Om pro te worden moet je je eerst voorstellen

Discussie in 'Even Voorstellen' gestart door Phren, 18 nov 2011.

 1. Phren

  Phren Profesioneel leugenaar

  Lid geworden:
  15 aug 2011
  Berichten:
  107
  Leuk Bevonden:
  28
  Goedendag Dames en Heren uit de wereld van leugens en illusies, vaardigheden en lef

  Mijn naam, Roderick van der Veen en ik woon al een tijdje in Arnhem. Sinds een dik jaar hou ik me bezig met goochelen, met de nadruk op kaart manipulatie en een sterke interesse in Mentalisme.
  Doordat ik een mentale blokade ondekte leek het mij verstandig andere medegeintereseerde te vinden en zo obstakels te overwinnen. Goochelaars.com lijkt daar een ideale lokatie voor.

  Ik heb al meerdere keren een mail gestuurd naar de Magische Ring in Arnhem maar die lijkt niet te reageren dus hoop ik nu hier wat contacten op te doen.

  Ik hoop volgende lente ver genoeg te zijn met het overwinnen van obstakels dat ik als straatgoochelaar in steden kan gaan staan. Hopelijk hebben jullie daar nog tips voor.

  Mijn doel is om hier mijn creativiteit te delen met jullie zodat we elkaar kunnen helpen en samen beter kunnen worden.... ik heb er zin in :)

  Groetjes,
  Phrenic
   
 2. Duo Magicfull

  Lid geworden:
  8 apr 2011
  Berichten:
  33
  Leuk Bevonden:
  2
  hoi Phrenic,
  Allereest welkom! Waarom ga je nu niet al in de stad staan optreden! Wij zijn zo begonnen, is echt verschrikkelijk leuk! Kan ik echt iedereen aanraden! Wij hebben daar echt veel ervaring opgedaan, waar we nu nog steeds van profiteren!!!!
  Heel veel leesplezier op dit forum!
  MVG Pieter
   
 3. Phren

  Phren Profesioneel leugenaar

  Lid geworden:
  15 aug 2011
  Berichten:
  107
  Leuk Bevonden:
  28
  Door een verschrikkelijke nerveusiteit die ontstaat tijdens truuks falen sommige. Ik heb op zich lang genoeg geoefend om foutloos een kaarttruuk te doen voor een spiegel, maar voor mensen is anders. Ik ben op dit moment meer self working materiaal aan het zoeken (dat bij me past) zodat ik 'voor mensen' kan oefenen. Daarnaast is het ook gewoon erg koud.. Soms ga ik wel een kroeg in en hebben ik een heerlijk gratis avondje in ruil voor entertainment, maar ik wil graag verder ontwikkelen.
   
 4. mitch durbank

  mitch durbank Goochelaar

  Lid geworden:
  18 jun 2003
  Berichten:
  926
  Leuk Bevonden:
  240
  Hallo Phrenic als je nerveus bent en dat de kwaliteit van je technieken en de kwaliteit van je optreden naar beneden haald is dat erg vervelend. Je gaf al aan dat je nu meer opzoek bent naar self working trucs! Dit is heel erg goed zorg dat je trucs heb waarbij je bijna geen techniek hoeft uit te voeren. Maak hier een goed verhaal bij en ga dit dan doen op straat.

  Ik heb geleerd als je ergens bang of zenuwachtig voor bent. Dit alleen weg kan nemen door deze situatie juist op te zoeken. Doe dit dan in stapjes zoals het optreden zo makkelijk mogelijk maken. Dus met selfworking trucs en een goed verhaal. Beoordeel je optreden voor jezelf nog niet op inhoud het gaat er in het begin alleen maar om dat je voor publiek staat. Dan zul je op den duur rustiger worden en minder nerveus.

  Begin er dan ook direct mee om voor publiek te staan. Vanaf dat moment ben je bezig je nerveusiteit aan te pakken. Zoek je het nu in andere dingen zoals oefenen (Wat ik vroeger veel gedaan heb toen ik zenuwachtig was) dan hou je jezelf een beetje voor de gek. ( oefenen is zeker goed maar het helpt niet bij nerveusiteit)
  Pas als je de situatie veelvuldig opzoekt waarvan je nerveus wordt dan zal na verloop van tijd de nerveusiteit weg zijn. ( ik doel dan op de nerveusiteit die invloed op je techniek en optreden heeft. Niet de gezonde spanning die je voelt tijdens een optreden.)

  Nerveus zijn voor een optreden is normaal maar als je het podium opstapt moet het weg zijn.
  gr
   
 5. Stapper

  Stapper Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  1.757
  Leuk Bevonden:
  653
  Allereerst welkom op dit mooie forum! :cool:
  Enne, velen hier hebben er last van gehad, of worstelen er nog steeds mee! :eek: (ja, ik ook ...:confused:)
  Dus nogmaals welkom ;)
   
 6. T.Alders

  T.Alders Goochelaar

  Lid geworden:
  18 jan 2010
  Berichten:
  9
  Leuk Bevonden:
  0
  Beste Phrenic,
  Ik ben zelf lid van de MRA en nog niets gehoord over een eventueel nieuw (geinterresseerd) lid. Laat mij even weten of je nog bij de MRA langs wilt komen dan moeten we het even kortsluiten met telefoon of mails.
  Groeten, Ted
   
 7. Math.van.Rhee

  Math.van.Rhee Goochelaar

  Lid geworden:
  7 mrt 2010
  Berichten:
  1.265
  Leuk Bevonden:
  264
  Ja zeker welkom op dit forum :).
  Beste Phrenic ik kan je een hele goede tip geven ,met alles wat je doet , zeg tegen je zelf ik ga van daag laten zien , Voor het pupliek dat jij entertainment brengt , wat leuk en magisch is ,begin met een mooi verhaal over wat je geleerdhebt van je overgroot vader hij was de enige die dit wonder kan laten zien van daag .
  Maar jij gaat hier vandaag dat evennaren .
  Door je zelf en aan je pupliek een mooi verhaal op te leggen word je nerveusiteit minder en ben je ge fokuks op wat je gaat brengen .
  Oefen vooral op straat met touwen en wat je voorkeuren zijn een houdini ontsnappings truck doet het altijd op straat .
  Straat goochelen is echt inprovieseren met alles wat je doet met karissma .
  Ik ben zelf gewoon begonnen met straatgoochelen, en heb tot heden nooit nerveusiteit onder vonden om dat je onder de mensen loopt , en een demostratie geeft in alde hoeren daar komt het allemaal op neer de aandacht van het pupliek trekken .
  Hier van moet je juist gebruik maken , en zorgen dat je zowel voor jong en oud iets kunt laten zien , uiteraard met een mooie verhaal .
  Probeer rustig te praten en duidelijk en je merkt al heel snal dat je geen zenuwen meer hebt.
  Mocht je nog tips nodig hebben kun je me gerust contakt met me op nemen www.magicmath.nl
  succes er mee groetjes math.
   
 8. Phren

  Phren Profesioneel leugenaar

  Lid geworden:
  15 aug 2011
  Berichten:
  107
  Leuk Bevonden:
  28
  Super bedankt voor de warme welkom.
  Om maar gelijk even een update te geven: Afgelopen zaterdag een stuk of 20 mensen om me heen gehad. Een vriend van me was enthousiast en lichtelijk aangeschoten (ik had zelf 1 wijn op dus misschien hielp dat ook) en begon willekeurige mensen aandacht te vragen voor wat goocheltruuks. Op den duur had ik een volledig publiek. Omdat ik de truuk al eerder had gedaan voor mijn vriend en de barman was de nerveusiteit al minder.
  Zoals Math ook zei trouwens, veel kletsen erbij, soms dingen gezegd die logisch klonken, soms volledig gezegd dat het magie was.

  Eindigde met 1 van me sterkere truuks. Spectator kiest een kaart uit dek, schud daarna alle kaarten zelf en eindigd met geselecteerde kaart bovenop.... Mensen waren overweldigd.. en zo eindigde mijn mini showtje.

  best fijn die tips van jullie :D
   
 9. Phren

  Phren Profesioneel leugenaar

  Lid geworden:
  15 aug 2011
  Berichten:
  107
  Leuk Bevonden:
  28
  Ik zou graag meer goochelaars persoonlijk leren kennen en daarom mij ook graag aansluiten bij MRA. Ik hoop wel dat het o.k. is dat ik nog echt een leek ben.
   
 10. Timon

  Timon Goochelaar

  Lid geworden:
  16 jun 2003
  Berichten:
  66
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo Phrenic,
  Op een goochelclub is juist heel veel te leren. En je instelling en passie voor goochelen, is in het begin vele malen belangrijker dan je vaardigheden wanneer je bij een club aansluit. Wie weet zie ik je binnenkort bij de MRA.

  Groeten Timon
   
 11. Phren

  Phren Profesioneel leugenaar

  Lid geworden:
  15 aug 2011
  Berichten:
  107
  Leuk Bevonden:
  28
  Goed, alles geregeld, ik zie mensen 12 December bij de MRA meeting :)
   

Deel Deze Pagina