mag de toeschouwer 1 kleur aan jouw geven bv groen. Dus dan heeft de toeschouwer de kleur blauw voor zichzelf. Pak het stapeltje kaarten erbij en vertel dat de truc nu verder slechts 10 seconden gaat duren.
  Je telt nu de kaarten 1 voor 1 in je andere hand(kaarten liggen nu op volgorde)en bij de 10 aangekomen(de gekozen kaart)draai je deze om en is de kaart blauw!
  Als je de achterkanten van de overige 9 kaarten laat zien zijn deze blanko! P.s. Het is ALTIJD de klaver 10 met de gekozen kleur! De laatste kaart dus! P.s. Je hebt echt maar 10 kaarten en de toeschouwer heeft(schijnbaar) echt vrije keus.

  CARD AND NUMBER: Toon 10 rode kaarten en laat de toeschouwer de kaarten flink doorelkaar schudden. Dan mag de toeschouwer een getal in zijn of haar gedachten nemen tussen de 1 en 10.(Jij weet nog echt niets). Nu mag de toeschouwer 2 stapeltjes van de kaarten maken(van links naar rechts) en daarbij de kaarten bekijken en de kaart bij het gekozen getal even snel onthouden. Nu mag de toeschouwer van de 2 stapeltjes er weer 1 van maken(stapeltjes opelkaar doen). Nu doe jij precies hetzelfde en zegt dat je weet welke kaart de toeschouwer heeft gekozen. De kaarten houd je nu achter je rug en haalt 1 kaart tevoorschijn en legt deze op tafel. Nu mag de toeschouwer zijn getal bekend maken en direct erna pak je de kaart van tafel en draait deze face up op tafel. HET IS DE GEKOZEN KAART! P.s. Je hoeft geen codes te onthouden of een set up o.i.d.

  MAGIC HOUR: (De afbeelding op de foto klopt niet meer vanwege verbetering/aanpassing). Om je nek hangt een koordje met daaraan een soort van tasje met transparant venster. Achter het venster zit een envelopje met een vraagteken erop.
  Vertel dat je de dag ervoor een heel magisch moment hebt meegemaakt namelijk.......................................blabla. Vraag je toeschouwer om te denken aan een willekeurig uur van de dag. Bv de toeschouwer kiest 5 uur. Vertel dat het nu ook een magisch moment is, want je gaat nu de envelop erbij nemen die al die tijd in het volle zicht in het(tasje)zat.
  De toeschouwer opent de envelop en hierin zit een briefje met daarop het magische moment dat je gisteren hebt meegemaakt( Om 5 uur precies maakte ik mee dat............................blabla. Dus de voorspelling klopt!
   
 10. maigret

  maigret Goochelaar

  Lid geworden:
  28 mei 2011
  Berichten:
  346
  Leuk Bevonden:
  260
  "Magic hour" en "card cube" lijken mij bijzonder interessant.
  Afgaande op de beschrijving .... :)
   
  Ferry de Riemer vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina