Teruglopen dealeromzet en opkomst evenementen

Discussie in 'Algemeen' gestart door René Geelen, 4 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Jan Kosters

  Jan Kosters Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  494
  Leuk Bevonden:
  230
  @ Richard de Ruijter: helemaal correct! Zo ging het en zo gaat het tot nu toe.
  Als er professionals zijn zoals Richard Stooker die lid worden en namens hun club veranderingen willen: dan kan dat.
  Maar dan wel met de inzet van vrijwilligers.

  Willen mensen meer, dan kunnen professionele goochelaars meer betalen voor een nieuw soort lidmaatschap. Dan is er meer mogelijk. Maar binnen de NMU-leden heb ik dit nog niet gehoord. Heb er zelf als broodgoochelaar ook helemaal geen interesse in. Misschien zie ik de voordelen niet, maar 'brancheorganisaties' en dergelijke heb ik niet veel mee. Ik denk dat het voor professionals veel belangrijker is om professionele hulp in financiën en marketing te krijgen.
  Er is geopperd dat via de NMU te regelen. Leuk idee, maar geen interesse.
  Kort gezegd: als leden geen interesse in iets hebben, kunnen wij als NMU-bestuur die interesse ook niet opwekken. Dat is ook niet onze taak op dit moment.

  Off topic: bedankt voor de felicitaties. Ik ben inderdaad op 5 april vader geworden van een zoon en heb hem een naam gegeven die al redelijk bekend is in goochelland: Rob :)
   
 2. Richard Top

  Richard Top Goochelaar

  Lid geworden:
  26 aug 2003
  Berichten:
  821
  Leuk Bevonden:
  26
  Ronald van Zeeuw. De NMU zijn wij wel allemaal.
  uiteraard alleen die goochelaars die zich hebben aangesloten bij een vereniging die officieel erkent is door de NMU.
  Ik dacht dat dit wel duidelijk zou zijn. al weet ik dat elke zin vaak precies moet worden geschreven op dit forum. dit om verkeerde intrepetatie te voorkomen.

  ik denk dan ook dat alleen die goochelaars klagen over de NMU die afdracht via hun club doen.want die vragen zich af waar de NMU voor staat.
  de anderen die niet zijn aangesloten hebben verder niets met de NMU te maken dus zouden zij ook geen klachten kunnen hebben daar de NMU zich niet inzet voor die geen die geen lid is.

  De NMU vertegenwoordigd verenigingen en de verenigingen sturen afgevaardigden van hun vereniging naar de NMU vergadering. hier worden vervolgens klachten. ideeën enz besproken.

  dan is het zo dat je zonder dat je lid bent van een club ook lid kan worden van de NMU. Je hoeft dus geen lid van een vereniging te zijn.
  er zijn ook een paar goochelclubs in nederland die geen lid zijn van de NMU en dus ook niet erkent zijn door de NMU.dus ook geen afdracht doen.

  de afdracht is dan alleen via de club verplicht als je club officieel is aangemeld en erkent is door de NMU.
  Hier kies je dus zelf voor als vereniging en leden die zich bij deze vereniging aansluiten accepteren de contributie plus afdracht NMU.
  als je dan wil dat de NMU zich duidelijker of beter inzet voor clubs kan je dit kenbaar maken bij het bestuur van jouw vereniging.
  En het bestuur van de NMU zal dan bereid zijn deze vragen zo goed mogelijk op te lossen.

  Dat de NMU misschien niet zichbaar voor iedereen is ligt volgens mij aan de personen zelf. ze zijn lid geworden hebben de statuten en huishoudelijk reglement gelezen van de club en zijn hier mee accoord gegaan.
  ik begrijp er dus niets van.
  ik betaal mijn contributie. dat mijn vereniging afdracht moet doen maakt niet uit.
  ik heb het totale contributie bedrag geaccepteerd.
  ik ben geen lid geworden van een club voor de NMU. ik ben lid geworden van de club om andere goochelaars te ontmoeten
  dat zij afdracht moeten doen staat buiten kijf van het clubgebeuren.
  ik krijg waar voor mijn geld bij mijn club.
  dus klaag ik niet over het totale bedrag. en als je kijkt om welk bedrag het eigenlijk gaat , 45 euro per jaar. wow wat een bak geld zeg.

  ik zie het zo. mensen klagen vaak dat bv benzine zo duur is geworden maar gaan wel een duur broodje of bak koffie kopen bij het benzine station.

  dit is ook bij deze bedragen. wat verwacht je van die 45 euro eigenlijk. dat iedereen voor je gaat rennen of zo. we praten over 45 euro. we geven vervolgens bakken geld uit aan trucs waarvan we alleen het geheim willen kennen en deze vevolgens in de la leggen.

  de NMU hoort er gewoon bij. als je dit niet wil accepteren dan geen lid worden van een officiele vereniging.
  simpel toch.

  maar verandering komt dan alleen als het wordt gemeld.
  ik lees veel dat er iets niet klopt bij de NMU maar wat?? kan ik er niet uit ophalen.

  je zou je dan ook niet moeten kijken wat ze nu doen maar wat ze zouden moeten doen.
  en dat is................................................. hoor ik graag

  Richard
   
  Joop Fenstra vindt dit leuk.
 3. Jan Kosters

  Jan Kosters Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  494
  Leuk Bevonden:
  230
  @EAD: er is veel mogelijk via o.a. sociale media.
  Maar moet ik dan reclame gaan maken voor andere goochelaars in mijn vrije tijd, zodat het niet veel kost?
  Ik ben broodgoochelaar en moet mijn eigen reclame doen. Prima, dat hoort bij het ondernemerschap.
  Wil ik via sociale media bekend staan: dan zal ik daar zelf mee aan de slag moeten gaan of iemand moeten inhuren.

  Voor congressen en 'algemene goochelzaken' kan sociale media meer doen. Maar dan moet je mensen hebben die weten hoe én die er de tijd en discipline voor heben.

  De NMU als keurmerk: volgens mij moet je dan even goed gaan nadenken over de implicaties! Hoe bepaal je wie het keurmerk krijgt? Dan moet de NMU alle acts en optredens waarderen. Zodat een klant zeker weet dat het 'goed zit'. Dat vraagt meer dan een 'thuisinkel' logootje.
  Alleen lid zijn van een organisatie lijkt me niet genoeg voor een keurmerk op basis waarvan bedragen van 400 tot 800 euro worden betaald.
  Gedachten hierover zijn welkom :)
   
 4. Ronald de Zeeuw

  Ronald de Zeeuw Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  322
  Leuk Bevonden:
  70
  Kan iemand mij uitleggen hoe je iemand kunt "quoten".
  Ik leer steeds meer voor een digibeet
   
  Arie Stapper vindt dit leuk.
 5. Zassie

  Zassie Goochelaar

  Lid geworden:
  30 nov 1999
  Berichten:
  1.663
  Leuk Bevonden:
  197
  Klik bij het bericht dat je wilt quoten op reageer
   
 6. Richard Stooker

  Richard Stooker Goochelaar

  Lid geworden:
  20 jul 2004
  Berichten:
  534
  Leuk Bevonden:
  100  1. Mentalisten ontmaskerd:
  Natuurlijk schrijf je dat het een slecht excuus is. Waarom? Omdat jij als mens geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor je daden. Een teken van onvolwassenheid. Aangezien ik geen prof performer ben (dan bedoel ik: ik verdien er geen geld aan) mag ik gewoon de keus maken om dat effect niet te kopen. Ik kan het terug niet terug verdienen met optreden. Dus hoezo heb ik ongelijk? Als ik dat effect niet koop omdat ik het *** vind dat jij het hebt uitgelegd, dan heeft Rene toch 800 euro misgelopen? Blijf je wel op de feiten letten Richard?

  Een slecht kostuum , ingesproken stem en lage kijkcijfers zegt overigens wel wat over jouw showmanschap. Ik denk overigens niet dat je mij kunt vergelijken met een Lance Burton of een Richard Ross. Ik ken overigens genoeg professionals die er 'wel' wat over gezegd hebben. Je hebt een aantal personen ook flink belazerd. Weer een leugen, zoals we van je zijn gewend.....


  Jouw excuus is en blijft een slecht excuus! Waarom? Omdat als je echt een goed performer was je je niet liet tegenhouden door dat er 1 oplossing is gegeven van een effect wat meerdere oplossingen heeft! Je had als je het effect “Russian Rouletter” had willen hebben deze JUIST gekocht om de spanning en sensatie aan je publiek te geven! Nee, JIJ wilde “Devils’ Nail! Dat is totaal iets anders! Jij wilde niet de act voor je publiek maar je wilde Devil’s Nail voor jezelf! (Ik blijf wel op de feiten letten hoor,…..)


  Jij baseert je mening op iets wat kant nog wal slaat. Ik geen verantwoording neem? Waar baseer je dat op? Op een serie die gemaakt en uitgezonden is? Hmmm,…… vreemd.
  Ik heb dat programma gemaakt ja en daar neem ik mijn verantwoording voor. (Gezeik van zielige mensen die zouden gaan dreigen, royeren van clubs en verenigingen, etc. Dit had namelijk de geschiedenis met Hans Kazan laten zien dus dat kon ik ook verwachten) Ik wist dat dit zou gebeuren en heb het toch gemaakt dus neem ik bewust mijn verantwoording en de gevolgen die daar uit zullen ontstaan! In jou ogen (en vele anderen) moet ik huilend op mijn knieën aan iedereen en de gemeenschap “sorry” zeggen om dan als mens en “verantwoordelijk voor mijn daden” aangemerkt worden.
  Dit weiger ik pertinent! Waarom? Omdat ik meerdere redenen gehad heb om dit programma te maken! (En die redenen houd ik voor mezelf of weten maar een paar echte goede vrienden en collega’s!) Ik hoef voor niemand mijn verantwoording af te leggen. Kijk naar het programma, kijk dan nog een keer en vervolgens nog een keer,…
  Er zijn geen acts verklaard die of al niet te zien waren op youtube, of niet gedaan werden door professionele collega’s (“bekend” van TV) of huidige populaire trucs!
  Alle trucs die zijn uitgelegd waren rechtenvrij! (De producent en ik wilde geen eventuele rechtzaken hebben omdat dit niet meer was uit te zoeken in verband met zeer korte tijd) En op alle trucs (die uitgelegd zijn) waren inmiddels mooiere en betere uitvoeringen van beschikbaar dus is de “oude” techniek gebruikt!

  Je schrijft dat je geen prof performer bent? (Je verdient er geen geld aan) Huh?........Je treed toch op? Je verdient toch geld met je optreden? Meld je dan aan je klanten dat je een “amateur goochelaar” bent?
  Weet zeker van niet!
  Je bent of professional of je bent de professionele goochelwereld aan het bedriegen dat je je naar buiten toe voordoet als “professioneel” maar in het goochelcircuit je jezelf “amateur” noemt.
  (Het is natuurlijk niet juist dat je alleen prof bent als je er geld mee verdient. Je hebt het ook over (theater opleidingen) De rest heet dan “kostwinnaar” )

  Dat je begint over slecht kostuum, etc,………ach en zucht.
  Probeer jij maar eens een 8 delige serie te maken met 32 effecten die allemaal in 1 dag moet worden opgenomen vanaf 09:00 tot 22:00 (En binnen 3 weken vanaf akkoord tot aan opname)
  Je zou nog geen eens tot de helft komen! En zoals inmiddels bekend, het programma is gemaakt voor de Internationale markt, niet voor die kleine markt die Nederland heet. En wat ook bekend is, verder heeft RTL5 de serie niet in originele versie uitgezonden omdat het programma korter en sneller moest in verband met de doelgroep. De voiceover hoefde helemaal niet omdat de “Witte Tovenaar” alles zou vertellen maar omdat alles vast stond RTL5 gekozen heeft voor een voiceover zodat alles wat “up gespeed” kon worden.

  Wat kijkcijfers betreft,……. Programma heeft gedaan wat ie moest, namelijk de zondag RTL5 op de kaart zetten!
  De kijkcijfers waren verdubbeld ten opzichte van andere programma onderdelen op RTL5 op zondag op dezelfde tijdslot! (Bij een programma verkopen wordt er een langere periode gepakt van dezelfde tijd, dezelfde dag en de zender)
  Natuurlijk was het leuk en extra geweest voor de verkoop als je kon laten zien dat de kijkcijfers zouden vertienvoudigen maar verdubbelen is voor een programma al heel, heel mooi! Dus, of je het nu leuk vind of niet, programma is geslaagd!

  Over leugens gesproken,……….geloof niet iedereen die je “vriend” en/of “collega” is. Aangezien het onderwerp nog steeds gevoelig ligt (belachelijk) vinden vele het niet slim/verstandig om hardop te zeggen dat het allemaal wel prima is zo. Dit om veel discussies en zelfs persoonlijk gezeur te voorkomen.
  Ik begrijp dit, ik vind het jammer dat ze dit niet aandurven omdat er dan uiteindelijk meer respect voor beide partijen opgebracht had kunnen worden maar ik respecteer echter de keuze van deze collega’s en vrienden omdat ik de vriendschap belangrijker vind dan het geneuzel over het programma.

  Mijn advies,…hou op met zeuren en ga hard werken aan je eigen stijl en kwaliteit en verras goochelend Nederland (Misschien zelfs wel Internationaal) door met mooie acts te komen en als je op TV wilt,….probeer zelf een programma te maken, kijken of je dat lukt.

  En voor de rest,….blijf lekker zeuren over het programma, Internationale verkoop gaat lekker en als er zo zwart/wit gedacht blijft worden wat zou mij dan weerhouden om in een 2e serie van 8 afleveringen WEL de mooiste , bekendste en nieuwste acts uit te leggen in plaats van de oudere effecten?
  Ik hoef dan alleen maar rekening te houden en verantwoording af te leggen met en aan mezelf. Zeg het maar,………………………………..
   
 7. Ronald de Zeeuw

  Ronald de Zeeuw Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  322
  Leuk Bevonden:
  70
  @Richard Top.
  Juiste schrijfwijze is inderdaad belangrijk. Begint al met de naam (de in plaats van).

  Verder is het juist dat als je geen partij bent niet over iets kunt klagen. Maar je kunt je wel afvragen wat het nut van iets is. Uiteraard (?) zet een partij zich niet in voor iemand die geen lid is (voor de wel leden dan wel ? Hoe ?)

  Ik heb net getankt en een broodje + bakje koffie gekocht. Oplichters daar ! Veel te duur, maar wel gekregen.
  Als ik het geld had neergelegd en niets gekregen wat dan ?

  Geld betalen voor iets wat voor de betaler zinvol is. Prima maar anders is een dubbeltje nog teveel.
  Dan schrijf je - voorbijgaand aan alle pro's en contra's - de NMU hoort er gewoon bij ! Waarom, hoezo ?

  Overigens moet ik eerlijk bekennen dat ik de discussie niet zo interessant vindt. Leven en laten leven.
  Richard Stooker heeft voor een groot gedeelte gelijk. Daarnaast wil ik - heb ik geloof ik eerder gedaan -
  iedereen die zijn nek uitsteekt om iets te organiseren voor de goochel community een geweldige veer in
  de .... steken. Ik weet uit ervaring dat de dank niet evenredig is aan de inspanning. Maar het komt vrijwel
  altijd aan op enthousiaste vrijwilligers en niet op het conto van een zgn. overkoepelende organisatie.
   
 8. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  (moderatorpet op)

  @Richard Stooker
  Mag ik je vriendelijk doch dringend verzoeken toch on-topic te blijven.
  Dit topic heeft als topic teruglopende omzetten en is op natuurlijke wijze ge-evolueerd in een gezonde discussie over de NMU.
  Jouw verdediging betreft "mentalisten ontmaskerd" is dan ook duidelijk off-topic, en ik wil je vragen die discussie met de bewuste persoon voort te zetten via een conversatie (voorheen PM functie)
  Als je van mening bent om een discussie te willen starten betreft mentalisten ontmaskerd, dan staat niemand je in de weg om hierover een nieuw topic te openen.


  (moderatorpet af)
   
 9. Jac

  Jac Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  745
  Leuk Bevonden:
  175
  @ Jean paul
  Dit geldt niet alleen voor Richard maar net zo hard voor E.A.D Magic! Die blijft er ook over doorgaan!
  Zeik niet op elkaar of praat het uit met elkaar, maar laat ons erbuiten!!!

  En eigelijk een verzoek om de topics weg te halen of te bewerken tot inhoud naar deze topic!!!

  @Axel: Mijn Excuus Ik schreef de verkeerde naam[​IMG]!!! Ik wordt beetje moe van de fittie/discussie over ' programma ontmaskering'. Maar om er steeds naar te verwijzen (door anderen of Richard zelf) heeft geen enkel toegevoegde waarde. Het is een gepasseerd station en 'we weten het allemaal wel'. Ik vind het ook jammer, maar de magic gaat door en laten we niet stilstaan en in herhaling vallen.

  Laat we het contructief houden/maken en bij de subonderonderwerpen blijven. Hetgeen aardig lukte!!! Ik zeg zet voort:
  - gekopieerde dvd's
  - Teruglopende congressen
  - NMU (Wat beteken ze voor jou en jij voor hen)
   
 10. Axel

  Axel Goochelaar

  Lid geworden:
  4 mrt 2011
  Berichten:
  304
  Leuk Bevonden:
  13
  @Jac excuses aanvaard hoor kan gebeuren nu weer ontopic;)
   
 11. @Jac. Correctie in je bovenstaande topic met Axel bedoel je mij. Axel staat hier buiten zoals je ziet. Daarnaast heb je overigens wel gelijk over het 'zeiken'.
   
 12. Robert.de.Peffer

  Robert.de.Peffer Goochelaar

  Lid geworden:
  7 mrt 2010
  Berichten:
  358
  Leuk Bevonden:
  90
  Ik denk dat het erg belangerijk is actief te blijven nadenken over de toekomst van het Goochelen en de rol die de NMU hierin kan spelen.
  Lijkt me helemaal niet verkeerd om me als vrijwilliger in te zetten voor de NMU.
  Ik ben donateur van de NMU maar moet eerlijk toegeven dat de NMU er nog niet in geslaagd is om mij duidelijk te maken wat de rol van de NMU is voor de Nederlandse goochelwereld. Ik denk dat met name qua communicatie veel winst te behalen is.
  Om als branche te kunnen overleven zul je jezelf opnieuw moeten blijven uitvinden, ik denk dat Richard als geen ander probeert om inovatief en vernieuwend te zijn en om op deze manier de Goochelwereld te helpen. Dat hierin keuzes gemaakt worden die wellicht anders hadden gekunt of die niet uitpakken zoals bedoelt is iets wat aan ondernemen vast hangt.
  Als je niks probeert zal ook nooit iets lukken. Ik denk dat ook de NMU meer moet durven.
   
 13. @ Richard en Overigen

  Richard zegt: Je schrijft dat je geen prof performer bent? (Je verdient er geen geld aan) Huh?........Je treed toch op? Je verdient toch geld met je optreden? Meld je dan aan je klanten dat je een “amateur goochelaar” bent?
  Weet zeker van niet! Je bent of professional of je bent de professionele goochelwereld aan het bedriegen dat je je naar buiten toe voordoet als “professioneel” maar in het goochelcircuit je jezelf “amateur” noemt.
  (Het is natuurlijk niet juist dat je alleen prof bent als je er geld mee verdient. Je hebt het ook over (theater opleidingen) De rest heet dan “kostwinnaar” )


  Aangezien het me niet lukt om Richard uit zijn fantasie wereld te halen stop ik met het beantwoorden van zijn reacties.Niet voor mezelf, maar ook omdat ik me goed kan voorstellen dat andere deelnemers van het forum zich er aan kunnen ergeren. Voor diegene, mijn excuses. Ook omdat het de neiging heeft om Off-topic te gaan en uitpraten per definitie niet gaat lukken.

  Voor diegene die zich afvragen hoe het zit. Goochelen doe ik als hobby. Ik heb geen eigen bedrijf, geen website en maak geen reclame. Dit zal ook nooit gebeuren. Ik goochel, omdat ik het mooi vind om mensen te verbazen.
  In die zin heb ik dus geen klanten. Iedere keer als ik goochel voor mensen, kan ik dus wel praten over een optreden, want dat is het toch? Een optreden zegt dus niet dat ik automatisch geld verdien.

  Dit betekend echter niet dat ik niet mag mee discussiëren op het forum. Ik doe me ook niet voor als professioneel tegenover de bestaande goochelwereld. Goochelen is mijn hobby en daar ga ik vol voor. Dus serieus meepraten is dan geoorloofd in mijn ogen. En na 7 jaar goochelen heb je heus wel wat ervaring dus als 'leek' hoef je me niet te zien.

  Svp is mijn voornemen om nu en in de toekomst on-topic te blijven. Alleen wanneer ik uitspraken van iemand constateer welke onjuist zijn, zal ik een toelichting geven zoals in het verhaal van Richard het geval was.


   
 14. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  (moderatorpet op)

  Grote waardering dat je openlijk je excuses aanbied op het forum.
  Omdat de gemoederen langzaam weer aan het oplopen zijn in dit topic en om erger te voorkomen gaat dit topic voor nu op slot.

  (moderatorpet af)
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina