Zoek een shop

Discussie in 'Algemeen' gestart door Neal, 9 mei 2012.

 1. Neal

  Neal Close-up magician

  Lid geworden:
  9 mei 2012
  Berichten:
  1.244
  Leuk Bevonden:
  321
  Hallo,

  Ik ben een beginnende goochelaar die nog geen attributen heeft. Enkel een paar pakjes kaarten. Ik ga binnenkort een goocheldoos van Criss Angel kopen, maar ik zou graag nog enkele apparte trucs kopen zoals bv.: Een blauwe doek in een gele laten veranderen door in de vuist te steken (of met andere kleuren), een goochelstok zou ik nog willen en nog enkele kleine trucs. Ik woon in België en zoek online een goochelshop die BETROUWBAAR is, weet er iemand toevallig een veilige online shop voor België?
   
 2. Flupke

  Flupke Goochelaar

  Lid geworden:
  5 mei 2011
  Berichten:
  362
  Leuk Bevonden:
  91
  Hoi,

  Als je begint met goochelen is het aanschaffen van goede lectuur en eventueel een dvd of 2 het meest interessant (je leert dan handelingen die je in verschillende situaties kan toepassen). Je hebt veel meer waar voor je geld dan bij het aankopen van een trucje dat na enkele keren uitproberen in een schuif vliegt.
  Als je toch echt trucs (accescoires) wil aankopen, ga je best even langs. België is nu niet zo groot dat je een vliegtuig nodig hebt om van het ene naar het andere landsgedeelte te reizen. Sites zijn meestal wel betrouwbaar, maar iets zien in het echt vind ik (persoonlijk) nog altijd beter. Je bent dan nog altijd niet voor 100% zeker, maar je hebt het toch wel zien presenteren.

  Sites zijn er voldoende: zoek eens bij mike leroy shop, select magic, tabasco magic, A&D magic in Brussel (of is dat niet correct?)
   
 3. Andre van Tichelen

  Lid geworden:
  30 mei 2011
  Berichten:
  80
  Leuk Bevonden:
  52
  Beste Beginner (heb je ook een andere naam ???)

  waar woon je in België ?

  als ik je een tip mag geven : ga niet meteen zomaar online kopen.
  ga eens naar een 'echte' goochelwinkel. Vertel daar exact hetzelfde wat je hierboven hebt geschreven.
  ik ben er zeker van dat ze je zeer hartelijk zullen onthalen, je zakgeld-budget zullen respecteren en je goed advies geven (niet dat ik denk dat wat je zou willen kopen niet goed is, lijken mij verstandige keuzes)
  door zelf naar de winkel te gaan bespaar je in elk geval de verzendingskosten
  maar wat veel belangrijker is : je gaat er mensen leren kennen die vrienden voor het leven zullen worden.

  een goede shop, waarvan ik zeker ben dat ze je met veel plezier zullen helpen is de winkel van Mike Leroy in Boom, ook ik ben daar op een zeker moment zo binnengestapt en heb daar tot nu toe geen spijt van
  Ik wil ook helemaal niet zeggen dat de andere verkopers in België dat niet zouden doen, maar mijn persoonlijke 'eerste' ervaring is in Boom.
  Moest je toch graag online willen bestellen heeft hij ook een goede en uitgebreide webshop.
  Maar ook de Nederlandse webshops, die je bovenaan deze pagina vind zijn zeker niet slecht, wel betaal je wat meer verzendingskosten omdat het internationaal is.

  Moest het een probleem zijn om in zo'n winkel te geraken, dan moet je dit maar eens aan je ouders uitleggen.
  Of je zoekt een goochelaar in je buurt, trekt weerom je stoute schoenen aan en vraagt hem advies, misschien neemt hij (of zij) je wel eens mee naar zo'n winkel en je heb weer een vriend bij.
  (daarom dat ik eigenlijk vroeg waar je woont...)

  geloof me, het vraagt misschien iets meer moed om ergens persoonlijk naar toe te stappen dan via een 'onpersoonlijke' site een bestelling te plaatsen, maar je houdt er veel meer aan over. en bovendien zal je in je carièrre als goochelaar wel vaker deze 'podiumvrees' moeten overwinnen... dat is dan meteen een eerste oefening (en een heel makkelijke oefening)

  een laatste tip : kijk of er in je buurt een club is, zeker weten dat je daar ook mee verder komt...

  groeten,

  en misschien komen we mekaar wel eens ergens tegen, wie weet in een goochelshop..

  Groeten
  André
   
 4. Neal

  Neal Close-up magician

  Lid geworden:
  9 mei 2012
  Berichten:
  1.244
  Leuk Bevonden:
  321
  Beste André,


  Ja, ik heet Neal, maar hou me liever wat anoniem, je weet nooit...
  Ik woon in Buggenhout ( 5 minuutjes rijden van Dendermonde ).
  Wat u me nu zegt, is eerlijk ook mijn gedacht. Maar zo'n winkel in de buurt vinden is nogal moeilijk.
  Ik ben zelf 14 jaar en zou hiervan een kleine hobby willen maken. Een echt beroep? Ik weet niet...
  Ik zou al willen beginnen met enkele boeken te kopen in de Standaard Boekhandel en mij een doos aan te schaffen van Criss Angel. En een club weet ik niet echt... Ik doe dit liever met wat boeken, filmpjes en m'n eigen materiaal. U lijkt mij een goochelaar met ervaring, kunt u me nog enkele tips geven?


  Dank bij voorbaat,

  Neal
   
 5. Andre van Tichelen

  Lid geworden:
  30 mei 2011
  Berichten:
  80
  Leuk Bevonden:
  52
  Hoi,

  hum hum, nee ik heb niet zo veel ervaring,
  ik ben ondertussen al een eind voorbij de 40, en dat maakt dat ik de dingen wat anders bekijk dan een jongen van 14, en dat hoort ook zo
  toen ik ongeveer jouw leeftijd had had ik een goocheldoos of 2, had ik alle goochelboeken uit de bib gelezen en vond dat heel leuk. Toch deed ik er een jaar of 2 later niets meer mee. Wat me toen ontbrak, maar dat besef ik nu pas, was iemand die me mee op weg nam en binnenloodste in het goochelwereldje. Zeker toen, in een tijd zonder internet, zonder youtube, zonder torrents en zonder webshops.... Als je niemand kende, dan was het gewoon een andere wereld, waar je niet zomaar in geraakte (tenzij je die stoute schoenen aantrok die ik hierboven beschreef, maar dat heb ik ook niet gedaan..... met gekend resultaat)
  Ik werd ouder, kreeg andere hobby's , ging studeren, werken.... en op een zeker moment ook kindjes krijgen...
  En toen enkele jaren geleden onze oudste dochter haar verjaardagsfeestje in het thema van heksen en toveraars wilde, dan kreeg ik ineens weer zin om (op dat feestje) enkele trukjes te doen. Het moest snel gaan dus ik naar de speelgoedwinkel en kocht voor mezelf een goocheldoos...
  En ik was weer vertrokken
  Ik zocht meer en meer informatie op internet,
  bezocht een goochelwinkel met een simpele smoes dat ik iets zocht (ik mag niet uitleggen wat want dit is een publiek forum), maar daarmee was ik vertrokken (in de winkel die ik hierboven heb genoemd)
  ondertussen ben ik veel gaan leren op forums zoals deze, heb ik een abonnement op Escamoteur, ga ik geregeld naar lezingen, bezoek winkels en ben lid van een club. Optreden doe ik nauwelijks : vaak om onze eigen kinderen wat te amuseren, soms eens voor familie, maar binnenkort ook 'in het echt' als we me de club een 'magic night' organiseren... maar het allerbelangrijkste : ik heb er een prachtige hobby bij, heb vele nieuwe vrienden leren kennen en zo... en dat is voor mij meer belangrijk dan er een beroep van willen maken (en ik begrijp voor jou ook)
  Ik doe nu de moeite om je dit mee te geven omdat dat juist is wat ik toen ik zo oud was als jij niet had : iemand die me de weg wees.
  Ondertussen heb ik de weg wel gevonden, maar ik heb het gevoel dat ik daarmee wel 30 jaar achterloop.
  gelukkig heb ik momenteel de mogelijkheden om het met iets meer centjes te kunnen doen dan het zakgeld van een 13 jarige, maar je moet niet veel uitgeven om veel te kunnen leren.
  Flupke raadt je terecht boeken en DVD's aan. Nadeel is dat die meestal in het Engels zijn, hoewel een 14 jarige van nu wellicht meer Engels kent dan ik 30 jaar geleden....
  De boeken die je in standaard boekhandel vind zijn zeker geen slecht startpunt (sommigen staan zelf heel 'professionele geheimen' in bvb het boek van Kobe) maar de meeste bevatten allemaal hetzelfde.. en dan heb je aan 1 evenveel dan aan meerdere.
  Meer gespecialiseerde boeken enzo vindt je in de goochelwinkels (echte of online) ,die kan je kopen, maar misschien ook lenen bij een bevriend goochelaar...
  Buggenhout is niet echt in mijn buurt : ik woon in Lettelingen in Henegauwen (niet ver van Halle en Ninove).
  Maar het is niet zo ver van Boom, overtuig je ouders eens met jou naar Boom te gaan, je zal geen spijt hebben

  Groeten en vooral succes en veel plezier

  André
   
 6. Jean-Paul

  Jean-Paul Goochelaar

  Lid geworden:
  23 jun 2003
  Berichten:
  3.441
  Leuk Bevonden:
  1.362
  http://www.magicshop.nl/
  en
  http://www.dynamitemagic.nl/shop/
  Zijn zeer betrouwbare goochelwinkels.

  Uiteraard doen ze online zaken, maar hebben ze allebei ook een echte winkel waar je naartoe kan.
  Het zijn weliswaar wel Nederlandse winkels, maar niks is leuker om er een dagje uit van te maken om naar ze toe te gaan. :D
  Hoe de goochelshops in Belgie zijn durf ik je niet te zeggen.
   
 7. Jac

  Jac Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  745
  Leuk Bevonden:
  175
  Ik denk dat een goochelshop in Belgie ook, frietjes verkoopt. Denk ik echt! De truc met de frietjes: Het verdwijnt in je hand en dan kan je met een doekje je handen schoonvegen! Een mooie Belgische truc! :D

  Zonder dollen: Flupke en André hebben echt gelijk!
  Het is veel leuker om een goochelwinkel in te stappen en mogelijk ben je goedkoper uit (Ik ben Nederlander! :cool:) als je leuke en goede trucjes los koopt, dan in zo'n doos met '250 mogelijheden'!
  Doe er moeite voor en je moeite zal absoluut beloont worden! Succes!!
   
  Leon Heussen en Math.van.Rhee vinden dit leuk.
 8. cojanlis

  cojanlis Goochelaar

  Lid geworden:
  10 aug 2011
  Berichten:
  883
  Leuk Bevonden:
  422
  Hier ook een Belg ...Je kan beter losse trucs kopen. Vb: bij René van http://www.dynamitemagic.nl/shop/
  daar heb je goede en snelle service, ook zijn zijn prijzen goed. Op hun site kan je alles duidelijk zien en kiezen. Zie je iets dat je leuk vind kan je ook nog presentaties van andere goochelaars op zoeken op youtube om je wat te documenteren.
  Als je echt interesse hebt kan je als beginner veel vinden op het internet en sommige trucs zelf in eklaar knutselen.
   
  Math.van.Rhee vindt dit leuk.
 9. cojanlis

  cojanlis Goochelaar

  Lid geworden:
  10 aug 2011
  Berichten:
  883
  Leuk Bevonden:
  422
  Jac,
  Hier in Belgie hebben we ook echte goochelshops hoor.
  Jan
   
  Math.van.Rhee vindt dit leuk.
 10. Ron Timmer

  Ron Timmer Goochelaar

  Lid geworden:
  19 jun 2003
  Berichten:
  278
  Leuk Bevonden:
  65
  Beste Neal,
  Een goochelwinkel bezoeken is sowieso een goed idee, als je een beginnende goochelaar bent. Rene en wij (magicshop.nl) of de shops in Belgie kunnen je vast prima helpen.

  Echter, de goocheldoos van Chris Angel is een zeer goede start! Er zitten veel trucs in die perfect zijn voor een beginnende goochelaar! Absoluut een aanrader!

  Succes,
  Ron
   
 11. Neal

  Neal Close-up magician

  Lid geworden:
  9 mei 2012
  Berichten:
  1.244
  Leuk Bevonden:
  321
  Beste mensen

  Bedankt voor de tips. Ik zal er zeker wat mee doen, nu enkel nog mijn ouders overtuigen om een half uur te rijden naar Boom :)

  Groetjes,
  Neal
   
 12. Neal

  Neal Close-up magician

  Lid geworden:
  9 mei 2012
  Berichten:
  1.244
  Leuk Bevonden:
  321
  Beste Ron,

  Kan je via magicshop.nl ook achteraf of vooraf met een overschrijving vanuit de bank BNP Paribas Fortis uit België betalen? Wij zijn binnenkort van plan een betaalbakje aan te kopen, om online te winkelen, maar dit hebben wij echter nog niet. En wat zijn zowat de makkelijke, goedkope trucjes?

  Mvg,
  Neal
   
 13. Ron Timmer

  Ron Timmer Goochelaar

  Lid geworden:
  19 jun 2003
  Berichten:
  278
  Leuk Bevonden:
  65
  Hoi Neal,
  Ja, dat kan. Vanuit Belgie kun je een SEPA overboeking doen naar Nederland. (bijna) alle banken in de EU zijn hierop aangesloten. Voor meer informatie kun je het beste even met je bank bellen/langsgaan.
  Maar veel Belgische klanten doen een SEPA overboeking naar ons.
  Voor veel (makkelijke) trucjes kun je eens kijken op: http://www.magicshop.nl/beginners-trucs

  Succes.
  Groet, Ron
   
 14. Neal

  Neal Close-up magician

  Lid geworden:
  9 mei 2012
  Berichten:
  1.244
  Leuk Bevonden:
  321
  Oke, Ron, Bedankt!
   
 15. Neal

  Neal Close-up magician

  Lid geworden:
  9 mei 2012
  Berichten:
  1.244
  Leuk Bevonden:
  321
  Ik zou toch bij jullie de goocheldoos van Criss Angel willen Bestellen
  Dus als ik ze bestel, ik loop naar de bank en maak een overschrijving, dan krijg ik ze naar mij toegestuurd he?

  Groetjes,
  Neal
   
 16. Ron Timmer

  Ron Timmer Goochelaar

  Lid geworden:
  19 jun 2003
  Berichten:
  278
  Leuk Bevonden:
  65
  Ja, zo is het!
  Groetjes,
  Ron
   
 17. Neal

  Neal Close-up magician

  Lid geworden:
  9 mei 2012
  Berichten:
  1.244
  Leuk Bevonden:
  321
  Mijn doos is sind vanmiddag verzonden! Wanneer zal ik hem ontvangen, hier in België?
   
  cojanlis vindt dit leuk.
 18. cojanlis

  cojanlis Goochelaar

  Lid geworden:
  10 aug 2011
  Berichten:
  883
  Leuk Bevonden:
  422
  Die zal er vlug zijn , het is natuurlijk een week met een feestdag in maar ik laat dikwijls zendingen en oldtimer onderdelen per post komen uit Nederland en dat gaat altijd snel...
  veel oefenplezier.
  Groetjes jan
   
 19. Math.van.Rhee

  Math.van.Rhee Goochelaar

  Lid geworden:
  7 mrt 2010
  Berichten:
  1.265
  Leuk Bevonden:
  264
  Jan in nederland gaat de post met de wind mee naar belgie, en als die draait wordt het 1 dagje later.
  Maar het is een prachtige goocheldoos voor iedereen .
  Een aanrader is zeker dynamite shop .
  Groetjes ;)
   
  Kiko vindt dit leuk.
 20. cojanlis

  cojanlis Goochelaar

  Lid geworden:
  10 aug 2011
  Berichten:
  883
  Leuk Bevonden:
  422
  Bij Dynamite shop zijn de pakjes er altijd vlug, heb al gehad dat ze het op zaterdag middag afleverde.
  Leuk toch.
  Jan
   
  Math.van.Rhee vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina