NMU jeugdweekend 2008

Discussie in 'Algemeen' gestart door Michel van Zeist, 11 jun 2008.

 1. Jeroen Schuitenmaker

  Lid geworden:
  26 mei 2006
  Berichten:
  502
  Leuk Bevonden:
  4
 2. Jeroen Schuitenmaker

  Lid geworden:
  26 mei 2006
  Berichten:
  502
  Leuk Bevonden:
  4
  Even een kort verslagje over Het nmu-weekend

  Ik had een hele drukke week achter de rug met school, toetsweek gehad. Dus ik was toe aan een leuk en gezellig weekend en dat was het ook! Ik kwam rond kwart voor zes aan met een groepje junioren op het Station van Lunteren. Als je van te voren had gemeld dat je met de trein kwam, werd je gewoon opgehaald. Dit was dus helemaal goed van de Organisatie.

  Toen we binnekwamen in de accomodatie had Ina van de catering weer heerlijke broodjes en een lekkere soep klaar staan. Ina heeft voor de 7e keer dit NMU weekend mogelijk gemaakt, om voor 45 personen echt overheerlijk te koken. We kregen de kamer indeling en konden toen even onze spullen klaarleggen. Goede bedden en sommige (zoals onze kamer) hadden een eigen badkamer met douche en toilet. Super luxe dus! We zaten in het vernieuwde deel van het ''park/accomodatie'' Dus het was echt super!~

  Kees Ros gaf toen in de grote eetzaal een korte inleiding over het weekend en wat er allemaal zou gaan gebeuren. Er stonden aantal hele grote leermeesters op het programma. Echt van top kwaliteit, dit zou dus een geweldig weekend gaan worden. De groep werd in drie groepen gedeeld:
  -Gevorderde
  -Medium, Beginner plus
  -Beginners
  Dit werd prima ingedeeld zodat iedereen optimaal van het programma kon genieten. Toen kregen de gevorderde en de Medium klas (mits je interesse had). Een lezing van Ronald Moray en Peter vogel! Deze lezing ging over Metalisme, ze legde heel mooi uit hoe metalisme in elkaar zat, en wat het precies was. Ze lieten geweldige effecten zien, en aantal daarvan legde ze ook uit. Echt een super lezing, dus Peter en Ronald bedankt! Ik heb er super van geleerd. En ik denk dat ik wel voor alle spreek.

  Daarna was het al rond half 11 en was het eigenlijk al een beetje tijd voor vrijgoochelen. De beginners helpte de gevorderders. En de gevorderders helpten de beginners. Het was een super gezellige groep van 37 man. En iedereen helpte elkaar met presentatie/opbouw act/ en goocheltechnieken. Ook liepen die avond al aantal leermeesters rond. Dus als die even tijd had, kon je in een klein groepje of privé even praten met de persoon om je act te verbeteren.

  Ook waren er het hele weekend door steeds mensen op het toneel aan het goochelen. Zodat de begeleiders en leermeesters de acts konden analyseren en zo verbeterpunten konden geven. Dit werd allemaal super geregeld en dus de ideale kans om je act te verbeteren.

  Het werd al snel na middernacht en de iets jongere kinderen gingen na bed, of waren dat al. De iets oudere mochten gewoon nog na goochelen. Dit ging wel door tot half 4 s'nachts. Daarna ging de rest ook een beetje naar bed. Ik lag met Luc, Bram, Rafael, Chris en Bas op een kamer. Dit was dus gekkenhuis. Uiteindelijk sliepen we rond 5 uur. Iedereen respecteerde elkaar ook en werd ook geen onnnodig geluid gemaakt. Dus voor iedereen was het gezellig en leuk.

  Tuut tuut tuut tuut klonk het om 7 uur in onze kamer. De wekker van luc ging af. Het was pikkedonker en niemand kon de wekker vinden. Vijf minuten lang bleef die wekker maar piepen. En daar ging onze slaap.... Toen om 8 uur was het onbijt. Eerst lekker gedoucht en je klaargemaakt. Het was weer heerlijk ontbijt, alles was er! Het was weer super lekker. Daarna begonnen er weer aantal lezingen.

  Ik weet niet alles op volgorde maar hier komen dus alle lezingen/workshops van dit weekend.

  Flip:
  Hele goede lezing over alledaagse voorwerpen. Van magie met wijnlazen, tot magie met snoepjes en lampen. Heel interessant en veel van geleerd. Een lezing waaruit je heel veel inspiratie kon opdoen! Flip was het hele weekend en je kon dus altijd bij hem terecht als je een vraag had. Super gedaan flip!

  Arjan van de Vembde
  Arjan was er ook het hele weekend. Hij leerde interessantte dingen over act opbouw en improvisatie. Heel veel improvisatie oefeningen gedaan die heel erg leerzaam waren. Ook als je ideen had over een nieuwe act, kon je even met arjan apart gaan zitten om er over te praten. Echt top gedaan arjan!

  Maarten Vogelaar
  Een super interessante lezing over Communicatie. Hoe kan je het beste communiceren met de toeschouwer en hoe moet je er mee omgaan. Geleerd om om te gaan met toeschouwers die:
  -Overenthousiast zijn
  -Ongeinteresseerd zijn ( maar verplict om voor op te treden)
  -Heel vervelend zijn
  enzovoort enzovoort... Ook heeft hij behandel om hoe je naar een situatie te kijken maar zonder te zeggen wat het is.
  Dus bijvoorbeeld er werd een begrafenis uitbeeld:
  Fout: ik denk dat die mensen aan het rouwen zijn
  Goed: Ik zie die persoon gebogen staan overiemand anders, en die persoon beweegt ze hand zo.

  Je moest dus goed objectief en subjectief kunnen kijken. Dit was er moeilijk maar een super interessante lezing waaraan ik veel heb gehad!

  Ger copper:
  Manipulatie voor gevorderden. Dit was meer een workshop dan een lezing. Als je vragen had over aantal technieken leerde hij dat aan je en bekeek hoe je het kon verbeteren. Ook liet hij een verbazingwekkend goed bekerspel zien. Met echt supertechnieken die hij later uitlegde. Nog nooit zo'n goed bekerspel gezien! Heel erg leerzaam!

  Dennis Renardel de lavalette
  Dennis begleid en traint mij. Ik heb helaas geen workshop van hem gevolgd. Hij ging vooral met de beginners werken aan basistechnieken en hoe je jezelf moet presenteren. (Als mensen hier meer over weten graag vertellen!)
  Dennis is een topgozer waarvan je super veel kan leren.

  Tonny van Rhee
  Heeft een workshop met technieken gegeven. Dus echte bijzondere technieken die veel oefening vergen! Heel erg interessant.

  Anne Klein klouwenberg
  Een hele interessante lezing/workshop over grimeren. Ze vertele over het nut ervan en wat de juiste spullen zijn. Ze heeft ons geleerd welke kleuren het beste bij je huid passen en welke materialen het beste werken.

  Zie je het al voor je: 30 jongens met make-up in de weer?
  Het was echt super komisch, maar ook echt heel erg leerzaam. Bedankt Anne!

  Michel van Grinsven
  Heb met hem weer super lol gehad. Heeft ook een worskhop gegeven over hoe je het beste truc kan combineren. Dus bijvoorbeeld:
  een spongeball routine en een kaartruc. Hoe kan je deze twee effecten het best in elkaar over laten lopen. Super leerzaam en interessant dus!

  Heel heel heel veel geleerd dus dit weekend. Maar het was ook heel gezellig. Je kreeg altijd hulp als je dat wou. En alle lezingen en workshops waren zo gepland, dat als je keertje hem had gemist, hem op een later tijdstip weer opnieuw kon volgen. Ze werden dus meerdere keren gegeven. En afgestemt op het niveau.

  Dit alles ging weer door tot laat na middernacht. Weer overheerlijk gegeten. Ook tussendoor heerlijke hapjes en s'avonds laat aan de snacks. Deze avond ging iedereen net weer wat eerder slapen. Wij dus om 4 uur.

  Laatste dag:
  We hadden bijna het ontbijt gemist, omdat we alle zes door de gastoeter en de fluit hadden heengeslapen. De laatste dag was vooral voorbereiding om de middagshow. Een super leuke show voor alle ouders en familie. De show werd geregiseerd door Milan en Jasper KKBerg. En de rest werd gemaakt door de deelnemers zelf. Luc en ik mochten de hele show presenteren. Aantal mensen deden de licht en de muziek en de andere weer de techniek. Alles werd goed gerepeteerd en heel leuke show werd het.

  Erg leuke show van beginners gemixt met gevorderde. Iedereen had er plezier in en er zat een lekkere dikke laag make-up over iedereens slaap/zombie hoofd. Maar het was een super leuke voorstelling

  Even samengevat:

  Een super leuk en gezellig weekend. Heel veel geleerd en dit kwam ook door de super organistator Kees Ros. Alles was super leerzaam en heel en heel veel gezelligheid gehad. Ik wil daarom ook echt iedereen bedanken die aan dit weekend heeft meegeholpen en het was super leuk!

  Tot volgendjaar!

  Groetjes Jeroen Schuitenmaker
   
 3. Kiko

  Kiko Goochelaar

  Lid geworden:
  13 dec 2005
  Berichten:
  1.483
  Leuk Bevonden:
  171
 4. Jeroen Schuitenmaker

  Lid geworden:
  26 mei 2006
  Berichten:
  502
  Leuk Bevonden:
  4
  Misschien leuk voor jou volgend jaar:
  Workshop/lezing kindergoochelen?

  hahaahaha maak je het toch mee;)
   
 5. Minze Dijksma

  Minze Dijksma Goochelaar

  Lid geworden:
  12 mrt 2006
  Berichten:
  552
  Leuk Bevonden:
  78
  Jeroen, ik heb je verslag met veel plezier en interesse gelezen. Hartelijke dank voor dit uitgebreide verslag.
  Wat een leerzaam en gezellig gebeuren hebben jullie toch meegemaakt.
   
 6. peter vogel

  peter vogel Goochelaar

  Lid geworden:
  6 jul 2003
  Berichten:
  445
  Leuk Bevonden:
  54
  Ik ben zelf maar 2 uurtjes geweest maar de magie hing zeker in de lucht. Jammer dat ze dit niet hadden toen ik jong was. met het talent in nederland zit het wel goed.
   
 7. Nicole

  Nicole Goochelaar

  Lid geworden:
  17 jun 2003
  Berichten:
  1.158
  Leuk Bevonden:
  2
  Jeroen! bedankt voor het schrijven van je uitgebreide verslag. Mmmmmmmmmmmmmm Kinder-goochelen volgend jaar. Interesant...

  Vraagje..Hebben jullie geen gala avond gehad?
  De grimeercurcus was dat om je zelf op toneel goed op te maken, of om ook tijgers, prinsessen, piraten ed. te maken?

  Kiko..... Als belangstellende volwassenen kan je soms ook mee naar Lunteren. Dit alleen als er nog plek is, en uiteraard tegen betaling! Tenminste..dat was een aantal jaren geleden wel zo. En uit ervaring kan ik je zeggen dat je in dit weekende heel veel leerd en een boel vrienden maakt!

  Wat Peter zegt is waar. Nederland barst van het goochel talent! Ik denk zelf dat het weekende van Lunteren daar ook wel een steentje aan bij draagt. Wat ik dan ook weer geweldig vind, is om te lezen dat jongens van toen, nu mee gaan als begeleider/leermeester. Arjan geweldig dat je dit doet, en Maarten, en Dennis...

  Nog een vraagje: waren er ook meisjes die goochelde?
  Zo ja, hoeveel en welke leeftijd.
  Doodzonde dat er zo weinig meisjes zijn die deze hobby niet zien zitten. het is geweldig! aan de andere kant....mmmmmmm, nu ben ik wel een beetje uniek (o nee, dat is Niek! geintje...)

  Mensen van de organisatie, ga vooral door met Lunteren, want voor mij is dit weekende gewoon al een BEGRIP
   
 8. Arjan van Vembde

  Arjan van Vembde Goochelaar

  Lid geworden:
  17 jun 2003
  Berichten:
  912
  Leuk Bevonden:
  21
 9. Laszlo Bussink

  Laszlo Bussink Goochelaar

  Lid geworden:
  30 nov 1999
  Berichten:
  462
  Leuk Bevonden:
  0
  Leuk om je verslag te lezen vanuit het verre Amerika! Ik heb er elk jaar lol gehad, en veel geleerd, weinig geslapen en vrienden leren kennen! Top zo'n weekend, keek er altijd naar uit! Victor en ik komen volgend jaar op bezoek, want dan heb ik denk al lekker een auto! Er zit wel een kern van waarheid in (vergelijking met ballet). Dit hoeft natuurlijk niet negatief bedoelt te worden. IK VIND BALLET OOK LEUK, ben er zelfs heel goed in! (sssst!)

  So i hope to see you guys next year!
   
 10. Dennis Renardel de Lavalette

  Lid geworden:
  7 mei 2004
  Berichten:
  14
  Leuk Bevonden:
  7
  Thuis heb ik geen kaarten in mijn bed, toilet, op de eerste verdieping, buiten tegen de ramen, tegen het plafond etc, Ik kan nu gewoon langer dan drie minuten douchen en slapen zonder dat de munten en kaarzen om mijn oren vliegen. Gek genoeg, mis ik de gezellige drukte en het weekend nu al. Ik hoop jullie allemaal volgend jaar weer te zien. Team van goochelleerkrachten, bedankt voor de gezellige samenwerking.

  Groetjes van Dennis
   
 11. Siemon

  Siemon Leek

  Lid geworden:
  11 aug 2006
  Berichten:
  78
  Leuk Bevonden:
  0
  Het was een Top weekend!
  Weinig slapen, veel ideeën!

  Met als aanvulling op Jeroen's verslag:
  "De goochelkoffer van Peter Vogel is niet opgeruimd" Zoals Peter zelf citeerde.


  Tot volgend jaar (of eerder natuurlijk),

  Siemon
   
 12. Chris

  Chris Goochelaar

  Lid geworden:
  11 jul 2004
  Berichten:
  706
  Leuk Bevonden:
  2
  Jaa met de dingen die hier gezegd worden ben ik het 100% eens.

  Het was weer geslaagd!

  Chris Wagemakers,
   
 13. Maarten Vogelaar

  Maarten Vogelaar Goochelaar

  Lid geworden:
  16 jan 2004
  Berichten:
  408
  Leuk Bevonden:
  35
  Hey Jeroen,

  Dank je voor je leuke reactie. Ik vond het ook erg leuk om te doen, en jullie enthousiasme en humor maakte alles tot een fantastisch weekend!

  Groetjes, Maarten.
   
 14. Niek

  Niek Goochelaar

  Lid geworden:
  25 jan 2006
  Berichten:
  193
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik vond het weekend echt SUPER!!!!!!
  Ik kom volgend jaar zeker weer!
  Ik heb weer veel geleerd.
  Iedereen nog bedankt voor alles.
   
 15. Jeroen Schuitenmaker

  Lid geworden:
  26 mei 2006
  Berichten:
  502
  Leuk Bevonden:
  4
 16. Jasper Oberon

  Jasper Oberon Goochelaar

  Lid geworden:
  31 mei 2006
  Berichten:
  274
  Leuk Bevonden:
  26
  Hoi allemaal,

  Ik heb met plezier alle reacties in dit forum gelezen.
  Het was nog leuker dan vorig jaar. Helaas kon ik geen workshop acteren geven, maar ik vond het echt heel leuk om met Milan de show op poten te zetten. Hij is een goede regisseur met een geweldig enthousiasme. Ik heb gezien dat een heleboel junioren al heel veel kennis op veel gebied hebben. Knap hoor! Bijzonder was weer de inbreng van de goochelende dames! Alle drie hadden ze een plekje in de show. Hoop dat er steeds meer bij komen. Eigenlijk was er een vierde vrouwelijke goochelaar: zij betoverd iedereen met toverdrankjes en koekjes en banketstaafjes en soepjes. Ina, je bent een wonder!
  Een groot compliment wil ik uitdelen aan Luc en Jeroen. Zij hebben niet alleen de opzet voor de show verzonnen, maar kwamen ook zelf met allerhande prestentatie grappen. Ik heb met veel plezier met jullie gewerkt.
  Tot slot wil ik alle andere begeleiders bedanken voor hun inzet voor de jeugd, het is veel waard!
   

Deel Deze Pagina