Teruglopen dealeromzet en opkomst evenementen

Discussie in 'Algemeen' gestart door René Geelen, 4 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. @ math.van.Rhee

  Misschien moet je zulke reacties privé sturen of in een ander Topic plaatsen. Allemaal prima dat je dynamite de hemel in prijst, maar ik vind de reactie niet in dit topic gepast. Wel in het oude topic 'Dynamite versus Magicshop'.

  @ Thijs Ringelberg

  één op één een techniek doornemen of bespreken vind ik anders dan een video online zetten dat voor de halve wereldbevolking toegankelijk is.
   
 2. Jan Kosters

  Jan Kosters Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  494
  Leuk Bevonden:
  230
  Hoi Richard,
  wat betreft financiën: elke AB-afgevaardigde krijgt een overzicht met toelichting. Dit kan door elk clublid ingezien worden.
  Wat betreft jezelf verkopen...ben ik het niet helemaal mee eens. Clubs organiseren dingen, gestroomlijnd via het bestuur, en die zijn toch vooral voor de bestaande goochelaars bedoeld. Denk aan een surpriseday, een congres.
  Verder slokt de Informagie een groot deel van de kosten op.

  Het meeste gaat daarnaast zitten in het aanspreken en stimuleren van de jeugd. Wat denk je van het jaarlijkse Juniorenconcours met veel vrijwilligers. En financiële back-up vanuit de NMU.
  Het jeugdweekeind in Lunteren: zelfde verhaal.
  Hele lage toegangsprijzen voor jeugdleden op het congres: financiële steun vanuit de NMU.

  Als je mij vraagt waar het geld naar toe gaat dat jij betaalt, is mijn antwoord:
  1) het clubblad
  2) financiële backup voor organiserende clubs (mits ze via de NMU werken)
  3) stimulering en begeleiding van de jeugd
  4) website en in de toekomst meer PR-zaken: langzaam, want allemaal vrijwillig
  5) stimuleren van wedstrijden en het uitzenden van kampioenen
  6) internationale betrekkingen via en in FISM
   
  Richard de Ruijter vindt dit leuk.
 3. Beste Jan,

  Ik vind het overzicht prima en waardeer het werk van de vrijwilligers, maar moet de NMU niet ook een x percentage besteden/vrijmaken voor marketing zaken? Er zijn natuurlijk al veel goede zaken, maar voornamelijk gericht op bestaande goochelaars. De bron is dat er nieuwe leden binnen gehaald moeten. Dat is van cruciaal belang om in de toekomst te kunnen blijven bestaan.

  Ik begreep dat er een meerjarenplan is. Wat staat hierin over PR, marketing en communicatie zaken?
   
 4. Gert Piet

  Gert Piet Goochelaar

  Lid geworden:
  16 jun 2003
  Berichten:
  325
  Leuk Bevonden:
  39
  Kijk je even een dag niet op het forum..........
  Ik moet zeggen dat ik wel een beetje bedroefd ben. Doe je je best om een leuk congres te organiseren voor goochelliefhebbers.....
  Nog even dit: Ik heb thuis wèl wat te vertellen!
   
 5. Beste Gert,

  Ik durf me hand ervoor in het vuur te steken dat iedereen het werk van de vrijwilligers waardeert. Ik denk dat niemand de NMU onderuit wil schoppen, maar juist opbouwende kritiek wilt geven. We (in ieder geval ik) willen dat de huidige stand van zaken alleen maar beter wordt.Dit is een forum dus er mag (deels) open gesproken worden. Juist om samen te brainstormen kom je verder! Sommige uitlatingen worden ietwat ongelukkig geuit, maar neem dat met een korreltje zout.
   
 6. Joop Fenstra

  Joop Fenstra Goochelaar

  Lid geworden:
  1 mrt 2011
  Berichten:
  205
  Leuk Bevonden:
  29
  NMU evalueren op het forum met goochelaars is niet om het onderuit te halen maar juist kritische kanttekeningen te plaatsen om het allemaal nog beter proberen te krijgen. En juist lof !...voor het organiseren van een congres.
  Je quote: Het leven is net een neus. Je moet eruit halen wat erin zit. Brengt met zich mee dat je je ontdoet van de troep. Schoonmaken dus....net als bij de NMU (overigens houd ik niet zo van die goedkope snot vergelijkingen, maar dit terzijde)
   
  Jasper Oberon vindt dit leuk.
 7. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Kritische kanttekeningen maken is iets wat als het op een normale manier gebeurd leuk is om te doen.
  En ik ben me ook bewust ervan dat mijn woordkeuze af en toe ongelukkig is, maar nooit gemeen bedoeld.
  Zo dat heb even uit mijn systeem kunnen gooien, tijd om even weer kritisch te kijken.:D

  @Jasper
  Ik probeer te komen op het congres om dat biertje te drinken met je, het is lekker dichtbij voor mij maar er zijn factoren waardoor ik even moet wachten om zeker te zijn dat ik kan die dagen.

  @Jan Kosters vader geworden?? gefeliciteerd man alles goed met moeder en kind? (ja off topic maar wel heel erg leuk nieuws)

  (moderatorpet op)
  Voor dit soort zaken zijn de moderatoren in het leven geroepen om het nodige bij te sturen, dus het is niet nodig om hoe goed bedoeld ook de "wannabee-moderator" te zijn.
  Om topicvervuiling te voorkomen kan je voortaan beter de meldknop gebruiken.
  (moderatorpet af)  Interessante discussies gaan snel op een snelbewegend medium zoals goochelaars.com
  Maar ik proef toch een beetje in jouw woorden dat je je persoonlijk aangevallen voelt.(corrigeer me als ik het mis heb)
  Ik denk dat ik wel namens alle deelnemers spreek in deze leuke en leerzame discussie, dat iedereen het ontzettend waardeert dat jij en de andere dit congres organiseren.
  Maar of het congres leuk en vernieuwend word dat is nog afwachten.
  En zoals E.A.D al opmerkte, hier op het forum moeten we gewoon op een nette manier met elkaar hierover kunnen spreken, zonder mensen persoonlijk aan te vallen.
  Dankzij dit soort discussies kunnen er juist mooie dingen ontstaan in de vorm van nieuwe initiatieven.
  Maar ook de NMU zelf kan dit topic lezen als een eventueel leermoment.
  Want wat mensen hier schrijven, kritisch of niet, het zijn allemaal wel meningen die soms goed en soms ongelukkig onderbouwd worden.
  Maar wel allemaal met een doel, en dat doel is om er gewoon erachter te komen wat de NMU precies uitspookt en hoe het misschien allemaal wel beter kan.
   
  Jasper Oberon vindt dit leuk.
 8. Jan Kosters

  Jan Kosters Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  494
  Leuk Bevonden:
  230
  Hoi E.A.D.,
  er wordt inderdaad gewerkt met een meerjarenplan en we hebben sinds 2 jaar meerdere dingen uitstaan om nieuwe leden binnen te krijgen. Dat werkt, maar dan met name voor mensen die geen lid zijn van een club en alleen van de NMU. Ga je naar een congres in binnen- of buitenland, heb je je lidmaatschap al terugverdiend.

  Wat betreft jullie opmerkingen over marketing en nieuwe leden en PR vanuit de NMU:
  Alle clubs in Nederland zijn samen NMU. Willen mensen hun eigen club hebben los van de NMU, kan je gewoon je eigen vereniging oprichten (ook in antwoord op Ronald). Je hoeft niets.
  Maar nu de hamvraag:
  Willen goochelaars (grotendeels hobbyisten) geld betalen aan een overkoepelend orgaan dat vervolgens meer reclame gaat maken om a) meer bekendheid te krijgen en b) meer nieuwe leden te werven?

  Als het antwoord ja is, moeten ze dat in de halfjaarlijkse vergadering op tafel leggen. Dan kan er budget vrij gemaakt worden en iemand op de zaak gezet worden. Tot nu toe heeft het twee jaar geduurd voor we iemand bereid hebben gevonden wat meer met PR en communicatie bezig te zijn. Zoals eerder gezegd: er is ook geen geld voor om iemand serieus te betalen.

  Voor het merendeel geldt dat het antwoord nee is: meer bekendheid heb je als hobbyist weinig aan. Oke, meer mensen die naar een congres komen, maar daardoor worden de hele lage prijzen niet nóg lager. En wat hebben hobbyisten eraan als we ontzetten ons best doen om nieuwe leden te werven? Dat is geen conclusie, maar een vraag! Vanuit serieuze reacties kunnen we hier natuurlijk op in gaan zetten áls mensen hiervoor willen gaan. Maar vergeet dan alsjeblieft niet dat de goochelclubs toch vooral 'gezelligheidsverenigingen' zijn. Goochelen is voor de meesten ook een hobby of bijzaak, geen professionele tak van sport.

  Het kan ook makkelijker: ik vraag in de vergadering om een verhoging van de contributie met 50 of 100 euro. Dan kunnen we van dat geld reclame maken. Maar de hamvraag is dan nog steeds: gaan de leden hiermee akkoord? Tot nu toe is het vrij simpel: nee. Een contributie van 5 euro is al problematisch. En dat is prima, omdat ik niet moet bepalen wat het mag kosten.
   
  Jasper Oberon vindt dit leuk.
 9. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  In mijn geval zou ik best wel willen betalen aan een overkoepelend orgaan, als dit aantoonbaar de kwaliteit verbeterd van de congressen bijvoorbeeld.
  En dan denk ik aan:
  Echt grote namen boeken voor een gala op een congres.
  Een clubblad wat het nivo "buurtkrantje" ontstijgt.
  Een jaarlijks congres waar andere congresorganisatoren in het buitenland nog wat van kunnen leren. (FISM kwaliteit)

  Wat betreft meer reclame maken is een goed begin om de social media te gebruiken.
  Iedereen twittert en facebooked zich helemaal suf.
  Ook de website kan hiervoor ingezet worden als commerciele tool, want op dit moment is de website meer een opsomming van wat er allemaal mogelijk is en wat er te doen is.
  Waarbij de in het laatste geval de agenda wel wat beter geupdate kan worden.
  De website moet een visitekaartje zijn van de organisatie, en nu is het voor mijn gevoel meer een archief dan een visitekaartje.
  Ook tijdens optredens in het land van goochelaars/illusionisten (Hans Klok, Farla,Rob & Emiel) zou de NMU ook een actieve rol kunnen spelen.
  Hierin kan de NMU wijzen op de mogelijkheid om het goochelen een warm hart toe te dragen door donateur te worden bijvoorbeeld.
  Of als iemand interesse heeft en zelf ook al goochelt of dit als hobby/professioneel nivo zou willen doen in de toekomst krijgen de mensen de mogelijkheid om vrijblijvend een "clubavond" mee te maken.
  En hierin zou het MAC een rol kunnen spelen, dit is de ideale entourage om een avond te organiseren voor geinteresseerde mensen waarbij eventueel ook een rol is weggelegd voor de diverse goochelclubs in het land, dit in de vorm van bijvoorbeeld een bestuurslid die aanwezig is van een club uit de regio die de persoon in kwestie persoonlijk te woord staat over het reilen en zeilen binnen de goochelaarij.

  Op die manier ben je dan echt actief bezig met leden/donateurs werven zodat de kans zeer groot word dat het goochelen in Nederland naar een nog hoger nivo getild kan worden, en dat de congressen ook minder "oubollig" aanvoelen.
  Want het is wel duidelijk inmiddels, hoe groter het budget is voor een congres, hoe spectaculairder dit congres zal uitpakken.
  En hier maak ik dan even de vergelijking tussen een Nationaal Congres betreft budget en een FISM.
  Beide zijn allebei congressen maar overduidelijk met een groot verschil in financiele middelen.

  Halfjaarlijkse vergadering?
  Uit welke oertijd is dat concept blijven hangen?
  (ja ik snap dat de NMU gedraaid word door vrijwilligers)
  Maar in de tijd van Internet,Skype etc etc kan je als organisatie veel sneller schakelen, en wil je goed mee kunnen komen moet je ook snel kunnen schakelen.
  Een fantastisch idee wat vandaag is geboren, en waar iedereen enthousiast over is, ebt als er een vergadering pas over 5 maanden is langzaam weer weg.
  Oftewel het fantastische idee verdwijnt langzaam weer op de grote hoop der vergetelheid of mensen zijn gewoon niet meer enthousiast omdat er andere zaken aan de orde zijn gekomen.

  Volgens mij heeft de NMU geld genoeg, en reclame hoeft niet zo duur te zijn, zoals ik al zei, social media is het sleutelwoord hierin, en optredende artiesten in het land bereid vinden om "reclame" te maken voor "hun club" de NMU.
  Dit hoeft niet veel te kosten, en reclame via social media is al helemaal gratis.
  Als mooi voorbeeld in artiestenland is Jeff Dunham.(ik was gisteren bij zijn show en het kwam ter sprake)
  Die heeft zijn allereerste show helemaal zelf gefinancierd, en vervolgens de rechten verkocht aan comedy central.
  Met die show zelf heeft hij niet veel verdiend, maar dankzij de kracht van social media en youtube heeft hij binnen 3 jaar een omzet behaald van ruim 30 miljoen dollar.
  Niet slecht voor een minimale investering, want ook het buikspreken was zo goed als dood, maar nu staat het weer helemaal op de kaart.

  Het is mooi dat er NMU leden zijn die zeggen "de NMU dat zijn wij" maar de meeste "wij" blijven toch aan de kant staan af te wachten wat "de NMU" aan het doen is, onderscheid tussen de goochelclub en de NMU zal dan ook altijd blijven bestaan.
   
  Jasper Oberon vindt dit leuk.
 10. Stapper

  Stapper Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  1.757
  Leuk Bevonden:
  653
  Nu, dat gebeurt dus al !!!

  Nu, dat gebeurt dus al !!! Geboekt zijn:  Marc Oberon  Luc Apers  Niels Duinker


  Marcel Kalisvaart


  Bebel


  Max Guito


  Dan Lefay


  Jon Allen  En we zijn in gesprek met:
  Vittorio Belloni
  John Stahl
  Yann Frisch
  Nu, dat gebeurt dus al !!! De volgende uitgave is full colour, incl. enkele inhoudelijke héel sterke verrassingen!
  Het zou bijzonder flauw zijn om het werk van anderen hier te gaan onthullen ...

  Zucht, ook dat gebeurt al. Cees Ros is de medeorganisator van dit congres. Was tevens de organisator van de Europese versie in Blackpool!
  Gebeurt ook al, wellicht twitter je meer dan dat je leest en denkt ...
  Nu, dat is al het geval.

  Als je zo weinig vertrouwen hebt in de mensen die vrijwillig hier hun vrije tijd steken, zucht ....
  waar baseer je dat op ???
  Dit is een aanbod? Jij wilt dat oppakken voor de NMU???
  Mooi! Maak een afspraak met Cees Ros en regel dit voor hem!

  Ga je gang! Waar wacht je nog op?

  Zeker, er zijn mensen die er alleen maar over praten en schrijven én er zijn mensen die de verantwoordelijkheid nemen en (zoals Gert Piet en Cees Ros) rijd en geld investeren in de toekomst van goochelen. Dat onderscheid blijft en dat doet me pijn. Mocht ik (te) scherp zijn, komt het doordat de toon van bijdragen hierboven scherp is tegenover mensen die hun stinkende best doen, zonder dat zij daar iets meer voor vragen dan waardering en aanmoediging.

  Ik denk dat ik maar een dagje off-line ga.
   
  Jasper Oberon en Richard de Ruijter vinden dit leuk.
 11. Richard Stooker

  Richard Stooker Goochelaar

  Lid geworden:
  20 jul 2004
  Berichten:
  534
  Leuk Bevonden:
  100
  @ E.A.D. Magic
  Ik snap je soms echt niet en begrijp je “moet willen weten” drang ook echt niet. Het zal wel aan mij liggen.

  Hier dan met deze uitleg je drang gestild te hebben.
  Ik heb het over even een simpele berekening zonder even rekening te houden met alle andere input omdat het anders voor veel lezers niet meer te volgen is. Het kan me echt niet schelen hoeveel een dealer moet investeren om op een congres te staan (dat weet ik maar al te goed)
  Ook heeft de dealer niets te maken met kosten schoonmaak, huur wintergarden, etc! Dat is voor rekening organisatie. Dit zit niet in de berekening maar in mijn zin; “buiten de kosten om naar het congres te komen,……….” Verder interesseert het me niet om een potentiële omzet te berekenen wat de kosten zijn voor de dealers! De 1 zal meer kosten moeten maken dan de ander. Het gaat nogmaals om potentiële omzet!
  De berekening was er alleen om te laten zien dat er wel degelijk geld van persoon gewisseld wordt door al die deelnemers/congresgangers!
  Dat er dus “niets tot weinig te verdienen” valt is dus niet waar. Het is Moeilijker geworden maar dat is overal!
  Toevallig weet ik ongeveer het bedrag wel! Ten eerste zijn er al eens enquêtes gehouden en ten 2e ben ik nog steeds iemand die heel veel connecties heeft! Als ik dus bijvoorbeeld de omzet weet van een x tal dealers, deze bij elkaar optel en andere kleine berekeningen mee neem. (Van de 3500 personen gemiddeld want er waren op zaterdag maar liefst 4200 personen en op vrijdag en zondag weer minder )
  Dus: omzet veiling donderdag, omzet aantal bevriende dealers, interesse internationale vrienden (en wat ze te besteden hadden) dan was het bedrag wat ik geplaatst had een “aardig gemiddelde” wat ik ruim naar beneden heb afgeroomd! Het bedrag is dus fictief maar is ruim, ruim gehaald.
  Met andere woorden, er was voor iedere dealer potentieel geld te verdienen met een “gemiddeld” bedrag van ruim 3000,00 pond! Dit bedrag heb ik ook nooit als waarheid verkondigd, ik heb geschreven dat er een hele simpele berekening wel te maken is! (En nogmaals, een simpele berekening betekend automatisch dat er vele andere gegevens bewust even niet zijn mee genomen!)
  Dat de ene dealer ruim met 20.000,00 pond het weekend af sluit zal voor een andere dealer dus automatisch betekenen dat hij met een veel lager bedrag naar huis zal gaan omdat er maar een bepaald bedrag totaal uitgegeven zal worden! Hier komt alles dus aan op verkopen en het hebben van originele en/of gewilde producten!

  Wat betreft je sneer naar “Mentalisten Ontmaskerd” over een truc die je niet meer gekocht hebt omdat deze is uitgelegd laat juist meer zien dat jij blijkbaar weinig fantasie, kennis en showmanschap hebt.
  Als je echt dat effect had willen hebben dan had je geweten dat er vele verschillende manieren bestaan om het zelfde effect te kunnen doen!
  Sterker nog, als je echt een goede performer was geweest dan had je zelfs het TV programma er voor gebruikt in aanvang van je act!!! (Mijn toestemming had je)

  Je had bijvoorbeeld het publiek (ze hebben natuurlijk allemaal het programma gezien!) kunnen laten zien dat jij NIET hoeft te werken met hulpmiddelen zoals als die “Tovenaar” in “Mentalisten Ontmaskerd” Jij bent een “echte” mentalist en je laat alles van te voren onderzoeken of er totaal geen hulpmiddelen te ontdekken valt!
  Na bevestigende antwoorden van het publiek kun je vervolgens de act wel 10x sterker neerzetten!!! (Lance Burton heeft dit gedaan met de “ZIGZAG” illusie en een gouwe ouwe, Richard Ross heeft dit gedaan met het ringenspel toen dit allemaal werd uitgelegd in “Goochelaars Ontmaskerd”!!!

  Je schrijven dat je het effect niet gekocht hebt vind ik echt een zeer slap excuus, zowel naar Rene toe (Sorry, door Stooker heb jij nu niets verdiend aan me) maar vooral naar jezelf toe.

  Met andere woorden zoals in de film TRON goed beschreven wordt. Het verschil tussen een programma (software) en een gebruiker is dat de gebruiker improviseert!!!
  De echte professionals die Nederland heeft heb ik nooit gehoord, die hebben juist eventueel gebruik gemaakt van mijn programma (ondanks dat ze het misschien niet leuk vonden) Dit “gebruik maken van” gebeurde zowel in de optredens als PR technisch. (Denk bijvoorbeeld aan Hans Klok, Ramana, Peter & Ronald die om een menig werden gevraagd.)
   
 12. Richard Stooker

  Richard Stooker Goochelaar

  Lid geworden:
  20 jul 2004
  Berichten:
  534
  Leuk Bevonden:
  100
  (Deel 1)
  NMU is er niet alleen voor een blad, een website en een congres (Met de stapel eisen waaraan een club moet voldoen als deze een congres wil organiseren)!

  NMU hoort er te zijn voor alle goochelaars in Nederland!
  De NMU hoort er te zijn om “Magic” in Nederland nationaal op de kaart te zetten en te houden. (De clubs kunnen daarin dan lokaal verder op borduren)
  De NMU hoort transparant te zijn voor iedere goochelaar. (Niet alleen voor de Bestuursleden van de goochelclubs)
  De NMU hoort er te zijn voor een Nationaal congres, niet de goochelclubs. (Op deze manier kan een congres alleen maar professioneler worden en zal niet ieder jaar het wiel opnieuw uitvonden hoeven te worden door de vrijwilligers die zich hiermee vol overgaven volledig inzetten )
  Desnoods dat de NMU een vaste groep van leden verzameld die op verschillende gebieden hun “normale” vakgebied kunnen aanwenden voor het organiseren van een congres. (Ik ben van mening dat de NMU niet door heeft hoeveel talent, kwaliteit en vakmanschap er voor het oprapen ligt buiten het goochelen door de reeds bestaande leden zoals, zakenmensen, communicatie adviseurs, financiële adviseurs, regelaars “De Face van het A Team” , technische mensen, Mensen met administreer achtergronden, verkopers, beveiligers, etc, etc.!!!
  Deze kennis is allemaal aanwezig onder de leden en er wordt totaal geen gebruik van gemaakt, een zwaar gemiste kans al jaren. Dit is niet een idee van mij van het laatste jaar, maar heb ik al jaren geleden meerdere keren opgegooid en aangegeven net zoals vele andere ideeën! Werd er naar geluisterd? Nope,…er kwamen altijd maar tegen argumenten door verschillende “agenda’s” “imago’s” en andere redenen. De leden met al hun kennis willen graag iets terug doen voor de comunitie maar dan moet de comunitie (met zijn overkoepelend orgaan) er wel zijn voor de leden!
  Dit gebeurd al jaren niet, de NMU staat op “zijn” strepen naar “beneden” (De clubs) en kijkt verlangend naar “boven” (FISM)
  De eerste taak van de NMU hoort te zijn: “Input” genereren voor het goochelen! (of te wel leden werven en zorgen dat goochelen op de Nederlandse kaart blijft! Daaraan gekoppeld zitten alle andere zaken zoals congressen, etc.) Een KNVB, Judobond, etc., zorgen allereerst voor de bekendheid van de organisatie en koppelt daaraan (via clubs) dat er aanwas binnen blijft komen. (Niet alleen jeugd maar ook de 30+ teams, senioren teams, etc.)
  Ook hoort een overkoepelend orgaan niet alleen enthousiast input te verzorgen maar ook bijvoorbeeld er te zijn als er “algemene commotie” ontstaat door het 1 of ander!

  Voorbeelden van grote kansen die zijn blijven liggen zijn er genoeg!
  “DNUG” ? wat een fantastische kans was er in 2008! Het was al na de eerste aflevering duidelijk dat er 1,6 miljoen mensen keken naar het programma (gemiddeld 1,2 miljoen kijkers uit verschillende doelgroepen!!) het gehele programma van 13 weken!!!!
  De NMU had hierin heel, heel veel kunnen doen voor de goochelwereld in Nederland! Ik heb genoeg aangedragen hiervoor,……….kansloos, het was tegen dovemansoren.

  Nog een voorbeeldje van een ander kaliber. “Mentalisten Ontmaskerd” Ook hier had de NMU veel kunnen doen voor de leden, namelijk RUST!
  Nadat de eerste teaser beelden (reclame promo’s) op TV kwamen (Let op,….10 dagen voor aanvang programma!!!!!) had de NMU (of alleen de voorzitter) de betrokken persoon kunnen bellen voor een spoedafspraak/uitnodiging.
  Ik weet toevallig dat deze persoon deze uitnodiging had aangepakt en zijn “hoe & wat” had toegelicht.
  Daarna had de NMU onder de commotie die ontstaan was onder de leden, deze leden kunnen adviseren/informeren.
  Bijvoorbeeld door een brief naar ALLE LEDEN (en dus niet naar alleen de bestuursleden van de clubs) dat de NMU kennis heeft genomen van het programma en dat er gesproken is met de betrokkene en dat de NMU voorlopig de eerste afleveringen wil afwachten om met een eventuele vervolg actie te komen. De NMU vraagt dan aan al zijn leden hier rustig en eventueel met enige spanning af te wachten wat het programma zal gaan bieden.
  Is dit gebeurd?
  Nee, de NMU heeft zich voor karretjes laten spannen door heftig geëmotioneerde leden en bedreigingen van leden en clubvoorzitters! Dat sommige personen andere agenda’s en belangen hadden (lees laten zien dat ze zogenaamd de goochelwereld “beschermen” om weer in een goed blaadje te komen bij overige leden omdat deze al jaren “uitgekost” en “kansloos” waren om verschillende redenen die vroeger gebeurd waren. Of te wel POLITIEK!) Nu moet ik er wel even bijzetten dat ik helemaal niet verbitterd ben hoor,. ……hoe meer “rottigheid” er was hoe beter het was voor de promotie van het programma dus ondanks dat het allemaal een beetje vervelend was, was ik er juist heel blij mee! Daarbij heb ik in een paar dagen tijd eindelijk de “echte” gezichten gezien van sommige personen die de afgelopen 20 jaar als een slang kronkelden maar waar je nooit direct aanwijzingen voor had. Heerlijk dat deze personen dan van je lijst “vrienden en “goede collega’s” af kunnen!

  Dat er in de NMU ook minimaal 1 regerend lid zit die privé en zakelijk niet kan/wil scheiden en hier veel feiten in verdraaid heeft, heeft ook te maken met het toenmalige besluit om alleen een slechte en niet onderbouwde “Magic Alert” Wereldwijd te verspreiden in plaats van er eerst Nationaal er mee bezig te zijn! (tot eventueel het programma uitgezonden was) Nee daarentegen gaat in ieder geval die ene regerende NMU lid onder (PERSOONLIJKE TITEL!) een aantal buitenlandse contacten af waarvan hij weet dat Richard Stooker daar goede contacten mee onderhoud, om te melden dat deze persoon het mentalisme de nek omdraait en ook zijn producten zal uitleggen in het programma. (We zijn nog 5 dagen van de uitzending programma vandaan, er is nog niets bekend wat programma gaat doen, alleen suggestie!!!)
  Met andere woorden, vele gemiste kansen en veel smerig politiek en eigen agenda’s!

  Zoals Kees al aangaf, onder de vele goede vrijwilligers zitten vaak ook veel machtwellustelingen die alleen gaan voor eigen gewin in de maatschappelijke goochel comunitie!

  Voor de personen die (nu) WEL bezig zijn met nieuwe dingen zoals er al door sommige is beschreven zeg ik; “Ga zo door!”
  Ik heb laten zien dat er de laatste jaren verschrikkelijk veel kansen zijn blijven liggen of zelfs kapot zijn gemaakt. Mocht dit nu aan het veranderen zijn dan kijk ik er echt graag naar uit!
   
 13. Richard Stooker

  Richard Stooker Goochelaar

  Lid geworden:
  20 jul 2004
  Berichten:
  534
  Leuk Bevonden:
  100
  (Deel 2)

  Laat ik nu naar alle verloren kansen nu iets opschrijven voor de toekomst.
  Ik heb een idee betreffende de contributie en structuur. Dit is al jaren een hangijzer, …..amateurs, hobbyisten, professionals, ze willen allemaal wat anders. Verdeel dit in nu 2 groepen namelijk; Hobbyisten & professionals.

  Mijn redenering;
  Vaak willen professionals wel iets meer betalen dan een hobbyist omdat zij weten dat het om marktwerking gaat. (Voor wat hoort wat)
  De meeste hobbyisten willen niets betalen want “ De hobby is al zo duur” (Dit is onzin, ik ken vele hobby’s die veel duurder zijn. Voorbeeldje? Wat dacht je van modelbouw en vissen?) Deze verenigingen hebben ook een 2 deling, een professionele tak en een hobbytak!

  Nu, ik zal wel weer op teentjes trappen maar ik schrijf het toch op.

  De meeste hobbyisten willen vaak weinig tot niet betalen aan verenigingen (Wel natuurlijk aan materiaal voor thuis) maar willen wel alle voordelen van verenigingen! (Naamsbekendheid, mee doen toernooien, optredens, workshops, lezingen etc.) Dit noem ik “van 2 walletjes willen eten”
  Door een duidelijke scheidslijn te maken tussen hobby en professional kan de persoon zelf kiezen hoe ver hij/zij wil gaan
  Voorbeeldje:

  Geen contributie:
  Mag lid zijn van een goochelclub (alleen contributie goochelclub) Voordelen betreffende de NMU,…..niets!

  Als hobbyist aangesloten willen zijn bij de NMU is Euro 60,00 per lid per jaar. (Is euro 5,00 per maand!!!)
  Je krijgt hier voor: Een maandblad, toegang tot beveiligd gedeelte van congressen (Let op, NIEUW goochelcongres is toegankelijk voor iedereen! ook dagjes mensen!), toegang tot bijwonen lezingen, korting voor congressen en lezingen (en nog wat puntjes)

  Als professional bij de NMU betaal je bijvoorbeeld Euro 240,00 per lid. (Is Euro 20,00 per maand)
  Je krijgt hiervoor: Een maandblad, toegang tot beveiligd gedeelte van congressen, korting op congres en lezingen, toegang tot bijwonen lezingen, advies/hulp (met hulp bedoel ik bijvoorbeeld ook lobbywerk) voor deelname aan wedstrijden waarbij doel is een FISM waardige act voor Nederland te kunnen neerzetten.

  (Dus NMU zal daadwerkelijk actief helpen en kan daarna ook naar buiten treden dat NMU (Nederland dus) geholpen heeft aan de deelname betreffende de persoon. (Wat er in de geschiedenis gebeurd is, is dat de NMU op zijn borst klopte wanneer er een FISM prijs behaald was en zich compleet indekte (zelfs een deelnemer compleet liet vallen) tijdens een FISM deelname als deze een rode lamp kreeg tijdens een FISM deelname! (Absoluut niet netjes geweest toen!)

  Op mijn beschreven manier moet er een 2 werking ontstaan en kan de NMU terug eisen dat deze altijd mee genomen wordt in de PR van de professionals! (NMU zorgt voor de 2 werking ook weer natuurlijk voor PR voor de betreffende deelnemer)
  Nu hebben de professionals vaak alles zelf gedaan (en zijn soms zelfs tegengewerkt) en waarom zal hij/zij dan reclame maken voor de NMU en collega's als die persoon “bekend” is geworden door alles zelf te doen?
  Verder krijgt de professional een eigen website van de NMU die goed gepromoot wordt en dus goed te vinden is in bijvoorbeeld Google waarbij het gewone volk kan zien dat deze namen professioneel optreden.
  Dit kan extra benadrukt worden met een LOGO en verwijzing die de professional mag voeren op zijn/haar website. (Soort van certificaat van “erkenning”) De hobbyist krijgt dit absoluut niet, kan natuurlijk wel geld verdienen aan optredens maar blijft dus hobbyist!

  Dit is duidelijk naar het publiek en er is daarmee direct een prijsverschil in duidelijk tussen de goochelaars! (Wilt u een goochelaar voor 150 uur voor een hele avond dan zal deze een hobbyist moeten boeken want de professional heeft een hogere “vanaf prijs”)
  En zo zijn er nog wel een paar dingen te noteren.

  Met andere woorden, iedereen die goochelen leuk vindt kan op een goochelclub!
  Dit wordt gestimuleerd door de NMU (Goochelclubs betalen lidmaatschap aan NMU)

  Binnen de goochelclub kun je dus gezellig samenzijn met alle clubvoordeeltjes en weetjes. Daarin kun je individueel je aanmelden naar de NMU toe om ingeschreven te staan als hobbyist of (later) als professional met de daaraan verbonden voordelen!
  Wil je mee doen met wedstrijden? Minimaal NMU lid zijn!
  Ben je goed genoeg? Dan kun je naar de professionele divisie van de NMU met mogelijkheid tot deelname FISM, etc.!

  Dit idee is niet nieuw, heb ik ook al meerdere keren in het verleden aangekaart maar nooit wat van gehoord. (of alleen,” zo werkt het niet”)

  Misschien dat de tijd er nu wel rijp voor is?
   
 14. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  @ Arie
  Ok laat ik nogmaals heel duidelijk zijn:
  Ik heb respect voor alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de NMU.
  En ik vertrouw de mensen die zich hiervoor inzetten, (terwijl je insinueert dat dat niet het geval is) maar dat is niet het punt wat ik bedoelde.
  Waar het mij om ging is dat het concept van een halfjaarlijkse vergadering een beetje verouderd concept is vergeleken in de tegenwoordige tijd.
  Kwam je daar vroeger als organisatie misschien wel mee weg, tegenwoordig dankzij Internet bijvoorbeeld kan je als organisatie en performer veel sneller schakelen.

  Wat betreft de grote namen die geboekt zijn, inderdaad het zijn stuk voor stuk allemaal toppers.
  Maar het zijn wel elke keer dezelfde namen die terugkeren.
  Daar is niks mis mee, maar de herhalingswaarde voor mensen om terug te komen naar een congres verklein je wel elk jaar op deze manier.
  Als ik jou elke keer hetzelfde koekje geef bij de koffie ga je toch ook denken dat een ander koekje ook wel eens lekker is bij de koffie.

  De gedachte dat ik denk dat de NMU geld genoeg heeft baseer ik eigenlijk nergens op.
  Er is geen inzage voor zover ik weet in die stukken, dus het is meer een gevoelsdingetje.
  Maar je kan mij niet vertellen dat een organisatie met zoveel leden krap bij kas zit.

  Ook vraag je of ik een aanbod doe om zaken te regelen voor de NMU.
  Ik heb het al eerder aangegeven, als de NMU een beroep op me wil doen dan mogen ze contact opnemen, en zien we wel waar ik gewenst ben om wat te doen.

  En je komt voor mijn gevoel niet (te) scherp over, voor zover ik het kan inschatten ben je een persoon die een discussie niet uit de weg gaat, en dat is iets wat ik ook niet doe.
  Zolang het respectvol naar elkaar toe gebeurd is een goede discussie alleen maar een aanwinst en kunnen er mooie idee-en geboren worden.
  En ga nou niet een dagje offline, alhoewel met dit mooie weer buiten op dit moment is dat wel heel verleidelijk.[​IMG]
   
 15. Jac

  Jac Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  745
  Leuk Bevonden:
  175
  Ik kan me weederom goed vinden in de standpunten van Richard (deel 2 eigenlijk 3). Het zou denk ik goed zijn als mensen die een goochelaar zoeken, op een goede en 'veilige' manier dat kunnen bereiken. Door 2 divies te scheppen en te certificeren voor Pro's en hobbisten, onderscheidt je het kwaliteit, prijs en mogelijk verwachtingen.
  Bovendien werkt het 2 kanten uit: NMU krijgt naamsbekendheid: Het staat voor kwaliteit bij goochelaars. Door advertenties van goochelaars te plaatsen bij NMU, weet je dat je goed zit. NMU krijg extra inkomsen. Let wel --> de prijzen moeten redelijk blijven!!! Mensen zullen dan waarschijnlijk minder twijfelen over wat ze in huis halen met goochelen. Nu is het Marktplaats, dat zo mistereus is!!
   
 16. Richard de Ruijter

  Richard de Ruijter Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jan 2005
  Berichten:
  142
  Leuk Bevonden:
  6
  Bij voorbaad dank aan de NMU leden en de leden van de werkgroepen. Jullie zijn zeer open.

  Als ik het goed begrijp is de conclusie tot nu toe:

  De NMU wordt aangestuurd door de clubs op de ledenvergadering.
  De clubs geven de NMU de doelstellingen.
  de NMU doet wat zij kan met de beschikbare vrijwilligers.

  Niet alleen woorden maar ook daden!
  1) Als clublid vertel je je bestuur op de eerstvolgende clubavond wat je veranderd wil zien in het landelijke goochel beleid.
  2) Als het enigsinds kan meld je je bij de NMU aan als vrijwilliger.
  3) ben je nog geen lid van een bij de NMU aangeslote verreniging, overweeg dit dan om te doen (in mijn ogen heeft het echt voordelen).
  4) ondersteun de NMU in haar inzet zodat de vrijwilligers gemotiveerd blijven (eerstvolgende mogelijkheid is het congres).
  5) blijf kritisch maar opbouwont.

  Hopelijk heb ik hiermee de voorgaande reacties samengevat en pakken velen met mij de koe bij de horens.
   
 17. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  (moderatorpet op)
  Laten we proberen deze gezonde discussie betreft de NMU in zijn algemeenheid te houden, en niet de pijlen te richten op individuele personen binnen of buiten het bestuur.
  Het publiekelijk met modder gooien naar personen is volgens de forumregels niet toegestaan, dus ik wil je vriendelijk verzoeken dit dan ook niet te doen.
  Mocht je je ongenoegen willen uiten betreft een individu om zijn of haar handelen dan kan je het beste contact opnemen met de persoon in kwestie, en dit via een conversatie (voorheen PM functie) "uit te vechten" als hij of zij lid is van het forum.

  (moderatorpet af)
   
 18. Richard Stooker

  Richard Stooker Goochelaar

  Lid geworden:
  20 jul 2004
  Berichten:
  534
  Leuk Bevonden:
  100
  Laten we proberen deze gezonde discussie betreft de NMU in zijn algemeenheid te houden, en niet de pijlen te richten op individuele personen binnen of buiten het bestuur.
  Het publiekelijk met modder gooien naar personen is volgens de forumregels niet toegestaan, dus ik wil je vriendelijk verzoeken dit dan ook niet te doen.
  Mocht je je ongenoegen willen uiten betreft een individu om zijn of haar handelen dan kan je het beste contact opnemen met de persoon in kwestie, en dit via een conversatie (voorheen PM functie) "uit te vechten" als hij of zij lid is van het forum.

  Ik probeer juist de discussie gezond te houden, ik kom zelfs met (nieuwe) ideeën en voorstellen. Ik speel niet op de man nu, dan had ik die persoon wel met naam en toenaam genoemd. De personen die er van af weten die weten waar het over gaat, de anderen niet. Ik laat zonder "te algemeen" (want dat krijg je weer opmerkingen van "je schrijft maar wat op zonder constructieve voorbeelden") te zijn een aantal FEITEN zijn die als zeer gemiste kansen omschreven kunnen worden. Dit beschreven feitje betreft toevallig mij maar een ander feitje betrof een gerespecteerde collega die op een FISM in een Scandinavische land ook PERSOONLIJK is aangevallen door NMU bestuursleden. Ik ben het ook dus niet eens met je stelling dat ik een forumregel overtreed.

  Ook "bewijs" ik hiermee de algemene stelling van Kees (Die hier op aangespoken is van "Hoe bedoel je" en dat is jou gevoel) hierdoor dat er buiten de goede inzet van vele vrijwilligers er inderdaad ook "machtwellustelingen" zijn die (bewust) nieuwe ideeën en handelingen kapot maken om welke redenen dan ook.
  Zie verder voor input mijn deel 2
   
 19. Richard Stooker

  Richard Stooker Goochelaar

  Lid geworden:
  20 jul 2004
  Berichten:
  534
  Leuk Bevonden:
  100
  Ik kan me weederom goed vinden in de standpunten van Richard (deel 2 eigenlijk 3). Het zou denk ik goed zijn als mensen die een goochelaar zoeken, op een goede en 'veilige' manier dat kunnen bereiken. Door 2 divies te scheppen en te certificeren voor Pro's en hobbisten, onderscheidt je het kwaliteit, prijs en mogelijk verwachtingen.
  Bovendien werkt het 2 kanten uit: NMU krijgt naamsbekendheid: Het staat voor kwaliteit bij goochelaars. Door advertenties van goochelaars te plaatsen bij NMU, weet je dat je goed zit. NMU krijg extra inkomsen. Let wel --> de prijzen moeten redelijk blijven!!! Mensen zullen dan waarschijnlijk minder twijfelen over wat ze in huis halen met goochelen. Nu is het Marktplaats, dat zo mistereus is!!

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------​

  Dank!
  Ik heb ook dit al meerdere keren aangegeven. De tijd en de techniek veranderd constant.

  Vroeger was de scheidlijn eenvoudiger en makkelijker voor het gewone volk. De amateur zat thuis te goochelen en misschien wist het dorp/de omgeving dat deze persoon ook af en toe optrad. De professional zat bij een artiestenbureau en/of manager! (Deze trad op door het gehele land)

  Toen voor het eerst het internet op gang kwam toen hadden de professionals mooie websites.
  De hobbyist had nog niets. (Je kon toen nog geen eigen namen claimen, alleen als je een KVK had als bedrijf)

  Iets later had de professional nog steeds een mooie website en konden hobbyisten nu met eenvoudige software nu ook een website maken en een domeinnaam claimen. (De website waren erg “kinderlijk” met 1 achtergrond kleur en toveraartjes, sterretjes en goochelstokken door het beeldscherm vliegend. (Goh wat gaat de tijd hard)

  De scheidlijn was nog steeds duidelijk. Professionals hadden mooie websites en waren bij een artiestenbureau. (Optredens bedrijfsleven werden nog altijd door artiestenbureau’s vervuld)

  De laatste jaren (dit zag iedereen gebeuren!) gingen bedrijven ZELF OP ZOEK naar entertainers omdat ze op deze manier flink geld konden besparen op de hoge prijzen die artiestenbureaus vroegen voor de zelfde artiesten. Daarbij kwam er steeds meer mooi software op de markt zodat IEDEREEN een PROFESSIONELE uitziende website kon maken!
  Het verschil tussen “amateur” en “professional” was sinds dien niet meer te onderscheiden!

  Ik zag dit gebeuren en heb hier veel over gesproken en ideeën los gelaten. Het is niet opgepakt en wat er geprobeerd is door de professionals is mislukt. (Eigen “clubs” gaan opstarten zoals “Selected Magicians” en anderen)
  Dit was bij voorbaat al een slechte “move” omdat deze vergaten dat je dan nog steeds afhankelijk bent van een sector “artiestenbureaus” die zou gaan verdwijnen of heel veel kleiner zou gaan worden! (Deze mening werd niet gedeeld want artiestenbureaus zouden altijd blijven bestaan! We weten nu beter, helaas heb ik gelijk gekregen)

  Op mijn adviezen is vaak negatief gereageerd (veel door hobbyisten maar die hadden natuurlijk nu wat te verliezen) met antwoorden als "dat het onmogelijk is om een scheidslijn amateur/professional te maken omdat wat je doet niet te vergelijken is met elkaar".
  Helaas heeft de professionele sector zich met deze dooddoener zich weg laten sturen. Natuurlijk is er altijd een scheidlijn te maken!
  Dat werd daarvoor ook al gedaan! (Waarom mocht de ene goochelaar niet bijvoorbeeld bij Selected Magicians en de ander wel?)
  Deze scheidslijn was zelfs selectiever (lees vriendjespolitiek) dan een scheiding maken via de NMU met een duidelijke website en “keurmerk” logo!

  En kijk om je heen, welke hobby en de daaruit professionals heeft geen scheidslijn? Bijna elke hobby/sport waar geld in verdiend wordt!
  Je zult dus als deelnemer van de betreffende hobby veel energie, talent, tijd maar ook geld moeten stoppen om van hobbyist naar professional te kunnen!
  Heb je wel de energie, talent maar niet het geld? Jammer maar helaas! (Of je moet een sponsor zoeken) Kijk naar golf, Kijk naar racen, etc.!!
  Ook in deze takken zitten amateurs die misschien beter zijn dan de bekende profs maar hebben de tijd (elke dag trainen) en/of het geld niet en blijven dus amateur met een andere wedstrijd eis en prijzen!)

  Ook hier heeft de NMU weinig tot niets in betekend om de professionals te “beschermen” (De NMU zou trots moeten zijn als overkoepelend orgaan op de huidige professionals en niet alleen maar de oude verloren namen moeten koesteren)

  Maar het is nog niet te laat, het kan nog steeds!
  Met een goed uitgedacht plan ben ik bereid om veel meer te betalen als professional!

  En de hobbyist? Die verliest dan misschien wat “status” en geld omdat hij/zij niet meer als professioneel aangemerkt staat voor het gewone volk maar daar staat tegenover dat deze weer veel terug zal krijgen van de professionals door hulp, lezingen, congressen, etc. Waarna de hobbyist als hij/zij hard werkt en ook professioneel (lees geld verdienen) wil worden, dit kan bereiken!

  Tevens zal hiermee duidelijkheid uitgestraald worden naar het "gewone volk", zal in de toekomst niet alle optredens (slecht en goed) op 1 hoop gegooid worden, zal in de toekomst het goochelen in Nederland uit het "knullerige" en "kinderlijke" hoekje komen, zal in de toekomst bedrijven alleen gaan voor de hogere prijzen want deze zullen zich schamen als ze iets "goedkoops" aan het personeel aanbieden, zal het goochelen daardoor een professioneler en serieuzer karakter krijgen, zullen daardoor weer meer artikels geschreven worden, zullen daardoor partijen (media, bedrijven) willen investeren in het vak goochelen, en zo kan ik nog wel even door gaan!
  Je krijgt het 1 niet zonder het ander, het is allemaal aan elkaar gelinkt. (Helaas maar dit is nu eenmaal een feit)

  Mijn nummer is bekend, ik wil dit best opzetten maar niet alleen!
   
 20. Jan Kosters

  Jan Kosters Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  494
  Leuk Bevonden:
  230
  De NMU hoort er te zijn voor een Nationaal congres, niet de goochelclubs. (Op deze manier kan een congres alleen maar professioneler worden en zal niet ieder jaar het wiel opnieuw uitvonden hoeven te worden door de vrijwilligers die zich hiermee vol overgaven volledig inzetten )
  Desnoods dat de NMU een vaste groep van leden verzameld die op verschillende gebieden hun “normale” vakgebied kunnen aanwenden voor het organiseren van een congres. (Ik ben van mening dat de NMU niet door heeft hoeveel talent, kwaliteit en vakmanschap er voor het oprapen ligt buiten het goochelen door de reeds bestaande leden zoals, zakenmensen, communicatie adviseurs, financiële adviseurs, regelaars “De Face van het A Team” , technische mensen, Mensen met administreer achtergronden, verkopers, beveiligers, etc, etc.!!!

  Hoi Richard, ik weet als nieuweling niet waar dit idee de NMU is binnengekomen, maar er is al een aantal jaren op deze manier gewerkt. Er werd steeds weer gevraagd om vrijwilligers die een taak van het geheel willen oppakken. Maar ja, weinig respons. Ook al ligt er tegenwoordig een compleet draaiboek, is er een technisch team en steun voor de financiën.
  Als het van jou komt: bedankt. Komt het niet van jou, dan weet je dat dit al meerdere jaren aanwezig is.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina