Spelfouten

Discussie in 'Over dit forum' gestart door Ronald de Zeeuw, 23 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. M@@rten Bruins

  M@@rten Bruins Goochelaar

  Lid geworden:
  19 jul 2003
  Berichten:
  646
  Leuk Bevonden:
  56
  Gaan we persoonlijk worden? Laat ik maar de verstandigste zijn en daar niet op ingaan. Het zegt meer over jou dan over mij. Gelukkig gaat Hannes er zelf een stuk beter mee om.
  Maar om op de inhoud in te gaan. Je noemde voorbeelden, terwijl ik op 1 speciaal voorbeeld doelde in dit topic. Ik verbeterde Hannes en hij maakte vervolgens dezelfde fout. Dan kan hij dat woord, waar ik hem net op heb gewezen copy/pasten in zijn nieuwe post. Dan omzeil je de dyslexie. Ik ben me er dus van bewust dat mensen met dyslexie fouten niet kunnen herkennen, maar dat deed ik dus voor hem. Als hij dat woord nog eens zou tikken, zou er nog een fout in kunnen sluipen door zijn dyslexie. Als hij copy/paste doet, is er geen probleem. Leg mij in bovenstaand voorbeeld dan eens uit, waar de dyslexie om de hoek komt kijken. Uiteraard moet je extra opletten en er bewuster mee omgaan, maar dat had ik al aangegeven. Ik ontvang graag een inhoudelijke reactie op deze vraag. Het ging hier dus om 1 woord, dus echt verwarrend kan dat ook niet zijn. Anders zou dyslexie een rol kunnen spelen.
   
 2. Tommy Blooper

  Tommy Blooper Goochelaar

  Lid geworden:
  25 nov 2003
  Berichten:
  669
  Leuk Bevonden:
  88
  @Maarten, Ik nam het niet zozeer voor Hannes alleen op wel voor het feit dat sommige mensen er echt niks aan kunnen doen. Eerder werd aangegeven dat als je echt je best doet je een hoop kunt veranderen. Ik ben het daar voor een groot deel mee eens alleen helaas gaat dat niet altijd op. Ik heb het niet over men fiets en hullies optreden. En andere straattaal en msn en of sms afkortingen gebruiken en gewoontes. En inderdaad feedback geven en daar wat mee doen of in ieder geval proberen te doen dat is mooi en zo hoort het ook. alleen niet iedereen weet hoe je positieve feedback moet geven en niet iedereen weet daar mee om te gaan. Ik ben het er ook mee eens dat je je zwakte niet als schild moet gebruiken maar soms is het gewoon een geldig excuus. Dus volgens mij zijn we het aan het eind toch best met elkaar eens.
   
 3. M@@rten Bruins

  M@@rten Bruins Goochelaar

  Lid geworden:
  19 jul 2003
  Berichten:
  646
  Leuk Bevonden:
  56
  Waar heb ik dan gezegd dat dyslexie geen excuus kan zijn? Lezen is ook een vak. Ik heb het puur over dit speciale voorbeeld gehad en dat je dyslexie niet altijd als excuus moet gebruiken als je het hebt. Lees nog maareens na wat ik heb gezegd in dit topic, want volgens mij begrijp je me verkeerd?
   
 4. Tommy Blooper

  Tommy Blooper Goochelaar

  Lid geworden:
  25 nov 2003
  Berichten:
  669
  Leuk Bevonden:
  88
  @Maarten, dit schrijf je letterlijk in je eerste reactie..
  Daar ging het me in eerste instantie om, en zoals ik in mijn laatste reactie al aangaf denk dat we aan het eind best met elkaar eens zijn, alleen vond ik in het begin jouw insteek en die van Ronald iets te kort door de bocht vandaar mijn reactie.
   
  Kiko vindt dit leuk.
 5. M@@rten Bruins

  M@@rten Bruins Goochelaar

  Lid geworden:
  19 jul 2003
  Berichten:
  646
  Leuk Bevonden:
  56
  Ah okay. Ik begrijp dat dat verkeerd opgevat kan worden. Dat had ik duidelijker kunnen verwoorden, dank je! Maar daar bedoelde ik meer mee dat "dyslexie" tegenwoordig in de maatschappij behoorlijk "in" is. Ander voorbeeld: kinderen krijgen tegenwoordig ook veel te snel de stempel ADHD o.i.d. opgeplakt. Door ze in een bepaalde hoek te duwen, gaan ze zich er ook naar gedragen en gebruikt men het te vaak als excuus. Zo is het ook met "dyslexie". Ik heb het dus niet over de echte hele zware gevallen. En zelfs bij de zware gevallen moet je niet alles per definitie op de "dyslexie" gooien. Dat was mijn punt. Zonder de context van de rest van dit topic kan ik begrijpen dat die quote van mij verkeerd geïnterpreteerd kan worden. En er zijn maar erg weinig tot geen "dyslexie" gevallen, waar geen enkele verbetering in te bereiken is. Waar een wil is, is een weg, alleen soms is die weg veel langer.
  Zodra mensen "dyslexie" als excuus gaan gebruiken, denken ze op een gegeven moment dat er echt geen verbetering in kan komen en doen ze niet eens hun best meer, omdat ze zich erbij hebben neergelegd dat het toch niet lukt, terwijl dat meestal niet het geval is.
   
  Kiko vindt dit leuk.
 6. Ronald de Zeeuw

  Ronald de Zeeuw Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  322
  Leuk Bevonden:
  70
  @blooper. Natuurlijk ken ik uw relatiekring niet (gelukkig denk ik) maar baseerde dat op uw eigen tekst.
  Het optreden voor publiek is zoveel meer dan een leuk truukje, een paar balletjes in de lucht houden of een
  mopje vertellen. En je hebt gewoon verschillende soorten publiek (misschien niet beter of slechter) maar het
  is natuurlijk maar net waar je je thuisvoelt. Uw insteek is (weer uw eigen tekst) duidelijk anders. Leuk toch,
  mogelijk dat de fooien zelfs toegeworpen worden. (van wegen het succes of effect daklozen krant ?) Maar laten we gezellig hatelijkheden uitwisselen per PM een blooper is immers zo gemaakt [​IMG]
   
 7. Tommy Blooper

  Tommy Blooper Goochelaar

  Lid geworden:
  25 nov 2003
  Berichten:
  669
  Leuk Bevonden:
  88
  @Maarten Bruins ....inderdaad werd gedurende de topicberichten steeds duidelijker wat er nu bedoeld werd. In je laatste bericht ben ik het zelfs met je eens.
  @Ronald...Ik heb geen enkele hatelijkheden de digitale weg opgestuurd of geslingerd. Jammer vind ik wel dat u wel steken onder water geeft. En wat mij betreft neerbuigend reageert. Ik ga niet quoten ik zie wat ik zie en ik lees wat ik lees. Dat is misschien ook het nadeel van het geschreven woord omdat je geen enkele emotie ( behalve de emoticons )
  of sarcasme hoort. Wat mij betreft is de discussie tussen ons wat dit deze de maar in ieder geval in eerste instantie interessante topic gesloten.

  Ik heb meel ontvangen
  is dat een zakje bloem per post ?
   
  Ronald de Zeeuw vindt dit leuk.
 8. Ray

  Ray Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  868
  Leuk Bevonden:
  237
  Ik sie ijgenlijk het probleem neit. Komunikasie is het verzturen van berigten tussen sender en ontvangr en waarneer dese elkar begreipen is ut deol berijkt.
  Komunikasie gaat in erste instansie om de bodshcap en neit om de verpaking.
   
 9. Richard de Ruijter

  Richard de Ruijter Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jan 2005
  Berichten:
  142
  Leuk Bevonden:
  6
  Beste M@@rten,
  Normaal reageer ik niet op dit soort topics, maar nu voel ik toch de behoefte.
  Als je dyslexie (koppieren/ plakken) heb, heb je een handiecap. Zeker met een zwaardere vorm. Het schrijven van een reactie kost mij ongeveer 10 minuten. Een forum is er op gebasseerd om "even" te reageren en niet om je onderwerp via je secretaresse te posten (doe ik bij mijn betaalde werk overigens wel). Ik wil ook mee doen op dit forum, maar kan niet beter dan dat ik doe, als ik het ook nog voor mijzelf leuk wil houden.
  Het is heel makkelijk om tegen een kreupele te zeggen dat hij zich niet aan moet stellen en even door moet lopen. Maar hij zal dat niet als eerlijk bezien.
  Voor mij is goochelaars.com een medium om informatie met collega's uit te wisselen. Invormatie die niet correct gespeld is, is voor mij net zo waardevolg als een coorrect gespelde reactie.
  Jou methoden om je spelling te verbeteren werken inderdaad in bepaalde gevallen en voor bepaalde mensen. Helaas is de ene kreupele kruepel geraakt door de ene oorzaak en de ander door een andere. Er zijn helaas nog altijd onbehandelbare vormen (de eerse die mij van mijn handiecap af helpt ben ik eeuwig dankbaar, wand het hinderd mij dagelijks omdat mensen vooroordelen hebben).
  Sorry dat ik mijn hart even moest luchten.
   
  clownpatje vindt dit leuk.
 10. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Harten mogen uiteraard gelucht worden, dat geeft naar mijn mening meer inzicht in de mens die achter de foto en tekst op het forum zit.
  En ik denk dat het probleem betreft spelling heus bespreekbaar mag zijn op een forum, zolang het maar op een normale manier gebeurd.
  Zo groeit een "community" zoals een forum als goochelaars.com en worden de banden onderling hechter naar mijn mening.
  Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar het congres komend weekend, dan ga ik eindelijk eens al die gezichten die erbij horen eens van dichtbij bewonderen en een handje geven, en een leuke tijd hebben samen, met zijn alleen dankzij de leukste bezigheid die we hebben....het goochelen.
   
 11. M@@rten Bruins

  M@@rten Bruins Goochelaar

  Lid geworden:
  19 jul 2003
  Berichten:
  646
  Leuk Bevonden:
  56
  @Richard: Ik zeg toch nergens dat een post met spelfouten minder waard of interessant is? Dat maakt voor mij persoonlijk ook geen verschil. Je moet het voor jezelf doen en niet voor een ander, want dan sta je er zelf niet 100% achter/
  En je zegt: "de eerse die mij van mijn handiecap af helpt ben ik eeuwig dankbaar".
  Die uitspraak snap ik uiteraard, maar je kunt het ook anders brengen en zeggen dat iedereen die je helpt op het wijzen van spelfouten...dat je die mensen eeuwig dankbaar bent. Als je niet op fouten wordt gewezen, heb je er ook geen erg in dat het eventueel fout kan zijn (dat is ook dyslexie). Verbetering begint bij het bewust worden van je fouten en ook al heb je dyslexie en helpt het minder...zonder het bewust worden van je fouten, leer je er sowieso niets van. Dus je kunt kiezen tussen een omgeving, waar eventueel de kans bestaat dat je iets leert of een omgeving waar je die optie sowieso al dichtgooit door te zeggen dat je dyslexie hebt.
  Ik zou wel weten voor welke optie ik zou gaan...
  En dat is mijn hele punt.
   
  Chantal vindt dit leuk.
 12. Kiko

  Kiko Goochelaar

  Lid geworden:
  13 dec 2005
  Berichten:
  1.483
  Leuk Bevonden:
  171
  nou nou nou ook niet overdrijven hoor.
  Iemand eeuwig dankbaar zijn omdat die je (ongevraagd!!) op je fouten wijst..... ik weet het niet hoor.... Mijn stijl is dat in ieder geval niet! Nog afgezien van dat ik eigenwijs ben :)
   
 13. M@@rten Bruins

  M@@rten Bruins Goochelaar

  Lid geworden:
  19 jul 2003
  Berichten:
  646
  Leuk Bevonden:
  56
  Ja dat "eeuwig" is uiteraard een beetje overdreven, maar ik ben iemand wel dankbaar als ie me bewust maak van een fout. Daar groei je van...
   
  Ray vindt dit leuk.
 14. Ray

  Ray Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  868
  Leuk Bevonden:
  237
  In dat geval M@@rten, je moet echt nog wel werken aan je fellatio want dat was echt waardeloos; Ik hoop dat het niet zo hard aan komt als dat het klinkt maar ik heb puntenslijpers gebruikt die beter zijn ;)
   
  Tommy Blooper vindt dit leuk.
 15. M@@rten Bruins

  M@@rten Bruins Goochelaar

  Lid geworden:
  19 jul 2003
  Berichten:
  646
  Leuk Bevonden:
  56
  Tja sorry...als je het nooit doet, leer je het ook niet he ;)...
   
  Ray vindt dit leuk.
 16. Ray

  Ray Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  868
  Leuk Bevonden:
  237
  Nou voor een absolute beginner you were a winner :p
   
 17. M@@rten Bruins

  M@@rten Bruins Goochelaar

  Lid geworden:
  19 jul 2003
  Berichten:
  646
  Leuk Bevonden:
  56
  Gelukkig heb ik dan ook geen "dysfellatio" ;)...
   
 18. Stapper

  Stapper Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  1.757
  Leuk Bevonden:
  653
  spelfout, moet ik steeds denken aan buitenspel
   
  Jean-Paul vindt dit leuk.
 19. Maarten Vogelaar

  Maarten Vogelaar Goochelaar

  Lid geworden:
  16 jan 2004
  Berichten:
  408
  Leuk Bevonden:
  35
 20. Silver Eagle

  Silver Eagle Goochelaar

  Lid geworden:
  13 mrt 2011
  Berichten:
  72
  Leuk Bevonden:
  20
  pas toch maar op hoor...Ze hebben hem wel dòòdgeschoten hè

  sorry,

  terug on topic!
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina