Teruglopen dealeromzet en opkomst evenementen

Discussie in 'Algemeen' gestart door René Geelen, 4 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. René Geelen

  René Geelen Goochelaar

  Lid geworden:
  18 mrt 2004
  Berichten:
  711
  Leuk Bevonden:
  209
  Ga er vanuit dat ook Blackpool achteruit gaat qua bezoekers...ook de veel aanwezige internationale dealers klaagden dat er slecht verkocht werd, elk jaar slechter. De laatste drie jaren zakken goochel-evenementen als pudding in elkaar qua bezoekersaantallen, veel bezoekers komen niet meer (naar mijn idee met name door de "download & Youtube-cultuur"). Omdat mensen in de nieuwe generaties van de goochelkunst steeds minder bereid zijn te betalen om iets live te zien als ze ook ergens gratis kunnen "zien" is het ook moeilijk congressen staande te houden. Ook wij als dealers krijgen het hierdoor steeds moeilijker en gaan hierdoor minder risico´s nemen, zelfs met ons lezing-aanbod gaan we stoppen als we merken dat de mensen geen zin meer hebben om hun huis te verlaten.

  Even belangrijk; ik val hier niemand mee aan, we hebben altijd een vaste groep bezoekers welke wél op veel evenementen aanwezig zijn....

  Ik zou wel eens willen weten hoeveel mensen er over 5 jaar nog op een goochelcongres rondlopen, ik vrees niet veel. Terecht dat de organisatie van een dergelijk evenement dan geen of minder risico durft te nemen met het aantrekken van dure acts. Wij merken het zelf met de Dynamite Day, het is zelfs moeilijk artiesten te regelen....ons programma had op 1 Januari klaar moeten zijn maar we kregen het tot nu toe niet voor elkaar. We hopen midden april toch echt het complete programma compleet te hebben.......en als het dan nog niet lukt....[​IMG]
   
 2. Jeffrey.de.Lange

  Jeffrey.de.Lange Goochelaar

  Lid geworden:
  5 mei 2010
  Berichten:
  42
  Leuk Bevonden:
  6
  @Rene,
  Ik snap best wat je bedoeld dat alles minder word, en het steeds moeilijker word mensen naar een evenement te trekken. Ook dat er door het downloaden minder verkocht word snap ik wel, maar minder bezoekers naar Blackpool? afgelopen jaar en het jaar ervoor waren de kaarten al uitverkocht voordat het programma al bekend was. Dus denk niet dat de organisatie iets te klagen heeft over het aantal bezoekers. Daarom denk ik ook dat er genoeg mensen langs de dealers zijn gelopen. Ja, ik begrijp ook dat er minder DVD's verkocht worden, maar is het dan juist niet aan de dealers om met andere/nieuwe/originele producten te komen. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
  Mijn eigen ervaring is ook dat het voor een groot gedeelte afhangt van het enthousiasme van de dealer. Ik ben diverse keren aangesproken door dealers, of ik hun nieuwste product al gezien had, en na een demo kocht ik regelmatig iets. Als er zoveel dealers bij elkaar zijn, en de verkoper zit achter zijn tafel een beetje voor zich uit te staren, verkoopt hij ook weinig. Voor zover ik het kom zien hadden diegene die zich konden onderscheiden van de rest, en enthousiast demonstreerde het best druk.
   
 3. René Geelen

  René Geelen Goochelaar

  Lid geworden:
  18 mrt 2004
  Berichten:
  711
  Leuk Bevonden:
  209
  Jeffrey,

  als ik het ergens mee eens ben is het wel dat demonstreren verkoopt, achter je tafel zitten wachten werkt zeker niet. De mentaliteit (wereldwijd) is toch echt aan het veranderen, vraag het maar eens aan de oude generatie wat er vroeger op goochelcongressen en dagen verkocht werd, de spullen waren toen niet aan te slepen. Ik moet zeggen dat tot 2007 de dagen en congressen druk bezocht werden en mensen niet zo hoefden nadenken, een leuke truc...kopen! Vanaf het moment dat het woord "crisis" werd ontdekt is er veel verandert. Mensen hebben "alle" dvd´s" al, zonder deze te kopen, trucs worden via het internet uitgewisseld en een geheim wat je nog niet weet bekijk je via youtube.

  Op nationale congressen liepen vroeger honderden mensen rond, bijna iedereen was lid van de NMU. Tegenwoordig is maar een fractie van alle mensen welke (beginnen met) goochelen lid van de NMU en zij zijn niet opgegroeid met congressen, dagen en de waarde ervan...dus nemen zijn die stap om ergens naar toe te gaan niet zo snel, zeker niet als er veel geld mee gemoeid is, dan geven ze dat liever uit aan materiaal.

  Veel mensen (waaronder ikzelf ook...) zijn gewoon kieskeuriger en voorzichtiger met hun uitgaven, als er dan goocheldagen georganiseerd worden (of meerdaagse evenementen) welke meer dan EUR 150,00 kosten gaan mensen hard nadenken of het programma wel overeenstemt met de prijs welke ze betalen. Blackpool echter is laag in prijs maar door het grote aantal bezoekers komt er genoeg geld binnen voor fantastische acts. Maar ook daar moeten mensen kiezen, vroeger verdienden veel dealers daar soms gigantische bedragen, nu, met deze verwende maatschappij waar iedereen al alles heeft en minder heeft om uit te geven kopen mensen enkel nog als het écht spectaculair is en moeten er keuzes gemaakt worden. De algemene uitgaven zijn gewoon vele malen lager, aldus ook de geluiden welke ik hoor van verschillende dealers in europa....jammer maar begrijpelijk.

  Zo zullen zelfs goochelwinkels (in de vorm waarbij je een winkel écht kunt bezoeken) naar mijn idee gaan verdwijnen op de lange termijn. Steeds meer mensen zijn niet meer geïnteresseerd in het contact met andere goochelaars, of om te leren van anderen...zeg maar in persoonlijk contact. Dat heb je namelijk ook in een goochelwinkel, er zijn niet enkel zaken te koop, er is meer te beleven! Gewoon even bestellen via het internet is tegenwoordig voldoende dan heb je het snel in huis en kun je weer verder....zo is tegenwoordig de gehele maatschappij ingericht helaas. De goochelaars willen tegenwoordig binnen korte tijd een "cool" effect waarmee je mensen kunt verbazen, liefst zonder te oefenen. Elke professionele goochelaar weet dat de basis van je succes NIETS te maken heeft met de trucs welke je doet maar HOE je ze doet, en de tegenwoordig is dat niet zo interessant om dat te leren. Vandaar ook het (als voorbeeld) grote aantal kaartvirtuozen welke zich aankondigen als goochelaar op een feestje, vervolgens 15 minuten met hun kaartspel bezig zijn met daarin tientallen prachtige grepen en moves waardoor het gemiddelde publiek er geen touw aan kan vastknopen maar er dan, na 15 minuten, wanneer ze het publiek weer eens aankijken na 15 minuten mompelend te hebben gewerkt, zullen ontdekken dat het publiek er al lang niet meer is maar inmiddels in de wachtrij voor het buffet staat. Dat komt omdat alleen de truc nog belangrijk is, altijd het nieuwste en modernste willen hebben terwijl het publiek niet eens het bestaan weet van al dit vreemds. Er word geen tijd genomen om te kijken waar het allemaal om draait bij echt goochelen, onder goochelen versta ik dat je een publiek wil vermaken, en niet enkel een kaartspel kunt "bedienen" (al heb veel respect voor al die mensen welke de moeite doen om al die ongelofelijke moves aan te leren waarvan je publiek het bestaan nooit te weten zal komen als het goed is). Het draait om entertainment, contact zoeken met je publiek...ja, dat kan griezelig zijn...maar het hoort er toch echt bij......en dan zul je merken dat de goeie ouwe sponsballen mits goed gebracht 100x zoveel impact maken op een toeschouwer als een moeilijke flourish welke er door je oefenen toch al makkelijk uitziet, een gloednieuwe extreme burn of een Tarantula....of de zoveelste zwevende tafel welke slecht gebracht wordt.

  Over een X aantal jaren komt dit allemaal weer terug, dan hebben mensen juist weer wel behoefte aan elkaar en om van elkaar te leren en anderen te waarderen, dan pas merken ze wat ze al die tijd gemist hebben (of misschien wel nooit gehad hebben' maar daar zal ik hier niet te veel over uitwijden, da´s een onderwerp wat niets met het goochelen te maken heeft maar meer met de veranderingen die naar mijn idee op aarde zullen plaatsvinden de komende jaren…maar da´s misschien te zweverig voor hier….
   
  cojanlis vindt dit leuk.
 4. Jac

  Jac Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  745
  Leuk Bevonden:
  175
  @René
  Ik vind dat je het te negatief bekijkt: De markt werkt op vraag en aanbod. Je hebt veel internetwinkels misschien, maar 'nieuwe' trucs wil je toch graag echt zien (werken) en aanraken. Die trailers dat mensen het uitgillen bij een truc, die heb ik en vele anderen nog niet meegemaakt! De goochelwinkel zal altijd blijven bestaan! De verkoper heeft kennis, kan gericht advies geven en service. Dat gebeurt veelal alleen met persoonlijk contact! Ook iemand iets gunnen, speelt (voor mij) een rol, niet alleen geld.

  Ik ben van mening dat kwaliteit zich niet verlochend t.o.v. kwantiteit! In materiaal als in optreden. Het speelt zeker mee dat de budget meespeelt. Heb je het er voor dat bedrag over? Zo niet, dan ga je alternatieven zoeken. Dat vaak achteraf het resultaat matig/slecht is, mag toch geen verrassing heten? "Goedkoop = duurkoop! De bekendste voorbeeld is de (Nederlandse) bouw VS de klussende Polen. De kleine ondernemingen hebben het zwaar, omdat ze tegen spotprijzen werken (zelfs onder het tarief van 'bijklussen!). Maar of het kwaliteit is dat afgeleverd wordt, laat ik in het midden.
  Of om in de branche te blijven: De Chinese namaaktrucs. (ik ken ze niet!)

  Betreft de dvd's heb ik mening die waarschijnlijk niet goed gaat vallen.
  Waarom zijn cd's en dvd's hier duur? Als je kijkt naar de prijzen in USA (omgerekend naar € ), dan zijn die enigszins redelijk te noemen. Veel mensen bestellen dvd's in het buitenland! Ook ik soms. Ik vind de dvd's hier soms absurd duur. De (tussen)mensen moeten uiteraard ook verdienen, zoals jij. de rechten, de belastingen etc. zit er allemaal bij, waardoor het duur/duurder wordt. De basisprijs van het product moet lager zijn. Die prijs werkt het illegaal downloaden absoluut in de hand. Ik hoor/zie dat ook links en rechts om me heen dat het gebeurd. Daarin heb je helemaal gelijk! En het zijn héél véél mensen die het doen, dus veel gemiste inkomsten!
  (Ik kan het niet omdat ik niet met een computer kan omgaan! :mad: Het doet nooit wat ik wil! Maar anders was ik ook schuldig.)

  Als de prijzen met de helft lager zou zijn, voor hetzelfde product, dan zou er zeker meer dvd's verkocht worden. Nu wordt er 'illegaal' gedownload bij .....(???). Bij Theory11, Ellusionist en Pinquin Magic (en meer?) bieden slim officiële download-dvd's . Dat kan soms in prijs behoorlijk schelen. Ik denk dat daar ook een toekomst voor is. Je punt zal ongetwijfeld zijn:" maar daarvoor willen de mensen ook niet voor betalen" Ik denk van wel als de prijs rond €15,- zal liggen. Het zal geen mooi hoesje en kaft hebben, maar maakt dat de dvd slechter? Als de prijs lager is, kun je de aftrek vergelijken met wat op het forum wordt aangeboden.
  • Hoe sta jij tegen het verkoop van officiële betaal download dvd's?
  Youtube vind ik geen serieus optie van je. Een dvd is veel beter dan Youtube. Ik zie Youtube het meer als een bibliotheek. Ik ben blij dat het er is, want dan kan ik het er naast leggen en vergelijken, inspireren of zelfs in verdiepen!

  Ik mag hopen dat clubs, congressen en lezingen blijven bestaan! Het programma (en organisatie) speelt een belangrijke rol. Trekt het mensen of niet? Volgens mij willen mensen elkaar blijven ontmoeten en info uitwisselen.
   
 5. René Geelen

  René Geelen Goochelaar

  Lid geworden:
  18 mrt 2004
  Berichten:
  711
  Leuk Bevonden:
  209
  @Jac

  Als je youtube geen serieuze optie vind dan zou je vreemd opkijken hoeveel mensen (veelal jongeren) welke hier in de winkel belachelijk goeie kaartmanipulaties en andere technieken laten zien, als we dan vragen van wat of wie ze dat geleerd hebben....youtube....

  Jij valt gewoon nog onder de garde van goochelaars welke het goochelen nog een warm hart toe dragen, dat zijn de meeste mensen op dit forum, anders zouden ze hier geen tijd in steken.

  Wat betreft dvds, we kunnen legale download-dvd´s aanbieden maar de prijzen liggen nagenoeg niet lager dan de originele schijfjes. Daarnaast is de huidige lage dollarkoers voor ons ook lastig gezien de mega-voorraad schijfjes welke wij hebben staan en welke wellicht nog soms voor oudere prijzen staan. Bij elke nieuwe levering passen we artikelprijzen aan naar de nieuwe koersen. Zo kostte de LOOPS-dvd ooit EUR 50,00, momenteel dacht ik ergens rond de EUR 30,00...

  Voor een geheim moet nu eenmaal betaald worden en omdat de oplagen niet altijd gigantisch groot zijn liggen de prijzen vaak tussen de EUR 25,00 en de EUR 37,50 voor een gemiddelde dvd, er zijn natuurlijk uitschieters naar beneden en naar boven. Heb je dit er niet van over, dan moet je er van af blijven en behoort het je niet toe. Als je dure kleren of een dure autoniet kunt betalen, betekent dat niet dat je ze moet stelen, nee, zoek dan wat anders uit als je het geld er niet voor over hebt. Het geeft je niet het recht om alsnog datgene op een onrechtmatige manier te verkrijgen. Ik zou willen dat er wat dat betreft snel een manier komt om het illegaal downloaden een flinke nekslag te geven. Van mij mogen ze zo boetes van EUR 1000,00 per schijfje geven, dan is het zo afgelopen. Het nadeel is natuurlijk dat er een alternatief zoals downloaden bestaat....maar er bestaan ook helers welke gestolen auto´s en kleding verkopen...je mag hier dus probleemloos zaken kopen als je deze in de winkel te duur vind ?

  Natuurlijk is er altijd een vaste groep klanten welke nieuwe effecten graag eerst even wil zien, echter de soort trucs welke verkopen is sterk aan het veranderen. De grote kisten en kasten met duiven en konijnen verkopen veel minder vaak dan bijvoorbeeld de speciale kaartspellen, daarvoor hoef je niet altijd naar een winkel dus bestel je dat even online want dat is niet zo´n groot bedrag en dus een kleiner risico.
  Ik zit nu 13 jaar in het vak (dan heb ik het over de winkel) en heb al veel meegemaakt qua groei / krimp / trends en je merkt toch echt de verschillen als je terugkijkt op die jaren. En wat de toekomst ons zal brengen....we zullen zien....

  Hoe kan het dat er op een lezing tot 3-4 jaar geleden gemiddeld 50-60 mensen afkwamen en tegenwoordig nog maar zo´n 30..uiteraard zijn er hier ook uitschieters maar goed. Mensen hebben het te druk, te verwend, ze gaan liever de deur niet meer uit omdat het dagelijks leven, werken en gezin ook al veel tijd vergt. Hoe minder mensen gaan komen, hoe meer risico wij lopen en hoe kleiner de kans dat wij lezingen organiseren wanneer iemand onbekender is. Op die manier zullen onbekende mensen minder snel bekend worden en heb je een neerwaartse spiraal waar niemand beter van zal worden....

  Even voor alle duidelijkheid, het gaat hier niet slecht hoor ;), maar het kan altijd beter!

  Ik weet dat er clubs zijn (ook in onze buurlanden) waar de nieuwste dvd ook even voor de rest van club gekopieerd wordt, als het aan mij ligt worden mensen welke dvd-kopieën maken of boeken kopiëren meteen en zonder pardon uit een goochelclub gezet. Het kan gewoon niet.

  Genoeg gezeurd en geklaagd voor vandaag...al is dat zo niet bedoeld!:rolleyes:
   
 6. Robert.de.Peffer

  Robert.de.Peffer Goochelaar

  Lid geworden:
  7 mrt 2010
  Berichten:
  358
  Leuk Bevonden:
  90
  Ik ben zo'n goochelaar die weinig geld uitgeeft aan effecten, ik vind het heerlijk om met informatie uit een boek of van een dvd zelf wat aan te klooien.
  Omdat goochelen voor mij vooral een hobby is genereer ik weinig inkomsten uit het goochelen, ik probeer inkomsten en uitgaven gelijk aan elkaar te houden en weeg goed af waar ik mijn geld aan uit geef. (ik kan natuurlijk ook gewoon harder gaan werken maar mijn vrije tijd is al zo schaars). Voor mijn gevoel vind ik het kijken naar andere goochelaars dan ook minstens zo leuk als zelf goochelen.
  Desondanks hecht ik grote waarde aan de NMU en aan de Dealers. Ik heb het gevoel dat Rene en Bastian mij al menig miskoop hebben bespaart. Ik heb al een paar keer een effect willen aanschaffen maar door er samen over te praten blijkt er vaak "een andere weg naar Rome" te zijn die beter bij me past. ik vind het erg fijn dat ik ergens naar toe kan gaan waar de mensen weten of een effect wel of niet bij me past. (vaak zit ik me zo te verheugen op een effect dat ik dit zelf niet meer zie).
  Ik denk dat Youtube een mooie opstap is voor de jeugd om met goochelen in aanraking te komen, je kunt van ze zeggen wat je wilt maar ze moeten er wel voor werken om op deze manier een effect onder de knie te krijgen. e vraag is denk ik hoe je deze doelgroep de overstap naar de dealer en de NMU kunt laten maken. Ik denk dat de Dan & Dave lecture hier een mooi voorbeeld van is.
  Ik denk dat vrijwel elkewinkelier momenteel met terugloop te maken heeft, ik denk zelf dat dit een kwestie van tijd is. Uiteraard moet de markt goed in de gaten gehouden worden. Voor mijzelf zou een webshop alleen dan ook niet voldoen.
  Wat Dynamite betreft is het voor mij wel lastig dat de winkel in zo'n uithoek zit, bij Magicshop vind ik het dan weer lastig dat je niet spontaan binnen kunt vallen.
   
 7. Jo De Rijck

  Jo De Rijck Goochelaar

  Lid geworden:
  16 sep 2006
  Berichten:
  801
  Leuk Bevonden:
  111
  Interessant topic, wel moeilijke om op in te pikken: veel onderwerpen :)

  Ik wist niet dat de congressen zo achteruit gingen. Vind je nu moeilijker acts omdat artiesten ermee gestopt zijn of omdat de prijzen te hoog zijn naar de inkomsten? Heel benieuwd wat de ervaringen van artiesten in dit circuit zijn.

  K zou het ook heel jammer vinden mochten winkels verdwijnen, die magie kan je nergens anders opsnuiven. Al ben ik zelf ook geen goede klant, na enkele jaren heb je gewoon echt alles al eens gehad (qua toneelwerk dan toch).

  Waarom ik bijna geen lezingen meer volg: precies om wat je aanhaalt, het gaat om hoe je een show boeiend maakt, 10 goeie trucs heeft iedereen al lang op de plank. Ik volg contant opleidingen en koop heel veel dvd's maar steeds minder over goochelen omdat daar de essentiële zaken niet in worden aangeleerd naar mijn gevoel. Moet er eerlijkheidshalve bijzeggen dat ik enkel podium shows doe dus 90% van wat uitkomt gaat aan mij voorbij.

  Over leren op youtube: nog nooit gedaan, erg hoe snel je tegenwoordig oud kan zijn.
   
 8. Jac

  Jac Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  745
  Leuk Bevonden:
  175
  Dankjewel voor het compliment, René. [​IMG]

  Persoonlijk vind ik de club en lezing geweldig. De input, de routines etc. Het is leuk om te zien hoe ieder op zijn eigen manier bezig is met goochelen. Het inspireert me om steeds door te gaan. Momenteel zelfs dusdanig dat het ten koste gaat van sport! Dus ik kan het me maar moeilijk voorstellen dat mensen elkaar niet willen ontmoeten en praten over je hobby!!!! Ook de dealers vind ik een belangrijke rol hebben. Zeker omdat je in mijn ogen maar 2 dealers hebt in Nederland die echt telt: Maurice Magicshop en Dynamite. Jullie advies kan heel erg bepalend zijn om tot aanschaf over te gaan!
  Pdrsoonlijk vind ik de internetwinkel 'Vliegeruit' ook helemaal niet verkeerd gezien de service. Je ziet Arthur alleen nooit met een stand staan. Ook kan hij niet die advies geven zoals Maurice of René.

  De uitleg van je/René is erg helder. In ieder geval heb ik alle begrip voor je stelling en hoe je het ziet. Die €1000, boete gaat mij iets wat te ver, maar als je er o.a. van dvd-inkomsten moet leven..... wekt het weer begrip en slaat die opmerking ook echt ergens op.

  En je betaald voor het geheim! Dat is zo! Maar waarom maken ze die geheimen niet wat goedkoper!! :) Maar ja, een beetje geheim kost van Hans Klok al €75.000,-. En dan zeuren 'wij' en doen moeilijk over een 3 á 4 tientjes voor een dvd. Mmmmm, misschien kan ik beter zwijgen!!!!

  Zoals Robert aangeeft: Met die crisis voelt iedereen het in zijn portomonee. Ik zeg 7 mooie jaren, 7 slechte jaren en volgens mij zitten we in het vierde slechte jaar. Dus we moeten nog even sterk zijn!
  Overigens is de stap van de goocheldoos/youtube naar NMU/dealer lastig. Ik kon niet zo lang geleden me ook niet voorstellen dat er goochelclubs waren én een Nederlands goochelforum! Het is geen alledaagse hobby. Mensen kijken je gek aan als je zegt dat je goocheld (met vaak een 'verplicht' demonstratie aan vast). Goochelen heeft iets speciaals en exclusiefs... denk ik. Daar mogen we best trots op zijn (met gepaste mate!!).
   
 9. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Goochelen heeft zeker iets speciaals en exclusiefs, het is alleen jammer dat het allemaal net iets te makkelijk voor handen is voor de grote massa.
  En dan moet je denken aan youtube inderdaad, en om nog maar te zwijgen over de shows zoals "goochelaars ontmaskert"
  Maar aan de andere kant zorgt deze exposure er wel voor dat goochelen in de picture blijft.

  Ook wat betreft de terugloop van bezoekers van congressen is misschien ook wel te verklaren.
  Want elk congres bestaat uit dezelfde basis met een enkele keer een interessante uitschieter van een lezing.
  Zelf ben ik al jaren niet meer op een congres geweest, dit omdat ik elke keer het gevoel heb dat een congres mij persoonlijk niets nieuws te bieden heeft.
  Een wedstrijd is leuk, maar na de zoveelste kaartmanipulatie heb ik het wel gezien.
  Een lezing is leuk, maar na de zoveelste manier te horen om een kaart te palmeren of zoiets ben ik er ook wel klaar mee.
  En met de gala's zijn het meestal acts die (en daar komtie) die ook op youtube gewoon te bezichtigen zijn.

  Wat betreft de tegenvallende resultaten van de dealers, tja daar weet ik niks van.
  Maar als winkelier moet je jezelf wel constant blijven vernieuwen.
  Dus kom maar op met die digital downloads van dvd, en e-books voor mijn tablet (Ipad) om nog maar te zwijgen van alle apps die er tegenwoordig beschikbaar zijn voor de Iphone en Ipad.
  Sommige zijn misschien van een discutabele kwaliteit maar er zitten ook echte juweeltjes tussen.

  Ik denk dan ook dat we aan de vooravond staan van de digitale opmars.
  Je merkt het al als je een blu-ray film koopt, meestal zit daar ook een digital download bij voor je computer,Iphone of wat voor portable apparaat je ook gebruikt.
  Het zal nog wel even duren, maar over een paar jaar zullen we heel veel "les-materiaal" kunnen verkrijgen op legale manier maar dan in digitale vorm.
   
 10. René Geelen

  René Geelen Goochelaar

  Lid geworden:
  18 mrt 2004
  Berichten:
  711
  Leuk Bevonden:
  209
  Het voordeel van een "echte winkel" zoals wijzelf en Magicshop hebben is gewoon dat wij weten waar me mee bezig zijn. De artikelen (in elk geval in ons geval) welke we op onze website aanbieden (meer dan 3800) hebben we voorradig en we weten dus waar we het over hebben. Heb je een vraag over een artikel dan kunnen wij deze meteen beantwoorden (of soms na het artikel er even bij te pakken). Daarnaast leveren wij bij elk effect (op dvd´s na) een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing om mensen goed te voorzien van alle nodige informatie. Wij zijn 6 dagen per week met 2 personen fulltime bezig met de goochelkunst en alles er omheen, en ja, onze website is er in het Nederlands, Engels en Duits....en niet enkel in het Engels om het voor onszelf gemakkelijk te maken of omdat we daar geen tijd in willen steken. Het komt dan ook regelmatig voor dat Nederlandse teksten van onze website gekopieerd worden en in nieuwe Nederlandse webshops geplakt worden...maar dat hebben we snel genoeg door. En dan krijg je als commentaar "maar dan moet ik alles zelf vertalen???".....bizar......[​IMG]

  Nadeel van de vele internetwinkels (en dan doel ik op de winkels welke geen of nauwelijks items op voorraad hebben maar er duizenden aanbieden) is dat deze normaal gezien niets of weinig weten van de aangeboden artikelen. Hun persoonlijke mailings zijn vaak engelstalige mailings welke een kopie zijn van de mailings van onze leveranciers. Vaak is hun website een mix van verschillende databases van groothandelaren en planten ze deze op hun site, vandaar dat ook alles Engelstalig is. Als je om advies of hulp vraagt kunnen ze dat alleen bieden als ze het artikel toevallig op voorraad hebben of eens gezien hebben, laat staan als je een item hebt ontvangen wat defect is, dan kunnen er in een pechgeval nogal eens wat weken overheen gaan voordat dat opgelost is. Wij sturen je meteen uit onze voorraad een nieuw exemplaar op. Kom je onze winkel binnen met een verlanglijstje dan kunnen wij (mits je lijstje niet een paar maanden oud is) 100% zeker ALLE artikelen meegeven, dat kan nogals een tegenvallen als je kiest uit mega-databases waarvan nauwelijks iets voorradig is in internetwinkel, laat staan dat ze je kunnen vertellen of het bij je past.

  Wij kunnen ook makkelijk 10.000 artikelen op onze site plaatsen en al het mogelijke "leveren" maar we kiezen om enkel te leveren uit voorraad voor een zo goed mogelijk advies. Maar we kunnen alles leveren wat bij andere winkels ook te koop is, alleen zijn deze items niet te vinden op een website.

  Bezoek je onze winkel maar begrijp je de instructies niet, wij leggen het je uit. Weet je niet hoe een move werkt, geen probleem. Dat is waar wij tijd voor kunnen en willen nemen, en dat vind je niet op een persoonlijke manier via het internet. Ook lezingen organiseren wij voor onze klanten, niet uit commercieel oogpunt, maar om onze klanten van alle mogelijke informatie te voorzien en in contact te komen met andere goochelaars. Een internetwinkel denkt vaak enkel commercieel en heeft geen behoefte aan extra werk en lezingen zijn dan ook geen meerwaarde. Wij willen een plek creëren waar je in principe voor alle facetten van het goochelen terecht kunt. Voor trucs, advies, tips, lezingen, en een goocheldag....wat wil je nog meer ?

  Ik probeer hier overigens niets me te zeggen over de goeie of slechte kanten van andere Nederlandse winkels, daar heb ik zelf namelijk geen ervaring mee. Ik probeer enkel een globale vergelijking te geven tussen onze persoonlijke service en een pure internetshop. Tevens is deze topic en mijn bijdrage niet bedoeld als reclame of om onze winkel aan te prijzen, ook al zou dat wel eens zo kunnen overkomen.....
   
 11. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  (moderator pet op)
  @ Rene
  Gezien het onderwerp denk ik dat het veilig is om te zeggen dat je geen reclame maakt voor je eigen winkel, dit omdat je de "concurrent" ook noemt.
  Ook blijf je naar mijn bescheiden mening globaal en betrek je het op de hele branche.
  Dat je dan toevallig ook nog je eigen winkel hebt en hier en daar uit ervaring spreekt ten behoeve van het topic is iets waar je gewoon niet onderuit kan.
  (moderator pet weer af)

  Maar in dit digitale tijdperk, en met jouw kennis als winkelier, hoe staat de winkelier dan tegenover digitale downloads van dvd en of boeken?
  Het lijkt mij een mooie toevoeging aan een bestaande winkel, en voor de potentionele koper die niet maalt om hoesjes een pluspunt om snel aan een dvd te komen.
  Zoals ik al eerder schreef, als ik iets koop wil ik het wel zo snel mogelijk en liefst zo makkelijk mogelijk in huis hebben.
  Nu weet ik dat er winkeliers zijn die snel kunnen leveren, maar zo snel als een digitale download daar kan je met een normaal verzonden pakketje niet tegenop.
   
 12. Robert.de.Peffer

  Robert.de.Peffer Goochelaar

  Lid geworden:
  7 mrt 2010
  Berichten:
  358
  Leuk Bevonden:
  90
  Ik denk dat we in Nederland erg verwend zijn met twee topwinkels! Laten we er met ons allen zuinig op zijn.
   
 13. René Geelen

  René Geelen Goochelaar

  Lid geworden:
  18 mrt 2004
  Berichten:
  711
  Leuk Bevonden:
  209
  Digitale downloads (ik heb het dan over streaming video) zijn mogelijk, al hebben wij deze nog niet geïntegreerd. We hebben wel gekeken hoe het prijstechnisch is en daar zal niet veel verschil in zitten. De vraag is of dit dan wel interessant is, (zelfs) ik vind dat een download minder mag kosten dan een schijfje....voor ons dealers zijn de downloads zelfs duurder dan een schijfje !

  Maar daar zal dan waarschijnlijk nog wel verandering in komen.....
   
 14. Arjan van Vembde

  Arjan van Vembde Goochelaar

  Lid geworden:
  17 jun 2003
  Berichten:
  912
  Leuk Bevonden:
  21
  Hallo,
  Een boeiende discussie, maar pas op dat het niet teveel een klaagzang wordt.

  Ik heb hier ook al vaker over gesproken, ook met René (Dynamite Magic) en Jos (Magic Shop). Mijn idee is dat er juist een enorme doelgroep aan potentieel geïnteresseerden is. Kijk maar naar het aantal leden hier op goochelaars.com, alle films over magic, of activiteit op YouTube. Goochelen is niet dood, maar juist springlevend! Maar dat 'springlevend' betekent vooral, en gelukkig, dat er sprake is van verandering (Als het dood was zou het niet veranderen). De manier waarop we onze congressen en dagen organiseren lijkt echter wat achter de feiten aan te lopen ben ik bang, getuige de teruglopende bezoekers aantallen. Als we de dagen in leven willen houden, zullen die mee moeten veranderen.

  Ik denk dat dit te maken heeft met het verlagen van de drempel om te komen, met meer fantasierijke vormgeving en vlottere programmering. Nu zijn onze dagen nog erg gericht op de 'oude garde', maar die spreekt de 'nieuwe garde' te weinig aan. Kijk naar sites als http://www.theory11.com/ of http://www.ellusionist.com/ Hoe zou een congres eruit zien als zij het zouden organiseren?

  Maar zou de 'oude garde' zich dan nog wel thuis voelen op zo'n congres? Nee, niet helemaal ben ik bang. Maar als ze zich ervoor open zouden stellen, wel bijna helemaal. Een flinke groep 'nieuwe garde' magic enthousiasten kan ook een gave impuls geven aan een congres en waarschijnlijk zijn er ook heel veel raakvlakken in interesse en ervaringen.

  Ik maakte een tijdje geleden een mindmap om mijn gedachten over een congres te ordenen. Je hoeft het er natuurlijk niet mee eens te zijn, maar mocht iemand het interessant vinden, zie de bijlage voor een opzet van een congres of goocheldag.

  Groet,
  Arjan
   

  Bijgevoegde bestanden:

 15. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Leuke mindmap Arjan iets wat je niet in een paar minuten gemaakt hebt.
  En er staan een paar mooie punten in voor een congres.
   
 16. Stapper

  Stapper Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  1.757
  Leuk Bevonden:
  653
  Het lijkt wel of het congres goedkoop is gemaakt om de drempel te verlagen [​IMG][​IMG][​IMG]
   
 17. Jac

  Jac Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  745
  Leuk Bevonden:
  175
  @Arjan
  Je concept Ziet er interessant uit. Ik heb geen ervaring met congressen. Vorig jaar laten schieten ivm kosten. Maar als je het in de thema van 'theory11' of 'Ellusionist' kun je de jongeren op uitdagende wijze bereiken. Maar ook de gewone goochelaars natuurlijk. Maar is het wenselijk dat leken bij de dealer kan shoppen? In Engeland is magician Marvin flink bezig (geweest) met producten.
  Ik vind het een goede tip voor NMU die je onderbouwt met visie. Ik vind t knap van
   
 18. Danny Urbanus

  Danny Urbanus Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Beste Mensen,

  waarom er niet meer zoveel mensen op een congres te vinden zijn is heel simpel. Er is teveel van alles;)
  kijk alleen in Nederland al:

  Magic Surprise Super Day
  Dynamite Day
  Hoogeveen
  €1000 toernooi in genk(als dit niet klopt zeg het a.u.b.)
  NMU Jeugdweekeind
  Nieuwjaarstreffen
  Magic in Close-Up
  Nationaal Congres


  Ik zelf ben iemand die thuis lekker zit te spelen met zijn nieuwe spullen en ik wil er graag zelf achter komen hoe het werkt dan kijk ik naar de prijs en die kunnen dan erg groot verschillen.

  http://www.alakazam.co.uk/product-Instant-Radio-Version2-.html

  met verzendkosten erbij 6 pond kom je uit op 41 pond en dat is omgerekend €46.51

  http://www.dynamitemagic.nl/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=116_51&products_id=4745

  met verzendkosten erbij 7.50 dan kom je uit op €62.50

  Dat is toch een verscheel van €15.99 en ja daarvoor wil ik toch echt wel ergens anders gaan bestellen.
  (dit product kwam als eerst bij dynamite op de site en had toen vergeleken dus zomaar ff een product gepakt)

  En die dvd's kan ik tegenspreken want als een dvd goed is word die echt wel gekocht door iedereen, voorbeeld was in blackpool de nieuwste dvd van Callen Morelli F9 die was binnen een halve dag uitverkocht ze hadden pak en beet ongeveer 500 exemplaren bij zich World Magic Shop. En daarna was er nog vraag naar.

  Met vriendelijke groet,
   
 19. Joop Fenstra

  Joop Fenstra Goochelaar

  Lid geworden:
  1 mrt 2011
  Berichten:
  205
  Leuk Bevonden:
  29
  Equivalent - Jaren lang heb ik gewerkt als fotograaf. Analoog, (nat handwerk) ik was een van eerste fotografen samen met een collega van mij, Glenn Wassenbergh die een digitale camera kregen van de krant. Een Nikon D1
  Dit betekende een honderdentachtig graden omslag binnen de fotografie. Ik hoef niet uit te leggen wat voor veranderingen dit voor de reguliere fotografen heeft betekend, maar ook de toegankelijkheid voor de kiekjesmakers op een verjaardag... de amateur die altijd nog zijn rolletje naar de winkel moest brengen enz. Heden ten dage maakt een gemiddeld mobieltje veel betere foto's dan ik toen met mijn D1. Dit maakte ook dat "iedereen " nu foto's aan de media kan leveren en alleen al naamsvermelding is voor de meesten voldoende, waar eerder nog voor betaald moest worden aan de hardwerkende ambachtsman. En de media maakt er graag en dankbaar gebruik van. Ik wil hier mee zeggen dat het "vak" van fotograaf is uitgestorven. Wat over is gebleven zijn de specialisaties, reclame fotografie, sportfotografie (vanwege de accreditaties!) en hier en daar nog wat huwelijksfotografen (alhoewel de meeste "neefjes" tegenwoordig ook al met hele dure apparatuur rondlopen. Maar dat wil nog niet zeggen dat ze ook een echte "foto" kunnen maken! Thats it..! Ik denk dat goochelwinkels aanpassingen moeten plegen om ook de leken te interesseren om hun vele ( te veel!) produkten aan de man te brengen om te overleven. De markt wordt door de industrie overspoeld. Ook vanwege internet/media/you tube is het "vak"goochelaar straks misschien wel uitgestorven behalve " specialisaties" binnen de magie en entertainment, zoals ik in de fotografie als voorbeeld noemde zal blijven bestaan. Maar daar kan een magic shop niet van leven. En "echte" fotografen hebben geen concurrentie, echte goochelaars ook (nog) niet!
  Maar intussen zijn wel mooi ook de kolenboer en de melkman uit het straatbeeld verdwenen! Maar misschien (ik hoop het wel stiekum natuurlijk!) zit ik er als leken visionair helemaal naast!
   
 20. Richard Stooker

  Richard Stooker Goochelaar

  Lid geworden:
  20 jul 2004
  Berichten:
  534
  Leuk Bevonden:
  100
  Deel 1 (In verband met de 1000 tekens en de vele onderwerpen)

  Ik ben het er niet mee eens dat “alles” achteruit gaat, zeker Blackpool niet. Oke het zal allemaal (even) wat minder zijn maar dat is helaas overal het geval. Terug kijkend naar Blackpool. Er waren gemiddeld 3800 personen op het congres die buiten het bedrag wat iedereen al kwijt was aan reiskosten en verblijfskosten gemiddeld een bedrag van 150 pond uit gaf aan trucs.
  Nu een simpele rekensom; 3800 personen x 150 pond = 570.000 pond wat er minimaal verhandeld is! Dit gedeeld door 170 dealers = gemiddeld 3353 pond per dealer.
  Helaas is meer dan de helft van de dealers totaal inwisselbaar omdat ze allemaal hetzelfde verkopen! De helft van deze “inwisselbare dealers” staan ook nog eens met hun handen over elkaar af te wachten of iemand wat koopt/op te letten of er niet gejat wordt.
  De andere dealers hebben en bijzonder/eigen materiaal en demonstreren achter elkaar door. Een voorbeeld als Labco, Losander en Marc Mason hebben heel, heel goed gedraaid en waren zelfs “Sold out”!
  We weten allemaal dat deze dealers niet met producten van 5 pond staan dus het is serieus geld wat er verdiend is.
  De wereld is veranderd. Kinderen zitten niet meer met hun armen over elkaar naar de goochelaar te kijken, media is sneller, iedere 2 weken kun je wel naar een lezing ergens in het land of net buiten de grens, voor een paar tientjes zit je in het vliegtuig en 2 uur later ben je op je bestemming in plaats van een dag/nacht met de boot voor veel geld, etc. De jeugd leert veel van het internet ja maar die zijn toch al niet de “business” voor de goochelwinkels (op die enkele na die de jeugd het geld aftroggelde) en zo kan ik nog wel even door gaan. Diezelfde jeugd is WEL potentieel voor clubs!!!!!!!! (En dus later weer voor de goochelwinkel!!!)
  Dit allemaal is hetzelfde te vergelijken met de slager, de bakker en de supermarkt! Iedereen vindt het jammer als de slager en de bakker weg gaan uit de buurt maar iedereen gaat toch naar de supermarkt met als uitzondering in het weekend omdat dan er iets lekkerder gegeten mag/kan worden. Die ene slager en bakker die nog over is die hebben zich aangepast en verkopen andere producten er bij (taarten en complete menu’s) om te overleven en iets aan te bieden wat de supermarkt niet heeft!
  Dit speelt nu ook in de wereld van de goochelarij. Waarom zal ik een truc/dvd/boek kopen “om de hoek” als hetzelfde binnen 3 dagen voor bijna de helft goedkoper thuis bezorgd wordt?
  Het is vervelend maar zo is het nu eenmaal. Elektronica winkel IT’s is er ook failliet door gegaan! (Iedereen speurt nu internet af om te kijken of die tv nog voor 5 tientjes goedkoper te vinden is)
  Waarom moet een winkel alles op voorraad hebben? Dit is helemaal niet nodig, als je BackOffice maar goed in elkaar zit!
  Denk je nu echt dat een BCC nu (maar ook vroeger al) echt alles wat in de winkel staat, ook achter in het magazijn heeft staan? Absoluut niet! Ik heb vroeger (ruim 20 jaar geleden al weer) bij BCC gewerkt en we kregen per week van het hoofdkantoor te horen welke wasmachine en TV we moesten verkopen! Van een bepaald merk was een groot aantal ingekocht en dat was die week “Het beste product!” Was Zanussi een bepaalde week “het merk” wat verkocht moest worden dan was dat type zelfs beter dan Miele, etc!
  Zo kon het wel eens gebeuren dat “een twijfelaar” (een persoon of stel) dat nog niet precies wist wat ze wilden, in 3 weken tijd 3 verschillende wasmachines geadviseerd kregen als “Beste wasmachine!” Bij TV’s ging het makkelijker, daar werden de signalen en het beeld van gemanipuleerd zodat de TV met het helderste beeld en met de mooiste diepe kleuren altijd verkocht werden! Door internet veranderde de koper, die ging eerst op het internet op zoek naar de specificaties en op forums vragen naar reviews. De keuze werd via het internet bepaald en als de klant in de winkel kwam dan wilde hij/zij dat betreffende product hebben en anders niet! Bedrijven die hiermee hebben weten om te gaan die zijn gebleven, de rest is allemaal geschiedenis.
  Als goochelwinkel moet je dus inspringen op deze veranderingen om te kunnen overleven ja. Doe je dat niet dan zal het heel moeilijk worden, zeker omdat de “goochelwereld” al een kleinere “wereld” is binnen de gemeenschap. Verder moet je als winkel alleen verkopen en service bieden en absoluut geen mening hebben! (of deze niet uitspreken!) Zodra je een mening hebt en deze ventileert dan zal je klanten verliezen! Verkopen is “gunnen” en een (toekomstige) klant gunt jou geen geld (meer) als je het niet eens bent (geweest) met de klant.
  Zeker als het “wereldje” nog kleiner is dan “normaal” kun je als verkoper je geen klanten missen. 1 klant zal nog wel gaan maar als het om meningen gaat dan gaat het niet over 1 persoon maar over groepen dus je mist snel meerdere klanten daardoor. (Tenzij je producten hebt die uniek zijn, dan blijven deze groep mensen/klanten toch wel komen)
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina