Nieuwe tvshow van Rob & Emiel "Zapp Magic Battle"

Discussie in 'Algemeen' gestart door Jean-Paul, 20 okt 2015.

 1. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Vandaag ben ik bij de wereldpremiere geweest van "Zapp MagicBattle"
  Een idee waar Rob & Emiel al aardig wat jaren mee rondliepen.

  Om 15:15 werden we in de Westergasfabriek helemaal in stijl verwelkomd zoals we als bezoeker van de theatershows van Rob & Emiel gewend zijn.
  Daarna barste de magie helemaal los met een korte show van de heren.
  Zelf zat ik tussen de crew (de ereplaats zeg maar ) en de crew was verbaasd ook deze kant van de heren te zien, want achteraf zijn de afleveringen, 20 in totaal, in hoog tempo opgenomen, dus dan kan ik mij voorstellen dat de heren niet uitgebreid iets laten zien tijdens de opnames.
  Na deze wervelende show van de heren was het grote moment aangebroken, en kregen dus twee afleveringen te zien.

  Het zaallicht ging uit en de leader begon, meteen is het gas geven geblazen met het programma, ook omdat het programma 12 minuten duurt.
  Na een korte introductie van de BN-ers deden Rob & Emiel de truuk voor die de BN-er te leren krijgt, dit moment gaat snel voorbij want later zien we dus die BN-er de truuk doen voor de jury, waarbij de beste doorgaat naar de volgende ronde.
  De aflevering met Monique Smit en Sacha Visser is geniaal gewoon, de reden waarom zal je zien als het programma uitgezonden word.
  Wat die twee moeten leren is best wel pittig te noemen, vooral Sascha had het best wel moeilijk ermee met wat hij moest leren.

  Het knappe is ook dat de BN-er 2 uur coaching krijgt van of Rob of Emiel, en in die 2 uur de truuk tot in perfectie moet kennen, kunnen maar ook perfect uitvoeren.
  Nou als goochelaar weten we allemaal hoe lastig het kan zijn om een truuk in zo'n korte tijd te leren.
  Ook gezien het kaliber van de truuks die aangeleerd moeten worden is dat echt een pittige kluif.
  De ingewijde in de goochelkunst zullen dit zeker ook kunnen beamen als ze eenmaal een paar afleveringen gezien hebben.
  Want het nivo ligt hoog, behoorlijk hoog, dus alle hulde aan de BN-ers en Rob & Emiel die dit maar voor elkaar krijgen.

  Eenmaal de truuk aangeleerd word het tijd om het geleerde aan de jury te tonen.
  Voor de magische blik op de performance zit toptalent Guyllaume Wibowooin de jury, samen met een dame wiens naam mij even ontschoten is, samen beoordelen zij wie er naar de volgende ronde gaat.

  Uiteindelijk werkt deze serie naar een grote climax toe met een finale.
  Een klein druk engeltje wat driftig rondfladderde de hele tijd en gefascineerd werd door iemand met een snor, fluisterde in mijn oor wat er te verwachten valt met de finale.(zonder de uitkomst uit de doeken te doen)
  En ik stond letterlijk met mijn oren te klapperen.
  Om dat te kunnen moet je wel heel stevig in je schoenen staan.

  Na het showen van twee afleveringen ging het dak er letterlijk af, we wilden allemaal meer zien van dit programma, en volgens mij hebben de heren weer een hit te pakken.
  Dit is zo onwijs leuk van opzet, het enthousiasme spat ervan af.
  Ook de magie in het programma blijft zeer goed overeind staan, en je leeft echt mee met een BN-er.

  Wie de serie zal winnen is mij niet bekend, maar ik weet wel dat ik volgende maand mijn tv aanzet voor Zapp Magic Battle vanaf 9 November op NPO 3, alleen voor wie zal ik zijn, team Rob of team Emiel?
  Ik ben voor Zapp Magic Battle!
   
  Maurice Meijer M&M, Jasper, Stapper en 3 anderen vinden dit leuk.
 2. Nico van Hulst

  Nico van Hulst Erelid & V.I.P.

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  194
  Leuk Bevonden:
  250
  Wat een energie. Als er 2 goochelaars zijn die een hit verdienen zijn het wel Rob en Emiel. Misschien de Gouden speld NMU 2016 ??????????
   
 3. Jac

  Jac Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  745
  Leuk Bevonden:
  175
  Ik vind het een zeer interessant format. Het idee juich ik toe van Rob en Emiel. Niets is leuker als een BN-er echt iets gaat uitproberen/leren/uitvoeren waarbij de tv getuigen is. Ik wens hen succes!
  Ik wist dat dit format eraan zou komen: via-via. Ik heb zelfs begrepen dat de BN-er een professioneel gimmick kreeg om de truc te leren. Je voelt nu al de spanning aankomen... :) Hoe gaat de BN-er het leren en hoe snel? Niets is interessanter dan de opdracht krijgen, het leerproces in beeld zien en de hoe de eindpresentatie wordt gegeven.
  Deze woorden zijn dan ook bijna onmisbaar: Professioneel Gimmick - Kindertv - Exposure.:D:D:D
  Het is niet voor te stellen dat de geheimen van technieken, trucs en gimmick niet bekend worden gemaakt, als een BN-er een opdracht krijgt om bepaald effect te leren. Ik ben benieuwd hoe er met deze factoren worden omgegaan. Wat komt in beeld en wat wordt bekend gemaakt? Het is bijna een mijnenveld qua uitvoering. Het zal ook ongetwijfeld reacties oproepen! :rolleyes:
   
 4. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  In het programma word niks van de truuks uitgelegd.
  Ook niet tijdens het moment van coaching dat je ziet, voor goochelaars zullen er wel degelijk bekende technieken gebruikt worden en is het een feest van herkenning maar er is heel slim " om de geheimen heen" gemonteerd namelijk, en toch zie je heel goed het leerproces van de BN-er.

  een mijnenveld qua uitvoering, och dat valt wel mee denk ik @RobMollien & @Emiel Lensen hebben niet voor niets jaren zitten broeden op dit project, en dat is heel goed te zien.
  Alles maar dan ook alles klopt gewoon in dit programma.
  Is het al 9 november? :D
   
 5. Patrick L'baum

  Patrick L'baum Goochelaar

  Lid geworden:
  20 jun 2003
  Berichten:
  931
  Leuk Bevonden:
  6
  Omdat ik bijna geen tv kijk heb ik dit gemist. Wat een superleuk programma, ik ga gauw alle afleveringen bij uitzending gemist terugkijken.
   
 6. RobMollien

  RobMollien Goochelaar

  Lid geworden:
  25 mrt 2004
  Berichten:
  490
  Leuk Bevonden:
  190
  Dank voor de positieve feedback.
  Ik heb het gevoel dat, omdat we een kinder/familie programma maken, we minder serieus genomen worden... Maar goed.
  We zijn er trots op, en ondanks dat de kijkcijfers niet ELKE dag MEGA zijn hebben we toch al een aantal keer meer dan 400.000 kijkers gehad, en worden we helemaal plat-ge-smst door Zappers die volgend jaar (als het terug zou mogen komen) heeeel graag mee zouden willen doen.

  Het leeft behoorlijk in Hilversum.

  Vorige week waren we te gast bij Zapp Live, en overal kwamen uit diverse studio's (bij diverse programma's vandaan) mensen even "buurten" om ons even te feliciteren met het programma en de kijkcijfers.

  VInden we heel eerlijk gezegd toch gaaf !

  Richting de kwart finales worden de acts beter en beter, en in de finale komt zelfs een nummer voorbij dat op een NK niet zou misstaan....

  Nogmaals....... Zie het zoals je het wilt zien, maar wij hebben er keihard voor gewerkt, extreem lange dagen gemaakt met de opnames EN de edit (waar we zelf heel actief aan bijdragen) en zijn er rete-trots op :)

  "Snap je hem" :)
  C.g.u.
   
 7. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Ik had hier nog niet gereageerd, maar trek nu op zaterdag even twee uurtjes uit om de hele week terug te kijken. Bij een aantal deelnemers heb ik versteld gestaan van wat jullie ze aan (durven) leren, en tot op welk niveau ze daar nog in slagen ook!
  Ook heel mooi om te zien hoe niet alleen de methode van de truc bijgebracht wordt, maar ook de performance eromheen; karakter, parlando, energie... Ik zeg gauw dat tweede seizoen gaan plannen!
   
  Jean-Paul vindt dit leuk.
 8. Marc o

  Marc o Goochelaar

  Lid geworden:
  19 sep 2013
  Berichten:
  786
  Leuk Bevonden:
  223
  Ik zie 2 mannen aan het werk die niet alleen maar met hun kop op de tv willen maar die betrokken zijn bij hun vak.
  ik had jullie graag in een nog volwassener show gezien.
  Denk dat jullie meer dynamiek en betrokkenheid van kijkers met alleen jullie linker pink hadden kunnen bijbrengen dan Uri en Walter....

  Super prestatie heren!
   

Deel Deze Pagina