Teruglopen dealeromzet en opkomst evenementen

Discussie in 'Algemeen' gestart door René Geelen, 4 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. @ Ray,

  Je zegt: Is er een achteruitgang in interesse op gebied van goochelen?
  -Ja ik denk dat goochelen een negatief imago heeft onder de jeugd. Ik denk dat het door de jeugd niet als "cool" gezien wordt. (kan iemand me overigens uitleggen hoe je die vensters krijgt, als je inhaakt op iemand anders tekst?)

  Ik denk juist dat goochelen helemaal geen imago heeft onder de jeugd. Reden? Ze worden er veel te weinig mee geconfronteerd. Het vertonen van 'close-up magic en street magic' in een kroeg vol jongeren ontlokt altijd enthousiaste reacties. wow, waar leer je dat! waar kan je dat kopen!Slechts een voorbeeld.

  Alleen via het forum en andere goochelaars verneem ik dat er activiteiten/congressen in Nederland zijn. Als ik niets met goochelen te maken heb, dan zou ik me god niet weten bij wie ik terecht kan. Als de visie van de goochelwereld is om goochelen bij jongeren (en eventuele anderen) populair te maken, dan moet er voor gezorgd worden dat men op een positieve wijze zich laat zien horen. Ik weet niet in hoeverre er nu aan marketing wordt gedaan, maar mijn mening is gebaseerd op eigen ervaringen.
   
 2. Nou dat is heel simpel hoor. Besturen worden vaak bemand door egotrippers die thuis niets te vertellen hebben. Ik probeer hier aan te geven dat vrijwilligers er ook met een bepaald doel zitten. En dat doel zijn ze zelf.
   
 3. @ Kees,

  Gezien mijn lichte psychologische achtergrond weet ik wat je bedoeld. Er werken natuurlijk ook vrijwilligers die het met alle liefde doen en spreekwoordelijk wel een hart voor de zaak hebben.
   
 4. Natuurlijk is dat zo en wat dat betreft niets anders dan lof. Toch zie je heel vaak dat in die besturen individuen zitten die regeren uit eigen belang. Ik ken dat hele NMU bestuur niet maar ben wel benieuwd, naar aanleiding van de discussie, hoe daar de boel in elkaar steekt. Wie daar regeert en de dictate uitvaardigd.
   
 5. Kortom, is er een NMU jaarverslag?
   
 6. Jac

  Jac Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  745
  Leuk Bevonden:
  175
  Ik ben het met E.A.D. Magic eens dat de jeugd geen mening hebben over goochelen of dat het een negatief imago heeft. Ze vinden het prachtig en worden er weinig mee geconfronteerd. Ze vinden het prachtig als een effect getoond wordt. En inderdaad zijn de reacties: "Waar leer je dat en waar kun je het kopen?"

  Ik ben leerkracht in het basisonderwijs en ik doe wel eens een effect in de klas. De kinderen zijn er vol van, omdat ze het weinig meemaken. De gedachte is niet om te laten zien hoe goed ik ben, hooguit om iets te testen. Door de kinderen te prikkelen, komen ze met allerlei kindertrucs die ze graag willen laten zien in de klas! Op jonge leeftijd durft men meer dan als ze puber/volwassen zijn. Het is onwijs leuk om kinderen zo bezig te zien.
  Bovendien zullen vast veel goochelaars gelezen hebben dat goochelen kinderen uit een passieve houding helpt en het hen (meer) zelfvertrouwen geeft (volgens onderzoek in Engeland).

  Het effect zal tijdelijk en van korte duur misschien zijn, maar de herrinering en plezier blijft hen bij. Ik twijfel er niet aan, dat er een paar denken.... goh dat wil ik ook wel eens later leren. Het nadeel is dat er weinig goochelwinkels zijn voor het publiek. Ze moeten het veelal doen met de 'ontdekkingsdozen' vam de Hema en Bart Smit.

  Ik denk dus inderdaad dat je jeugd kunt aantrekken voor goochelen, alleen moet het wel met uitdagend/spannende trucs. Maar als je hen weet te trekken, waar wil je het heen brengen? Is er een doel? Goochelen lijkt een opzichzelf staande hobby te zijn. Clubs zijn veelal onbekend, laat staan NMU (kun dat eten?).
  KNVB en de Judobond ('ben oud judoka') promoten hun sport met diverse acties. Ze springen in op het 'fenomeen' Naschoolse activiteiten/verlengde schooldag! Als je eens wist hoevaak mij gevraagd is om hieraan mee te doen of workshops te houden voor hen, ...... (alleen ik doe het niet. Want ik heb het al druk zat met vergaderingen en nakijkwerk!)

  *goochelhoedje op* NMU, een ideetje? Betalen mag later! *goochelhoedje af*
   
 7. Kortom, een HBO student communicatie marketing moet aan de bak bij de NMU. Natuurlijk komt daar weer een advies uit dat geld kost, maar het is een pure investering.
   
 8. Jac

  Jac Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  745
  Leuk Bevonden:
  175
  Even verder filisoferen met het idee om het op school te doen:
  Alleen werken met 'kosteloos materiaal' (ofwel papier, touwtjes, plastic bekertjes). De kosten zijn minimaal. promotiemateriaal kost wel wat. Wat aantrekkelijke lessen bieden (MAC kan vast meedenken hierover) en VOORAL LANGE TERMIJN AANBIEDEN!!! Niet een jaar, maar minstens 6 á 8 jaar. (Kleine kinderen moeten groot worden! Pas als ze groot zijn, is het mogelijk dat ze lid worden.) Scholen hebben budget hiervoor!
  Alleen ....realiseer wel dat het de opbrengst in het geheel misschien een mager 1% is! Loont dat dan weer de moeite?
   
 9. Axel

  Axel Goochelaar

  Lid geworden:
  4 mrt 2011
  Berichten:
  304
  Leuk Bevonden:
  13
  Toen ik net begon met goochelen had ik nog nooit van de nmu of goochelclubs gehoord.
  En dat ligt er inderdaad aan omdat er te weinig gepromoot wordt.
  ik ben het volkomen met jac en E.A.D magic eens.
  Als ze de jeugd willen laten weten dat er zoiets bestaat ga dan promoten.
  Bijvoorbeeld optredens verzorgen in de grote steden door leden van de nmu er gelijk boekjes uitdelen bij binnekomst?
   
 10. sinneD

  sinneD entertainer

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  370
  Leuk Bevonden:
  136
  Over YouTube, ikzelf heb de Mc Donalds Aces geleerd op YouTube, maar kwam er al heel erg snel achter, dat hier en daar gewoon dingen niet klopten. Er kwamen gewoon problemen. Ik dus zoeken en zoeken, kon niets vinden op YouTube. (zo zie je maar, niet alles staat erop!). Als ik gewoon iets niet kan vinden, ga ik gewoon regelrecht naar Rene, gezocht naar de DVD, eerst bellen om te vragen als erop staat waar ik naar zoek en dan maar bestellen. DVD binnen gekregen, kijken en de problemen waren in een middag opgelost. Ik hield 1 probleem over, die kon ik niet vinden op de DVD of waar dan ook op internet. Hierdoor heb ik het gimmick in feite gechanged. Hiermee wil ik dus zeggen dat YouTube niet altijd alles laat zien wat je eigenlijk nodig hebt voor de complete truck. Vaak is het ook nog eens slecht weergegeven zodat je niet goed kan zien welke handelingen er zijn. Bij een DVD is de kwaliteit juist goed, zodat je kan zien wat er wordt gedaan. Ook kijken mensen op YouTube (waaronder ik), omdat het beter is om gewoon 40 euro uit te geven. Voor ons als jongeren is het nogal moeilijk te veroorloven om zo'n DVD te kopen. Ik ben nu ook al aan het sparen voor Blackpool, alleen het eten en de souvenirs, meer niet. Dat betekent dat ik dit jaar niet naar het congres in Nederland kan.
   
 11. Waar haalt u die 1% vandaan. Is dat onderzocht. Het MAC dient niet mee te denken. Dit is een taak voor de NMU. Het MAC is zover ik weet een noodlijdende private instelling.
   
 12. @magicdennis

  Dus zelf spoor je ook eerst Internet af voordat je ook maar één cent uitgeeft aan een dvd?
   
 13. Het MAC staat natuurlijk wel vrij om goede ideeën aan te dragen. Iedereen mag dat hoewel de belangen kunnen verschillen.
   
 14. sinneD

  sinneD entertainer

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  370
  Leuk Bevonden:
  136
  Ja, als ik het niet op YouTube heb gezien, wist ik niet eens dat het bestaat. Ik ben net zoals de andere 90 % goochelaars die op YouTube kijkt, daar effecten ziet en vervolgens gewoon bij Rene de DVD besteld. Wat is het probleem?
   
 15. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Ik ben student Media- en Entertainment Management, wat veel raakvlakken heeft met communicatie en marketing. Ik heb ook nog een stageplek nodig. Roept u maar!!
   
 16. Heer Oberon,
  Ik zou dolgraag willen maar mijn lichamelijke en geestelijke gesteldheid laten mij in de steek. Een uurtje achter de computer en dan snel weer rusten.
   
 17. sinneD

  sinneD entertainer

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  370
  Leuk Bevonden:
  136
  Ik zeg toch dat we dan de DVD kopen. De basis leer je op YT, maar meer niet. Daar heb je niet genoeg aan. En ik spreek uit ervaring.
   
 18. sinneD

  sinneD entertainer

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  370
  Leuk Bevonden:
  136
  Daar geef ik je gelijk in, bij mij is het compleet een basis. Want de routine die ik nu heb laten zien, heb ik echt niet kunnen verbeteren zonder de DVD.
   
 19. Math.van.Rhee

  Math.van.Rhee Goochelaar

  Lid geworden:
  7 mrt 2010
  Berichten:
  1.265
  Leuk Bevonden:
  264
  Beste rene je vaste klanten maar ook de klanten die jou kennen hebben volkomen vertrouwen in jou goochelwinkel.
  Ze krijgen uitleg een demostratie en service en grantsie.
  Ik zelf heb veel goochelspullen bij jou gekocht, en kan eindelijk ook al een winkel beginnen ,maar toch voel ik me in de winkel bij jou op mijn gemak .
  Er gaat iets door mij heen van vertrouwen , en dat kan je niet zien als je iets via internet koopt, dus ik hoop dat je nog lang door mag gaan met je bedrijf.
  En op de Dynamite day verheug ik me elk jaar op , hoop dat het lukt ook dit jaar.
  Groetjes math.
   
 20. Thijs.Ringelberg

  Thijs.Ringelberg Goochelaar

  Lid geworden:
  17 jan 2010
  Berichten:
  1
  Leuk Bevonden:
  0
  Laat ik mij er ook eens in mengen.

  Natuurlijk, er staan een hoop dingen op youtube, maar je moet wel in de gaten houden: lang niet alles kan je op internet vinden. Ik zoek wel eens op internet hoe een truc werkt (ja ik weet het, slecht he!) maar haast nooit vind ik iets. Als ik iets vind, is dat meestal niet meer dan een performance-video, en geen uitleg.

  Daarbij: kan je youtube juist niet zien als het bewijs dat er een grote en groeiende goochelaars-community is? Op die congressen, op die dagen, op clubbijeenkomsten, wat doen goochelaars daar? ze gaan vaak samen door technieken heen van trucs, laten elkaar trucs zien. Is dat niet precies wat er op youtube gebeurt?

  Natuurlijk, het is anders en de markt lijdt er op dit moment onder, maar dat is met alles zo! in de afgelopen tien jaar heeft er letterlijk een digitale revolutie plaatsgevonden, maar die is nog maar op de helft: informatie kan gedeeld worden in een oogwenk, maar de wereld is er nog niet op aangepast.

  Dat zijn mijn gedachten hierover. Ik bied zelf geen oplossingen, want die heb ik niet. Wel denk ik dat je niet bang hoeft te zijn dat het vak goochelaar verloren gaat, mensen blijven van het onmogelijke houden, wat er ook gebeurt.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina