Tenyo 2017

Discussie in 'Algemeen' gestart door Ferry de Riemer, 8 dec 2015.

 1. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
  Hallo, dit zijn mijn nieuwe creaties à la Tenyo effecten.
  Wat de effecten zijn geef ik later prijs.

  Picture 32.jpg Picture 33.jpg Picture 34.jpg Picture 35.jpg Picture 36.jpg
   
  #1 Ferry de Riemer, 8 dec 2015
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 dec 2015
  maigret en Jan Kosters vinden dit leuk.
 2. Henk van den Bos

  Henk van den Bos Goochelaar

  Lid geworden:
  15 mrt 2005
  Berichten:
  1.042
  Leuk Bevonden:
  74
  Ik kijk altijd met veel plezier naar jouw creaties.. Geweldig om te zien. al ik een iets moet testen voor je laat het me weten :)
   
  Ferry de Riemer vindt dit leuk.
 3. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
  Oke thanks!
   
 4. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
  Key with any number en Mystic glass heb ik elders beschreven en is nu eindelijk af, maar ik wacht met het verkopen ervan net als de andere effecten.
  De truc On! heb ik qua werking en effect aangepast en krijgt nu de naam Off!
  Locked is nu veel beter geworden en is af.
  Turn! heb ik zo gelaten en is gewoon goed.

  Off! effect: Toon een wit touwtje en een zwarte ring(duidelijk los van elkaar). Rijg het touwtje door de ring en houd de uiteinden bijelkaar. Dan plots ontsnapt de ring van het touwtje!!! Dan verraad je de truc en zegt dat je 2 ringen gebruikt namelijk een ring met een gat erin en een ring zonder gat(de toeschouwer ziet dan 2 gewone zwarte ringen) Je laat nu 1 zwarte ring zien en zegt: " Dit is de ring met gat" (en steekt je vinger door de ring) "en dit is de ring zonder gat "( en dan is de andere zwarte ring veranderd in een zwart pokerfiche die even groot is als de zwarte ring)???
  Je hoeft niets weg te werken en je eindigd clean!!!

  Locked! effect: De goochelaar toont een groot slot met een "kostbare" ring er omheen, en het slot gaat vervolgens in een zwart fluwelen zakje. Het zakje laat je in het volle zicht op tafel liggen.
  Dan laat je 4 sleuteltjes zien en mixt de sleuteltjes doorelkaar met de woorden: " we gaan proberen de ring te bevrijden".
  De toeschouwer mag ook nog even de sleuteltjes goed doorelkaar mixen(met de sleuteltjes in de handen) en vervolgens mag ze 1 sleuteltje uit de handen laten vallen(geen mc maar echt vrije keus en de toeschouwer mag nog veranderen als ze dit wil. Nu pak je 1 van de overgebleven sleuteltjes en geeft het aan de toeschouwer waarna ze mag proberen het slot open te maken(dit lukt niet) dan mag de toeschouwer het 2e en het 3e sleuteltje pakken en het nogmaals proberen, maar het slot gaat niet open. Maar........met het sleuteltje dat de toeschouwer heeft gekozen gaat het slot wel open!!!
  De ring is bevrijd en alles mag en kan onderzocht worden!!!

  Turn! effect: Toon 6 papiertjes met getallen van 1tm6 erop(op ieder papiertje 1 getal). Vouw alle papiertjes dicht zodat niets meer te lezen is. Vraag de toeschouwer de papiertjes goed doorelkaar te mixen en er vervolgens 1 te kiezen.
  Het gekozen papiertje gaat nu in een zwart bakje(met ook de getallen van 1tm6 erop) En wordt dicht gedaan met een zwart dekseltje.Plaats nu een zilvergrijs schermpje op tafel en plaats dan het zwarte bakje met de getallen erop achter het schermpje. Vraag de toeschouwer om het bakje meerdere malen te draaien(maar niet te kijken achter het schermpje)(de goochelaar kijkt ook niet) De goochelaar doet nu hetzelfde(en kijkt niet) en op elk moment mag de toeschouwer "Stop!"roepen. De toeschouwer roept "Stop!" en de goochelaar stopt dan direct met draaien.Als het schermpje weg word gehaald door de toeschouwer ziet de toeschouwer dat nu het getal 4 zichtbaar is(aan de voorkant zit). Als het papiertje door de toeschouwer bekeken wordt staat hier het getal 4 op! Alles mag en kan onderzocht worden! En er valt niets te ontdekken!
   
  maigret en vriend vinden dit leuk.
 5. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
 6. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
  Fork and spoon mystery is een effect waarbij je het lepeltje of het vorkje laat overspringen van het ene zakje naar het andere zakje. Of je kunt het lepeltje in de ene zak doen en het vorkje in de andere zak en plots zijn de 2 met elkaar verwisseld!


  Cups is een leuk effect waarbij je een prop papier laat verschijnen in 1 van de cups.
  Vervolgens mag de toeschouwer de prop onder 1 van de cups doen.
  Daarna kijk je niet( en je staat op 5 meter afstand)en mag de toeschouwer de cups met elkaar verwisselen(zo vaak als hij of zij maar wil). Als je weer mag kijken weet je direct te vertellen waar de prop zich bevind! Dan laat je de toeschouwer het nog een keer doen maar ditmaal mag hij of zij een doek over de 2 cups doen zodat je het ook niet op 1 of andere manier aan de bekers kunt zien. Je draaid je weer om en verteld de toeschouwer waar de prop niet zit(bv niet onder de linker cup). Je trekt het doek weg en tilt de linker cup op en laat de cup leeg zien (je had gelijk!) de prop zit dus onder de rechter cup. Je tilt de rechter cup op en vraagt aan de toeschouwer of hij of zij de prop wil open maken en wil voorlezen wat erop staat.
  Op het papier staat: "Ik heb vals gespeeld want ik gebruik 2 proppen!" De toeschouwer mag nu de linker cup optillen en...........ja hoor een 2e prop is verschenen! Als de toeschouwer deze prop open maakt staat hier op "Applaus!!!"


  Rubberband prediction is een aardige truc waarbij je de kleuren van 3 elastiekjes voorspelt hebt.
  Een papiertje ligt in volle zicht op tafel. Uit een blauw zakje worden wat elastiekjes gehaald(ongeveer 50 gekleurde elastiekjes met 6 verschillende kleuren) en op een hoop op tafel gelegd.(De toeschouwer mag de elastieken mixen).Dan neem je een zwarte pen(waarmee je de voorspelling hebt opgeschreven en stopt(prikt)dit tussen de elastieken(daarbij kijk je niet).Dan laat je zien dat er een stuk of 5 elastiekjes aan de pen zitten. En je zegt dan dat je er maar 3 nodig hebt en schud er dan 2 nog af. De kleuren die nu aan de pen hangen zijn bv 2x blauw en 1x geel. Als de voorspelling voorgelezen wordt staat hier inderdaad op: " 2x blauw en 1x geel!!! Alles mag onderzocht worden!!!


  The song is een mooie truc waarbij je een toeschouwer de blauwe of de rode kaarten geeft(hangt af van zijn of haar keuze) om vervolgens 1 van de 5 kaarten te kiezen,(d.m.v. een getal van 0 tot 5).
  Je laat de toeschouwer zien dat er allemaal bekende liederen op de kaarten staan met de titels van de songs erbij (echt allemaal verschillend).
  De toeschouwer mag nu zijn/haar kaart bekijken en hierop staat bv een song met de titel: Crying at the discotheek!
  Dan laat je een sleutel hanger zien en zegt:" kijk mijn voorspelling is dit "discobolletje" Mmmmm de toeschouwer is niet echt onder de indruk, want de andere liederen zouden ook bv in een discotheek gedraaid kunnen worden!
  Maar als het bolletje open wordt gemaakt zit hierin een briefje met daarop de juiste song en titel!!!
  Alles mag onderzocht worden!!! P.s. de discobol sleutelhanger mag ook al van te voren op tafel liggen!


  Met spinning card kun je een willekeurige kaart tussen je vingers een tijdje laten rondspinnen!(tussen je middelvinger en je duim). Vervolgens scheur je de kaart in 2en en doet het dan ook met de halve kaart! De toeschouwer mag dit ook proberen maar het zal de toeschouwer NOOIT lukken!!! Je gaat dan nog een stapje verder en scheurt nu het halve stukje door, en laat dit op diezelfde manier nog eens goed rondspinnen!!! Je toon je handen direct daarna leeg en alle stukjes mogen onderzocht worden(omdat het een normale kaart was).
  P.s. werkt niet met magneetjes noch met draden noch met duimspits!


  Clipped: 1 van de 16 plaatjes wordt door de toeschouwer gekozen d.m.v. een getal van 0 tot 16. De toeschouwer mag de gekozen plaatjeskaart dan voorzien van een gekleurde paperclip. Als de goochelaar de andere plaatjeskaarten laat zien met een andere kleur rug, zit hier ook een gekleurde paperclip op 1 van de kaarten en wel op DEZELFDE KAART ALS DIE VAN DE TOESCHOUWER!!!
  Alles mag en kan onderzocht worden!!!
   
  maigret vindt dit leuk.
 7. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
  Hier wat meer(duidelijke)foto's.
   

  Bijgevoegde bestanden:

 8. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
  Hier nog een paar nieuwe creaties/ideeën: Picture 62.jpg
   
 9. maigret

  maigret Goochelaar

  Lid geworden:
  28 mei 2011
  Berichten:
  346
  Leuk Bevonden:
  260
  Over creatief gesproken.
  Proficiat !
   
  Ferry de Riemer vindt dit leuk.
 10. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
  8 BALL. Effect: Toon een leeg metalen maatbekertje (beiden kanten zijn leeg). Vervolgens neem je een zwart balletje en laat dit verdwijnen om het vervolgens weer onder het maatbekertje te laten verschijnen. Dit doe je dan nog een keer.
  Vervolgens stop je het balletje in je zak, daarna verschijt ie weer onder het maatbekertje. Dit doe je ook een 2e keer.
  Als climax schud je een groote 8 Ball uit het kleine maarbekertje!!!


  STOP! Laat 10 biljetten zien van 20 euro(op 1 biljet staat STOP! en ligt onder het pakje). Laat een biljet van 10 euro zien en vertel dat je dit inzet als weddenschap. Overhandig de toeschouwer de 10 biljetten van 20 euro en vraag of hij of zij 1 voor 1 de biljetten in je hand wil tellen en dan ergens te stoppen.
  Het biljet met stop gaat dan op het pakje zodat het duidelijk is dat hij of zij echt wil stoppen met de biljetten neer te tellen.
  Er liggen nu bv 6 biljetten op je hand. Dat betekent dat de toeschouwer er 4 voor zichzelf over heeft(80 euro).De toeschouwer mag nu zelf het biljet van 10 euro openvouwen. Op het biljet staat dan 80 euro!!!


  REFLEXION is een effect waarbij je 3 kleine ronde verschillende kleuren reflectors(rood,oranje en wit)en een zwart zakje nodig hebt.
  Keer op keer weet de goochelaar te zeggen welke kleur er in het zakje zit ZONDER TE KIJKEN!!!
  Verder heb je echt NIETS nodig en je draagt geen duimspits of PK ring of wat dan ook!
  Kort om 3 reflectors, zakje en that's it!


  MAGNETIC RING is een effect waarbij de toeschouwer een magnetische ring kan opsporen/aanwijzen tussen 5 andere ringen die niet magnetisch zijn.
  P.s. er wordt niets geforceerd en er worden geen switches gemaakt en je hebt niets in je handen en je draagt geen PK ring of duimspits o.i.d.


  GRAB is een leuke truc waarbij de toeschouwer wat gekleurde mini elastiekje uit een zakje mag halen/graaien en waarbij de goochelaar een exacte voorspelling heeft gemaakt van wat er gepakt is.


  THE MISSING COLOR gaat over 2 x 4 verschillende kleuren ronde headphone kussentjes in de kleuren rood,geel,groen en blauw. Bij dit effect voorspel je de volgorde van de 4 kleuren die in een doosje worden geplaatst.
  En daarna voorspel je 1 van de 4 kleuren die de toeschouwer heeft gekozen(3 kleuren zitten nog in het doosje en de gekozen kleur zit in je zak).


  EGGS. Mag ik nog even niets over zeggen.
   
  #10 Ferry de Riemer, 6 mrt 2016
  Laatst bewerkt: 6 mrt 2016
 11. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
  Ze zijn er weer m'n nieuwste ideeën! Picture 66.jpg Picture 67.jpg Picture 68.jpg Picture 69.jpg Picture 70.jpg
   
  Michel vindt dit leuk.
 12. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
 13. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
 14. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
 15. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
 16. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128


  Ben hier niet zo'n kei in dus let even niet op foutje!
   
 17. Ferry de Riemer

  Ferry de Riemer Goochelaar

  Lid geworden:
  26 okt 2014
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  128
  Op 9 sec zit foutje.
   

Deel Deze Pagina